תגובה: שוק הרכב המשומש מתחיל לחזור לנורמליות?
אז בואו נדבר על שוק רכבי השטח המשומשים.. שוק שיותר מעניין אותי בזמן האחרון.
אין ספק שמי שחושב שהוא בלה לה לנד נשאר בלה לה לנד.
אני עוקב ספציפית על שוק ה לאנד קרוזרים שנתונים 2007-8 ושם לב לתובנות הבאות:
1. יש המון! כלים למכירה..
2. מי שבאמת רוצה למכור - יורד למציאות ומוכר. דוגמא : STD+ 2007 קילומטראז נמוך משודרגת מ"רופא" ( אני כותב רופא כי הבעלים הינו בעל מוסך מומחה לרכבי שטח טויוטה..) נמכרה בשעתיים. למה? ביקש 110 א"ש .
3. רכבים דומים הרבה פחות משופרים והרבה פחות מתוחזקים עם ק"מ גבוה כבר עומדים חודשיים ( שאני יודע..) למכירה. למה? הבעלים לא מוכן להתפשר על פחות מ 130, 140, 150... ואפילו ראיתי אחד שמבקש 190 א"ש על 2008. נו באמת..?
4. באמת האינפלציה מגיעה לכולנו. מי במשכנתה ומי בסופר ומי במחולות. אנשים חוזרים לאט לאט למציאות. מבינים שצריך להישאר עם מה שפרקטי ולא מה שמעלה לנשמה. חושבים פעמיים אם להחזיק רכב טיולים כרכב שלישי או שני או ראשון..
5. דווקא בשוק הפראדו שנתונים 2001-2003 המחירים ממש בשמיים. מי אמר ככל שהזמן עובר הערך משתבח?
ככל שאתה הולך אחורה בשנים לכיוון תחילת שנות ה 2000 ואפילו מתחת כבר אין השפעה של "מחיר" גם כי אין באמת חלופות בתקציב שבין 30 ל 60k, לכן כמעט כולם(פראדו, פג'רו קינג, איסוזו, יפנים וקוריאנים וכו') באותה רמת מחיר, וגם כנראה שרכב ישן שצריך 2 טסטים כנראה ישמש כרכב שלישי.
ותמיד יש את האייקון שטח שהמחיר שלו לא קשור לכלום, אתה תקנה כי אתה רוצה אותו.
אם אתה עולה לכיוון ה 2006/7 ומעלה זה כבר קופץ לכיוון ה 70k-90k, ושנתון מעל אתה כבר מתיישב סביב מחיר של 100k ומעל.
שוב, תמיד יהיו את היוצאי דופן שמפגיזים מחיר שלדעתם הרכב שווה, שזה מה שהיה כנראה עד עכשיו ואנשים בכל זאת שילמו מאי אילו סיבות שלהם, על זה הדיון...
לטעמי (ואולי לצערי אם ארצה למכור) גם שוק הרנגלרים נרגע מהרמות המופרעות אליהן הגיע.
חבר מנסה כבר זמן די רב למכור רנגלר רוביקון 2018 משופר היטב וחוקית במחיר שממש קרוב למחירון ולא מצליח.
חבר אחר קנה רנגלר רוביקון 2013 משופר קלות שלא באמת נסע בשטח במחיר 170,000 ש"ח
חבר נוסף קנה רוביקון 2018 כמעט סטנדרטי (הגבהה חוקית וזוה) שמור יד ראשונה עם קילומטראז סביר ממש בקצת מעל המחירון.
תסתכלו בכביש יש די הרבה רנגלרים.
תסתכלו בלוחות יש המון רנגלרים למכירה עדיין מבקשים מחירים גבוהים אבל בפועל העיסקאות נסגרות במחירים נמוכים ובהרבה.
אפילו היבואן (סמל"ת) הוזיל המחירים ואפילו בצורה ניכרת.
ותרומתי האישית לסטגנציה - בניגוד לתדמית שנפוצה לי כאן אני כבר חמש שנים עם הרנגלר שלי ואין לי כרגע תוכנית בעתיד הקרוב ואולי גם הרחוק למכור אותו.
סמלת הורידה מחירים כדי להלחם ביבוא המקביל והאישי, ממש לא מחוסר ביקוש,
ההיפך הוא הנכון.
הרכב עליו דיברת שחבר שלך מנסה למכור הוא די ייחודי עם המון שינויים, זאת נישה צרה שמצמצמת עוד יותר את קהל היעד כשהרכב כבר בנוי בצור. מסויימת שהתאימה לבעלים.
אני חושב שהביקוש התחדד לאחרונה לרכבים ודגמים מסויימים, והקונים נהיו יותר אניני טעם או הולכים עם העדר.
פתאום כולם מחפשים דברים ספציפיים, ולא פתוחים להכל.
אני לא מדבר על רכבים ישנים, נגיד מ 80k בערך, לא חושב שיש ירידת מחירים, לא בשטח ולא בפרייבט.
