תגובה: תיקון גיר רובוטי פורד פוקוס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
לדעתי אם השיפוץ מחזיק עכשיו אפילו 50 אלף ק״מ, הרכב הזה במחיר השוק החבוט שלו מהווה אחלה קניה.
המחיר כבר מגלם את השיפוץ +++
אשמח לדעת מה העלות המדויקת לשיפוץ.
מלבד הגיר וגומיות הדלת הרכב הזה בסדר גמור, בטח ביחס לרכבים אחרים בסגמנט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הרכב הזה לא סתם "בסדר גמור" - הוא רכב מדהים.
כל עוד הוא תקין, הוא לחלוטין הטוב ביותר בקטגוריה ובפער.
ביפן ימשיכו כנראה לשבור את הראש פחות או יותר לנצח, איך משלבים ככה נוחות נסיעה מצד אחד והתנהגות כביש מצד שני (אצל היפנים אלה דברים נפרדים. מה שנוח - מתנהג רע. למשל טויוטה. מה שמתנהג טוב - שובר את הגב. למשל מאזדה).
אבל הפאוורשיפט הזה הוא גיר מסריח וכושל שהרג את הפוקוס. הכתובת אגב, היתה על הקיר. אף אחד מרוכשי רכב עם DCT לא יכול לבוא ולומר שלא הזהירו אותו מראש שזו קפיצת ראש במודע לתוך בור של חרא מזוקק.
אני לא יודע מה החליפו ומה תיקנו, אבל עלות תיקון של 4,200 שקל מייצגת את הגבול הכי תחתון-מינוס בטווח מחירי התיקונים של הגירים הללו. בדרך כלל זה מגיע לסכומים גבוהים פי 2 ויותר - ואז רבים מעדיפים לגרוט את הרכב. נשמע אבסורד?... זה המצב בשוק. אם הגיר המשופץ יחזיק עכשיו 50,000 ק"מ בלי לעשות צרות, זה סבבה. כי האוטו כבר לא שווה הרבה ובעצם "מחזיר את עצמו" די מהר.
אין מה לעשות, בגלל הצרות של פוקוס דור 3 עם הגיר הרובוטי ושל דור 3.5 עם המנוע, המחירון של המכוניות הללו התרסק לקאנטים ויותר מזה - ההתרסקות הזו משכה למטה גם את מחירי הדורות הישנים יותר של הפוקוס, ללא הצדקה כלל - כי הם אמינים ושורדים טוב יותר מכל דבר אחר בגילם שעדיין נוסע על הכביש, כולל מותגי-האליל היפניים עם "ערך שוק" גבוה פי 3.
תיקון גיר רובוטי פורד פוקוס
לא יודע לגבי מסריח וכושל, אבל 4200₪ לתיקון פעם בכמה שנים זה משהו שאפשר לעמוד בו.
יש רכבים שבהם זה עלות רדיאטור ועבודה (מי אמר רדיאטור מקורי בג׳ימני)
היה לי גם את פוקוס דור 2 (2009, הקוביה) ואת הפוקוס דור 3 - ה3 הרבה יותר מהנה לנהיגה. מזכירה לי את האוקטביה הנוכחית. הכל יחסי כן..? אם משווים לשאר האופציות בליסינג (מנוע 1.6 גיר אוטומט וכו׳)
גם על הדור הראשון יצא לי לנהוג במסגרת טעויות בעולם הרווקות - גם אוטו סביר +
לכל יצרן יש איזה דגם עם מחלה, פה השוק העניש את פורד (בצדק או שלא) - מי שמחפש רכב זול וסה״כ טוב - ירוויח.
הרכב הזה ספציפית חי קשה, הוא נוסע 5 דקות ביום, למרחק של 2 ק"מ בבוקר וחוזר 2 ק"מ בצהריים. עובד תמיד קר וזה בטח לא תורם לאמינות המערכת.
מידי פעם, אולי פעם בשבוע נוסע 15 דקות שלמות
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מצטרף לתשבוחות.
אצל ההורים שלי אחד כזה משנת 2014, נרכש עם 0 ק״מ
למעט פעם אחת שהיה צריך לעשות עדכון תוכנה.
