הי.
60000 שח ב-130000 קמה נשמע פער קצת גדול.
אתה יכול להסביר פער בין מה למה?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Printable View
צודק. בדקתי את עצמי. זה יצא פחות, כי אנחנו עם רכבי בנזין חסכוניים יחסית. פיקנטו ואיי10.
130000ק"מ על צריכת דלק של 1:15 כפול מחיר הדלק יוצא כ59000ש"ח. חשמל בבית עלה לי כ6000ש"ח. היתה לי בעבודה עמדת טעינה חינמית.
חנן, אם תיקח בחשבון גם הפרשי פחת על מחירי הרכבים. כמה ייצא ההפרש?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
נמרוד, אתה בוחר להתעלם מהמסה הגדולה של ג׳ילי ו byd שנמכרות במסות.
אלו מכוניות סיניות, מותגים צעירים בוודאי בארץ שחלקם עדיין מדובגים (בעיות טעינה בג׳ילי), הג׳ילי ממש קטנה (מנסיון אישי) ונכון להשוותה לרכבי בנזין מיצרנים מוכרים ומבוססים שעולים 130-140 אלף₪ (תשווה גודל ומרווח למשפחה ולא תאוצה ואביזרי מולטי מדיה שנחמדים באולם תצוגה) וה byd שמתפשרת לא מעט על הטווח ושקולה לרכבי בנזין של 140-150 גג.
ברכבים אלו אם משווים נכון התמחור, לוקח זמן רב להתקזז בחיסכון בדלק מול התוספת במחיר, ולא לשכוח עלות עמדה והתקנה שבחלק מהבתים זה מורכב.
והדיון החל בכלל על רכב חשמלי כרכב שני/שלישי בבית שנוסע מעט, דגש על מעט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני את המתמטיקה שלי עשיתי, ואני כבר 10k קילומטר על חשמל. אגב, נתונים שונים מאד משל חנן, מבחינת נסועה, ועדיין מגיעים לאותו פתרון.
יש הרבה מכוניות חשמליות, לא כולן משתלמות באותה מידה או בכלל. אותו דבר נכון גם לגבי מכוניות רגילות.
הטענה שלי פשוטה. אם שני התנאים הבאים מתקיימים, כנראה שעבורך מכונית חשמלית יכולה להיות משתלמת (בחישוב כללי על פני תקופת אחזקה סבירה של 3-5 שנים):
1. ברשותך חניה פרטית עם תשתית חשמל מתאימה.
2. ביכולתך לממן עלות רכישה של כ200 אלף שקלים.
ועוד משהו: רכב חשמלי ברגע שקיים, בהגדרה יהפוך להיות הרכב הראשי = זה שנוסע הכי הרבה.
לא עשיתי את החשבון הזה. הגורם המכריע היה שרצינו את הרכב. עשיתי את החשבון וראיתי שאנחנו יכולים לעמוד בעלות התשלום החודשי וההוצאות הנלוות, והזמנו. כמובן שהוצאות האנרגיה הכמעט אפסיות היו חלק מהתחשיב הזה.
לאחרונה החלפתי מקום עבודה למקום שהוא בחצי מרחק ממה שהיה, והבנות כבר פחות נוסעות באיוניק מכל מיני סיבות אישיות, ואז עניין התחשיב המחודש עלה על השולחן, והסרנו אותו, פשוט כי אנחנו אוהבים את הרכב ומסוגלים לעמוד בעלות.
ותמיד אפשר להשתמש באיוניק לתאורה או השקיה...:-(
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/rjbqtwkf3
תשמעו...הקורסה כמשל להמחשה שרכב חשמלי עולה הרבה יותר ממקבילו הפוסילי ללא שום הצדקה . ולא כנטען פעם אחר פעם שהמחירים פחות או יותר חופפים.
יכולתי לבחור בחברות אחרות או בארק אילות. אבל העקרון זהה - המוצר שווה פחות כסף , הרבה פחות, במקרה של הארק זה תוצאה של מיסוי במקרה של החשמלית ....
לא סתם יונדאי בחרה להשיק את החשמלית הראשונה שלה כדגם חדש ואחר לגמרי-אין לך למה להשוות באמת. . אותו דבר עם הנירו החדש-הוא לא רק חשמלי-כל תצורת הינעה שונה בעוד פיצ'רים חוץ מההנעה כך שאתה לא יכול באמת להשוות. { 200K לנירו חשמלי, באמת?? }
אל תבינו אותי לא נכון-אני בעד חשמלית , המחיר המופרז שלהן מרחיק אותי. במיוחד שברור לי שהכסף הגדול הולך ליבואנים ולא למדינה.
המחירים לא יורדים למרות שעלויות היצור של הסוללות יורדות , טוב נו, חוץ מטסלה.
