תגובה: דאסטר - היום שאחרי [emoji848]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
בטווח המחירים הזה, אולי אפשר לחשוב על טנדר כלשהו
אמנם מסורבל יותר לנסיעות עירוניות, אבל נותן מענה סביר בשאר התחומים, גם ביחס לדאסטר [emoji846]
זו כנראה אחת האופציות היותר פרקטיות כיום כרכב לשטח, ואכן חשבתי עליה, אבל רוצה להתפנק קצת בנסועה היומיומית, ויותר חשוב, יש וטו חזק מהעזר שכנגדי, אז פחות רלוונטי. 🤷
גם טווח המחירים הנ'ל נועד בעיקר כדי להרחיב את מגוון האפשרויות, לבדוק אם אני לא מפספס משהו.. ועד כה כנראה שלא..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
אמנם מסורבל יותר לנסיעות עירוניות, אבל נותן מענה סביר בשאר התחומים, גם ביחס לדאסטר [emoji846]
זו בהחלט אופציה שחשבתי עליה, אבל רוצה להתפנק קצת בנסיעות היומיומיות על הכביש, וגם הארגז האחורי די מיותר מבחינתי.
והכי חשוב, העזר כנגדי הטילה וטו על טנדר..
לגבי טווח המחירים, נועד בעיקר להרחיב את האפשרויות ובדוק אם אני מפספס משהו ממש מוצלח.. אז עד כה, נראה שלא..
תגובה: דאסטר - היום שאחרי 🤔
מוסיף רקסטון לאופציות, פשוט כי לא ברור התקציב ואם יש מגבלה.
מי שקניתי ממנו את האאוטבק עבר לרקסטון מהניילון ולהבנתי מאד מרוצה, הוא חבר פה ואולי ירצה לפרט. השיקול שהיה לו מול הקינג הארוך הוא הגיל המבוגר של הכלי הצעיר ביותר בשוק.
שים לב שלא המלצתי על פורסטר /אאוטבק כי אמרת שאתה רוצה לעלות מדרגה (תרתי משמע). אם רכב רך בא בחשבון אז בצורה מעט פחות אובייקטיבית אומר שאאוטבק הוא אחלה, כולל שוק שיפורים סביר מהגבהות ועד רמת הנעילה האחורית למי שרוצה. ומבחינת פינוק בתא הנוסעים, כל מילה תגרע. פורסטר גם לא רע כמובן.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
זו בהחלט אופציה שחשבתי עליה, אבל רוצה להתפנק קצת בנסיעות היומיומיות על הכביש, וגם הארגז האחורי די מיותר מבחינתי.
וטווח המחירים נועד בעיקר להרחיב את טווח האפשרויות ולבדוק שאני לא מפספס משהו מוצלח במיוחד. עד כה נראה שלא..
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran.a
וטווח המחירים נועד בעיקר להרחיב את טווח האפשרויות ולבדוק שאני לא מפספס משהו מוצלח במיוחד. עד כה נראה שלא..
הסתבכתי קצת... מתנצל על הודעות החוזרות. 😁
לא .. אוטבאק זה ירידת מדרגה לעומת הדאסטר. צר לי. יש לי את זה בבית.
זה גם לטעמי האישי אוטו לא נעים לנהיגה.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בתור אחד שחווה את החיים עם טנדר ..
אני תמיד הרגשתי שכשיגיע היום ההוא שאי אפשר יותר .. התחליף יהיה ג'יפ סטייל צ'רוקי כלשהו ..
סוג של אותו דבר אבל עם יותר סטייל ...
Sent from my DN2103 using Tapatalk
מסכים.. אני אוהב את הגרנד צ'ירוקי, סוג של אלגנטיות מאופקת על הכביש.
חבל שעם הזמן ה'שיפורים' יותר ויותר פוגמים ביכולת (וברצון), לרדת איתו מהאספלט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מוסיף רקסטון לאופציות, פשוט כי לא ברור התקציב ואם יש מגבלה.
מי שקניתי ממנו את האאוטבק עבר לרקסטון מהניילון ולהבנתי מאד מרוצה, הוא חבר פה ואולי ירצה לפרט. השיקול שהיה לו מול הקינג הארוך הוא הגיל המבוגר של הכלי הצעיר ביותר בשוק.