0 תקלות.
צריכת דלק יחסית טובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
לא יודע לגבי מסריח וכושל, אבל 4200₪ לתיקון פעם בכמה שנים זה משהו שאפשר לעמוד בו.
יש רכבים שבהם זה עלות רדיאטור ועבודה (מי אמר רדיאטור מקורי בג׳ימני)
היה לי גם את פוקוס דור 2 (2009, הקוביה) ואת הפוקוס דור 3 - ה3 הרבה יותר מהנה לנהיגה. מזכירה לי את האוקטביה הנוכחית. הכל יחסי כן..? אם משווים לשאר האופציות בליסינג (מנוע 1.6 גיר אוטומט וכו׳)
גם על הדור הראשון יצא לי לנהוג במסגרת טעויות בעולם הרווקות - גם אוטו סביר +
לכל יצרן יש איזה דגם עם מחלה, פה השוק העניש את פורד (בצדק או שלא) - מי שמחפש רכב זול וסה״כ טוב - ירוויח.
"אפשר לעמוד בו" זה עניין סובייקטיבי לחלוטין.
אני מנחש שמכוניות "של תפרנים", כלומר כאלה שערכן נמוך, נרכשות על ידי כאלה שהפרוטה לא מצויה בשפע בכיסם, ואז תקלה שדורשת תיקון בסך 4,000-5,000 שקלים שנופלת עליהם פתאום, היא אף פעם לא בזמן טוב. אפילו אם זה התיקון היחיד שהאוטו דרש במשך שנים.
גם ההתלבטות "האם שווה לתקן", כלומר להשקיע במכונית ישנה תיקון בסכום שמתקרב למחצית שוויה (או עובר אותו), זה עניין שכל אחד צריך לקבל בהתאם לצרכים וליכולות שלו.
מי שלא יכול לעמוד בתקלה של 4000₪, כנראה גם ייסע ללא צד ג׳.
שייסע באוטובוס, לא צוחק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
מי שלא יכול לעמוד בתקלה של 4000₪, כנראה גם ייסע ללא צד ג׳.
שייסע באוטובוס, לא צוחק.
אז כדאי שתתעורר ותרד ממגדל השן.
אלה שתיקון של 4,000 שקלים כבד להם, רבים בהרבה מאלה שמבחינתם זה כסף לבוטנים.
אני הייתי אומר שמי שאין לו בעיה לשלוף מהכיס 4,000 שקל לתיקון פתאומי, אולי מלכתחילה לא בוחר במכונית זולה בת 12 של תפרנים.
ואגב, נתקלתי ביותר מדי מכוניות עם תגי מחיר שבין מיליון לשני מיליון שקלים, שלא היו מבוטחות.
בעיה דומה, אבל שונה מהצד השני (של האוקיאנוס, והקלאטש)... פורד פיוזן 2.0L Ecoboost מודל 2016.
אחרי 130K בערך, הלך מנוע (בעיה מוכרת של פריצה של הבלוק בגלל תכנון לקוי). פורד רוצים 6000$ על מנוע, לפני עבודה, יוצא בערך 8000$ אחרי עבודה. הרכב היה שווה 17K$ אם היה נוסע, שווה לתקן? אני מצאתי מוסך שהחליף מנוע מפרוק ונתן אחריות לשנה ו 10K מייל, במחיר כמעט חצי ממה שרצו לחדש.
הרכב נוסע מצויין, אין לו הרבה מתחרים פה, כי חשוב לנו שיהיה AWD ... תיקנו, באביב נמכור, ונחפש מחליף.
[QUOTE/].
אין מה לעשות, בגלל הצרות של פוקוס דור 3 עם הגיר הרובוטי ושל דור 3.5 עם המנוע, .[/QUOTE]
דרור: יכול לפרט על הבעיות השכיחות של המנוע בדור 3.5 1.5 טורבו? אני לא מכיר שכל כך בעייתי.
