מיותרים למי?
עבורך אני מניח.
Printable View
עבורי ..זה שקוף וברור ...
אבל תגיד לי מתי תמליץ למישהו (בתור גיפאי מבין) כלי כזה במקום - רוביקון אקסטרים ריקון ! לאיזה מסלול או שטח בארץ הייתי ממליץ כלי ב800 ומעלה על כלי כמו רוביק אקסטרים ריקון 520\500 (מבדיקה אחרונה שלי זה המחיר) ונגיד שיגיד לך תקציב לא מוגבל
שעושה בדיוק אותו דבר ...?
ורק לי הכותרת הזכירה את זה:
https://www.yediot.co.il/articles/0,...701146,00.html
https://www.facebook.com/scoops.rott...598846/?type=3
יריב,
גם אני חושב שהבנת לא נכון את kooke.
אני קראתי את זה לגמרי בנימה של פרגון.
אני לא מוצא שום דבר מעליב או מגעיל בפוסט המקורי...
יריב
צר לי שהבנתי לא נכון את הפוסט הפותח שלי. התכוונתי לההיפך הגמור ממקום של פירגון לך אישית ולפועלך בתחום רכבי השטח ולכן גם בסוף הפוסט השארתי לך את הבמה להעלות הסרטונים ואת התרשמותך מההשוואה בין השניים.
הכותרת אכן שמה דגש על מחיר הרכבים שבשיירה אבל זה נעשה כפרובוקציה וכדי לגרור חברי פורום להסתכל בפוסט ולהעריך את העובדה שלא משנה העלות אלו רכבים שאשקרה מטיילים איתם ובעבירות קשה ושלא נרכשו רק לצורכי שופוני.
למזלי עוד כמה וכמה קוראים אכן הבינו את כוונתי ראה תגובות מעלי.
בשורה התחתונה אם וכאשר יהיה לי מספיק מצלצלין תסכים למכור 392 אחד? גם אני הייתי בוחר בברונקו רפטור אם היה לי הכסף אבל בשלב הזה מוותר עליו כי בגלל הרוחב שלו הוא לא ייכנס בחניה.
שלום לכולם. לי קוראים רוני ואני הייתי בשיירה עם יריב. לדאבוני אני גם נהג הרכב שהרפטור קשור אליו.
אני לא באתי לטייל כמבחן השוואתי. באתי להינות. ספק בעיני אם אני הנהג המתאים למבחן השוואתי כי אני נהג די שמרן. מנסה מכשול כמה פעמים. לא הולך נותן רוורס ולוקח את המעקף.
באשר לרפטור זה כלי שטח רציני. בהשוואה לברונקו סטוק או רוביקון סטוק אין מה לדבר. אבל רנגלר אפשר לשפר בלי סוף ולדעתי כאן הקסם שלו.
המכשול שיריב עבר הוא מכשול רציני. והוא גם עלה אותו בסוף. זה מכשול שאני עם אקסטרים ריקון על 37 לא עולה בלי החבר׳ה הקבועים שלי. וגם לא כל יום (ואני בעדשה הרבה). יריב ניסה אותו לבד. אני בשטח כרזתי ליריב שיחכה לי כי סגרתי את השיירה. הוא לא חיכה. הרושם שלי בשטח היה שעלה בגזייה וזה מה שכתבתי. אח״כ כשראיתי את הסרטונים נראה שזה לא המצב.
אבל זה לא אומר כלום על הרפטור. הכלי עובד מפחיד ועולה כסף בהתאם.
כולם שוברים בשטח. יש לי סרטונים ובטח גם לכם לא חסר שלי גורר גם רוביקונים ורנגלרים (תיבת psc שעלתה באש, דרייבשאפט קדמי שבור וקורונה פיניון אחורי טחון). לפני שבועים פירקנו צירייה קדמית מרוביקון 3.6 חדש (ומזל שיש לי בוקסה 36 קבוע ברכב).
הכותרת של המחיר קצת עושה עוול לשיירה. זו היתה שיירה של גיפאים ולא שיירה של אנשי שמנת.
אישית לא האמנתי בחיים שאני אקח רכב של 450 אלף מהניילונים לסלעים. אבל היום אני בן 45 ומותר לי.