שים לב שלא המלצתי על פורסטר /אאוטבק כי אמרת שאתה רוצה לעלות מדרגה (תרתי משמע). אם רכב רך בא בחשבון אז בצורה מעט פחות אובייקטיבית אומר שאאוטבק הוא אחלה, כולל שוק שיפורים סביר מהגבהות ועד רמת הנעילה האחורית למי שרוצה. ומבחינת פינוק בתא הנוסעים, כל מילה תגרע. פורסטר גם לא רע כמובן.
הרקסטון זו אופציה שתמיד יושבת לי בראש, אבל הרושם שלי ממה שאני קורא שהוא רכב 'כמעט' , או במלים אחרות אין לו איזה x factor. אבל אולי כדי שאבדוק יותר ברצינות.
לגבי סובארו - לדעתי, אם כבר אז פורסטר. נסעתי על פורסטר של חבר מהדור האחרון. כיף גדול על הכביש, אבל כשירדתי מהאספלט, היתה תחושה שזה לא המגרש הביתי שלו, שלא נועד לנסיעות בשטח. לא יודע בדיוק להסביר למה.
כמו שאמרתי - לא נכנס לדיון על פורסטר/אאוטבק, למרות שאפשר למשוך כמה דפים יפים על ההשוואה מול הדאסטר.
תבדוק רקסטון, כמה רע זה יכול להיות
היום (למעשה אתמול) כשעמדתי ברמזור, נעצרה לידי גברת בלנד קרוזר קצר מהשנים האחרונות. הסתכלתי במבט חמדני (לא על הגברת..).
כשהגעתי הביתה, לא התאפקתי ובדקתי מודעות ביד 2.
די להפתעתי גיליתי בשנתונים מאוחרים יחסית (2018-19 לצורך העניין), המחירים הרשומים הם מחירי מחירון וגם יותר נמוכים, לרכבים שעל פניו במצב טוב, קילומטראז' סביר או נמוך, וככל שיורדים בשנתונים המחירים (ביחס למחירון יד 2) גבוהים יותר..
התובנה שלי: אם לרכוש כזה רכב אז משנתונים יחסית מאוחרים, או כמו שאבא שלי אומר: עדיף להיות צעיר בריא ועשיר מאשר...
ערן
אתה צודק, לקצרים הביקוש נמוך בהרבה ובדרכ לא היו רכבי עבודה כך שנסעו פחות קמ.
כמו כן ל.ק קצר הוא יחסית גדול ולא צפוף, אם היעדר דלתות אחוריות אינו מפריע אז זה כיוון מצויין, במיוחד שהגלגל ספייר על הדלת ונגיש.
אמנם רכבים שונים אבל בזמנו עם פראדו קצר הסתדרנו כמשפחה מספר שנים, והיה גדול מספיק, רק הגישה למושב האחורי הייתה מעצבנת.
אם כבר בדקת רכבים עד 250, אז למה לא ברונקו חדש מהניילונים?
לפי השימוש שאתה מדבר עליו, גם גרסה בסיסית יחסית תהיה טובה.
תזמין, תחכה כמה חודשים, תשים כמה שיותר במסירה ואת השאר כל חודש (מימוני, תפעולי, WHATEVER).
דאסטר - היום שאחרי [emoji848]
אין ברונקו פחות מ350
וגם רנגלר חדש אין
והברונקו שנמצאים בארץ רק עכשיו בני שנה
אז לא נראה שירדו פחות מ300 בשנה וחצי הקרובות ,
ולא הייתי ממליץ ברונקו שהוא לא בדלנדס/ווילדטראק
כל השאר זה לא התקדמות בכלום
ההילוך כוח של ברונקו הוא סוג של התקדמות
אבל הדאסטר עם טרקשיין והעלות שלו שאנשים מנסים בו דברים שלא ינסו בכלי של 300 ומעלה
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
אין ברונקו פחות מ350
וגם רנגלר חדש אין
והברונקו שנמצאים בארץ רק עכשיו בני שנה
אז לא נראה שירדו פחות מ300 בשנה וחצי הקרובות ,
ולא הייתי ממליץ ברונקו שהוא לא בדלנדס/ווילדטראק
ההילוך כוח של ברונקו הוא סוג של התקדמות
אבל הדאסטר עם טרקשיין והעלות שלו שאנשים מנסים בו דברים שלא ינסו בכלי של 300 ומעלה
אוקי, צודק.
