*** נא לעבור להודעה פרטית (תודה, המערכת) ***
Printable View
*** נא לעבור להודעה פרטית (תודה, המערכת) ***
משווים סטוק מול סטוק. מה שנמכר בארץ. שזה די מכובד בסה"כ.
בדלנדס (33) מול רוביקון אמריקאי (33)
בהשוואה של ווילדטראק מול הג'יפ ריקון-אקסטרים, שניהם על 35, יש בעיה - לווילדטראק אמנם יש שתי נעילות ויחסי העברה מקוצרים (לטובת קוטר הגלגלים) אבל הוא לפחות מוצהר כבנוי לטובת נהיגת באחה מהירה*, והג'יפ ריקון-אקסטרים משודרג לכיוון השטח הטכני.
היריבות בין שני הכוכבים האלה רק מתחזקת עם השוואה אפשרית גם בין רוביקון 392 (ובקרוב רוביקון עם מנוע הטורבו-6 בטור החדש) לברונקו רפטור, שמגיע סטוק על 37'.... שמחה רבה באמת.
במבחן סולו לווילדטראק, למרות שהמוט המייצב הקדמי לא מתנתק, הוא לא התקשה בשום מעבר טכני שניסיתי לאתגר אותו, כולל קשים בעליל. אבל זה כאמור היה סולו והייתי לבד עם עצמי במדבר ולא לקחתי אותו לאקסטרים ממש בתנאים האלה.
ההשוואה הנכונה לג'יפ רוביקון עם חבילת ריקון אקסטרים, היא ברונקו בדלנדס עם חבילת ססקוואץ', שזה משהו שאפשר לקבל באמריקה, לא בישראל (למעט ביבוא מקביל/אישי) בגלל אפיון שגוי של היבואן שעדיין בור ועם-הספר בכל מה שקשור לרכבי שטח. מצד שני, כנראה שבשיווק הוא כן מבין - עד כה, מהתרשמות לא מחייבת ולא מדעית שלי, נראה שרוב הקהל של הברונקו בישראל קצת שונה מזה של הרוביקונים. הג'יפ ביסס את מעמדו לא רק בקרב הערסיאדה העשירה, אלא גם ובעיקר בקרב חובבי שטח פרופר, הברונקו כרגע מדבר להרבה לקוחות שמחפשים יותר נימוסי כביש וכמובן שמקומם של חובבי השופוני לא נפקד. עבורנו, שמחפשים את התכל'ס, יש לברונקו מהדגמים הנכונים (בדלנדס, ווילדטראק)הרבה מה להציע, בעיקר שילוב מנצח של שטח רציני עם נימוסי כביש מפתיעים.
לגבי אפטרמרקט - באמריקה יש הכל לברונקו. זה עדיין לא ברמת הצפה מטורפת כמו עם הרנגלר, אבל עניין של לא הרבה זמן.
* כל נושא נהיגה מהירה בשטח - אל תקלו ראש, זה מהנה בטירוף!!! אנחנו מניפים יד בביטול, פשוט כי התרגלנו למכוניות שלנו שלא מסוגלות לזה אלא אם נשקיע כסף גדול באמת במערכות מתלה משודרגות מאוד וגם אז אני מבטיח לכם - אחרי לא הרבה זמן הרכבים יתחילו להתפרק. כי גם עם כל מיני בולמים אקזוטיים, רכבי השטח הסטנדרטיים שלנו פשוט לא בנויים לזה.
כאן הברונקו, שכן מהונדס ובנוי לזה, ממש נותן בראש גם כמו שהוא מהחנות. וגם הבדלנדס ה"טכני" לכאורה, הוא כוכב בסוג השימוש הזה. ברונקו בדלנדס/ווילדטראק הוא ה-SUV היחיד שכמו שבא מהחנות, יכול לתת קצב ממוצע שקרוב לזה שמקובל ב-SBSים, שהוא יותר מכפול מזה שמקובל בכל הג'יפים האחרים.
