ונניח שיש אדי שמן.
כמה זה בעייתי לצמיג?
Printable View
ונניח שיש אדי שמן.
כמה זה בעייתי לצמיג?
שמן מנוע לגומי זה לא רע. אפילו יכול להועיל למניעת חלודה.
אסף
השרשור כמובן יורד מהפסים, אבל יש פה קטע מעניין.
מדחס מזגן מוסב, מונע ישירות על ידי המנוע, כמו שאילן מתאר, היה שיפור נפוץ בסיקסים. די פשוט היה להוסיף עוד ברקט, מדחס משומש, להוסיף פולי עם עוד רצועה. מדחסים עם ספיקה גבוהה מאד.
אבל האם זה רלוונטי בתאי מנוע מודרניים יותר? לא נראה לי.
אגב, גם חנן לא מספר שהמערכת בטנדר שלו לא ממש קונבציונלית...:rolleyes: יש לו מדחס תעשייתי, גדול, מונע רצועה, שהוא החליף לו את המנוע ל24V (עם סיפור שלם של להניע אותו ברכב עם מערכת חשמל 12V), עם מיכל 25 ליטר כמו של מדחס ביתי קטן, וכל זה תופס חלק משמעותי מתא המטען. לא כותב חצי תא מטען, אבל בטח רבע...
הייתי בטוח שהקטע פה זה לענות על מה שנשאל.
ויש את השיטה של גלגל רזרבי כמיכל אגירה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
תודה לכולם על התגובות.
מבחינת מיקום מיכל האגירה - ראיתי כאלו שהתקינו מתחת לרכב.
יש בי חשש מסויים שבחורף שאני עושה טיולי בוץ, הכל מתמלא בוץ ואם הזמן הברזים (נניח זה לשחרור הלחץ במיכל במקרה שיש לחץ מעל נתון מסויים) פשוט יסתם/יהרס.
מה גם שאם אני רוצה לנקז את האוויר בסוף טיול כדי לא להשאיר מיכל מלא אוויר בצורה קבועה. להתכופף כל פעם מתחת לטנדר...
בכל מקרה - חשבתי לשים את זה מאחורה באמבטיה. מישהו התקין את זה בצורה אסטטית ויש לו תמונות להעלות?
תודה.
אין שום סיבה ששסתום הבטחון יהיה מחובר למיכל. צינור אחד זה כל מה שצריך להגיע אליו. שסתום בטחון יכול להיות ליד הקומפרסור כמו בהתקנה שלי (מקווה שקראת את הקישור ששמתי והדברים שם ברורים).
לגבי ניקוז:
א. זה לא מים, זה אויר. הניקוז יכול להיות מכל מקום, לא צריך נקודה נמוכה.
ב. אין שום סיבה בעולם לרוקן את המיכל באופן יזום. כדאי שתוריד את העניין הזה מסדר היום.
ג. לא צריך ברז מיוחד כדי לרוקן. כיבית את הקומפרסור, לחצת על ההדק של אביזר הניפוח, רוקנת את כל האויר.
צריך ניקוז. למים. בתחתית המיכל.
מיכל של משאית מגיע עם הניקוז הזה. .
אסף.
ניקוז לחות זה משהו שעושים פעם באף-פעם. בשביל זה מספיק פקק בתחתית המיכל.
באופן קבוע, אין סיבה שהמיכל לא ישאר תחת לחץ.
ואין בעייה למקם מיכל בארגז של הטנדר, למשל מעל אחד מבתי הכנף. זה הכי קל.
ויותר נמוך ..
Sent from my SM-G781B using Tapatalk