במקום רולקסים ותכשיטים ומסעדות יוקרה ומחלקה ראשונה הלכנו אני ואישתי (נהגת הרבה יותר טובה ממנה) על רוביקון חדש. זה עושה הרבה יותר טוב לנשמה מכל תכשיט.
יפה
תראה אני רואה ברפטור ו392 שלקחו רכבי תחרות אקסטרים ועשו אותם עם יכולת ורישוי לכביש …לקהל יעד שלא רוצה לגרור או שרוצה לקחת את מה שעושה בתחרות אקסטרים גם לכביש.
ולדעתי לארץ שלנו ולשטח שיש לה להציע זה כלי שרק עושה יותר נזק ותועלת כי לעזור ליוקר הכלים זה לא עוזר ,וזה תורם לתרבות הזו שהרכבים האלו שווים את העלות הזו .
טוב לדעת שרוביקון 3.6 עם גלגלי 37 היה עושה את המדרגה הזו פחות טוב , אני חשבתי שהיה עושה את זה יותר קל במיוחד לנהג כמו יריב .
שידעתי שהרפטור עלה את זה הרבה בזכות יריב.
לדעתי הפוסט פה מרים דווקא לכלים האלו שלדעת רבים זה רכבי שופוני ולאנשי שמנת ….
כמו שרואים בתגובות בקבוצת הטיגריסים שהם אנשי אקסטרים לכל דעה.
תמשיכו להנות ואני לא מפחד להודות שאני מקנא ….בן 45 שחולם על רוביקון עוד
Sent from my iPhone using Tapatalk
פיזיקה דורון , השראות אלקטרו מגנטית.
ככל שיש רנגלר משופר ומדוגם יותר ויקר יותר הוא מושך (לכאורה) גם את הפחות מדוגמים כלפי מעלה בגלל עקרון המגניבות.
שלמה, אם אין לך מקום בחנייה אני מוכן לפנות את הדיסקו ותחנה את הברונקו אצלי [emoji6]
אני כבר בן 46, כבר לא יהיה לי רנגלר בגיל 45,אבל הייתה לי סופה בגיל 25 זה תופס?
סהכ כלים סופר מגניבים, ואם מישהו באמת לוקח אותם לשטח ושטח אמיתי כל הכבוד לו/לה! הלוואי עליי.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אני סתם מקנא שאתם כל כך צעירים ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ערב טוב
יריב, תודה על הסרטים והסיכום.
תוכל בבקשה להרחיב על נושא הסלעים.
גם לי לא מסתדר שרכב רחב יותר עם מהלך מתלה קידמי מוגבל ועדין יותר (בהשוואה לרוביקון), מתפקד לכאורה טוב יותר. האם הסיבה היא 37״ לעומת 35״?
מה אני מפספס?
Sent from my iPhone using Tapatalk
וואוו, הרבה אקשן נהיה פה פתאום….מעניין.
מאחר וגיפולוג זאת הפלטפורמה הכי אמיתית/אובייקטיבית/מקצועית ברשת, לא התאפקתי מלכתוב משהו.
רק כדאי להזכיר משהו קטן קטן, גם אם לא נעים במיוחד, אבל גילוי נאות קטן לשים על השולחן :
יריב קלר עוסק בתחום ומייבא אישית בין היתר jeep ופורד ברונקו.
לאחרונה סמלת (היבואנית הרשמית של jeep) הורידה מחירים פעם שנייה כנראה כדי להלחם בייבוא המקביל. ואכן, המחירים ללא תחרות.
יריב מייבא גם פורד ברונקו…
סרטון של הברונקו באופן לא מחמיא (גם אם לא נכון, כלומר נסיבתי) כנראה לא מתאים לו…
אז עם כל הכבוד לפרגונים, להיסטוריה ולכיף, ויש כיף, יש גם אינטרס עסקי. וזה בסדר. לגיטימי.
אבל, מפה ועד להתייעץ עם המוכר על היתרונות/חסרונות על דגם שהוא מוכר….🤣, קצת הצחיק אותי.
בלי לפגוע ובלי לזלזל. אני לא מכיר אף אחד מהנפשות הפועלות.
מעבר לזה,
השוק שלנו קטן, ביצה קטנה, עם המון סטיגמות, קשקושים, אינטרסים, ואני יודע הכי טוב.
תהנו בשטח, ב 30 אלף או ב 700 אלף, יש עוד מקום לכולם, בינתיים.
שמעתי שלאחרונה נדרשת מזכירה בכניסה לנחל עדשה, לתיאום הביקורים 🤣 - זה אחלה.
אחרי שעזבנו את הכותרת וענייני העלות אז מתחילים לדבר לעניין -
תכלס גם אותי הפתיעה האמירה / הקביעה של יריב שהברונקו רפטור עולה על הרוביקון 392 בסלעים ואפילו בפער ניכר - אבל אחרי שהתנסיתי במו צמיגיי באותו המכשול שהברונקו רפטור עלה לפני (לא ראיתי איך עלה הגענו כמה רגעים אחרי) אבל ראיתי את הסרטון השתכנעתי לגמריי ומסכים עם הקביעה של יריב.
סרטון ראשון- הברונקו רפטור עולה בקלילות את המדרגה האמצעית בעדשה והרנגלר 392 רוביקון לא מצליח:
https://youtu.be/vrbZpphk6x4
סרטון שני - אני עם רנגלר JK מנוע 3.8 מוגבה ומשופר כולל רוביקראולר וצמיגי 35 מתקשה מאד באותו המכשול - הצלחתי בסוף לעלות רק אחרי שחבר במימדים שלי בערך נעמד על הפגוש הקדמי כך שהצמיגים הקדמיים קיבלו אחיזה (לא צילמו את הקטע שאני עולה עם העזרה):
https://youtu.be/MHiV-VWmstw
אומנם זה לא בדיוק תפוזים לתפוזים - שלושה רכבים שונים במפרט שונה ועם נהגים שונים אבל הרנגלר 392 אקסטרים ריקון שבסרטון הראשון הכי קרוב במפרט שלו מבחינת יכולות שטח לברונקו רפטור והפער ניכר. אלו גם נהגים שונים עם כישורי נהיגה שונים.
ההשוואה הכי "נכונה" הייתה צריכה להיות ברונקו רפטור מול רוביקון 392 עם חבילת אקסטרים ריקון - רכב סטוק מול סטוק ועם אותו נהג על אותו מכשול.
הערה נוספת - יריב קלר עצמו נהג גם על הרנגלר 392 וגם על הברונקו רפטור והוא אוהד מושבע של מותג ג'יפ (אפילו העסק שלו נושא את שם הג'יפ) ואם הוא עצמו מסיק שהברונקו רפטור מנצח בסלעים את ה- 392 וגם באופן כללי הרפטור עדיף על ה- 392 אז קטונתי מלחלוק על מסקנה זו.
עוד נקודה לציון - הרנגלר שלי מזווד לטיולים ארוכים ויש לו הרבה משקל מאחור (פגוש ברזל עם מנשא גלגל, מיכל מים 60 ליטר, משטח עץ מתקפל (הופך למיטה) מקרר, תיק כלי עבודה ועוד) - רק חכול לשער שעם פחות משקל מאחור היה לי יותר קל במדרגות גבוהות כאלו ולא הייתי צריך משקולת אנושית על הפגוש הקדמי כדי שהצמיגים הקדמיים יקבלו אחיזה.
יריב - לפי דרישת הקהל אל תתקמצן במילים ותסביר למה הגעת למסקנות האלו
אני חושב שלרנגלר יש שתי נקודות לרעתו לעומת הברונקו.
הראשונה - סרנים חיים - מרכז כובד בעייתי. זה משפיע בצורה לא טובה על העבודות משקל בשיפוע חריף.
השניה - מרווח גחון בעייתי.. יותר נכון -הזווית בטן.
ובמכשול הזה רואים בדיוק איך המשקל עובר יותר מדי לסרן האחורי ובשילוב הגחון שמתישב .... זה לא עובר בקלות כמו הברונקו, עם מרכז כובד מעט נמוך יותר וגחון מסודר יותר טוב.
אבל באמת..... רכב סדרתי.... עם נתונים כאלה - אין תלונות נראה לי.
אסף.