בשטח הטעמים התחדדו והביקושים השתנו. שמעתי שאפילו הבדואים הפסיקו לגנוב ל.ק ישנות ועברו לרנגלרים…
הדגמים הישנים כבר לא מתאימים לכל אחד, במיוחד לא למתחילים, והשנתונים החדשים יותר עולים המון ואין בכלל מבחר.
בכל מקרה, מי שלא לחוץ למכור, קצת סבלנות, צריך בסוף רק קונה אחד.
הדגמים המבוקשים והכי סחירים, העסקאות מהירות מאוד…
לגבי המיתון המתקרב שבא להלחם באינפלציה, תהיו אופטימיים, גם זה יעבור.
רק ככה יפסיקו לקנות כמו משוגעים בכל מחיר.
אבי,
יודע שסמל"ת הורידו מחירים והרחיבו ההיצע כדי להילחם ביבוא המקביל/ האישי.
לגבי הג'יפ של החבר- אני לא יודע אם אתה מכוון או מכיר על איזה רכב אני מדבר - תכלס בעיני זה לא מהרכבים המפלצתיים שעברו "המון שינויים" אלא זה רכב שעבר שינויים בטוב טעם ונראה כמעט סטוק.
https://www.yad2.co.il/s/c/z6k6f7jn
סליחה, חשבתי שמדובר ברכב אחר.
פה יש ״בעיה״ אחרת, השנתון גבולי על ה JL.
אני מאחל לו בהצלחה, צריך סבלנות.
הדרישות התחדדו, פתאום שמים לב יותר לידיים, לדגמים מסויימים, לשנתון של החלפת דגם, כולנו נהיינו מתוחכמים יותר.
באופן כללי, כמות הרנגלרים שנראית לאחרונה בכבישים ובמדבר היא גדולה מאוד, לא זוכר דבר כזה.
יותר קל למכור רכב עם נתונים טובים כמובן (יד, קמ) וגם רכב מקורי ללא תוספות, קל יותר, מנסיון.
מכרתי השבוע את הפורד מוסטנג שהשתעשתי איתה לאחרונה, המכירה הייתה מהירה, וכל הקונים הפוטנציאלים חיפשו רכב מקורי, זה מה שמשך אותם.
גם פה מדובר בנישה צרה, אבל בסוף צריך קונה אחד.
יש גם פסיכולוגיה שיווקית, אני לא מומחה, אבל הרכב שצירפת לדעתי יימכר מהר יותר עם הג׳אנטים המקוריים של רוביקון ולא הבידלןקים האלה.
לא לכולם זה יפה/מושך, ונכון שזה שטויות ואפשר להחליף, אבל במבט ראשון זה לא מושך את העין לחלק מהקונים, אלא דוחה, ובמכירה אנחנו רוצים להגיע לכמה שיותר.
שלמה,
לטעמי הג׳אנטים וזוויות הצילום לא מחמיאים לרכב בלשון המעטה. גם הצבע לא את זה קשה יותר לשנות.
בקיצור, בתמונות הוא לא אטרקטיבי בכלל ואני מזדהה לגמרי עם מה שמר ביטר אמר בנושא
1 קבצים מצורפים
בסוף, כל אחד עושה את החישוב שלו.
לפעמים עדיף לקנות משופר ולפעמים לא, תלוי מה יש על הרכב ומה מחירי השוק.
כל אחד מסוגל לעשות את החושבין שלו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
בסוף, כל אחד עושה את החישוב שלו.
לפעמים עדיף לקנות משופר ולפעמים לא, תלוי מה יש על הרכב ומה מחירי השוק.
כל אחד מסוגל לעשות את החושבין שלו
ברור, אבל דיברנו על הרוב, כמגמה.
לדעתי יש יותר קונים פוטנציאלים לרכב מקורי או קרוב למקור מאשר לרכבים המשופרים.
דעתי בלבד….
לרכב ממש משופר צריך למצוא מישהו שמחפש את הדגם וגם השיפורים מוצאי חן בעיניו…לדעתי זה מצטמצם עוד יותר.
תלוי איזה רכב, ותלוי באיזה שיפורים כביכול מדובר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שלמה,
לטעמי הג׳אנטים וזוויות הצילום לא מחמיאים לרכב בלשון המעטה. גם הצבע לא את זה קשה יותר לשנות.
בקיצור, בתמונות הוא לא אטרקטיבי בכלל ואני מזדהה לגמרי עם מה שמר ביטר אמר בנושא
בישראל דווקא קשה יותר להיפטר מרכב שאינו לבן או שחור.
חבר חזר בסופש מאוסטרליה.
אומר ששגעון מחירי המשומשים עדיין קיים.
גם שם אנשים מוכרים ״זכויות הזמנה״ לרכבים חדשים.
מצד שני, לנדקרוזר 2023 חדש (זמן אספקה לעוד חצי שנה..), עם מיכל דלק מוגדל, וחבילת אבזור פנים הרכב עלה לו ממש עכשיו ״רק״ 200kשח.
נאמר לו שסביר שכשהרכב יגיע, יוכל למכור במקום ברווח.
