תגובה: מי משלם על בדיקת רכב לפני קנייה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shir. Ha
בוקר טוב לכולם
מי צריך לשלם על בדיקת רכב לפני קנייה?
אני מדבר עם מוכרים שכותבים שהרכב שמור ומטופל וכשאני אומר שאם הרכב לא במצב טוב ואני לא קונה, הוא משלם על הבדיקה, הם מתחילים להסביר שרכב ישן, ברור שיש בעיות ואפשר לבדוק אבל עדיף במוסך ובכל מקרה הם לא ישלמו.
עכשיו, אני יודע שהרכב לא חדש. ברור שיהיו תקלות. אם זה בקטנה, אפילו לא צריך לדבר על המחיר. אם צריך אפשר להסתדר. אבל אם יש הרבה בעיות או בעיות גדולות, אני לא אקנה ואתה משלם. לא הגיוני?
כל בדיקה עולה כאלף שקל. אם אני אבדוק 5-6 רכבים עד שאמצא אחד שלא מחפש להפיל את הבעיות על מישהו אחר....
אני יודע איך המנוע עובד. אבל שום יכולת להסתכל ולראות בעיות.
מה אתם עשיתם? או תעשו בקנייה הבאה?
תודה רבה
כל נושא ההתחייבות זה קשקוש. בין מוכר וקונה פרטיים העסקה היא פשוטה, as-is where is. מרגע שעברה בעלות, הרכב שלך על כל צרה שלא תתגלה בו, ולכן כל בדיקה שאתה רוצה לבצע היא עניין שלך ושלך בלבד, ועל חשבונך כקונה.
אגב, כמוכר אני משתדל לדבר כמה שפחות. זה הרכב, זה הרשיון, זה הקילומטראז', בקדנציה שלי כן/לא הייתה תאונה, הנה היסטורית טיפולים (אני שומר את כל הקבלות צמוד לרשיון הרכב). לא מתיימר ליותר.
אם אתה רוצה איזושהי אחריות קנה מסוחר רכב מורשה.
תגובה: מי משלם על בדיקת רכב לפני קנייה?
אישית, הדבר היחיד שלדעתי רלוונטי הינו גיר, מנוע ושלדה.
זו ההתחייבות היחידה שיכולה להיות קריטית וגם אני קיבלתי כאפה קטנה בחיפוש אחר הגימיני שבידיי היום.
הלכתי ל"מוסך" לבדיקה של גימני 15 עם 50 אלף ק"מ לפני כארבעה חודשים והמוכר התחייב בכתב ובע"פ בטלפון על התחייבות בבדיקה (מבחינתי מדובר רק על גיר מנוע ושלדה) למרות שאני לא ביקשתי כך ולא מאמין בכך.
הלכתי איתו למוסך שהומלץ לי על ידי מס' גימינאים בחיפה שאני לא זוכר את שמו ושם התגלה שישנה תאונה משמעותית בשלדה מקדימה- כנראה הבעלים הקודמים טייל ונפל על איזה סלע והשלדה אפילו לא תוקנה! ז"א שהמוסך הראה לנו בעין שישנם סדקים בשלדה ובנוסף כל הפלסטיקה בקדמת תא המנוע הייתה שבורה.
לאחר מכן כמובן שלא קניתי את הרכב, כיוון שהישור קו היה במחיר משמעותי למדי לעמות זאת שגם כך הגימני נמכר מעל המחירון לרכבים תקינים.
הבחור כמובן (שיכול להיות סבא שלי) התנער מאחריות באמירות של "זה חארטה", "מה המוסך הזה מבין" ו"לא התחייבתי לכלום" ובלהבלהבלה למרות שכמובן קיבל בפניו הוכחות בכתב וכמובן שהוא הסכים לבדיקה בכך מוסך ומקום שאבחר.
להגיד שהתחייבות בבדיקה שווה משהו? אולי קצת, אבל לא באמת...
תמיד לראות מי האדם, מה ההוכחות שיש לו לתקינות הרכב (תיעוד טיפולים ושמספר מה הולך בו), ומה מידת "אהבתו לרכב".
נ"ב,
לצערי למדתי על בשרי בגילי הצעיר את האמינות של אנשים בכל הנוגע לעולם הרכב בישראל ויש תמיד להיזהר איתם.