בכיוון ההפוך זה לעומק הקרקע.. או שזה כמו בתאור של גיתאי, שבפועל הם לא נפתחו בתוך הקרקע?
Printable View
יש עוגנים דומים (וולקן? ) עם שני כבלים, אחד להפוך חזרה. גם איתם לא חוויתי אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד בשליפה.
אבל אני מודה שגם עם אלו וגם עם אלו יש לי נסיון קטן מאוד במספר חד ספרתי של אירועים - שקשה לבסס עליו סטטיסטיקה. (כיוון שמדובר היה באימון ולא בחיים האמיתיים אז גם ההחדרה והעיגון היו ממש לפי הספר, וגם היו בשטח אלו שאומרים להם והם חופרים כדי לחלץ את הציוד... נו... איך קוראים לזה.... אלו עם הבגדים הירוקים.....)
אסף.
בכמריר השתמשנו בכאלה מעולם הסנפלינג:
https://www.adit.org.il/portfolio-item/bteye/
עובד מעולה, חזק מאוד, קל וזריז להחדרה, וניתן לשליפה בסוף השימוש. אם המשיכה ממש קיצונית אפשר לקבע 2-3 במקביל.
מעניין. מודה שלא הייתי מודע לעניין ההיפוך, על אף שכבר השתמשתי בהם בהצלחה.
שם זה היה בבוץ חצי-מחליק חצי-שקוע, ואילו הפעם הרכב היה שקוע יפה יפה.
בסרטון זה נראה סבבה, מעניין האם באמת יכולתי לסובב אותם בתוך הקרקע באמצעות משיכת המוט כלפי מעלה.
- - - Updated - - -
יאללה בוא.
- - - Updated - - -
להבנתי מצויין שם עומס של עד 140 קילו על בורג. איך זה מסתדר עם עוגן לג'יפ?
מפרסם לבקשת יאיר אוהב נגבhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b44cb79b58.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3a82d01461.jpg
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
המקרה הזה והשרשור הזה הם עוד הוכחה למה שאנחנו יודעים כבר מזמן -
לא משנה כמה ציוד וחלפים תקח אתך, שאתה לבד, בסוף תתקע. שיש עוד רכב(ים), אפשר לצאת מכל דבר.
אז נכון שאפשר וצריך לסייג, את הלבד לאיזה מסלולים..... אבל זו הנקודה הכי חשובה , ונקודה שלא עלתה פה בכל השרשור.
ע"מ להיות מעשי - יש כאלו שמטילים לבד מתוך אידואולוגיה, אבל יש כאלו שיוצאים לבד, פשוט כי בא \ מסתדר להם לטייל בעיתוי מסויים, ואין להם שותפים. יכול להיות שכדאי לפתוח פה שרשור יעודי (נעוץ) , שאפשר דרכו למצוא שותפים (בהתראה קצרה ולא מחייבת)?
תודה רבה לביא. אז ככה, בתמונה התחתונה אנחנו רואים את מצב הדיבל בעת ההחדרה.
ובתמונה העליונה רואים את מצב הדיבל בעת ההוצאה בגמר החילוץ. השינוי/תוספת שעשיתי (הוספת כבל בקצה החודר של הדיבל)מאפשר עכשיו את משיכת הדיבל החוצה כשהוא מיושר ואינו ניצב לכבל. לא זכור לי שאי פעם השארתי דיבל באדמה.
דורון,
לשאלתך,
הקונספט פשוט.
דקביל בודד לא מסוגל לעמוד בעומס משיכה של רכב.
כשאתה מושך אותם אחד אחד, או שהם נשלפים, או שהכבל נקרע.
המשיכה לצד ההפוך היא רק כדי לנסות להתגבר על קונוס הקרקע המהודקת שכבר נוצר במשיכת החילוץ הראשוני.
כל האמור הוא בקרקע שאינה סלעית.
מה שאתה מתאר זה העמסה על האביזר הרבה מעבר למה שהוא בנוי. ואז אם הוא שרד ונחלץ מהקרקע אתה משתמש בו שוב בחילוץ הבא. זה לא רצוי (בלשון המעטה) ואף עלול להיות מסוכן במצבים מסוימים. לדעתי השימוש חייב להיות תמיד בעומס המותר לאביזר, לא משנה באיזה קונסטלציה.
לעניות דעתי שיטת החילוץ של אוהב נגב היא הנכונה.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
איל.
באיזה גודל דקביל מדובר?
כי הגדולים בהחלט כן עומדים בעומס.
אסף.
מניח שבאותו גודל כמו שנשלפו לגיתאי.
ולכן אני גם מכיר שימוש רק כמערכת לא כדקביל בודד.
את המידה המדויקת אינני זוכר כי עבר זמן.
לגבי ההערה של אהוד,
ובכן,
בהחלט יש אמת בדבריך. מה שהיינו עושים זה להביט על הדקביל שנשלף ויזואלית. בעיקר על הפלומבה של הכבל. אם נראה תקין, ממשיך לחילוץ הבא. מעולם לא חוויתי כשל בחלק ממערכת. רק שליפה. מצד שני הנסיון שלי מצטמצם לכמה עשרות בודדות מאוד.
כתוב עליו מספר.
138
88
68
???
אסף.
שניה אני בונה מכונת זמן, חוזר 15-20 שנה אחורה לפעם האחרונה שהיה לי ביד וחוזר עם תשובה.
:)
מכיוון שאינני נוסע עם כננת, אני לא מחזיק כאלו.
אלו בהם השתמשתי היו על חשבון צה''ל. למעשה ההתעקשות לשלוף ולא לקבור היתה כנראה יותר משיקולי "לא משאירים כלום בשטח" מאשר משיקולי תקציב. כי מעולם לא חסרו כאלה.