דרור - מסכים אתך מילה במילה - בדיוק בשביל זה קניתי אותו. אנחנו משפחה שאוהבת לטייל והיינו נוסעים הרבה עם הג׳יפ והמאבריק. מי שנהג במאבריק פשוט היה צריך לעצור כל עשר דקות- רבע שעה ולחכות איזה חצי שעה לג׳יפ. זה לא שעכשיו הם נוסעים באותה מהירות, אבל כשלוחצים על הגז, צריך לחכות כמה דקות כל חצי שעה בערך מה שהופך את הטיול לממש כיפי.
דרך אגב, אם מתארגן איזה טיול בסגנון ראלי - אשמח להצטרף / לעזור לארגן - אתה מוזמן לתקשר איתי בפרטי.
תודה!
אסף
אומנם ברונקו כסטוק ערוך ומתאים יותר לנסיעת שבילים מהירה לעומת הרנגלר - אבל הרנגלר לא פראייר גם כסטוק בתחום זה ובהחלט מסוגל לנסוע גם מהר בשבילים.
אם ממש רוצים אז כחלק מהגבהה ושינוי המתלים ברנגלר (וכמעט כולם מגביהים ולא משאירים רנגלר סטוק) אפשר להתקין מערכת מתלים שמכויילת יותר לנסיעת שבילים מהירה מאשר לזחילת סלעים (מי אמר BP1 של אולדמן..)
אני גם מסכים שנסיעת שבילים מהירה זה פאן כשלעצמו ות'אמת גם אני חוטא בכך לפעמים עם הרנגלר שלי ובגדול צולח גם את זה אם כי לא במהירויות תלת ספרתיות...
באותו עניין - הברונקו רפטור בכלל מכונת טיסה מהירה בשבילים מטורפת וכמות שהוא ויכול חופשי אשקרה לטוס (ארבעת הצמיגים מנתקים מגע מהשטח) בלי להתאמץ ובלי נזק
גם אני מסכים שהברונקו מכונת שבילים משומנת ומסכים גם שהרנגלר עם כיול מתלים מתאים יכול לנוע מהר מאוד בשבילים.
אבל:
1. הרנגלר יותר טוב בשבילים מאשר הברונקו בשטח טכני (זו דעתי) ויש הרבה יותר שטח טכני בארץ משבילים מהירים
2. קשה מאוד למצוא שבילים ארוכים שאפשר "להרביץ" בהם. הכל מחורץ כל כמה מאות מטרים וחייבים להאט כדי לא לגרום נזקים.
בשביל נחל אמציהו ועוד כמה שבילים מלאי :הדורים" /"קורדרוי", היכולת העדיפה של הברונקו לא באה לידי מיצוי ברוב הטיולים.
3. ומי שהכי חשוב לו "ריצות שבילים מהירים", צריך לבדוק גם את הדיפנדר החדש מול הברונקו. כי לדעתי, לפחות בכביש הוא יותר נוח, שקט ומפואר. אני יודע שהוא לא בא עם 33 ולא 35 ולא גג מתפרק, אבל בשביל שבילים מהירים ונוחות כביש הוא שווה בדיקה.
אני חושב שעצם מה שרשמת כאן מעיד על אחד משניים,
או שניסית את הברונקו והוא לא באמת מכונת שבילים כמו שעשו ממנו,
או שלא בדקת את הברונקו.
(ובאמת שאין לי מושג, כי לא נסעתי עליו).
כי מה שעושה רכב למכונת שבילים הוא בדיוק היכולת לגהץ את החריצים האלו, או את ההדורים.
לצורך העניין,
ההדורים בנחל אמציהו הם משהו שכל suv שמכויל טוב יודע לגהץ.
ההדורים בדרך להר ברך, למשל, לא.