אני מניח שלא סתם פורד עברו ממנו ל1.5 3 צילינדרים 182 כס, הנחתי שזה משיקולי זיהום ולא אמינות, אני יכול לספר רק תשבוחות על ה1.5 טורבו 3 צילנדרים אך נסעתי בו רק 92000 קמ בשנתיים כך שהרכב עדיין חדש יחסית.
לפני שבועיים מכרתי דור 3.5 1.5 טורבו בנזין, 2016, ב=16,000 ש"ח, עם 185KKM.
אין להם ביקוש בכלל (שבועיים בלבקש מחירון שוקלל בלי אף טלפון).
משחששתי לאטם ראש ולצריכת מי קירור, העפתי.
עד אותו הרגע, תענוג.
אבל דרור צודק - דור ראשון 1600 2010 עדיין נוסע אצלי יומיות ם 280KKM, ושתי תקלות במצטבר. טפו.
מעטות המשפחתיות שעם 185000 קמ שנת 2016 נמכרות בקלות, כולל טויוטה וקיה, וברור שעוד יותר פוקוס שסובלת מהשם של דור3.
לא חושב שזו דוגמה טובה.
להבדיל אחיין שלי מכר פוקוס סטיישן דור3 2014 עם 160000 קמ ב19500₪ ללא בדיקה באפריל האחרון.
הכלל שאין כלל…
Sent from my iPad using Tapatalk
פוקוס active tour, אוט' 1.5 שנת 2020 - איזה דור הוא?
האם הוא עדיין נחשב בעייתי?
נשלח מהנייד
גיר פלנטרי 8 הילוכים
הרכב היה אצלי שנתיים כחדש 60,000 קמ והיה נפלא.
כנראה זו דור4
החסרונות היחידים של הרכב:
אין מזגן מאחור
הגה קצת קל מדי, בשיוט מהיר בכביש6 יש קצת נדנוד במיוחד עם עמוס, דווקא בעבר ההגה היה הצד החזק של הפוקוס
כושר גרירה חוקי מעולה ללא בלמים, 1500 ק״ג אם אני זוכר נכון.
שאלה כללית לגבי הגירים עם המצמד הכפול
בכול הרכבים זה גיר רגיש או רק בפורד ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
כושר גרירה חוקי מעולה ללא בלמים, 1500 ק״ג אם אני זוכר נכון.
בישראל מעל 750 ק"ג חייב בלמים לנגרר בכל מקרה.
ציטוט:
שאלה כללית לגבי הגירים עם המצמד הכפול
בכול הרכבים זה גיר רגיש או רק בפורד ?
הבעיה בעיקר שהנהג חושב שזה גיר אוטומטי .. וזה שהוא מחליף הילוכים לבד .. באמת הופך אותו לאוטומטי ...
אבל זה הקצ' ..
כשזוחלים בפקק, זה חצי קלצ' ..
כשזוחלים בפקק בעליה, זה חצי קלצ' ..
והצלחת מתחממת .. ומתחממת ... ונשחקת .. ועושה גלזורה לצד השני שלה .. ואז היא כבר פחות מייצרת חיכוך .. ועוד יותר מחליקה ועוד יותר מתחממת .. וחוזר חלילה .. ודברים מתעוותים שם ומתחיל נידנוד וויברציות וזהו .. זה חרא של גיר וחרא של אוטו ..
אבל אפעם לא חרא של נהג שלא מבין את המכניקה.
כי זה גיר אוטומטי .. מה אתם רוצים ממני.
עוזבים ברקס והאוטו מתחיל להתקדם לבד ...
ככה פשוט.
לכותב יש רכב עם מצמד כפול רובוטי מודל אפריל 2018. נוסע כמו כריש.
65,000 ק'מ.
אפילו שאשתו מזדחלת לחרדתו בעליות של חיפה ... 'כי זה אוטומטי .. מה אתה רוצה ממני' .....
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לכותב יש רכב עם מצמד כפול רובוטי מודל אפריל 2018. נוסע כמו כריש.
65,000 ק'מ.
אפילו שאשתו מזדחלת לחרדתו בעליות של חיפה ... 'כי זה אוטומטי .. מה אתה רוצה ממני' .....
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
רק בשביל להבין,
65,000 קמ זה מדד למשהו?
לאן הגענו...:D