תגובה: שאלה טכנית- יעילות רדיאטור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
כן, אם היתה בעיה היו אמורים לגלות.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
זה בדיוק הנק בה אני עומד,
השאלה אם הראש תקין (עובר בדיקות גזים מרובות,נבדק גם עם תרמוסטט פתוח וגם עם סגור, נבדק גם על הרדיאטור וגם במיכל עודפים לאחר מעבר נוזלים אליו).
מה יכול לגרום ללחץ בצינור העליון ולמעבר נוזלים למיכל עיבוי כאשר הרכב לא מתחמם (אני בודק גם מהOBD הרכב שומר על 86 -89 מעלות שזו גם הגדרת התרמוסטט וגם בודק עם שעון חיצוני ישירות על הבלוק שנשמר בין 73 ל76 מעלות ).
תבצע בדיקה פשוטה,
תפתח את מכסה הרדיאטור,
תניע ותראה את זרימת הנוזל קירור, לא אמור לצאת בועות כאלו יש לך צוללן ברדיאטור.
תן גז, אם יש לך מזרקה, בורח לך לחץ למערכת הקירור.
בהצלחה
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
תבצע בדיקה פשוטה,
תפתח את מכסה הרדיאטור,
בהצלחה
רענן
ישר אחרי הנעה או לחכות שיגיע לטמפ עבודה עם פקק פתוח?
כמה גז?סביבות ה4K תור?
מה שמשגע אותי הוא אם זה באמת פריצה מהראש, למה הערכה לא מזהה אבל כן מזהה גזים מאיזור האגזוז...
אני בודק אפילו אחרי שהמיים פורצים...כלומר זה הזמן של התקלה...והיא לא מזהה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
ישר אחרי הנעה או לחכות שיגיע לטמפ עבודה עם פקק פתוח?
אחרי הנעה , אם אין בועות וגם במכת גז אין מזרקה , תחכה להגעה לטמפ' פתיחת תרמוסטט ושוב מכת גז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
כמה גז?סביבות ה4K תור?
אל תתבייש ללחוץ ...
שים לב, גלישת נוזל זה לא מזרקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אחרי הנעה , אם אין בועות וגם במכת גז אין מזרקה , תחכה להגעה לטמפ' פתיחת תרמוסטט ושוב מכת גז.
אל תתבייש ללחוץ ...
שים לב, גלישת נוזל זה לא מזרקה
עשיתי את הבדיקה הזו בעבר.... והייתה עלייה וגלישה של נוזל... ולא השפרצה...
אבל אבדוק שוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
זה בדיוק הנק בה אני עומד,
השאלה אם הראש תקין (עובר בדיקות גזים מרובות,נבדק גם עם תרמוסטט פתוח וגם עם סגור, נבדק גם על הרדיאטור וגם במיכל עודפים לאחר מעבר נוזלים אליו).
מה יכול לגרום ללחץ בצינור העליון ולמעבר נוזלים למיכל עיבוי כאשר הרכב לא מתחמם (אני בודק גם מהOBD הרכב שומר על 86 -89 מעלות שזו גם הגדרת התרמוסטט וגם בודק עם שעון חיצוני ישירות על הבלוק שנשמר בין 73 ל76 מעלות ).
אני מקווה שבדקו את הראש בבדיקת לחץ.
ראה בסרטון שצירפתי בדיקה לראש של טרופר 4jx1, סדקון קטן פנימי ליד אחד מהשסתומים גרם לאותה תופעה שאתה מתאר. כמובן הראש פסול.
https://youtube.com/shorts/s9-4bLyHp-I?feature=share
קצת איבדתי אותך מה החלפת ומה לא, מה עוד יכול לגרום ללחץ במערכת הקירור, תרומסטט שלא ניפתח עד הסוף, רדיאטור סתום חלקית, אחד מהצינורות מים(קשיחים, גומי) סתום/מקופל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
תבצע בדיקה פשוטה,
תפתח את מכסה הרדיאטור,
בהצלחה
רענן
ביצעתי את הבדיקה על רכב רכב ותרמוסטט פתוח...
כשאני נותן גז של כ 4000 סלד....אני רואה את הנוזל בפקק רדיאטור יורד..(מניח שזה בגלל הדחיפה של המשאבת מים) וכשאני עוזב את הגז גובה הנוזל עולה...גולש מעט , כרבע עד חצי כוס חד פעמית ואז מתייצב על גובה הפקק שוב.....
לא היה גייזר או שפריצים לגובה.
מה פסיקתך ? :)
שאלה נוספת, למה יש לחץ רק בצינור עליון ולא בתחתון? הריב הצינור העליון מחובר ישירות לרדיאטור ללא שום דבר באמצע ואז מתחבר התחתון.... אין פקק\תרמוסטט\רכיב אחר שיכול לווסת לחץ, זה מעבר פתוח....אז למה יש לחץ רק למעלה ולא למטה?
מה אני מפספס?
אני יודע שחום עולה למעלה...אבל הרכב לא מתחמם...שומר קבוע על 86
ושאוויר עולה לנק הגבוה ביותר..
אבל זו מערכת תחת לחץ לא אמור להיות לחץ שווה למעלה ולמטה?
במידה וזה לחץ עקב פריצה ולא רתיחה.
האמת, קצת איבדתי את הסיפור.
חוץ מהבעיה של הלחץ בצינור העליון, יש עוד בעיות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
האמת, קצת איבדתי את הסיפור.
חוץ מהבעיה של הלחץ בצינור העליון, יש עוד בעיות?
