הוראת רישום המתאימה ל-10-0602 ול-10-0264
הוראת רישום המתאימה ל-10-1357
Printable View
ביקרתי היום במכון, מצויד ברישיון רכב וטופס של תע"ר משנת 2003 עם מידות הצמיגים המאושרות והערה שהמידות תקפות גם לשנות ייצור קודמות.
הבחור במשרד בדק בקאר דטה - אין נתונים (סופה שנת 93), שלח אותי כיבינימאט. אחרי כמה דקות של ויכוח הועיל בטובו לשלוח אותי למנהל המכון.
מנהל המכון התחיל בצורה חיובית הבין שמדובר ברכב ישן וצריך להסתמך על המכתב של היצרן, אמר שאפנה אליו כשאני במסלול (חשב שאני מגיע לטסט) אבל כשביקשתי רק לשנות את המידה - הוא הטיל את הפצצה הבאה - לא ניתן לשנות למידות אינציות, רק למידות מילימטריות. אמר שאם אני רוצה לשנות לאחת המידות המילימטריות, אין בעיה. שינוי למידה אינצית - דרך משרד התחבורה. (נוהל חדש יחסית לטענתו)
למען הדורות הבאים - נראה שאם נתוני הרכב נמצאים בקארדטה זה תהליך ממש פשוט (ועוד מדובר במכון של נבלות, הופתעתי לטובה).
שינוי למידה אינצית - בעיה.
אשמח לשמוע כיצד נכון להתקדם (בעיקר אותך- "משבר נפשי ")
הם לא אוהבים לעשות את זה.
אני באתי עם רנגלר 2021 , אחרי החלפה לפי הוראת רישום ,
במכון אחד אמר אני לא יכול עכשיו עמוס (איזה 4-5 בוחנים ישבו בחדר שתו קפה )
תבוא ב "סוף כסלו תחילת נובמבר" (תירגום חופשי שלי למה שאמר )
הלכתי למכון אחר , חיפש הרבה סיבות למה לא לעשות את זה
אין קוד מהירות בהוראה , אין קוד עומס , אחרי שהראתי לו שורה אחרת בדף ,
נתרצה והסכים להסתכל על הגלגל שזאת המידה.
זה עולה רק 20 שח , אז הם כנראה לא רוצים לעשות את זה.
המסקנה שלי , תנסה מכון אחר.
כפי שכבר הערתי, כשמגיעים למכון עם טופס מאת יבואן/יצרן מקומי על המכון לשלוח אותו לאיגוד המכונים לצורך אימות.
אין כל מניעה לרשום מידה אינצ׳ית, כל עוד היא מופיעה ברישום.
Snir, הנך יכול לנסות את מזלך במכון אחר או לחלופין למח׳ התקינה במת״ח.
* מחיר רישום שינוי במכון רישוי - 31 ש״ח.
אותי מעניינת השמועה שאומרת שבוחנים במכונים יכולים לבטל מידת צמיג רשומה ברישיון הרכב למידה מקורית קטנה יותר לפי שיקול דעתם.
לדוגמא הסופה שלי עם 33 לפחות 15 שנה כבר ( היו אצל אותם בעלים ועשתה טסט באותו המכון), אם היום אני אלך למכון אחר שלא מכיר אותי ואת הרכב הזה ספציפית האם הבוחן יכול לבטל לי את המידה הזו?
היו אנשים שאמרו לי שכן והיו כאלה שאמרו שלא
היו בעבר שמועות, שבמשרד התחבורה הבינו שפעם היו מאעכרים ששינו מידות בהתאם להעברת מזומנים.
ואז החיליטו שבזמן טסט הבוחנים אמורים לאמת את המידה מול קאר דאטה ולעדכן.
שמועות כי שמעתי שזה קרה למישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו.
אז לא יודע לומר עד כמה זה נכון.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
זה לא מה שהוא שאל.
כי להכשיל ודאי שהם יכולים.
הוא שאל אם הם יכולים לרשום מידה אחרת (קטנה)
לפסול - כן.
לרשום מידה אחרת - לא.
כל עוד אינך מחליף למידה אחרת חוקית, הבוחן אינו יכול להחליט בשבילך מאחר וקיימות מס׳ אפשרויות.
לפסול למרות שהמידה רשומה ברישיון הרכב (33/12.5/15)?
כן.
קרה לי אישית לפני לא מעט שנים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
טמטום טהור
כל פעם מחדש אני מופתע מחדש
אף אחד לא יכול להכריח אותך לגשת למעבדה(לבד מרשות הרישוי או אגף הרכב).
בעל רכב שרכבו נפסל במבחן התקופתי על מידת צמיגים שאינה מאושרת(על אף שרשומה ברשיון הרכב), יכול לבחור הכיצד לפעול:
1. להחליף למידה מאושרת
2. לחכות 30 ימים ולנסות מזלו במכון אחר
3. לפנות אל יבואן/יצרן מקומי לקבלת אישור
4. לפנות למח׳ תקינה באגף הרכב
במהלך שנותי, יצא לי לפסול מס׳ לא מבוטל של רכבים מסוגים שונים על מידות לא מאושרות.
הרוב בחרו לפעול לפי סעיפים 1-2, מיעוטם לפי 3(יש כאלו שצלחו - בעיקר ב.מ.וו ומרצדס) ואם זכרוני אינו מטעני, נתקלתי בשני מקרים לפי סעיף 4(שברולט קוואליר ויונדאי וולסטר MK2) אך להם אושר עקב טעות ברישומים.
שמעתי על סיקס או סופה אשר עבר מעבדה ונועל 32״(לא יודע אם זה אמת או סתם שמועה), כשהוא עובר שיפור(מתלים, בלמים, סרנים) לפי מפרט של תע״ר.
השילוב הנפיץ של טמטום + רוע במכוני הרישוי מציין בכל פעם שיא חדש.
סיקס/סופה מעולם לא התקיימו בשום אוטו-דאטה/קאר-דאטה
גם היצרן כבר לא קיים. עכשיו מי בדיוק ייתן לך מכתב ואישור חתומים ע"י היצרן?
ככה זה במדינה שהכל בה אסור ולכל נוד ממציאים עשרים תקנות ולכל בוחן נותנים כוח להשחית, ופתאום כל בוחן הוא מכשול שפסיקתו משנה מציאות ותעלה לך אלפי שקלים סתם כי ככה בא לו.
וזה מביא אותי למשפט שנכתב שם - "מכון של נבלות" - פחחח... כאן כבר כמעט נחנקתי. יש מכון שאינו של נבלות? יש במשרדי התחבורע והרישוי משרדים וחדרים ומסדרונות שלא מפוצצים בנבלות?.... קיים דבר כזה בכלל? קח עסקנים קטנים ועבדים חרופים ותכתיר אותם, ותקבל אכבר של נבלות.
לא שמועה.
אני אישית ישבתי בכיסא ליד המהנדס של תע"ר כשהוא כתב את הנייר המורה מה צריך לבצע ומה לבדוק כדי לאשר צמיגים 33". במקרה אחד לסופה ובמקרה אחר לסיקס. את הנייר הזה קיבל כל בעלים של סירב / סופה שביקש לשנות.
אני גם חשבתי בחדר שלו כשהוא קיבל טלפון מאיזה דביל שאומר לו שמישהו זייף מסמך עם אישור שלו ל 33" בסופה והוא נתן לדביל להמשיך לדבר ובסוף אמר לו שזה לא זיוף.
אסף.
ואיפה הנייר הזה עכשיו?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
יש כאן כמה חברים שיש להם מסמך מקורי חתום.
אסף.