אם זה לא ברונקו אקסטרים ססקאוצ' כומתה ירוקה 37" - זה לא התקדמות מדאסטר.
שוב תודה, אבל לא מכוון לרכבים הקשוחים (ברונקו, רנגלר וכו).
ראיתי שהתחילו ליבא דיפנדר חדש היברידי ( שכמובן לא רלוונטי מבחינת עלות)..
יש רכבים היברידיים יותר 'עממיים' ? יש צפי ?
תודה
ערן
לא רשמת הערכת נסועה שנתית.
אבל, 250k שח ?
לא שטח קשה ?
למה שלא תתפנק ברנגלר ספורט מהשנתונים האחרונים (שיפור ענק בתא הנוסעים ובנסיעה) ?
נגיד 2019 פלוס מינוס?
מנוע 2.0, יחסית חסכוני לאחרים.
כלי כמה שיותר סטנדרטי.
ותיכנס לעולם חדש של אפשרויות בהמשך…🤣
מדובר בחיה אחרת מכל רכב שהכרת, עם המון אופי.
ואם זה מעניין אותך, תוכל להתעסק איתו בלי סוף. שוק אפטרמרקט מבהיל.
החסרון העיקרי הוא צריכת דלק.
אבל בצד היתרונות, חוץ מהשטח, בוא נגיד שזה מסוג הרכבים שאתה נהנה להסתכל עליו אצלך בחנייה, לשתות לצידו כוס קפה וללטף אותו בלי שאף אחד רואה.
זה פרמטר חמקמק כזה ולא מדיד.
הספורט לא כזה קשוח, אבל הוא יעשה הכל, והוא מיוחד מאוד בנסיעה, בעבודה בשטח, זה משהו אחר.
++++1 לאבי ביטר, ממש הוציא לי המילים מהמקלדת וניסח יותר יפה.
רק מוסיף לדבריו, אם מדובר בזוג בלבד, אז גם רנגלר JL קצר הוא אופצייה ראוייה. לאחר קיפול המושבים האחוריים יש בו די והותר מקום לטיול בשטח של כמה ימים לזוג. צריכת הדלק שלו לחלוטין שפוייה וטובה יותר משל הארוך. העבירות שלו כקצר טובה יותר בכל תוואי שטח נורמלי. שימושי יותר בתנועה עירונית. לטעמי גם יותר "סקסי" ויפה מהארוך. החיסרון הבולט הנוסף של הקצר (מעבר למובן מאליו של מקום איחסון וזוג דלתות נוסף) הוא שגם בשטח וגם בכביש הוא יהיה קופצני יותר מהארוך.
בתקציב של 250K ש"ח בהחלט ניתן למצוא רנגלר קצר ספורט כמעט חדש ושמור.
ולבסוף היתרון המוחץ של הרנגלר ספורט (קצר או ארוך) הוא שלהערכתי הצודקת תתאהב בו ותצטרף ברצון לטיולים...
לא קיבלתי רושם מה פות״ש שרוצה לעלות רמה במסלולי הטיולים שלו מעל הדאסטר/פורסטר …
אז למה לקנות רנגלר וכו ולשלם גם בתחזוקה יותר מדאסטר אם עד כה הדאסטר עשה כל מה שהוא רוצה?
תקנה דאסטר חדש ותמשיך להנות כל כלי אחר יעלה יותר ואם אתה או חבריך לשיירה לא רוצים לעשות טכני של בינוני ובינוני פלוס שצריך מינימום הילוך כוח אז תשאר עם העולם של הדאסטר …. וישאר לך עוד 100k לתחזוקה לעוד 15 שנה
סתם בשביל להינות? 🤣
אהבתי את הלחסוך 100 בשביל תחזוקה, אגב, אפשר בכלל לוותר על רכב, ולחסוך עוד 100. 🤭
לגבי התחזוקה, כמעט ואין ברכב מודל 2019. טיפולים בלבד, והדברים הרגילים, מגבים, מצבר וכו׳.
לא רואה פה שום עלות נוספת על רכב אחר באותו גיל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
לא הייתי ממליץ ברונקו שהוא לא בדלנדס/ווילדטראק
אתה כותב בפסקנות דברים שאני חושב שאפילו אתה לא מאמין להם.
לעבור מדאסטר לברונקו שאינו מהדגמנים שציינת "זו לא התקדמות בכלום"?
הרי כבר במשפט הבא סתרת את עצמך.