חוזר: טיול גמדים של אחרי הפסח (27-29/4)
חוקר- עוד מוקדם- סתם טיזינג לשיה.;)
בגדול- בגלל שעלה הרצון לאתגרי עבירות- ומה לעשות שבסביבת הכרכום אין ממש, חיפשנו במפות (17 18 19 ) "מסביב" , ובעצם מעברים מעניינים באמת נמצאים מזרחה רחוק מכרכום, ולא באיזור צומת ציחור איפה שרציתי להתחיל במקור. הבעיה שאם נתחיל באמת בערבה, יווצר מסלול ארוך מאוד עד לכרכום בשביל 10 רכבים, ואני מסופק אם אפשר להכניסו ליום אחד (אבל בסדר בשביל מחצית מכמות הרכבים..).
אז: אפשר להצמד למסלול מזרחי יותר, עם כמה מעלות מעניינים, ותא שטח פחות בנאלי מהנחלים הגדולים, בהרכב הנכחי, ולוותר בכלל על הכרכום.
רק ששיה ואני ממש מפנטזים על הכרכום:roll: ...
אז אפשרות ב' היא להתפצל, ואז בשיירה קצרה יותר יוכל מי שרוצה מסלול פחות משעמם להגיע ביום אחד מהערבה במזרח עד לחניון הלילה של הכרכום, ובדרך להצדיק את הנעילות וללכת לבחון כמה מעלות (מרזבה היתה אחת ההצעות).
שיה אלכס ואני מעדיפים את הנתיב "הרגוע", שיכלול פחות נסיעה וקצת יותר הליכה (הקניון הלבן, צניפים וכו'). מהכירי אתכם ואת הויטארה המוגבהת הנעולה והממוגנת למשעי- הנחתי שאתם הולכים לתת למעלות בראש :twisted:. את שאר הנכחים ברשימה לא הזדמן לי לשאול עדיין.
הכרכום למיטב הבנתי הוא בכל מקרה מכנה משותף- אז שם ניפגש בלילה ונעלה עליו יחדיו בבוקר- ומשם המשך טיול החוצה, אני מניח בשיירה ארוכה.
(איך זה בתור- "הסבר פרט ונמק"?;) )
מבחינתי הכי חשוב שנטייל כולנו ביחד!
אני(כרגע לא ברור אם נירית מצטרפת)רוצה לטייל גם ביום חמישי וננסה להכניס באותו יום גם איזה מעלה נחמד :-P
אתם זוכרים של מי היה הרעיון לקום בטיול הקודם ליפנות בוקר,אני בזריחה על הכרכום :-P
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
שיה - כמו שזה נראה כרגע- אתה אני ואלכס נוסעים במסלול הקשישים הרגוע לכרכום, והנועזים ייסעו לטפס את המרזבה וייפגשו אותנו בלילה למרגלות הכרכום.
תתכונן ליום טיול אינטימי במיוחד:wink: (משמע- תביא את יורם..:twisted: )
יוד.
יוד ! חשבתי שהתחלנו להתקרב.... :wink:
בקשר למסלול :
אנו בכל זאת צריכים להכניס קצת עניין,
שלא תהיה רק "נסיעה מנהלתית",
מהו המסלול ה"רגוע" ?
שיה
המסלול "הרגוע" הוא זה שפירסמתי קודם, כשהיה מדובר על שיירה ארוכה. בשיירה קצרה , נוסיף לו משהו מזרחי יותר (איזור הר כיפה, ברק, וורדית). בכל מקרה- עבורי האיזור יפה כמו שהוא, ומספק לי את כל חווית המדבר שאני אישית אוהב. זה לא כביש 6, ולא נסיעה "מנהלתית".
לכולם יש בבית/או לחברים מפות 17, 18, 19. זה האיזור "סובב הכרכום". תסתכלו, תבחנו, תראו מה בא לכם- וכמו שכתבתי עוד בפרסום המסלול המקורי- הארות והערות באמת בברכה-רק רצוי הצעות קונקרטיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
חוקר- עוד מוקדם- סתם טיזינג לשיה.;)
אז אפשרות ב' היא להתפצל, ואז בשיירה קצרה יותר יוכל מי שרוצה מסלול פחות משעמם להגיע ביום אחד מהערבה במזרח עד לחניון הלילה של הכרכום, ובדרך להצדיק את הנעילות וללכת לבחון כמה מעלות (מרזבה היתה אחת ההצעות).
מרזבה זה לא מקום לבדוק נעילות-זה מקום מעצבן,מסוכן ובעל נטיות לפקקים בסופ"ש שיכול לדפוק טיול שלם כי אין אופציה לעקוף אם יש בעיה במקום-גם אם הבעיה היא סה"כ קבוצה אחרת שהתחילה את המעבר לפניכם ו"במקרה יש לה 10 רכבי משפחות להעביר".
המקום כ"כ צר שגם אם תבקשו יש סיכוי שאין איפה להדחק כדי לעבור-לא בירידה ולא בעליה.
אני מציע לכם להפריד בין טיול "אתגרי" לבין טיול לשם טיול.
