ימים יגידו, אם זה רק ביקוש והיצע, ותחרות, או משהו אחר.
בקרוב נדע, הכל מהיר בתחום.
Printable View
ימים יגידו, אם זה רק ביקוש והיצע, ותחרות, או משהו אחר.
בקרוב נדע, הכל מהיר בתחום.
השמועה אומרת שמאסק רמז כאשר משבר השבבים יגמר ויהיו רכבים במלאי המחיר יירד. כנראה שהמשבר ניגמר והמחיר לא ירד אלא צנח.
אפרופו מלאי, גם השיטה החדשה להובלת רכבים בתוך מכולות במקום אניה יעודית תורם לזה. שימו לב לפרסומות של יבואנים וסוחרים, המחאי התחדש.
אממה גם מספר המסירות יורד לפי הפרסומים.
משבר השבבים לא יסתיים בחמש שנים הקרובות
לפי הפרסומים יש להם מלאים גדולים במפעל הסיני , שהם צריכים למכור לפני מתיחת פנים / הדור הבא של טסלה שמופיע , ולאור התחרות שפתאום יש להם בצד הזה של העולם בגלל היצרניות הסיניות
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל חברה אחרת חוץ מטסלה שהיתה חותכת מחירים בצורה כזו, היתה מגיעה לפשיטת רגל...זו פשוט הודאה בבעיה קשה של ניהול ומכירות יורדות.
אממה, טסלה זה העתיד! אילון מאסק גאון! הובלה במכולות זו גאונות(ממש לא!) וכו וכו.
המעריצים ימשיכו לקנות, אבל גם הם פוחתים והולכים.
אנחנו נחכה לסייבר טראק LOL.
טסלה זו לא מכונית. זה גאדג'ט
וככה מתמחרים בשוק הגאדג'טים. הזמן עובר, עלויות הייצור יורדות, גמרנו להחזיר את עלויות הפיתוח, מורידים מחיר ומכינים את הליין של הדור הבא.
אסף.
אוקיי,
מה אכפת לי אם הניהול לא טוב, והמכירות יורדות?
אני (בניגוד לאחרים) קונה רכב כדי להשתמש בו, ולא בתור מניה.
אם המוצר טוב (ואינני מבין בתחום, אבל אני מתרשם שהוא טוב), מה אכפת לי מערך המניה של החברה, או כמות המכירות שלה?
מסתובבות בעולם מספיק טסלות כדי שלא אמצא עצמי במצב בו אין לי אפשרות לתחזק את האוטו. אני לא חושב שהם יגיעו לפשיטת רגל יותר מהר מכל חברה סינית אחרת.
אני מבין שכל הרכבים החדשים שאתה קונה, אתה מחזיק אותם עד סוף ימיהם? או קרוב לכך?
אין סיכוי קטן קטן שתרצה למכור אחרי נגיד 3-5 שנים?
אהה אההה!
לא הבנתי את ההגיון שלא לקנות רכב אחרי הוזלה.
אתה מפחד שיהיו עוד הוזלות מסיביות כאלו? לא כל כך סביר.
אתה מפחד שהחברה תיקלע לכאלו קשיים שתפשוט רגל ולא תתקיים בעוד שנים ספורות? ייתכן אך גם נראה לי סיכוי נמוך.
זה שמי שקנה במחיר הגבוה הפסיד, זה נכון אך כבר בעיה של מישהו אחר.
(אישית עבורי כל העסק לא רלוונטי כלל)
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
זה מצחיק.
סוף כל סוף יש הוזלות אחרי שנתיים של טירוף ומה אנחנו עושים ? בוכים .
במקום לברך את טסלה , וללחוץ שכל הסיניות שנמכרות פה במחירים מטורפים יורידו את המחירים , במקום לתקוף את יונדאי שהגיע עם רכב משפחתי סטנדרטי למחיר של 270 אלף ש (מחיר של במוו X3 , קאדילק XT4 מפוארת ) אנחנו תוקפים את טסלה.
מתחיל מיתון , יש רכבים במלאי , האירופאים עם משבר אנרגיה, בסין כל יום צצה חברה חדשה שמייצרת צעצועים חשמליים לכביש , מה ציפיתם שטסלה תעשה , תעלה שוב מחירים כדי שהרוכשים שלה יהיו מאושרים?
א.
רוב הרכבים שאני קונה נשארים הרבה שנים.
ב.
לא רואה את הבעייתיות למכור אחרי 5 שנים. אתה זוכר שקניתי אותה יותר בזול מאשר את הסינית?
ג.
רכב הוא לא מניה אצלי.
ד.
אני לעולם לא אהיה איש עשיר. מעולם לא הייתי.
ה.
אתה מדבר על ספקולציות לא על איכות. ואם בספקולציות עסקינן, טסלה עוד 5 שנים עדיין תמכור יןתר טוב מליוקסינג. נכון להיום היא (כנראה) גם רכב יותר בשל.
ו.
לעולם לא אהיה עשיר.
