תגובה: פורד F250 טרמור במבחן ג'יפולוג
כתיבה שקשה מאוד לעצור לרגע, מושך אותך לקרוא עוד... יפה מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הרפטור מהקילומטרים שנהגתי בו בשטח, מציג הבדל אמיתי לטובה לעומת F250/350 או ראם 250. לא מפתיע, צמיגים גדולים יותר, בולמי זעזועים מרסנים יותר.
אין על פורד. אבל... רק כחדש עם אחריות. הפורד f250 החדש של חבר התאשפז במוסך... לא יודעים מה יש לו... 😂
לעיניין ההבדל בשטח, גם באחרים עם צמיג 35" ופוקסים ב 4 פינות יש הבדל ענק בהתנהגות ונוחות. רק אומר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
האמת שצול שווה ל 2.634 סמ
ואינץ שווה ל2.54 סמ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaron.nahum
יש לך סימוכין למידע הזה ?
אני יודע שהם זהים. (והבאתי קישור למעלה )
ובכן, שחר לא לגמרי טועה :)
גם לי יש עבר חקלאי מסויים וגם אני זוכר את המונח צול (והיו אצלנו ייקים בין המייסדים) שהיה שווה אינץ' (צינורות ההשקייה הנגררים היו של 3 צול). מאחר והעניין הציק לי, ניסיתי להבין מהיכן הגיעה המידה הזו ולמה נאמר שזה שונה מאינץ' סטנדרטי?
ובכן, בעבר, לפני שהונהגה בגרמניה השיטה המטרית (בתחילת הרבעון האחרון של המאה ה-19), היו נהוגות שם מידות הדומות לשיטה האימפריאלית. בין השאר, רגל (Fuss = Foot) וצול (Zoll).
הרגל הושוותה לאורך נעל סטנדרטית והוגדרה אחרת בכל מדינה/מחוז בגרמניה והצול הוגדר לרוב כ-1/12 של הרגל, בדומה לאינץ' האימפריאלי, אך לעיתים היו נהוגות גם חלוקות של 10 ושל 11. למה 1/12? זה נושא מורכב בפני עצמו.
במאמר מוסגר ראוי לציין שסטנדרטיזציה של המידות היא אחד הגורמים העיקריים לתיעוש המואץ שהתרחש באותה תקופה.
ובחזרה לענייננו, בשלב מסויים, לאחר המעבר לשיטה המטרית, נשארו המונחים של רגל וצול מפני שהן ייצגו מידות של עצמים/אברים מוכרים (בניגוד למטר ולס"מ), אך המידות התיישרו על פי ההמרה בין המערכת האימפריאלית הבריטית למטרית ולכן מקובל לומר כי הצול שווה לאינץ'.
עדיין, קיימים באינטרנט מחשבונים בהם ניתן לקבל צול שאינו אינץ', משום שהוא מבוסס על חלוקה ל-12 של מידת רגל אחרת מזו הבריטית ולא לגמרי ברור על סמך מה הם קבעו סטנדרט כל-גרמני לרגל (31.608 ס"מ, ליתר דיוק), שאינו האימפריאלי. אני מנחש שזה כנראה מקור המספר ששחר נקב בו.
הדיון הבא: כמה שיברים זה 37 אינץ'?
רגל פוט ... אני מבין ..איבר מוכר.
צול ?! .......... :)
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
רגל פוט ... אני מבין ..איבר מוכר.
צול ?! .......... :)
Sent from my DN2103 using Tapatalk
איבר גרמני [emoji41]
ראיתי היכנשהו התייחסות לכך שצול מקביל לאורך הפרק הראשון או האחרון של האגודל, או משהו כזה
גם לאינץ' יש הסברים כאלה של עצמים (יש כמה גרסאות)