ההשוואה בין הספורט השחור לרוביקון הלבן של ברי דווקא מראה שהמחיר המבוקש על הלבן מאוד אטרקטיבי.
רק להפוך את השחור ספורט הסטנדרטי לרוביקון יעלה לפחות 40K אם תמצא סרן קדמי 44 משומש. אם לא, אתה ב 60K רק על השדרוג לרוביקון (נעילות, סרן, ציריות מחוזקות, יחס העברה ועוד קצת..).
תוסיף על זה שהלבן חדש בשנתיים ויש לו עוד שידרוגים ששוים לא מעט כסף - הגבהה, פגושים, כננת, ג'אנטים ועוד.
בקיצור אותי קצת מפתיע שהרוביקון על המדף הרבה זמן...
מסכים שהזווית צילום לא משהו, אבל אם אני הייתי מתעניין, הייתי מגיע לראות.
מה שלי נראה קצת "מוזר" זה בידלוקים עם צמיגי 50/50 (אם אני לא טועה) נראה כאילו שינמכו את הרכב קצת כדי שלא יראה שעשה שטח קשה (אני לא יודע מה עשה באמת).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
מה שלי נראה קצת "מוזר" זה בידלוקים עם צמיגי 50/50 (אם אני לא טועה) נראה כאילו שינמכו את הרכב קצת כדי שלא יראה שעשה שטח קשה (אני לא יודע מה עשה באמת).
או שזה רכב שיועד לדיונות, ואז צמיגי AT על בידלוקים דווקא עושה שכל (וסיבה טובה לחפש אקזמפלר אחר ...)
כמי שמכיר את בעלי הרכב ומה עשה הרכב (הלבן) - הרכב לא עשה שטח קשה במיוחד וממש לא טייל הרבה. הרכב לא נסע בכלל בדיונות.
מסלולי הנגב בתדירות יחסית מאד נמוכה זה מה שעשה הרכב בתקופה אצל החבר.
היי
המחירון של ה2018 הוא 250 והוא רוצה 270
שזה לעומת השוק ממש מכובד ….
לדעתי סבלנות וימכור כי אנשים שילמו הרבה יותר.
הרכב נראה אחלה …הלוואי והיה לי תקציב בשבילו.
אני מסתכל כל כמה זמן על הרשתות ויד 2 מרגיש ממש ירידה קלה במחירים .
הלוואי וזה מגמה ,אני לא מאמין שיש תקווה והמחירים יורדים,פשוט יש אנשים שרוצים ומשלמים על כלים כאלו הרבה יותר , לא יודע למה וחבל כי זה בידיים שלנו לגרום להוזלה פשוט לא לקנות
שיהיה לנו בהצלחה
Sent from my iPhone using Tapatalk
הדיון הוא לא על הרכב של החבר אלא על מגמה כללית. הבאתי רכב זה ומספר דוגמאות אחרות של עסקאות שנסגרו שעליהן יודע מידיעה אישית על רנגלרים במחירים ריאליים.
למשל חבר נוסף רכש ממש לפני שבוע רוביקון שנת 2013 משופר קלות בלבד יד ראשונה עם קילומטראז' יחסית גבוה אבל שמור שלא ממש ראה שטח בכ- 160,000 ש"ח בלבד.
סתם כקוריוז בחבורה שאיתה אני מטייל, כבר שלושה חברה עברו לרנגלר רוביקון בשנה האחרונה ובתכלס אנחנו כבר חמישה רנגלרים בחבורה..
ייתכן וחלק מהמגמה הזו בחבורה שלנו הוא בתמחורים שפויים יותר ביחס לאלטרנטיבות וביחס ליכולות הרכב בשטח.
שוק הרכב המשומש מתחיל לחזור לנורמליות?
חלק מזה נקבע בראש שרשרת המזון והאספקה.
מי שמוכר ג׳יפ משומש כי הוא כבר משלם\שילם\צריך לשלם על ג׳יפ חדש יתמחר כדי למכור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
או שסתם נמאס לו מהתשלום החודשי על הרכב שרק עולה בגלל הריבית. לדוגמה השכן שלי.
ברור לי מה מטרת השרשור ואפילו אני מתלהב משרשור כזה…
כי אני יושב על הגדר ואין לי תקציב של מעל 200
עדיין אני לא חושב שיש ממש ירידה שמלמדת על מגמה
לא יודע בכמה השקעה אצלך בשיירה עברו ל רנגלר ומה זה מחיר שפוי בראייתם
אבל ממעקב על השוק מעל שנה :
מחיר הרנגלר היחידים שיורדים מ200 זה הקצרים בגילאיים של קרוב לעשור וזה רוביקון קצר
הארוך רק שהוא מעל גיל 10 אפילו לא משופר רוצים מעל 200
וזה אחרי שכביכול יש ירידה כי רצו 220 על חלק מהם לפני כחודש ………
אז לא הייתי מתלהב וחושב שזה ירידה ממשית
ברנגלר ספורט יחסית סטוק יש מחירים קרובים ל200 בגיל 7 או 8 שעדיין נמצאים שם לא מעט זמן
לצערי לא חושב שיש ירידה באמת