תקנו אותי אם אני טועה, במתלה הנדון המוט המייצב נמצא מאחורי הסרן?
Printable View
תקנו אותי אם אני טועה, במתלה הנדון המוט המייצב נמצא מאחורי הסרן?
אמת
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
אז נראה לי שהסיבה שאתם לא מוצאים קיטים זה בגלל שהגישה לזרועות כדי לנתק אותם ידנית לא נוחה.
נראה לי שguyo עשה נכון, פשוט להוריד את המייצב לתקופת ניסיון ולהחליט אם זה שווה את זה או לא.
רק לציין שמדובר ברכב שלישי, לא משמש ליום יום אז מחיר הנוחות והשליטה אינו קריטי עבורי.
לא בטוח שהייתי עושה אותו הדבר אם היה מדובר ב'דיילי'
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
החשיבות האמיתית של המוט המייצב היא לא בהכרח בנסיעה הרגילה, המתונה והסטנדרטית.
במצבים האלו יש השפעה מעטה, קיימת אבל פחות דומיננטית.
היא באותם רגעים בהם צריך לעשות שינוי כיוון מהיר, התחמקות מתאונה, ובמצבים בהם הרכב עמוס והכל מוקצן.
בשביל רכב שנוסע בכביש וגם בשטח (בכל זאת, כולנו נוסעים המון בכביש בשביל להגיע לתחילת המסלול), בשביל המצבים האלו, שווה להשקיע בניתוק שמאפשר בטיחות בכביש ויתרון בשטח.
או להשאר מחובר כל הזמן, ולהשקיע בנעילה.
לאחרונה, מתוך עצלות/״זה מסלול פשוט״, נסעתי בשטח עם מוט מחובר.
למרות שזה היה מסלול רגוע יחסית, ההבדל מורגש בטלטולים מצד לצד.
וזה ממחיש יפה כמה הוא עובד כשהרכב מנסה להתגלגל על ציר האורך.
https://forum.ih8mud.com/threads/swa...connect.17113/
רעיון...
אסף.
אני עוד מחפש מנגנון ניתוק מקורי של רנגלר, כזה שהתקלקל והחליפו אותו למשהו אפטרמרקט עם חלקים נוצצים מאלומיניום.
מזה אפשר לעשות משהו טוב
אסף.
לפתרון כמו שאתה מתאר לדעתי מצריך החלפת המוט עצמו ואני צופה גם שצריך לא מעט מקום באריזה.
מכיר את זה עם לוקרים ידניים מרכבים עם סרנים חיים גבוהים ועם מרווח עבודה גדולה.קובץ מצורף 143381
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הנה עוד מחשבה שהקדשתי לה הרבה מחשבה.
דווקא למתלה סלילים קדמי שיש לו מהלך גדול יחסית זה יותר רלוונטי אבל אולי גם למוטות פיתול. .
אז ככה - הגמישות מאחור די סבירה אבל המייצב מקדימה הורג את הגמישות במתלה הקדמי. בגלל קבועי הקפיץ הרכב לא מאוזן קדימה אחורה. אם נוריד מייצב קדמי לחלוטין נרוויח מהלך בהצלבה אבל נגלגל יותר בכביש.
מה אם אחרי הסרת המייצב הקדמי נוסיף מייצב אחורי?
אז ככה - בלי להיכנס למספרים נראה שזה גם יאזן יותר את המתלה הקדמי מול האחורי (העברת משקל לפנים שתיישר ותאזן את כל הרכב) ואולי אפילו ינצל יותר טוב את המהלך מלפנים, גם יחזיר את התנהגות הכביש למוטב ברמה מסויימת, וגם לא יפגע משמעותית בגמישות של המתלה האחורי אם רק מקפידים על גאומטריה נכונה.
מה אומרים?
אסף.
https://www.youtube.com/watch?v=gcgKbUTQJy8
Sent from my iPhone using Tapatalk
מאחור יש קפיץ עלה ל-טון בארגז, ומייצב את הרכב גם ככה.
לדעתי זה לא מה שיפצה על הסרתו מהמתלה הקדמי ה״רך״.
והוספת מייצב מאחור תטלטל עוד יותר את יושבי הרכב בשטח.