זה נכון לסיקס
לא לרנגלר
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
זה נכון לסיקס
לא לרנגלר
רוביקון ארוך 3.6 ידני, מתדלק 98, מחשב שמעלה הספק, כננת והגבהה 2״
אין ברזלים מיותרים.
צריכה בפועל? 1:6.5 ברגוע (פקקים, בינעירוני)
1:5 כשלוחצים (וקשה שלא)
למה לתדלק 98?
בארץ הולדתם הם נוסעים על אוקטן שמונים וקצת כאשר האוקטן (אתנול?) בכלל מגיע מתירס ואין להם תלונות.
לפנק לפנק לפנק?
מחשב, תוכנה, סוסים ורכב יומיומי.
רק לשם השוואה..
בגימיני הידני שיש לי עכשיו 2021, מוגבה חוקי ועם כל המגונים.
רוב הנסיעה שלי עירונית, מיעוט בין עירונית.
1 ל 13 באופן די קבוע.
אם רק נוסע בין עירוני מגיע ל 1 ל 16
בטיול סוכות האחרון, שלושה ימים בנגב בשטח + 600 קילמטר כביש
1 ל 14
מודה זה די מגוחך לרכב שטח..
נסעתי בטיול עם כמה רנגלרים.
הם תידלקו פעמים, אני לא הגעתי אפילו לאמצע המיכל.
אבל רנגלר הוא לא גימיני, וטוב שכך.
ברנגלר שהיה לי 3.8 אוטומט קצר 2010 מוגבה חוקי, הצריכה היתה בממוצע אחד ל 6
בבין עירוני יכל היה להגיע ל 1 ל 7
בשטח 1 ל 5
די תואם את הממוצע של מה שדווח בשירשור
לפותח השרשור- צריכת הדלק נראית לי מופרזת ל-JL מנוע 2 ליטר. כדאי לבדוק מול היבואן.
הרנגלר שלי JK שנת 2010 4 דלתות מנוע 3.8 ל' דגם סהרה ששודרג לרמת רוביקון (סרנים 44 נעולים קדימה אחורה הגבהה וצמיגי 35) וכבד מאד בשל פגושי ברזל, מגיני סף, כננת, מיכל מים מובנה ועוד ים ציוד ששוכן דרך קבע ברכב. ממוצע 1 ל' על כל 5.5 ק"מ נסועה מעורבת ובעיקר עירונית. בשיוט רגוע מגיע ל-7 ק"מ לליטר ובשטח יורד ל 4.5 לליטר.
מידת הצמיגים שונתה במחשב הרכב כך שהמדידה מדוייקת ונעשתה על ידי תידלוק מיכל דלק מלא ואיפוס מד המרחק (אין מחשב צריכת דלק)
חבר עם JK שנת 2015 מנוע 3.6 גיר 6 הילוכים ואותה רמת שיפורים מגיע לצריכה ממוצעת של כ- 7.5 ק"מ לליטר.
אז חוזר וכותב שלדעתי משהו לא תקין ברכב של פותח השרשור.
זו הסיבה שפתחתי את השרשור , הצריכה מוגזמת ואני מקבל הערה במערכת השעונים על ביצועים ירודים של מערכת הדלק , היבואן מתעלם ולא פותר לי את הבעיה, אתמול נשלחתי בבושת פנים ממוסך היבואן בפ"ת בטענה שהרכב 100% ושאני מציק להם.
קובץ מצורף 141015
אני לא יודע מה לעשות עם זה , תקוע עם רכב ב400 אלף שקל לא תקין עם שרות מתחת לכל ביקורת.
קרא כאן ותתנחם. אתה בחברה טובה.
https://www.wranglerforum.com/thread...r-2-0.2437527/
ג׳יפ היברידי…
העולם מתקלקל.
מאכזב לשמוע ....
זה בסניפים של סמלת ? שמעתי שקובי ממוסך נשר עובד שם ומאז יש שיפור משמעותי בתחזוקה ובהתייחסות תנסה להגיע אליו ...
היה לו מוסך עם שם נרחב של איכות בטיפול ברנגלר ...שווה לנסות
או שפשוט תלך לארז וזהו
חבל לסבול גם אם זה באחריות לסדר ואז תבקש מהם החזר ו השתתפות
אולי ככה זה יהיה יותר ברור.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...405c4543ae.jpg
קראתי את כל השירשורים בחו"ל , אני גם בקשר עם מנהל טכני ביוטה וחבר שמנהל מכירות בניו גרסי , שניהם אומרים שצריך להחליף משאבת דלק , בארץ מתעלמים , יש להם שיטה לתת לך להרגיש שאתה נודניק ואתה אשם , הם מתנהגים בצורה מאד נחמדה אבל בבקשה אל תבזבז לנו את הזמן.
