מבחינת העומסים על אוהל והגג שהוא מחובר אליו, יש הבדל האם הרכב נוסע במהירות 30 קמ"ש או שיש בחוץ רוח של 30 קמ"ש?
עד כמה שאני זוכר את סירס-זימנסקי, זה אותו הדבר.
Printable View
קצת פרופורציות.
גג של רכב (נורמלי) הוא דבר חזק. הבעיה היא רק מרכז הכובד הגבוה ולא חשש מקריסה של הקונסטרוקציה. אפשר לישון בשקט [emoji16]קובץ מצורף 143181
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אחרי שראיתי צ'רוקי אדום שנוסע עם גגון וכל הבודי שלו שבור כתוצאה מזה - אני לא ממהר לקבוע שגג זה דבר חזק.
אסף.
בצ'ירוקים אצלנו בחבורה מחוברים האוהלים לגגונים שמחוברים למרזבים. מה העמידות לאורך זמן ומה ההשפעה על המרכב על פני זמן ממושך לא יכול להעיד. אבל שנתיים של שימוש אינטנסיבי ואין שום סימן לנזק אצלהם.-חשוב לציין שמדובר בצ'רוקים לא צעירים. אחד שנת 2001 ושניים בכלל רכבי אספנות. אכן המרכב האחוד של הצ'רוקי ידוע כנקודת חולשה של הרכב ולמרות זאת טפו טפו כבר ציינתי...אין נזק.
ברכבי שטח אחרים הנושא של עמידות המרכב בעומסים של גגון+אוהל גג יהיה פחות אקוטי וקריטי.
ברנגלרים, בברונקו ואולי גם בסופות - שלהם גג פיבר פריק, לצורך התקנת אוהל גג צריך גגונים שמתחברים לשלדת הרכב ולא רק לגג הפיבר - או חיבור חיצוני או חיבור לקשתות ההתהפכות דרך קדחים בגג הפיבר.
כשמדובר על יכולת העמסה של גגון לרכב צריך להבחין בין עומס סטטי ובין עומס דינאמי. גגון יכול לעמוד בעומס סטאטי גבוה בהרבה מאשר העומס הדינאמי המותר לו.
במצב של לינה בלילה לרוב מדובר בעומס סטאטי (אלא אם הזוג החליט על אקשיין דווקה באוהל גג..) אז זו לא ממש בעיה לרוב הגגונים הממוצעים.
הבעיה היא בעומס הדינאמי שאז באמת צריך גגון מתאים שמורכב נכון על הגג עם חיזוקים מתאימים ופיזור עומס נכון כדי שלא ייוצרו בעיות במרכב הרכב.
למיטב הבנתי העומס על הגגון/ מרכב שיוצרים משבי רוח אפילו חזקים לא משמעותי לעומת העומסים שנוצרים בנסיעה ובתנודות המרכב של הרכב.
בקיצור... אוהל 'צדפה' הוא כנראה האופציה המהירה, נוחה והקלה ביותר.
אבל אוהל גג צריך גגון. והגגון שוקל בפני עצמו וכדאי לשים לב שכאשר יצרן הרכב מצהיר שמותר לשאת 75 ק''ג על הגג למשל - זה כולל את הגגון. אז הנה בקלות הגענו למקסימום שמותר לרכב לשאת על הגג. וגם אז - בשטח המרכב עובד. שוב, יש רכבים שלא מזיז להם גגון כבד ויש כאלה שסובלים מאוד (ג'יפ יוניבודי). את הסדקים במבנה רואים רק כשהמצב נהיה גרוע. תשאלו את נדב.
אז זה ממש מגניב וקלי קלות לפתוח אוהל מיטה וללכת לישון בפינוק של מזרן ושמיכה עם ריח של בית. יש לי את הפינוק הזה בקמפר. נהדר.
ועדיין אני חושב שלתנאי הארץ ובטח טיולים של לילה או שניים זה לא חובה מצד אחד והמחיר במשקל על גג הרכב הוא גדול מהצד השני. לכן בשיקול עלות תועלת אני חושב שזה לא כדאי.
וכמו שכתבתי קודם - כנראה שגם האמריקאים מבינים את זה כי הקטגוריה של אוהלי גג בצניחה.
אסף.
מבחינתי, אוהל גג מתאים לעד זוג והתועלת העיקרית במקרה הזה היא החסכון בזמן של ההקמה והפירוק.
לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל כיום הבן זוג שלי בטיולים הוא בן חמש וחצי שנהנה לקפל אוהלים.
כך שהחיסכון הזה של הפעמיים עשר דקות על כל לילה, לא מצדיק את ההוצאה הזאת.
במילים אחרות - אני תמיד אמצא משהו יותר מעניין/חשוב/מועיל להוציא עליו את הכסף.
כרגע בראש הרשימה סט גלגלים לאופניים ואחרי הגלגלים זה יכול להיות תכשיט לאשתי.
אוהל גג - אצלי, כרגע - תמיד יבוא אחרי משהו אחר.
אני מניח שאתה מתכוון אלי..
הטענה הרווחת היא שהסדקים נבעו מהשילוב של ההגבהה עם הזרועות הקצרות, ומידת הפיתול שהמרכב מקבל מהמתלים. פעם ראשונה שאני שומע משהו לגבי הגגון.
אצלי המשקל על הגגון לא היה מאוד גדול - מזוודת גג שהכילה אוהל קטן ומזרוני ספוג, ובצד האחורי רשת צל מגולגלת. קשה לי להאמין שזה היה הגורם.
ואולי זה שאריות של הבעלים הקודם ..
לא זאת הבעיה. כשאתה מניח 100 קילו על הגג והאוטו לא זז אז יש לך 100 קילו על הגג. כשהאוטו מקפץ בשבילי הנגב ה 100 קילו האלה רואים תאוצות למעלה, למטה ולצדדים, ואז אתה כבר מכפיל את ה 100 קילו בg שהם חווים, וזה הרבה. הגג לא יקרוס כנראה אבל לאורך השנים וחלודה שמתפתחת פה ושם בהחלט מופיעים סדקים שנובעים משילוב של עייפות החומר והתיישנות החומר.
מסיים עונה וחצי עם אוהל גג
ובסהכ ממליץ מאוד... . גם עכשיו בפסח שכולם
נכנסו לכלים בבוקר לתחילת תנועה מיוזעים ומאובקים, אני ישבתי בצל והשתוממתי איך עד עכשיו עשיתי את קיפולי השמיכות/מזרונים/אוהל/מחצלת בכל בוקר.
נושא ההשפעה על מרכז הגובה לא מורגשת יתר על המידה והגמל לא מתלונן .
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
כל ההודעה מלאה בצביעת המציאות וחוקי הפיזיקה בוורוד.
אשמח לראות קישור לאוהל של 50קג.. או אפילו 65קג..
יש אכן קטגוריות של אוהלי גג קלים כדוגמת gfc, מנסיוני הם לא מיובאים ארצה .. וגם בארהב הם לא זולים כלל, מיותר להזכיר שאוהלי גג לא זולים באופן כללי.. גם הסיניים.
שנית לא רואה איך רכב ששוקל במקור קצת יותר מטון וחצי מוגבה ב2-3אינץ במתלים .. עוד 2-3אינץ בגלגלים .. לא מושפע עכשיו מתוספת של 80קג בקירוב בנק הכי גבוהה .. גם בכביש וגם באתגרי עבירות.
אין אפשרות כזו שההשפעה זניחה או לא קיימת.
וכמובן שילוב של משקל חורג..
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מכיוון שעשיתי סקר לפני כמה חודשים...
אוהל גג wildland נמכר באקסטריפ, 61 ק"ג.
אוהל צדפה זוגי נמכר בקמפינג לייף, 60 ק"ג
אוהל arb קקדו נמכר בהנפלד,
59 ק"ג,
בחו"ל יש גם אוהלים ששוקלים 40 ק"ג, לא יודע אם יש כאלה בארץ.
80 ק"ג שכתבת אני לא מכיר, אולי יש. האוהל שלי שהוא מהגדולים ביותר עם מזרונים 2.2×1.9 מטר, סיני, שוקל 70 ק"ג.
אלו האוהלים של הצ'רוקי בחבורה שלנו, נרכשו בביג פוט ושוקלים כחמישים ק"ג:
https://www.facebook.com/BIGFOOTCAMP...7GGBVT2QhJnJYl
נזכרתי בעוד אחד מעניין,
האוהל שהיה בעדיפות ראשונה אצלי אבל לא מצאתי כזה יד שניה, autohome aircamping
שזה האוהל גג הקלאסי הראשון, משנות ה-60. הדגם הכי גדול 1.8×2.2 מטר, שוקל 65 ק"ג.