לגבי שבילים מהירים,
ואלאק, לא חסר. לא חסר בכלל. גם אם אלו לא שבילים של מאה קמ"ש. הרעיון הוא שהרכב ידע לשמור על קצב בלי להתפרק. כי לטוס בנחל נקרות/פארן/ציחור וכו... במהירויות לא חוקיות, גם הדיסקברי הקשיש שלי יודע. ואני די בטוח שגם הדאסטר של גיא. השאלה היא מה יקרה לרכבים האלו לאורך זמן של שימוש כזה.
ההפך! ברור שאת ההדורים הוא יכול לגהץ, גם הרנגלר במהירות 60+ מגהץ אותם. הבעיה היא בחריצים שהם יותר מהדורים ונוצרים ומרימות של מים... מופיעים כל כמה מאות מטרים ולא כל 20ס"מ. הכוונה בהדורים היתה לשבילים שניתם לגהץ אותם.
בנחל נקרות ודומיו המניעה העיקרית להעלות מהירות היא הצמיגים ולא המתלים, דהיינו האבנים הקטלניות שמתחבאות בחצץ ולא בורות או חריצים.
ואגב מי שיש לו צורך במהירות ובריחוף מעל חריצים שישקול אופנוע שטח.. שם כל העסק הופך להיות ריקוד דינאמי עם הרמות גלגל וקפיצות יזומות - נסו ותהנו.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
דוגמא מאתמול, מחיר של הפאן בנקרות...
נ.ב מוקדש לחובבי המגנזיום.קובץ מצורף 141116
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
וכשדוהרים שם עם 35-37 ומעלה? האבנים מקבלות משמעות אחרת?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כן.
גם עם 32"... זה בתמונה "29 ...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מבלי לזלזל ברוביקון כאמת מידה עד פרוץ הברונקו, וכמי שמכיר טוב את שניהם, משום מה אני מנחש (במידה רבה של בטחון) שכל הרנגלריסטים שטוענים שהברונקו לא מספיק טוב לטעמם בשטח טכני, בכלל לא נהגו בו.
הם מכירים אותו מסרטוני היוטיוב. שבויים ומקובעים במוסכמות של פעם.
אז להסתמך על סרטוני היוטיוב של הבלונדה והגמד זה אחלה, אני לא מזלזל בגמד - בכל זאת יש לו גם רוביקון עם מנוע דימון (392 סופרצ'ארג' עם 840 כ"ס) וגם ברונקו רפטור והוא גם עושה את הבלונדה.... ועדיין.....
לפות"ש - חן חן על ההזמנה לטיולים בסגנון ראלי... אבל רמזתי לך - הרכבים של כמעט כולם כאן, כולל משופרים וחזקים מאוד בטכני, לא מיועדים ולא בנויים לתפקד בקצב ממוצע שברונקו בדלנדס/ווילדטראק מייצר בשבילי המדבר והם לא יעמדו בזה. אני אומר את זה בבטחון מלא, כמי שמכיר טוב את כל דגמי הברונקו.
כל נסיון נואל להדביק ברונקו בנהיגת שבילים מהירה ייגמר במרק-ברזלים ובהרבה בכי. שום רכב סטוק שנמכר בארץ שאינו מאווריק X3 או RZR טורבו וכו', לא קרוב אפילו לדגדג את הליגה הזו. צריך להשקיע עשרות אלפים רבים בשדרוגי מתלים כדי לשאוף לצמצם פערים.
דיפנדר? שאני אצחק או אבכה?.... כן, המתלים שלו אחלה, אבל הסיפור שלו בנהיגת שבילי מדבר מהירה עלול להסתיים אחרי כמה מאות מטרים עם צמיג משוסע. או שניים, או כולם.... לא יעזור לאף אחד. גם הרכב הכי גיבור בעולם, ברגע שנועל צמיגים בחתך פחות מ-65, הוא כבר לא רכב שטח. מקסימום קוקסינל-שטח.
אז אל תיעלב אם לא יהיו קופצים על ההצעה הנדיבה.
אם וכאשר הברונקו-הדגמות יהיה אצלי שוב, אז בשמחה.