זה מהשרשור וממנהל טכני ביוטה
That "Performance Limited" error seems to be related a fuel pump problem with the 2.0T. The High Pressure Fuel Pump was found to be faulty for another user on the forum, but think they're still chasing it even with replacement. Definitely some issue between HPFP, fuel sending unit (the one in the tank) and a sensor somewhere in the fuel system. Not normal.
לדעתי אם מחשב הרכב כותב שיש בעיה, אז יש בעיה והיבואן לא יכול להתעלם מזה (גם לא במסווה של חיוכים). הוא צריך לדאוג שהרכב לא יקפיץ את התקלה הזאת. אם זה ישנה או לא את צריכת הדלק, ימים יגידו, אבל החיווי של התקלה חייב להיפתר באחריות.
ולגבי צריכת הדלק באופן כללי - לא משנה אם זה JK, JL וגודל המנוע. באופן כללי כמו שאין 2 ג'יפים בדיוק אותו דבר ולכן אין מחירון מדויק (אחד שידרג ככה, השני ככה, השלישי ללא שטח, הרביעי ללא נסועה והחמישי מטפל רק רק אצל הגורו).. ככה גם קשה מאוד להשוות צריכת דלק. אפילו אם ניקח 2 רכבים סטוק. ההבדל בין כביש לשטח ואפילו סתם פקקים לבינעירוני הוא עצום. כל אחד נוהג שונה עם רגל קלה/כבדה על הגז וזה משפיע. לחץ האוויר בצמיגים משפיע, נקיון פילטר האוויר משפיע, וכמובן שידרוגים, משקלים ועוד. ולכן לדעתי הטווח מאוד משתנה.
יצא לי במקרה לעשות שבועיים רצוף פקקים בתל-אביב, צריכת הדלק היתה 1:3.5 כשהממוצע שלי לרוב הוא 6.5-7 כולל הכל.
אבל שוב, אם הרכב של פות"ש מראה שיש תקלה אז יש תקלה ובלי קשר אם היא משפיעה על צריכת הדלק, היא צריכה להיפתר.
ואם היצרן עצמו אומר להתאלם ושמהנדסיו חוקרים את הבעיה, מה היית עושה אז?
לדעתי, כמו שלביא רשם, מכתב מעורך דין אם צריך או לא צריך. יותר מדי כסף מעורב כאן בשביל להשאיר את הנושא לחסדיהם.
וגם!
חשוב שיהיה תיעוד. כי יום אחד הרכב לא יהיה באחריות, או שהתקלה לא תהיה באחריות ולך תחפש.
לא רוצה להפוך את הפוסט החשוב הזה לבעד ונגד סמלת המרכזי.
אבל מכיוון שהמילה כבר נכתבה למעלה.
משהו רע עובר / עבר על סמלת המרכזי.
ביחס, בשירות ובהתנהלות עם תקלות .
מישהו שם שכח ששירות לרכב זה לא רק פרוטוקולים של החלפת שמנים / חלקים.
ולכותב הפוסט המקורי ...
הלקוח לא חייב להיות שבוי של המרכזי.
יש סביב מוסכי אמון (של היבואן) עם שירות הרבה יותר חברותי
גם אם לא יצליחו לתקן את התקלה , בסוף הלקוח יצא עם הרגשה שלפחות ניסו.
העברתי את החומר למנהלת השירות של סמלת , אני מקווה שהם רציניים וימצאו לי פתרון , הרי ברור שיש תקלה וניסיון ההשתקה לא עובד עלי.
המשהו רע שעובר על סמלת מרכזי זה מנהל המוסך , ראיתי איך הוא מתנהג לאנשים ומעיף אותם מהמוסך בשקרים גסים , נראה שהתפקיד שלו הוא להשאיר את הליפטים ריקים בסוף יום , לא חשוב איך העיקר להעיף את כולם מהמוסך.
העברתי להם גם את החומר מארה"ב והבהרתי להם שמכתב ההשתקה הגיע גם אלי , מקווה שייקחו את זה ברצינות , אני בטח לא מתכוון להישאר עם רכב לא תקין מהק"מ הראשון שנמסר.
וכמובן שהשלב הבא זה עו"ד ובית משפט .