לחץ בצינור עליון ומיים עוברים למיכל עודפים רנדומלית פעם ב...ולא חוזרים חזרה (לדוגמא כבר שבועיים שהבעיה לא התרחשה..)
איך אתה יודע שיש לחץ ( יתר) בצינור העליון?
אחרי שמים עברו למיכל עודפים, והמנוע מתקרר, שפותחים את המכסה של הראדיאטור, חסרים מים בראדיאטור?
אם חסרים בראדיאטור מים, כמה חסר? זה תואם בערך את הכמות במיכל עודפים?
אחרי שמים עברו למיכל עודפים, והמנוע מתקרר, שפותחים את המכסה של הראדיאטור, חסרים מים בראדיאטור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני 10 שנים עם2 טראקנים שונים...מכיר מה צריך להיות הלחץ בצינור העליון...
לרוב המים חוזרים לבד כשהוא מתקרר ואין בעיה.... אבל כשהם לא חוזרים המים שעברו למיכל עודפים הם בדיוק מה שחסר ברדיאטור,
אני פשוט מרים את המיכל עודפים ואז חוק הכלים השלובים דואג להעביר את הנוזל לרדיאטור , ברגע שהוא מלא עד הסוף, מחבר חזרה את המיכל והוא תמיד באותו כמות כ1CM מעל הLOW.
בדקתי כבר נזילות במערכת עם ערכת לחץ ובדקתי בנפרד את הצנרת של העודפים ואת המיכל, הם אטומים.
אני לא חולק שאתה מכיר את הרכב, רק שאלתי איך אתה מודד? לוחץ על הצינור?
לגבי שאר התופעה, זה נראה כמו חור \ שבר בצינור עודפים, שמכניס אוויר ( בזמן שהמערכת צריכה להחזיר מים).
[QUOTE=zivo;1016416]אני לא חולק שאתה מכיר את הרכב, רק שאלתי איך אתה מודד? לוחץ על הצינור?
לגבי שאר התופעה, זה נראה כמו חור \ שבר בצינור עודפים, שמכניס אוויר ( בזמן שהמערכת צריכה להחזיר מים).[/QU
כן , בלחיצה עם היד...וגם בהשוואה לטראקנים אחרים
אין חור והצנרת אטומה, פירקתי את המיכל כולל כל הצנרת.... סתמתי צד אחד ובטלתי באמבטיה , הכנסתי לחץ אוויר אין בועות.
פני, שאלה אולי טיפשית, וגם אני איבדתי אותך...
מה מצב הפקק של הרדיאטור? מקורי? חליפי? חדש/משומש?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
פני, שאלה אולי טיפשית, וגם אני איבדתי אותך...
מה מצב הפקק של הרדיאטור? מקורי? חליפי? חדש/משומש?
חח, למה אבדת? עברתי על הפוסט, הייתי עקבי בתשובות.
הפקק הוא מקורי יונדאי 0.9 חדש .
לי לא מסתדר לחץ שונה בצינור עליון ותחתון. זאת מערכת אחת רציפה. מכל מה שכתבת, אני חושב שיש בעיה שמקורה בראש, (או אולי מקור אחר? לא מכיר את המנוע) והיא לא תמיד באה לידי ביטוי אלא רק כשהמנוע מגיע לטמפ מסוימת ומעלה (אולי עכשיו כשקר זה פחות קורה?).
אבל אין הסבר למעבר מים למיכל עיבוי ללא חזרתם, חוץ מתוספת גזים למערכת. צריך רק להבין מאיפה הגזים מגיעים..
מכיוון שציינת שעשית ראש, לדעתי משהו שם לא ממש הצליח, השיפוץ, האטם, קשה לדעת.
מקווה שאני טועה..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
+1.
רק בשביל לשלול הייתי מנסה פקק אחר בכל מקרה.
ואז אם אין שינוי...ועשית את כל הבדיקות האפשריות, אין ברירה אלא להוריד שוב את הראש ולחפש מה התפקשש שם.
לעיתים יש סדק ממש קטן, לעיתים השטח לא טוב באחת הנקודות, או האטם עצמו בעייתי.
מה אני מבין \ מנחש\ הייתי הולך לבדוק-
1- המנוע תקין ( עובדה הוא לא מתחמם ובסה"כ לא הולכים מים לאיבוד , הם רק עוברים למיכל עודפים).
2- יש משאבות לחץ לבדיקת ראדיאטור שמתלבשות על הפקק של הראדיאטור, הייתי מנסה לוודא את נושא הלחץ בקו העליון ולשלול את הקביעה הזו. אני לא אתפלא שזו פשוט בעיה של צינור ישן \ סדרה אחרת, שהוא יותר קשיח וזה מסיט \ מבלבל את הדיון.
רגע לפני שמורידים ראש ומפרקים .....שים שעון אמיתי על הפקק של הראדיאטור.
3- העובדה שכמות המים במיכל העודפים, תואמת את מה שחסר במערכת, לדעתי, צריך להתרכז במנגנון עודפים וההחזרה של העודפים האלו.
מציע להתרכז בחלק הזה. כמו שנדב כתב, לחזור לבסיס, לבדוק את הפקק, התושבת של הפקק, הצינור עודפים המיכל...
קרה לי כבר בעבר שנוזל עובר לעודפים ולא חוזר+לחץ בצינור עליון והמנוע לא עובר את ה 90 מעלות, כאמור גזים במערכת הקירור בכמות ממש קטנה בגלל סדק פנימי בראש באחת הנקודות ליד השסתומים.