אני דווקא חושב שג'ימני יכול לעמוד בקצב של הברונקו,
שים אותו על העגלה של המאבריק / קאן אם ותראה איך הוא כל הזמן צמוד לתחת של הברונקו [emoji1787]
לא נסעתי על רנגלר אז אני לא יודע להשוות, אבל יש בארץ אלפי קילומטרים של שבילים מהירים. ברור שרובם מחורצים וזה בדיוק חלק מהאתגר של נסיעה מהירה.
מניסיון של הרבה שנים בנהיגה מהירה בכאלה שבילים (מהירה = בין 50 ל-120 קמ״ש, תלוי בתוואי וברכב), מה שחשוב ברכב זה:
א - גובה, כדי להעביר מתחתיך את האבנים הגדולות
ב - בולמים קשיחים כדי לגהץ, לשכח קפיצות ובשביל דיוק בסיבובים מהירים
ג - ברקסים חזקים כדי לבלום לפני החריץ
ד - מנוע חזק (לדעתי חובה בנזין ועדיף מאוד טורבו), כדי שהאוטו ירים אף מיידית כשאתה לוחץ על הגז - וזאת משתי סיבות - על מנת לבלוע יותר טוב את החריצים, וגם כדי שהאוטו יתיישר אחרי ׳זריקות תחת׳ בסיבובים מהירים
ה- צמיגים חזקים מאוד שלא אוכלים פנצר׳ים גם ב- PSI גבוה.
אסף
מניח שהתכוונת לצמיגים שלא אוכלים פאנצ'רים ב-PSI נמוך
למיטב ידיעתי בנסיעת שבילים מהירה מומלץ לנסוע עם PSI נמוך (אבל לא נמוך מדיי כמו בזחילת סלעים) כדי להגדיל שטח המגע והאחיזה של הצמיגים בשביל וכדי לתרום לשיכוך..תקנו אותי אם אני טועה.
בזמנו (לפני 15 שנה אבל מי סופר)היתה לי סופה פתוחה ארוכה.
כל השיפוריםשהיו בה מבחינת מתלים היו צמיגי 33 ברוחב 12.5 15 שטח מלא
זה עשה את כל ההבדל שבעולם. באזור של הדורים או אפילו חלוקי נחל היתי מוריד אוויר לכ 15 PSI
ופשוט טס בכל המישורים.
תעלה קטנה היתה נבלעת בקלות.
לא חושב שהגעתי למהירויות תלת ספרתיות, אבל לא היתי רחוק משם.
הצמגים הרחבים פשוט שמשו בתור קפצי אוויר.
והקפצים הקשוחים של הסופה היו מאוד יעילים בספיגת המכות החזקות.
להוסיף על זה משקל נמוך ומנוע בנזין חזק, וזה היה מוצו מוצו כיף.
מובן שלא מתקרב מברונקו, אבל גם המחיר רחוק מאוד משל ברונקו
יש לברונקו - לבחור תיבת הילוכים ידנית ...
רק לא מביאים לפה ,ואין גם אפשרות לדעתי לשלב אותה עם חבילת ססקוואצ
אבל יש שהילוכים
יש ברונקו ידני, אבל רק עם מנוע 2.3 טורבו.
לא שהוא מסכן, אבל ה-V6 טורבו 2.7 הוא תענוג צרוף.
רוב הנהגים פחות מיומנים בגיר ידני ויהיו מהירים יותר עם אוטומטי.
צמיגים בלחץ נמוך אכן משככים מצוין, אבל לדעתי במהירות גבוהה זה ממש לא מומלץ. הדופן תתקפל בפניות.
לחץ נמוך דווקא מגדיל את הרגישות לתקרים.
אפשר להפחית לחץ, נגיד מ-35 בכביש לכ-25-27, יעשה רק טוב. אבל 15 זה כבר מתאים לטיול, לא לדהרה בסגנון באחה.