אדם שאני מכיר נמנע מלקנות אופנועים מצוינים מיבואן מסוים רק כי הם עשו מבצע סוף שנה על אופנוע שהוא קנה כמה חודשים לפני כן וחתכו לו במחירון.
בגלל זה הוא סבל על אופנועים שלא מתאימים לו במשך תקופה ארוכה.
בסוף הוא הבין שהוא סתם מעניש את עצמו.
הורדת מחירים היא דבר טוב.
נקודה.
אחת הרעות החולות של החברה שלנו היא ספקולציות ולופטגשיין.
רכב חדש בישראל הוא ההוצאה הכי גדולה בדכ אחרי דירה.
הישראלי הממוצע (אני בפנים פלוס מינוס) במעמד הרכישה חושב גם על המכירה בעתיד
עוברות בו מחשבות, גם אם לא תמיד מכריעות, אבל הם שם, ובצדק, מדובר בהרבה כסף, על המכירה בעתיד.
אף אחד לא מתבכיין על הנחה כזאת, אבל זה בהחלט מעלה תהיות, ומחשבות על חברה שמלכתחילה פרצה בסערה.
יש לקוחות שיעדיפו (אני ביניהם פלוס מינוס) פשוט לא להכנס לזה.
זה הכל, לא קיצוני, לא שחור לבן, הרבה אפור, כמו החיים.
אם כך, אני מכיר המון עשירים.
משפחות, פנסיונרים, שכנים חביבים.
כולם עשירים כי סופגים ירידת ערך.
עשית פעם חישוב שנתי כמה עולה לך התחביב? שיפורים, דלק, תיקונים, ביטוחים, זמן מוסכים?
אולי תגלה שאתה הוא העשיר.
יש כאלה שמחזיקים רכב חדש בדיוק 6 שנים, בהתאמה מלאה לנזילות קרן ההשתלמות שלהם.
הם עשירים?
זאת הבחירה שלהם, ליסוע ולהסיע ברכב חדש, בטיחותי ונוח.
שכן שלי לאחרונה החליף מצבר פעם ראשונה ברכב, הרכב בן 6. עם צמיגים מקוריים.
קאיה הקטנות האלה, שעלו פעם 60.
הוא עשיר?
לא העליתי על גליון נתונים, זה לא בריא לנפש, ועדיין אני מבטיח לך שזה הרבה פחות מירידת ערך שנתית של היילקס או ל"ק בטווח 3 השנים הראשונות שלהם. וזה לפני שמוסיפים את הפער העצום בעלות הביטוח.
סתם לקחתי דוגמא אקראית מאמצע טווח השנים, הפער במחיר מחירון יד2 בין היילקס סהרה 22 ל- 21 הוא קרוב ל- 40 אלף ש"ח.
אני לא חושב שהוצאתי על הויטארה במצטבר סכום כזה גם בכל 13 השנים שהיא אצלי ועברה התעללות קשה שאילצה אותי להחליף בודי. וזה כולל גם אוברול מנוע ואת החידוש היזום שאני עורך לה בתקופה הנוכחית בחלפים מקוריים וכולל שיפוץ גיר וטראנספר, החלפת ציריות ונאבות קדמיות, החלפת מיסבים בסרנים (יזום ללא סיבה נראית לעין, כי אני רוצה לבדוק מרווחים לפני שנגרם נזק או בלאי מואץ).
אני חושב שתהייה הסכמה רחבה שההשקעה שלי בויטארה היא חריגה, לא רציונלית, לא משתלמת בהתחשב במחיר הרכב, ועדיין זה פחות מירידת ערך של שנתון אחד עבור אותו היילקס חדיש.
אני בכלל רשמתי שלעולם לא אהיה עשיר מהסיבה שאני לא מחשב מליון חישובים לפני כל שקל שאני מוציא, ולכן יתכן שיש החלטות כלכליות שאני עושה שאינן נכונות (יעני, אל תלמדו ממני).
אבל כבר העליתם את נושא ירידת הערך, אז אם יש משהו שאני יודע,
זה שלקנות אוטו חדש זה משהו או לאנשים שלא חסר להם כסף,
או לאנשים שהתרוממות הרוח שמגיעה עם רכב חדש שווה להם את הנזק הכלכלי (ותכלס, מכוניות כביש לא עושות לי את זה, אז אני לא ביניהם).
אבל אני מברך ושמח על כל "העשירים" האלו בלעדיהם לא אוכל אף פעם לקנות אוטו בן 3-5.
נדב
טוב שיש לך למה להשוות כדי להצדיק את עלויות התחביב שלך…🤣
היילקס חדשה…נו באמת
דיברנו על משפחות שמחליפות משפחטומטית אחת באחרת (היום קרוסאובר) כל 3-5 שנים,
כן כן, בשביל זה לא צריך להיות עשיר, אבל אולי סוג של מסודר נקרא לזה.
זאת הבחירה שלהם, גם אם כלכלית יותר משתלם להחזיק רכב בן 10 ל 20 שנה.
זאת הבחירה שלהם, והם לא צריכים להיות עשירים, הם צריכים להיות בדיוק כמוך רק בלי התחביב הזה של השטח…..