אילו דברים?
אסף.
Printable View
בקיצור, כזהקובץ מצורף 141036
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אני חושב שכל רכב הוא רכב מסעות. ולמרות שלכל אחד יש רכב מסעות שהוא חולם עליו, לכל אחד יש גם רכב מסעות שהוא בנה לכמה ימים במדבר בהסתמך על התקציב הקיים, אופי הטיולים והיכולת. החל בסוזוקי סמוראי וכלה בריינג' רובר.
וסחי ברמה מאכזבת. בשביל תומר הדר.
הכותרת מאוד רחבה, אבל הודעת הפתיחה דווקא תוחמת יפה: שימוש בישראל, לטיולים של כמה ימים, לא מגורי קבע.
מה זה אומר במינימום ?
לינה בתוך/מעל הרכב, או לחילופין שיהיה מספיק אחסון לציוד הלינה (אוהל/מזרונים וכו')
אחסון מזון ומים לכמה ימים, כולל מקלחות ושטיפת כלים
עבירות מספקת לבעלים.
מכאן - השמיים הם הגבול וזה בדיוק המקום למגוון הדעות.
אני לא מעלה תמונות כי אני לא רוצה להתעלל בזיו ...
תמשיכו [emoji4]
האבולוציה שלי לרכב מסעות.
שלב ראשון. רנו טרפיק. מ-1995 עד 2014. מזרנים על הגג ו-11 נוסעים בתוך הרכב ושפע מקום.קובץ מצורף 141037קובץ מצורף 141038קובץ מצורף 141039
שלב שני. סוזוקי גרנד ויטרה. מזרנים על הגג ו -5 מקומות ברכב ותא מטען מצומצם.
קובץ מצורף 141040קובץ מצורף 141041
שלב שלישי. הוספת נגרר עם שפע מקום.
קובץ מצורף 141042קובץ מצורף 141043קובץ מצורף 141044קובץ מצורף 141045
מה קרה לטראפיק ששינמכת אותו לגראנד ויטארה?..
כנראה עבר ניתוח לשינוי מין מאז שעזב אותך, עכשיו הוא גבר-גבר [emoji4]
מבחינתי רכב מסעות שונה במהותו מרכב טיולים.
רכב מסעות צריך לאפשר למשתמש בו את היכולת לנוע וגם להיות במצב נייח זמן רב ללא התערבות חיצונית. מה זאת אומרת? אפשרות לנהל צרכנים לאורך זמן, יכולת לאחסון מזון ושתיה ושימוש בהם באופן יעיל ונוח לאורך זמן, יכולת לעבור ממצב נייח לנייד וחוזר חלילה במהירות ונוחות ועוד..
לי למשל, היכולת לפתוח מטבח במהירות ונוחות חשובה מאוד. חשוב לי לראות בלילה מה אני מבשל ואוכל לכן תאורת מחנה חשובה.
אוהל למשל.. גג או אדמה, פחות חשוב לי. האם אוהל גג זה מאסט בישראל כדי שיוגדר רכב מסעות? יש שיגידו כן ויש שלא ממש..
האם מקלחת חמה בסוף יום ומים ממיכל 90 ליטר אינטגרלי עם משאבה מבדל בין רכב מסעות לרכב טיולים? לדעתי כן..
הטראפיק הייתה 4 על 4? תן קצת פרטים
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
לתפיסתי, רכב ״מסע״ֶ בנטייה לשטח נדרש לתת יכולת קיום ע״ב הרכב למספר ימים ללא צורך באספקה או יציאה לכביש/יישוב.
מכאן, כל אחד והצרכים שלו.
הסגפנים שישנים עם שק״ש על הקרקע/בכיסא מוטה לאחור ברכב, אוכלים מנות חמות שצריך רק להרתיח מים וזהו, צריכים כמינימום, דברים שונים ממי שרוצה אוכל מורכב שצריך לאחסן בתנאי קירור רציפים, צריך משטח הכנה ואמצעי בישול,או מי שדרישות הלינה שלו גבוהות יותר, או כל קומבינציה באמצע.
וכל זה בשקלול סוג השטח המיועד למסע.
רכב מסעות - נכתב הכל על האבזור, לכל אחד מתאים משהו אחר וכיוב'.
הפרמטר החשוב ביותר לדעתי ברכב מסעות הוא היכולת להתגבר על תקלות באופן עצמאי (בישראל זה פחות קריטי אבל אפילו בארצנו הקטנה לא נעים להיתקע בקיץ במדבר עם ילדים ובלי קליטה סלולרית).
