מצד שני, אולי השוק יבין שבחשמליות מלאות הסוללה דועכת אחוז שניים בשנה, כלומר הרכב יחיה הרבה יותר מרכב ICE מקביל.
ואז יהיה ממש קשה להיפטר מרכב ICE, וכל החיסכון, התכנונים והטענות של ביטר ירדו לטמיון.
רק אומר.
Printable View
ימים יגידו
בכל מקרה, התרחיש שלך אם וכאשר, אתה מדבר על עוד עשור לפחות, הרי התשתית עוד לא מוכנה לכולם.
כנראה שגם כושר הייצור לא (חברת החשמל).
ואני מדבר על השנתיים שלוש הקרובות, שכל הסיניות האלו יתחילו להתפרק…
ימים יגידו,
אס בוכה קינג זוכה. 🤣 נחיה ונראה.
גילוי נאות - סתם סתם…..
וברכב רגיל מאותו שנתון וגם חדשים יותר, עם איזשהו גיר כפול-מצמדים חכמולוגי ומנוע טורבו קטן עם הספק היסטרי, שהיום כולנו כבר יודעים שהם מתוכננים מראש להתפגר פתאום, אתה לא חשוף מדי יום ביומו לתקלות של סכום כזה ויותר?
המליצו כאן על קופרה פורמנטור.... דוגמה מייצגת למכוניות כאלה. הכל שם מדהים, בתאני שאתה לא מחזיק ברכב דקה אחרי תום האחריות.
בהתחשב בתקציב, אם רוצים ללכת יחסית על בטוח מבחינת מנוע אטמוספרי גיר לא רובוטי נוחות וכו, אז סובארו פורסטר Z או X כרכב דיילי בהחלט אופציה חביבה ביותר.
Asaf-a
אסף.א
דרור
אתה מתעקש לפמפם את הסטיגמה הישנה הזאת בכל הזדמנות, לקחת את חבלי הלידה והפכת לחבל תלייה.
רוב היצרנים עברו לטכנולוגיה הזאת כי היא מוכיחה את עצמה מבחינת יעילות, משקל, דלק, כח.
הגולף 2012 שהייה לי ונמכרה לחבר ממשיכה ליסוע בלי תקלות רק טיפולים, וכבר מזמן עברה את ה 100 אלף, כך שכל מה שיקרה מעכשיו לגיטימי בעיניי, אבל לא בעינייך.
אתה רוצה מינימום סופה שמתעללים בה כדי שהרכב ייחשב אמין, אבל שוכח כמה הסופה מתעללת בך (מטאפורה) וכמה הרכבים האפורים האלה שאתה ממליץ עליהם הם משעממים, חלשים, וצורכים יותר דלק מהטורבונים עם גיר רובוטי.
זה כאילו נתפס לך ואתה לא עוזב, מילא בשנים הראשונות. זה פשוט לא נכון, ולא מעניין.
בינואר אנו נפרדים מעוד גולף 2015 עם 85 אלף קמ, גם ללא תקלות, כלום.
זה שלג דאשתקד, רק אתה נשארת עם הסטיגמה הזאת, והפחד מטכנולוגיות חדשות. לפעמים הם מועילות לנו, תתפלא.
מנוע ה 1.2 tsi הישן בשילוב הגיר הזה, לא נגע בדלק, רק הריח מידי פעם, הסנפה קלה, אתה לא מבין לאיזה מספרים מגיעים איתו. בחישוב שנתי, או 5 שנתי, יש מקום להרבה תקלות שלא הגיעו מבחינה כלכלית.
אז לבחור מראש רכב נחות יותר העיקר שיהיה ״אמין״ יותר כי הוא מיושן/מיועד לעולם השלישי?
לדעתי - לא ולא.
גילוי נאות - אני לא בעד רכב חשמלי כרגע,
״וישחקו הנערים לפנינו״.
אבי,
כמה שנים נחשבות אצלך חבלי לידה?
בתביעה הייצוגית האחרונה הפיצוי של צ'מפיון ללקוחות הורחב אל מעבר לשנת 2016. ראה כתבה:
https://m.ynet.co.il/Articles/57739510
כתבת גם שהיצרנים עוברים לתיבות dsg, אבל לא ציינת שחלקם גם חזרו מ-dsg לתיבות פלנטריות.
חשוב לחשוף את כל המידע, על מנת שכל אחד יחליט בעצמו מה מתאים לו.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
85,000 ק״מ זה לא מדד לכלום, מזכיר את סקרי האמינות מחו״ל.