בכל אתגר עבירות טמונה האופציה לתקיעה לא מתוכננת,אם שלכם או של מישהו שכבר נמצא שם ותקיעה כזו דופקת את הטיול,אם בגלל שצריך לפתוח מוסך בשטח ולשרוף זמן שמשמעו לותר על חלקים גדולים של המסלול או לג'עג'ע מישהו לכביש הקרוב ואם בגלל מישהו אחר שחוסם לכם את הנתיב ושוב אתם בפער זמן גדול.
אם אתם משקיעים עד לדרום הרחוק כדי לראות דברים שיש רק שם תעזבו את העבירות הרצינית למקום קרוב יותר או טיול עבירות,חבל לדפוק תכנון של סופ"ש בגלל מדרגה.
דורון- לא יכולתי להגיד את זה טוב יותר- ואם עקבת אחרי השרשור- אתה בטח מבין שאתה "מתפרץ לדלת פתוחה"...:-P
בכל אופן- שוב תודה על העזרה בתכנונים- אני בטח עוד אציק לך עם קושיות נבחרות לקראת הטיול.
יואב
נראה מצוין
בן אם נעלה את עשוש או לא
הייתי כן הולך על המסלול הראשון ונכנס רגלי לקניון עדה,
הצליח לנו "באצבע אלוהים" הקטע הרגלי
כל זאת בלי להכיר את המסלול בנחל ציחור נמרוד הגדיר כ "נסיעה מהירה".
אני ממליץ בחום להכנס לקניון עדה מואד יפה!
יואב
נישמח לעלות את גיל הממוצע ולהיצטרף על בסיס מקום פנוי כמובן
טוף:
אחרי "סיעור מוחות" על גבי שני שרשורים נפרדים והרבה $$$ של זמן אויר בזק/סלולר, התכנסנו:
אני עדיין רוצה לנצל את הגיחה הדרומית הזו עד הכרכום כדי לראות בנחת את איזור הר צניפים, גב צניפים ולטייל רגלית בקניון הלבן (וגם בעדה)- ולכן אני אעשה את המסלול המקורי שבפתיחת השרשור, אולי בתוספת קטע מעשוש/נקרות- או משהו אחר בסביבה "לעיבוי" המסלול. בכל מקרה אני רוצה להשאיר מספיק זמן לטייל בשקט בשמורת הנחלים הגדולים, ולא לעבור אותה בנסיעת שבילים מהירה לכיוון הכרכום. את הרפתקאות המכתש אני אשאיר לפעם אחרת. אז מי שבא ברוך הבא http://jeepolog.com/forums/images/sm...icon_smile.gif
מאחר וברור שלא לכולם זה מתאים, אז אני מניח שנפגוש את מי שיסע את המסלול עם הקצת יותר ק"מ ומשחקי עבירות בלילה השני בחניון של הכרכום. מי שמגיע קודם שידליק מדורה וישים קפה על האשhttp://jeepolog.com/forums/images/smilies/icon_wink.gif.
לגבי "מנהלות"- נראה לפי מי שבא.
יוד.8-)
אני אכניס לך כאן ציטוט שלך מהשרשור המקביל של "המבצע לחציית הנגב של שיירת הגמדים".. זה מתחיל לתפוס מימדים מטורפים, לטיול בחו"ל עם רכב שלא הכרנו כלום לא תיכננו ככה..;-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי yoav
אני אסביר את ההתלבטות- תחושתי היא שמסלול מצומת ציחור דרך קניון עדה-צניפים (ההר + גב )-הקניון הלבן-כרכום: פשוט לא ממלאת יום אחד שמתחיל בבוקר כי ישנים לילה קודם בתחילת המסלול. אפילו שעושים אותו בנחת. לכן כל ההתלבטויות.
צומת ציחור לא מתחברת לקניון עדה-זה אל באותו התא שטח.
אין טעם להגיע עד צומת ציחור ולחזור לקניון עדה,אם כבר אז לישון קרוב לצומת ציחור ולהמשיך דרומה או משהו שונה לגמרי, לינה בחניון ליד עדה, תנועה מערבה-אם בא לכם לשטוף דרך ולראות סקייהוקים ושד"ת דמה מופצץ אז תפנו דרומה בשביל האדום שרץ במטווח 80(?),שביל 19160, דרך מהירה,נוף פתוח ומטרות הזויות מידי פעם.
כל הקטע הזה מהיר מאד אם אתם מחליטים לנסוע דרכו ולא לעלות על כל מטוס בדרך-להיזהר מאד מנפלים-שם כל נפל זה כמה מאות ק"ג ולא איזה זנב מרגמה.
לפנות בירוק לדר' מזרח עד לחיון,שם בשחור דר-מערב עד לעליה לצניפים(פנייה לכחול למעלה), לעלות להר(לדעתי שווה ביותר) ומשם להמשיך צפ' מזרח לכיוון כרכום בשביל הכחול,שביל מהיר יחסית אבל עדיין אזור מאד יפה לחצות דרכו.
