אני חושב שזה לארוך, ליאור. בsuzukiinfo.org יש שרטוטים בתצורת PDF גם לקצר.
Printable View
אני חושב שזה לארוך, ליאור. בsuzukiinfo.org יש שרטוטים בתצורת PDF גם לקצר.
אלון, יכול להיות שאתה צודק, לא מוזכר אם זה ארוך או קצר, זה בא ביחד עם תמונה של השלדה...
http://img97.imageshack.us/my.php?image=chassis6ui.jpg
אתה מכיר סמוראי יותר טוב ממני...אם אתה אומר שזה ארוך אז זה ארוך..
קטונתי .. ויכול להיות שאני נכנס לשרשור פה קצת מאוחר אבל ...רק להבהיר משהו .
הפלדה בנויה בעצם בצורה כזו שיש בה "נקעים" שאפשר לומר שהם מעיין סדקים מיקרוסקופיים. ברגע שהמתכת חוטפת מכה יש תנועה של נקעים בתוכה . התאספות של נקעים ביחד יוצרת סדק. כמו כן מכה משנה את חוזק המתכת ( במקרה של פלדה מכה "קרה" תגרום לכך שהמתכת תהיה קשיחה יותר אך פחות גמישה - אלא אם כן היא עוברת תהליך של שחרור מאמצים ) . למעשה קיים איזשהו סף מסויים שבו מתרחשים שינויים מהותיים במתכת - כאלה שלאחר מכן יכולים לגרום למעיין כדור שלג מתגלגל של נזקים . ( עד כאן תכונות של חומרים - בהמשך הקורס אולי אהיה חכם יותר ... תרגישו חופשי לקטול שטויות שכתבתי ... :-) )
חוצמזה , עד כמה שאני מבין עיוות מסויים בשלדה ( שוב צריך להבין באיזה עיוות מדובר) יכול לגרום לחוסר איזון כזה שיפגע במכלולים אחרים שיפגעו משחיקה או ממאמצים לא סימטריים .
אני אישית חושב שאם הרכב הולך לשמש גם כרכב יום יומי בנסיעה על הכביש על פניו הייתי דוחה רכב שנפגע בשלדה. כדי לא לקחת סיכון מיותר.
אלעד, אתה מציג בדיוק את הפחד הלא הגיוני. נקעים מפחידים אותך? דמיין נהג שאוהב לנסוע מהר עם הסמוראי שלו. הבמפ סטופ פוגש את הסרן הרבה, זו מכה לא מבוטלת אם היא ע"ב קבוע. תוסיף לזה כמה מכות מסלעים בשלדה, לאו דווקא כאלו עם ביטוי ברור של מכה (עיוות נראה לעין). איפה הנקעים האלו היום?
מה עם רכב שמצליב המון? איפה הקשיית המעוותים, התעייפות החומר?
אתה חייב להתייחס לכל מקרה לגופו. הכללה כמו שעשית כרגע פוסלת כל רכב שטח באשר הוא אם חושבים על זה.
מודדים דברים במנוחה, מיכה, לא בעומס. (יש רק דבר אחד שמודדים כשהוא מתוח, וזה לא בפורום הזה).ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אסף.
אגב, בספר של הCJ יש אכן איך לבדוק, ו3 מ"מ יהיו בסדר לסמוראי, אם השלדה ישנה, אולי קצת יותר. זה לא CJ.
אסף.
רוצה להבהיר. כתבתי הכל בהסתייגות . במפורש רשמתי שהכל תלוי בגודל המכה , בגודל המעוות ואם עברנו את הסף המותר לחומר . אני לא מפחד מנקעים אבל אני חושב שאם רכב חטף מכה בשלדה ויש חשש אז למה להתאמץ ? למה לא לחפש משהו אחר ?
אז הבנתי אותך לא נכון ועמך הסליחה. כוונתי הייתה לחדד את הנקודה של נמרוד - צמד המילים "מכה בשלדה" לא אומר כלום לאף אחד, זה הפחדה לשמה. אם מתקיים מצב כפי שתיארת או עיוות משמעותי, חלודה וכיוב' - לעזוב, כמעט תמיד. לא חסרים סמוראים עם שלדות תקינות.
ברור שבמנוחה ועל רצפה או מתקן מפולס וכדומה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
מה קרה שאתה פתאום כותב בעברית? חזרת מהטיול ?