אנחנו עולם שלישי, רובנו מצפים לקבל מהרכב פי 4 מזה בלי לפתוח גיר או מנוע, בפקקים, בחום של המזה״ת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הבנתי מה הבעיה עם התביעה הייצוגית והפיצוי?
אני רואה את זה בעין יפה, קיבלתי מכתב עם צ׳ק של 1200 שח בזמנו, בלי שהיה על מה לפצות אותי בכלל.
לחשוף את כל המידע? למי יש את כל המידע? אתה חושב שכמה הודעות בפורום יסכמו את העניין וייתנו לך ״החלטה נבונה״ יותר?
כמו כל דבר בחיים, גם פה, הרוב אפור ולא שחור לבן.
לאבא שלי, שבקושי נוסע, לדוגמא, כן בחרנו רכב שמרני, ואיכותי.
דרך אגב, DSG זה רק של פולקסווגן, אתה מתכוון לגיר רובוטי כפול מצמדים. הוא בשימוש רחב מאוד היום.
- - - Updated - - -
85k קמ, זה בהחלט מדד למי שקונה רכב חדש ומחליף כל 3 שנים.
תתפלא, יש פלח לקוחות כאלו, ולא קטן.
הרכב הוכיח את עצמו מבחינתי =
אל מול האלטנרטיבות בזמנו הוא חסכוני יותר וחזק יותר. והיה אצלינו 7 שנים.
אין בעיה עם הפיצוי, הבעיה היא הסיבה בגינה הוא ניתן.
ולא ענית על שאלת חבלי הלידה, אז אני אקשה: האם ב-2017 והלאה עדיין היו חבלי לידה?
ואני מסכים איתך, הרוב אפור, אבל בתשובתך לדרור כתבת: "זה כאילו נתפס לך, ואתה לא עוזב, מילא בשנים הראשונות. זה פשוט לא נכון, ולא מעניין" סוף ציטוט.
זה נשמע לי יותר לבן מאפור [emoji16]
לא רואה סיבה לסתור את הדברים הנכונים שדרור כתב.
כי זה לא בשנים הראשונות, זה הרבה מעבר.
נכון שזה לא בכל הרכבים, לא הכל שחור. אבל גם לא בדיוק לבן. [emoji56]
ובהחלט, כמה הודעות בפורום יכולות לעזור לקבל החלטה מושכלת, אז בטח ללמוד, להרחיב את הידע. אחרת מה הטעם להתייעץ כאן?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אז הינה כמה מילים על כפול מצמדים, לא DSG, מחובר למנוע 1.4 עם טורבו ונהגים עם רגל כבדה
פעמים היתה לנו אלפא ג'ולייטה.
הראשונה 2016, נמכרה עם מעט יותר מ 100K אחרי 3 שנים.
גם לאשתי וגם לי רגל כבדה,
אוהבים מרוצי רמזורים, נוסעים לא לאט בכביש מהיר ואני שהייתי המשתמש העיקרי רוב הק"מ, מאוד נהניתי להביא את האוטו עד כמה שאפשר לקצה בעליה לקיבוץ חניתה ובעליה ממשמר העמק לכוון עין השופט (ואיזה כיף זה כשאפחד לא מפריע בדרך) - כל אחד מהם הייתי לפחות פעם בשבוע.
ללא תקלות כלל, לא במנוע ולא בגיר
פרט לטיפולים עפ"י הספר, המוסך ראה אותנו רק פעם אחת - החלפת דיפון פנימי של דלת בגלל ידית שנשברה.
גם הג'ולייטה השנייה לא ראתה את המוסך.... (אבל נמכרה עם הרבה פחות ק"מ)
אני לא אוהב שדיונים מתחילים לגלוש לפילוסופיה, אין לזה סוף, ומתחיל להיות ויכוח לצורך הויכוח.
כל אחד רושם את דעתו, נסיונו, טימטומו, וזה אחלה, מפה ועד משהו שחקוק באבן הדרך רחוקה.
זה בסה"כ עוד דעות, בסוף כל אחד עושה את השיקולים שלו, ומבין את התמונה כפי שהוא מבין. או לא מבין.
בנושא הספציפי הזה אני כל הזמן קופץ, כי במשפחה המורחבת אנחנו מחזיקים ונהנים מ VAG כבר 15 שנה כשחושבים על זה.
גולפים, פולוים, אוקטביות, ובשנים האחרות למרות שלא לטעמי - קרוסאוברים של סיאט וסקודה.
