כמה שוקל כל היופי הזה?
Printable View
כמה שוקל כל היופי הזה?
סליחה,
פספסתי.
שמחתי להדליק אותך :)
נראה ומתפקד מעולה.
לכל מי שמוטרד מגודל הצל, זה חד משמעית אחד השיפורים המוצלחים לטעמי ומשפר את איכות ההפסקות משמעותית :)
סער
(תודה בועז על המחמאות )
וואו! זה מדליק חבל על הזמן!
כל הכבוד!
משגע , עבודה ממש כייפית .
זה ממש מגניב לראות שיש השראה מרעיונות של אחרים ולהביא את זה לכדי ביצוע זה בכלל מגניב .
כל הכבוד לשניכם .
יפה מאוד.
שאלה - לתחושתך, האם הוספת מוט וסידור לא מלבני של פריסת הבד לא יכולים לשפר משמעותית את הצל ?
שרטוט סכמטי מצורף https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...399016989e.jpg
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
יואב סחטיין! עבודה יפה ונקייה!
יצא סקסי לאללה... (:
מצטרף לשאלה מעליי... מה השיקולים בבחירת המוטות ומיקומם?
נראה שכל יצרן עושה את זה גם קצת אחרת, יש כאלו שמשיגים משמעותית יותר צל לאותה אריזה כמו קוויקפיצ' לעומת אלוקאב.
היה נחמד לקרוא את ההסבר שלכם, שבניתם והתנסתם, מה השיקולים בסידור המוטות.קובץ מצורף 141888קובץ מצורף 141889
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אם מישהו מעוניין לבנות ציליה שכזאת,
שוכבים לי בחצר פרופילי אלומיניום של שער מתרומם. תפתרו את נקודת העיגון (כדי שהם לא יקרעו מהחיבור), ויש לכם ציליה סופר מקצועית, וקלה.
היו אמורים לשמש לבניית גגון, אבל לא יקרה.
תמונה בהמשך.
לגבי סידור מיקום המוטות,
ברגע שמשתמשים ביותר מארבעה מוטות, שיטת הסידור שלהם צריכה להשתנות.
השינוי נדרש לצורך היכולת לעבור ממצב סגור (זוית בין המוטות =0) למצב פתוח (זוית בין המוטות =270) כשצירי המוטות נשארים באותו המיקום.
אצלי השתמשתי בסידור של 7 מוטות וזה אילץ אותי שיהיה לכולם ציר אחד משותף.
המשמעות של ציר משותף היא שהמוטות צריכים להיות אחד מעל השני, מה שמבטל את האפשרות לייצר אותם בפרופיל מאסיבי כמו שיוצר כאן. ובעצם מחייב ייצור מפרופיל סטנדרטי מרובע או עגול.
החיסרון של הסידור שלי הוא שהוא משמעותית חלש יותר מסידור כמו שעשו כאן. היתרון הוא שמרוויחים ככה יותר צל על אותו אורך מוט (לא עשיתי חשבון כמה).
תכלס אני בחרתי בשיטה של 7 מוטות כי זה היה נראה לי יותר יפה מאשר הצורה של 4 המוטות.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
אולי לא הסברתי ככ טוב. אנסה מכיוון אחר,
בתצורה של פות"ש, כל מוט מחובר לציר נפרד והצירים מסודרים בדירוג ב"ראש המערכת". כל ציר מגביל את זוית הפתיחה של הציר שלפניו והציר האחרון הוא היחיד שיכול לעשות מהלך תנועה של 0-270 מעלות.
ז"א שבין 180-270 מעלות יכול להיות רק מוט אחד. אם תיקח את המוט הזה שיעוגן לגגון ב-270 מעלות אז המוט הבא בתור יוכל להפתח רק לזוית של פחות מ-180 מעלות.
אם תמשיך ותחלק את שאר המוטות בזוית שווה (90 מעלות) אז אתה מקבל 4 מוטות.
מוט 4 הוא היחידי שיכול לעשות את כל המהלך. בין מוט 3 ומוט 4 הבד נשאר ללא תמיכה.
הסתכלתי שוב בתמונות. פות"ש חיבר את קצוות הבד לרכב ללא מוטות. ככה אפשר "לחסוך" את המוט האחרון ולהשתמש בו בזוית של 225 מעלות במקום 270. ואז אולי כן להכניס יותר מוטות בחלוקה שווה של זויות.קובץ מצורף 141891
כן הבנתי את כוונתך. ב-225 מעלות הנותרות אפשר להכניס עוד מוטות, אבל לא חושב שיש צורך.
אני חושב שהכי נכון שחלוקת הזוית 225 בין המוטות תהיה שווה, תייצר צל יותר רחב (כלומר יותר רחוק מאוטו) לאורך הדופן הארוכה של הרכב על חשבון חלק מהצל בחלק האחורי (וקצת גם בצד הקדמי).
בערך כמו מה שדובי שאל לגביו בתגובה 27, רק בלי המוט הנוסף, כלומר להישאר עם 3 מוטות וחלוקה שווה של הזוויות ביניהם. זה נראה לי המבנה היעיל ביותר.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
מה הכוונה ביעיל?
אם הכוונה היא שטח צל ביחס לאורך מוט אז ככל שיהיו יותר מוטות כך נוכל להיות יותר קרובים לשטח מעגל (13.5 מ"ר צל על אורך מוט של 2.4 מ' לעומת 8 מ"ר במתכונת הנוכחית).
אם הכוונה היא חלוקה זויות שונה (אחרי שכבר החלטנו להשאר עם 3 מוטות) אז צריך לראות איזו חלוקת זויות נותנת את שטח הצל הגדול ביותר.
יעיל- שילוב של שטח צל כמה שיותר גדול ומספיק מרוחק מהאוטו, וכמה שיותר פשוט וקל (העדפה למספר מוטות כמה שיותר קטן).
נראה לי (לא חישבתי אבל זה מתאים למה שכתבת) שאם חלוקת הזוויות תהיה שווה בשווה, תתקבל צורה הכי קרובה לעיגול ואז שטח הצל הכי גבוה- עבור מספר מוטות נתון. עם 3 מוטות הזווית של המוט השלישי תהיה 202.5 מעלות ביחס למקופל וכל מרווח בין מוט לאוטו או למוט לידו יהיה 67.5 מעלות.
אבל כמובן שיש שיקולים של העדפה אישית, למשל אם רוצים צל "מלא" בחלק האחורי של הרכב, אז זה משפיע על הזוויות הרצויות בין המוטות, או על מספר המוטות.
התכנון והביצוע של המתקן של hitoy מאד יפה, מקצועי, קל משקל ושימושי, לדעתי מתקן מעולה.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
שוב תודה.
ראיתי כל מיני אפשרויות של פריסות ועיצובי צירים.
בחרתי את הפריסה הזאת כי היא הכי פשוטה, קלה ליצור ובמשקל. 3 מוטות + בד ותיק סטנדרטים שהזמנתי ברשת.
היו לי ספקות על זרוע 4 לחלק האחורי אבל לשמחתי יצא שלא צריך.
יואב
אני חושב ששיתפתי את זה פעם.
הציליה וסידור המוטות על ציר יחיד. קובץ מצורף 141899קובץ מצורף 141900