תגובה: בגי"ה - עמדת טעינה לרכב חשמלי
מתכנן לרכוש טסלה Y RWD
חצר עם חניה פרטית.
האם רכישת העמדה של טסלה והתקנה על ידי החשמלאי (המוסמך) הקבוע שלי מספקת/חוקית?
האם נדרשת בדיקה או אישור כלשהו מעבר לכך?
התשתית בבית היא 3x40, זה יהיה הרכב החשמלי היחיד. מבין שזה מספק לאחר שקראתי את המאמר המצויין של חנן.
למיטב הבנתי המענה לשאלתך כן.
אצל השכן
הוא קיבל עמדה וחשמלאי חבר מהמושב התקין לו.
אין משהו מסובך באירוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
מתחברים עם "עמדת טעינה ניידת" שזה בעצם כבל עם יחידת שליטה על הזרם.
בברכה, טושי
מנסה לברר יותר פרטים.
אם אני רוצה לעשות ערכה שיהיה כבל באורך לפחות 15 מטר. באיזה אופן מומלץ לעשות את זה?
אתה חייב שיהיה כבל גמיש נייד שמתרוצץ 15 מטר בחצר (הרבה פחות מוצלח וכנראה גם לא תקני), או שאתה יכול להגיע עד קרוב לאוטו עם צנרת קשיחה מקובעת שבקצה שלה יש שקע תלת פאזי סיקון?
הכבל הזה אמור להיות נייד. כלומר שישמש לא בבית אלא במקומות אחרים. ככה שצריך שיהיה גמיש ונייד.
הבעיה שאם נקנה כבל מאריך רגיל וממיר לטייפ 2 קצר, אז צריך שהחיבור ביניהם יהיה חסין למים. לכן אני רוצה לדעת איך לעשות את זה נכון.
שאלה לחשמלאים. יתכן שהדרך היותר פרקטית היא ממש לבטל את שקע הסיקון על צד הכניסה בכבל של העמדה הניידת, לחבר בצורה אטומה למים כבל ארוך גמיש, ובקצה השני של הכבל הארוך הגמיש הנ"ל להרכיב את השקע סיקון תלת פאזי.
יתכן שזה אפילו יצא תקני, כי להשתמש בכבל מאריך אסור, אבל עמדה טעינה ניידת שכבל הכניסה אליה הוא באורך 15מטר, נדמה לי שאין איסור.
אולי אפילו לפתוח את הקופסה של עמדת כטעינה הניידת, ובמקום כבל כניסה של מטר וחצי, לחבר שם כבל כניסה של 15 מטרים.
כשיצא לי פעמים בודדות להשתמש בכבל מאריך עם עמדת טעינה ניידת בגשם, מיקמתי את החיבור ביניהם מתחת לרכב, עם הגבהה קטנה מהאדמה.
2 קבצים מצורפים
יש לאוריאל שי שקעים ותקעים ניידים ונייחים שעומדים בתקן IP67 ,משתמש בהם בעבודה לאפליקציות שדורשות עמידות למים/רטיבות.
אם פתיחה של העמדה אפשרית כמובן שעדיף חיבור ישיר השאלה אם ניתן
צריך לחשב מה הקוטר מוליך הדרוש- יתכן שיהיה עבה מכדי להתחבר לעמדה.קובץ מצורף 144311קובץ מצורף 144312
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
בגדול המתאם הנייד מבצע פעולה דומה לנייח בכל הקשור לממשק טעינה. אפילו מאפשר שינוי זרם באופן ידני פשוט.
דורש שקע תעשייתי, סייקון, ואז זה גם בטיחותי וגם עונה על תקנות החשמל.
אין לו ביחס לעמדות טעינה נייחות ממשקים לאפליקציות שמאפשרות נהול זרם, שעות, קבלת דוחות צריכה, ויש כאלו שאף מתחברות למונה חכם ובית חכם ומשנות את זרם הטעינה לפי מה שזמין באותו הרגע.
- - - Updated - - -
בגדול המתאם הנייד מבצע פעולה דומה לנייח בכל הקשור לממשק טעינה. אפילו מאפשר שינוי זרם באופן ידני פשוט.
דורש שקע תעשייתי, סייקון, פחת, מאמ"ת ואז זה גם בטיחותי וגם עונה על תקנות החשמל.
אין לו ביחס לעמדות טעינה נייחות ממשקים לאפליקציות שמאפשרות נהול זרם, שעות, קבלת דוחות צריכה, ויש כאלו שאף מתחברות למונה חכם ובית חכם ומשנות את זרם הטעינה לפי מה שזמין באותו הרגע.