מה שווים כל ההתאמות שיפצורים ושיפורים אם בסוף נשרף פיוז או נשברת צירייה ואתה תקוע?
דבר שני: היכולת להתמודד עם היתקעות אם בכל זאת היא מתרחשת: מים, אוכל, ביגוד חם וכו'.
העצמאות היא החלק החשוב ביותר במסע וככל שהיא מבוססת יותר (אין 100%) היא מאפשרת להגיע ללא חשש וסיכון לכל מקום נידח ככל שיהיה.
ובשביל להגיע לעצמאות הזאת, נדרשת היכרות עם הרכב, ניסיון, והכנה מוקדמת.
לכן אין קיצורי דרך.. ורכב מסעות ללא הנוסע המתאים לו ככפפה הוא סתם עוד רכב..
בעולם השפוי. רכב מסעות אמור להיות ניתן לתיקון עם מסטיק ופטיש .. כי בעולם יש מקומות שאם אתה מטייל בהם. לא תתקל באדם נוסף במשך שבועיים ... זה צורך קיום.
בישראל אתה לא יכול לעצור לחפוז בלי שבאמצע יגיעו כמה חבר'ה לתת עיצות ..
כל השאר זה פנטזיה.
אנחנו נהנים להרגיש שאנחנו נוהגים בחוצה סהרה שלנו רק כי זה מנפח לנו את האגו. וכולם מסתכלים ברמזור איזה אגו גדול יש לנו ..
ועכשיו סוף מציאות וחזרה לפנוזיה.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
לא דוגמאות טובות.
פיוז זה לגמרי תקלה שבעלים של רכב מסעות אמור להיות מסוגל להתמודד איתה בכל מקום שהיא תקרה.
צירייה יכולה להישבר בכל רכב, גיבור ככל שיהיה. נכתב מנסיון אישי של צירייה שבורה בדנה 44 אחורי בשטח ובלי יכולת להזיז את הצ׳רוקי אפילו בגרירה.
רכב עמוס בחיישנים קריטיים זה כבר יותר מורכב, כי אתה צריך שיהיה עליך ציוד מתאים לזהות את התקלה, את כל החיישנים הקריטיים לנסיעה, ואת הידע לזהות ולהחליף את החיישן התקול. אפשרי, אבל מורכב יותר ומצריך הכנה יסודית יותר.
רעיון מקורי: לבנות רכב מסעות על בסיס טויוטה!
לגמרי. על סידרה 70 כמובן [emoji846]
אולי אצלך.
בנימה הזו, גם אותי משעשעים אלו שנוסעים באיילון עם זיווד של חציית הסהרה, במיוחד אלו ב-SUV רכים שעברו סדנת ניפוח שכוללת ציפוי סטייל סיבי פחמן ואת חפירה מוברג למכסה מנוע.
הייתי שמח להניע את הגמל, לחצות לירדן ולהמשיך לרובע הריק בסעודיה בעקבות התוואי של הרכבת החיג’אזית ולהמשיך לעומאן עד לחופים שאני רואה ביוטיוב.. במסע של חודש+.
בינתיים, הסידור הנוכחי של הרכב מאפשר לי לעשות את ה״מסע״ שאני נהנה ממנו כרגע, של שיטוט וחניות ארוכות של ימים מבלי שאצטרף לצאת לכביש להצטיידות, עם אביזרי נוחות שעושים את השהייה בשטח נעימה יותר.
אני חושב שלא הבנת אותי,
הדוגמאות בכוונה קיצוניות (פיוז-תקלה קלילה, צירייה תקלה יותר בעייתית כשנמצאים בשומקום),
התכוונתי שצריך להיות מסוגל להתגבר על כל תקלה, מפיוז ועד צירייה, צלבים, תפוחים, וכו... במסעות רציניים, צירייה ספייר היא בעיניי חובה. וכמובן שיהיה מישהו שמסוגל להתמודד עם ההחלפה. לכן השאיפה לפשטות ברכבים כאלה. מחשבים וחיישנים לא רצויים בדרך כלל (אלא אם כן יש את הידע והכלים להתמודד, כמו שכתבת)
מצד שני, ברור שאי אפשר לקחת את כל החלקים שיכולים להכשל, אבל כדאי להיות מכוסה כמה שיותר, ובעל יכולת אילתור בשביל השאר..