אם אתה רוצה את גב צניפים אז עדיין אפשר לעלות ולרדת,לא חובה.
כל זה אם אתם מתעקשים לעבור דרך עדה ודרך הר צניפים,לדעתי עם הפסקת צהריים מכובדת זה ממלא יום שלם ויש לכם כמה אופציות לקצר אחרי השביל מטווחים (האדום) אל הר כרכום אם לא נשאר זמן להגיע עד להר צניפים.
אני משתדל שיהיו כמה צמתים של נק' החלטה במסלול כדי לא לותר על החניון לילה שאני מתכנן עליו בסוף היום ולרוב מכין מסלולים שיש אפשרות לחתוך בין קטיעם שלו באמצע אם משהו השתבש או סתם בא לנו לישון בצהריים.
לדחוף בכוח את נחל עשוש מהערבה עם הגעה עד לכרכום דרך צניפים זה לקבוע קצב די מהיר והדוק ללו"ז ואז זה כבר מבצע של סימון V ליד "היינו\עשינו" ולא טיול לדעתי.
אז תעשו עוד הפסקת קפה בדרך,סתם מתחת לעץ או להעביר שעה בראש הר צניפים,לכו לישון אחרי ארוחת צהריים או סתם לשחק מטקות באמצע שומקום-הרבה יותר שווה מאשר לדחוס מרחק.
דורון- אני גם אצטט את עצמי- אמרתי לך בשרשור ההוא ש"אתה מתפרץ לדלת פתוחה" :wink: .
יש מסלול מתוכנן בתחילת השרשור (בעזרתך)- אני אדבוק בו ומי שבא- ברוך הבא.
יאללה ביי.:razz:
אגב- קיבלנו שלל עצות ורעיונות למסלול מוותיקי האתר דרך שרשור אחר. שווה הצצה:
http://jeepolog.com/forums/showthrea...715#post101715
אני נאלץ לבטל... (הטרנספר גמר לי על התקציב..צריך לעבוד..)
נתראה בטיול הבא...
עידן
שלום
המסלול האלטרנטיבי: נפגש חמישי בלילה משעה 9 ואילך בחניון במואה, נצא למחרת מוקדם לכיוון מעלה עשוש, צוקי חדוד, נלווה את מי שרוצה לורדית: יעלה וירד :wink:, צוקי פארן, נחל כרכום, עמק חרוז, ולינה משותפת עם שאר הגמדים :grin: בחניון לילה מתחת להר כרכום.
מפאת המסלול הארוך והעמוס מספר הרכבים מוגבל ל 6 רכבים
כרגע נרשמו:
1. החוקר
2. שני
3. דני
4. מוני?
אני מבקש לשרשר את עצמכם לאחת הקב' כדי שנוכל להתארגן על אוכל וכד' לימים חמישי שישי
ערב טוב לכולם
דני
אני ובלם היד השרוף שלי מצטרפים
;-) :razz: :smile: :grin:
איתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
.
כל הקטע הזה מהיר מאד אם אתם מחליטים לנסוע דרכו ולא לעלות על כל מטוס בדרך-להיזהר מאד מנפלים-שם כל נפל זה כמה מאות ק"ג ולא איזה זנב מרגמה.
הבעייה, דורון, ולכן אני מתקן אותך - יש שם גם נפלים בגודל של פחות מאגרוף, גם נפלי 155 מ"מ ואחרים. מבלי להכנס ל-מה זה ולמה זה - חרשתי שם כח מטר, פעמים רבות, ראיתי יותר מאחד ויותר משניים, ומרבית האנשים לא מכירים ולא ראו כאלו. האמינו לי, אני מבין בזה.
אמנם לא רבים, אבל יש, והם לא פחות מסוכנים.
כשתסתובבו שם - לא לגעת.
היי יואב,
תוכל לרשום את המסלול והאנשים שבאים למסלול זה כמו שדני רשם?
כך כל האופציות יהיו מול העיניים ולא נצטרך לחפש במליון שירשורים.
תודה
הנועל האוטומטי
בוקר טוב
לגבי המסלול:
בגדול יהיה מה שפירסמתי בתחילת השרשור (ודוסקס בהרחבה בשני השרשורים):
שישי:קניון עדה (טיול רגלי של שעה), נחל ציחור, עליה מעט אתגרית לתצפית על בקעת צחיחה, נחל חיון, נחל צניפים, שער צניפים, גב צניפים, עליה להר צניפים, הקניון הלבן, הר כרכום.
שבת: טיול רגלי בכרכום, יציאה צפונה לכיוון נחל ערוד, בהתאם לזמן החוצה בבורות לוץ או למעלה במעלה רמון.
כרגע באים:
1. יואב וסיגל
2. אלכס+
3. שיה +
4. אמיר ? (וזוגתו?)
5. יעל בר זוהר וגיא זוארץ (?)
לגבי הלינה בלילה הראשון- נחליט ביחד בטלפון עם מי שבא איתנו אם עושים את נחל עשוש (נישן במואה) או לא (נישן בעדה).
ביי
יוד:cool: