תגובה: יעלות מנוע וגנרטור חשמלי
לדעתי זה יותר פשוט:
בכל עזיבת דוושת התאוצה מתבצעת רגנרציה וכתוצאה מכך האטה.
מידת ההאטה תלויה ברמת הרגנרציה שנבחרה.
הבלימה הנוספת עם דוושת הבלם לא תורמת לרגנרציה.
כאשר אתה בולם עם הדוושת בלם אכן רואים בתצוגה (באופן איכותי, לא מדוייק) שמתבצעת רגנרציה, אך זו עקב שחרר דוושת התאוצה
מיכה, רק אם אתה דורש בלחיצה מומנט בלימה שגדול ממה שהרגנרציה מסוגלת לתת. רק אז יתווספו למאמץ גם הבלמים המכניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מיכה, רק אם אתה דורש בלחיצה מומנט בלימה שגדול ממה שהרגנרציה מסוגלת לתת. רק אז יתווספו למאמץ גם הבלמים המכניים.
אבל ב I-PEDAL הרגנרציה תמיד מקסימלית , לא?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
נראה שכן. לפחות לא הצלחתי לראות משהו אחר.
נגיד שב50קמ"ש מתקבלת מהרגנרציה תאוטה של 0.2g.
ונגיד שלחצת על דוושת הבלם בכח כזה שמייצג דרישה ל0.2g או פחות.
אז אין למחשב סיבה להפעיל בלמים מכניים, אלא רק את הרגנרציה.
אם תלחץ על דוושת הבלם חזק יותר, בכח שמייצג דרישה ליותר מ0.2g, נגיד 0.3, תקבל 0.2g מהרגנרציה ועוד 0.1g מהבלמים המכניים.
כן אבל מן הסתם אני לוחץ על דוושת הבלם רק במצב שהרגנרציה לא מאטה מספיק את האוטו.
התחושה היא שהאוטו מעצים את התאוטה מייד בתחילת מהלך הדוושה, אין מצב שצריך 'לעבור' דרך המהלך שמבוצע כבר ע"י הרגנרציה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני לא מרגיש נוח לדבר על רזולוציות עדינות כאלה בלי גרפים מדויקים מול העיניים, של התאוטה, של סיגנלי המיקום והלחץ של הדוושה ושל סיגנל הלחץ ההידראולי בבלמים. כל מה שאין בסורק הנוכחי שלי.
אני חושב שכן ניתן לומר שהתאוטה המתקבלת מרגנרציה היא מספיק קטנה כך שגם נגיעה מאוד עדינה בדוושת הבלם כבר עוברת אותה, וכשאתה לוחץ לבלום "ידנית" קשה לך להעריך אם "עברת דרך המהלך המקביל לרגנרציה" בלחיצה.
חשוב לזכור שהתאוצה\תאוטה מושפעים מאוד ממהירות הרכב. לא בטוח שהוסללה והגנרטור יכולים לעמוד בדרישות הנהג במהירויות גבוהות. רק מזכיר שהאנרגיה הקינטית היא לנארית במהירות בריבוע. שינויי של 10קמש בסביבות 100 קמש זה הרבה יותר משמעותי משינויי דומה ב 30קמש