לצרכים שלנו, ולמרות שהיו פה ושם עניינים קטנים שהמורשה לקח אחריות מלאה, גם כשלא היה חייב (מעבר לאחריות) - משאבת מים, מחשב גיר (מכאטרוניקס) והחלפת קלאצ'ים למשופרים לפי הוראת יצרן), ולמרות סיפורי הזוועות ברשת - אנחנו מאוד מרוצים.
סטטיסטיקה ברורה הרי אין.
ושוב, האלטרנטיבות היו כאלו עלובות, לדוגמא יונדאי וקאיה שנחשבות "אמינות" (חרטא) (בזמנו לא היה להם טורבונים וגיר רובוטי), קנו את הקהל בעיקר דרך גאד'טים ומולטימדיה במקום הדברים החשובים באמת. הרכבים האלו היו פחות נוחים, פחות מתנהגים, פחות שקטים, ופחות חזקים.
אבל עם ג'אנט מגנזיום, וצמיג בחתך נמוך (למה זה טוב ברכב יומיומי ?)
במשך ה 15 שנה האלו, הייתה מתחרה אמיתית לאוקטביה ? לגולף לאישה ? שלילי. בואו נודה.
תביעה ייצוגית ? קיבלתי מכתב על פאגירו לגבי חלון גג, מחלה מוכרת. רכב שיוצר במשך כמה שנים ? אז מה ?
אז לבוא לבחור במעמד רכישת רכש חדש ולהגיד היום ב 2022 שטורבו+גיר רובוטי זה לא אמין...נו באמת?
אם אתה מתכוון לעשות 300K ק"מ בחום ובאבק (ככה מישהו רשם פה) אולי באמת כדאי משהו אחר. אולי היילקס ידני.
אם אתה מתכוון לרכוש יד 2 כזאת בת 12 עם 180K ק"מ, אולי באמת כדאי משהו אחר.
אפור, אפור, לא שחור לבן, לזה התכוונתי. יש שיקולים שונים וכל מקרה לגופו.
דרור באופן גורף שולל את הרכבים האלו, וזאת טעות לדעתי. למרות שהם לא יחזיקו חצי מיליון ק"מ בחום ובאבק.
זהו, סיימתי. יום טוב.
נסיון פרטי שלי:
היו לי הרבה אוקטביות ומעולם לא נתקלתי בבעיה עם הDSG, מצד שני את כולן קניתי חדשות ותמיד החלפתי לפני ה100 אלף.
את האחרונה החלטתי להחליף אחרי שחוויתי פקק ארוך בעליה, עם אוטו עמוס - כל זחילה קדימה מעמידה לוותה ברעידה לא נעימה, והתחלתי לראות סרטים של שיפוץ גיר מחוץ לאחריות.
אגב הבדיקה לפני קניה שעשה הקונה לא העלתה שמץ של בעיה, אז כנראה ש"ככה זה בסקודה".
כמו שאתם יודעים היא הוחלפה באיוניק 5, ומאז זינוק בעליה זה שום כלום, non-issue . תכלס אני שם קרוז קונטרול והאוטו מזדחל בפקק בעליה בעצמו.
בעוד 5 שנים הטווח אומנם יצטמצם באיזה 10 אחוז, אבל האוטו עדיין יזנק בעליה באותה צורה, ולא אצטרך לחשוש משיפוץ גיר מתקרב (יותר נכון מי שיקנה את האוטו ממני).
השיפוץ גיר הזה, שלא בטוח שיקרה בכלל, מבחינת כלכלית כבר "חסכת" אותו מזמן לעומת האלטרנטיבות בהוצאות הדלק (רכב בנזין משפחתי גדול), ובזמן הזה נהנית מכל העולמות -
מרחב פנימי ענק
תא מטען ענק
כח
התנהגות
אז גם במקרה שלך, אתה אמור להיות מרוצה.
מבחינה פונציונאלית בלבד - ללא מתחרים בקטגוריה שלו, כבר הרבה מאוד שנים.
אנחנו יודעים שיש עוד שיקולים לא רציונלים בבחירת רכב, וזה בסדר, אבל כשמים רק פרמטרים מדידים על השולחן (אמינות זה לא פרמטר מדיד) - הוא מנצח.
אני חושב שאתם שוכחים שיש הרבה מאוד ישראליות וישראלים שאין להם את הפריביליגיה לקנות רכבים חדשים כל 3 שנים, אלא לקנות את הרכבים שאתם מוכרים, ופעם בעשר שנים.