גם נמכר בארץ. התמונה להמחשה..
קובץ מצורף 143202
סתמתי, תודה על התיקון ועידכון..
50קג... בהחלט נשמע יותר הרבה יותר שפוי ואטרקטיבי לרכב טיולים.
אבל גם הם , צנועים ככל שיהיו אני לא מאמין שהם מבטלים את חוקי הפיזיקיה.
רכב רגיל ובטח מוגבה במיוחד וכזה שעושה זחילות סלעים.
אני בטוח שזו פשרה, שעובדת, על כך אני לא מתווכח.
רכב עביר במיוחד עם פתרון לינה ברגע זה אטרקטיבי מאוד.
אבל תן לאותו בעל רכב לעשות את כמריר ללא האוהל גג והוא לא יטען באותה נחרצות שאין לכך השפעה.. התחושות בתוך הרכב שונות .. והביטחון עולה.
כמו שאמרת זה עובד, בשני המקרים הוא כנראה יעבור, עם או בלי אוהל גג.
אני,כנהג, רגיש מאוד להתנהגות הרכב ובעיקר לתחושות המלוות בעיגון משקל גבוה וגבוה ברכב, לא אוהב את התחושות.
אני מסוגל לעשות את ההפרדה בין הסמוראי הקל שלי לכל השאר.
באינדיאני ספציפית.. כשהסמוראי היה מושבת, ביליתי לא מעט על סיפונו של צירוקי של חבר...
הרכב התחיל אצלו כרכב מאובזר לטיולים, מקרר מגירות מיכלמים נירוסטה גגון כננת וכל הטופינים (מלבד אוהל גג).. על זוג דנות44 נעולות בדיפ ועל 33.
הוא קנה את הרכב ממוסכניק שהכשיר אותו כרכב לטיולי משפחה.. ובעצמו מתח את הגבולות עד לדנה 60 אחורה על 37 אטלס וסטרת לבסיס הגלגלים.
ליוויתי אותו לאורך כל השיפורים גם בבחינת השינויים בזחילות סלעים קיצוניות... הוא מיהר להיפטר מהגגון, מההייליפט, המגירות ובעצם כל מה שהיווה מבחינתו משקל מיותר, ההבדלים בקבינה היו מאוד מוחשיים, בעיקר הגגון ברזל עם ההייליפט וסוללת פרוגקטורים אולדסקול.
תמונות של לפני ואחרי הפחתות המשקל והתאמת האינדיאני לזחילות סלעים.קובץ מצורף 143203קובץ מצורף 143204קובץ מצורף 143205קובץ מצורף 143206
סולי, אין בכלל ספק או ויכוח שהפחתת משקל קיצונית עושה פלאים ומשנה לחלוטין את התנהגות הרכב במיוחד ברכב כמו הצ'רוקי שהוא בבסיס רכב קל יותר יחסית.
הרכבים של החברה שבתמונות שבפוסט שצירפתי הם בהחלט לא עומדים בקרטריונים של הפחתת משקל אלא מדוגמים להפליא כולל כל טוב - מגירות, מקררים, מיכלי מים, פגושים, מגיני סף, כננת וכן גם אוהל גג.
העניין הוא מה ההשפעה של הוספת אוהל גג לרכב שמלכתחילה מדוגם בכל מה שפירטתי....בכזה מקרה לדברי חבריי ולדעתי ההשפעה של הוספת אוהל הגג כמעט ולא ניכרת.
כמובן שכל אחד יעשה את השיקול שלו ואת סדר העדיפויות שלו - נוחות ואיבזור הרכב מול משקל, מרכז כובד והתנהגות הרכב ויגיע לנוסחה שמתאימה לו ולצרכיו.
אני אישית בגילי מעדיף להתפשר קצת בעניין משקל הרכב והתנהגות הרכב כולל בעבירות קשה בעבור הנוחות שבאבזור ודיגום הרכב וכך גם יתר החברים בקבוצה שלנו
זה גם מה שמתאים לסגנון הטיולים שלנו שזכה לכינוי "רוקלנדינג" - אנחנו לרוב מטיילים יומיים שלושה במדבר כשבכל לילה ישנים במקום אחר (שניים או שלושה לילות) כולל עבירות קשה. אנחנו לא נוסעים ליום אחד או לכמה שעות לשם שעשועי עבירות בלבד.
השרשור הזה גם מתכתב עם השרשור של אסף בעניין חיסכון במשקל הרכב.