ג'לי עלתה בכ10K אם אני זוכר נכון לאחר עלית 10 אחוז מהמס אז עוד 80% = עוד 80K. אז-באמת, עם מס מלא- ג'לי אמורה לעלות כמו למשל יונדאי סנטה פה? ג'לי ללא מיסים עולה כמו סנטה פה ללא מיסים?
ברמות המיסוי הנוכחיות רכב חשמלי לא אמור לעלות עשרות אלפי שקלים יותר מרכב פוסילי מקביל{פחות אויותר }
תשווה יונדאי קונה בנזין, היברידי, חשמלי טווח קצר וטווח ארוך, האקסל מאוד ברור.
אבל לכן באמת כמעט לא רוכשים קונה /נירו/קורסה/208/3008 חשמליות, החוסר כדאיות בולט.
אין בכלל חשמליות ששוות משהו - זולות.
מכוניות זולות ולא רעות בכלל יש מלא.
כרגע זה הפער העיקרי - כי לא לכולם יש 160000 שח להשכיב על מכונית. זה עדיין נחשב סכום גבוה כלומר מכונית יקרה.
אסף.
הבנתי.. חיסכון משמעותי .
אצלנו האיוניק מתחרה בסקודה פאביה דיזל ידנית שעושה 18 קמ לליטר אז הפער קטן יותר, לצורך ההשוואה ב-130000 קמ היינו מגיעים לפער של 39000שח.
וזה בלי להתייחס לתענוג של לנהוג ביונדאי. בטח לעומת הסקודה...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
זו בדיוק הנקודה שסופרי האפונים מפספסים.. הרכבים האלה פשוט ממכרים: השקט, העוצמה, החלקות.
יש תקופת הסתגלות קצרה לנהג המודע, בהתחלה חסרות התחושות בישבן של החלפת הילוכים, כניסת טורבו וכאלה.
האוטו פשוט מאיץ כמו שד בחלקות מטעה.
אחרי שמתרגלים קשה מאוד לחזור אחורה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אי אפשר מצד אחד לומרנשחשמלי זה זול יותר (טיעון של סופרי אפונים) ואז לטעון שלמרות שלא מובהק העניין של זול יותר לטעון שלא זה השיקול החשוב אלא החוויה ולפטור מה שלפני רגע היה הטיעון המנצח כטיעון של 'סופרי אפונים'.
כי עזבו אתכם משטויות. יונדאי טסלה וזה. נסעתם במרצדס חשמלית? וואוו. זה כאילו הם אומרים... אוקיי. הבנו. גמרתם להתרשם משטויות של חובבנים? עכשיו תראו איך עושים את זה.
והמחיר? עם ההנחות במיסוי? משמעותית יותר זול מדגמי הבנזין המקבילים.
אסף.
הרבה יצרנים עוברים לחשמליים, אחרים מטים את רוב כובד היצור לחשמל, אני רואה את בייתי ומסביבי את שכניי , הרבה מהם עם 3-4 ואף 5 מכוניות בבית.
מעבר לכך שגם עם מכונית אחת נכון לעכשיו זה בעייתי לנסיעות מזדמנות ארוכות, איך תפתר בעיית הטעינה לכל המכוניות? בהנחה ריאלית שפתרון הטעינה בכבישים חכמים לא יעשה בד ובד עם התרבות המכוניות ומה יהיה עם המכוניות שלא ידעו להטען מהכביש?
נראה שרתמו את העגלה לפני הסוס, אם לא יחוסלו תחנות הדלק נראה לי שהשמרנים עם מכוניות הבנזין והסולר הישנות הם אלו שיחייכו בעוד כמה שנים .
גם אם יווצר תרחיש (עוד לא קרה אבל אני לא פוסל אותו עקרונית) שאחליט לא לבצע נסיעה ארוכה עם החשמלי אלא עם אחד משני רכבי הבנזין ואחד דיזל שלי, בגלל היחס הנוכחי בין כמות החשמליות לכמות עמדות הטעינה זה לא ישנה את המאזן הכולל. ב99 אחוז מהנסיעות אין לעמדות הטעינה הציבוריות רלוונטיות בחיים שלי, אז בוודאי שלא יהיה על מה להתחרט.
שימו לב לשאלה הפותחת ואיך בקלות חזרנו לויכוחים משרשורים אחרים, על האם יש מספיק חשמל במדינה לטעינת הרכבים, חרדת הסוללה וכו'...
כן צריך או לערוך הכותרת או לחזור לשאלה…
לגופה של שאלה, אם כבר קונים חשמלי, יש לארגן עמדה תיקנית ולא טעינה סופר איטית משקע ביתי, אחרת זה הרע משני העולמות.