תגובה: פרויקט בתוך פרויקט - כלוב בטיחות\התהפכות ל CJ ארוך
ה"סולם" הזה שהתחלנו לדבר עליו הוא הסטה של הנושא. עקרונית, אין שום סיבה שיהיו במסבך שני צינורות מקבילים וקרובים אחד לשני. זה בזבוז חומר. בכלל, המוט הזה שהולך לאורך המרכב, הוא שם רק כי אתה מרגיש שהשינויים שעשית החלישו את הדופן של המרכב באזור הזה. במבנה התהפכות מקורי של סיקס או סופה ישראלים, הדופן של המרכב מחוזקת יחסית לג'יפ אמריקאי מקורי בין הצינורות ששתולים במרכב עבור הקשתות. והכלוב המקורי הוא בצדק הרפרנס וברירת המחדל למה שאתה בונה.
להבנתי, החשש הוא שעיוות או עומס על הדופן יכולה לפגוע בסגירה של דלתות הצד.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מטרת הכלוב היא להגן על חיי הנוסעים, לא על אטימות תאי הזיווד. אלא אם בעל הבית יאמר אחרת?
פרויקט בתוך פרויקט - כלוב בטיחות\התהפכות ל CJ ארוך
בדימיון שלי, במקרה שהכלוב נשען על הדופן העליונה של התא (ללא חיזוק מתאים) והתהפוכות מתרחשת, הדופן הזו מתקפלת וקורסת כמו נייר ואיתה הקשת והנוסעים.
במקרה כזה פחות מעניין אותי אם הדלת תיפתח או לא….
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ה"סולם" הזה שהתחלנו לדבר עליו הוא הסטה של הנושא. עקרונית, אין שום סיבה שיהיו במסבך שני צינורות מקבילים וקרובים אחד לשני. זה בזבוז חומר. בכלל, המוט הזה שהולך לאורך המרכב, הוא שם רק כי אתה מרגיש שהשינויים שעשית החלישו את הדופן של המרכב באזור הזה. במבנה התהפכות מקורי של סיקס או סופה ישראלים, הדופן של המרכב מחוזקת יחסית לג'יפ אמריקאי מקורי בין הצינורות ששתולים במרכב עבור הקשתות. והכלוב המקורי הוא בצדק הרפרנס וברירת המחדל למה שאתה בונה.
ומכיוון שכך, למה לא ללכת על המקורי?
הכי יפה, הכי מתאים, הכי הכל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
ומכיוון שכך, למה לא ללכת על המקורי?
הכי יפה, הכי מתאים, הכי הכל.
במקרה הנידון המרכב לא מקורי וכתוצאה מתבקש פתרון מתאים
15 קבצים מצורפים
זמן ברזלים....
2 הקשתות והצינורות - צול וחצי (48 ממ חיצוני) סקדיול 40, כופופו והמתינו לי כמה חודשים.
קובץ מצורף 146517
2 הקשתות הוזמנו זהות, קשת קדמית למידה הסופית וקשת אחורית תיחתך למידה עם הזווית הרצויה:
קובץ מצורף 146518
עזבו את הסקיצה של הכלוב היא לא רלוונטית, הפואנטה זה שהקשת האחורית אמורה לאפשר הרכבה של הסגירה הזו אז יש לה נטייה קדימה. מדדתי 77 מעלות על המישור החיצוני של הסגירה.
עוד מזמן ייצרתי את התושבות של הקשת הקדמית שמתחברות לרצפה מאחורי מושבי הנהג והנוסע. נותר רק למקם את הקשת ולרתך:
קובץ מצורף 146519
קובץ מצורף 146520
קובץ מצורף 146521
הקשת האחורית צריכה להתקצר למידה סופית ולהיחתך עם זווית. נדרשתי למעט חישובים של טריגונומטריה בסיסית - גובה סופי של הקשת ידוע, זווית נטייה ידועה - סינוס הזווית וכאלה ייתן לי את המידה הסופית לחיתוך ואז נותר לי לחתוך בזווית באוריינטציה זהה את 2 צדדי הקשת.
נעזרתי בצינור PVC שהיה לי שמתלבש בול על הצינור של הקשת, אותו חתכתי באמצעות מסור סרט עם מד זווית ב 13 מעלות (90-77) כך שיהיה לי סוג של ג'יג.
עכשיו נותר לי לוודא שאני מלביש את הצינור PVC ומסמן את קו החיתוך באותה אוריינטציה ב 2 הצדדים. ייצרתי ג'יג סימון לאמצע הצינור, הנחתי את הקשת האחורית על רצפה מישורית וסימנתי בשני הצדדים את קו האמצע:
קובץ מצורף 146522
קובץ מצורף 146523
עכשיו אפשר לסמן את זווית החיתוך עם חתיכת ה PVC שנחתכה בזווית הרצוייה:
קובץ מצורף 146524
קובץ מצורף 146525
קובץ מצורף 146526
חתכתי בתשומת לב עם דיסק לפי הסימון.
קובץ מצורף 146527
יצא יותר טוב משציפיתי.
קובץ מצורף 146528
מתמטיקה!! זה אשכרה עובד...
הקשת האחורית מרותחת כמובן לפלטות פיזור לחץ מאחורה. מתחת לקשת יש קורה שרצה אנכית ישר לתושבת בודי האחורית.
קובץ מצורף 146529
קובץ מצורף 146530
2 קשתות מרותכות למקומם. כמובן שתוך כדי ובסוף מדידות לוודא שהכל ישר ובמידות הרצויות.
לשלב הבא הצטיידתי בממתק של ממש, מחכה להשתמש בו, בינתיים עשיתי ניסוי כלים:
קובץ מצורף 146531
המשך יבוא.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
המשך יבוא.....
המשפט הזה לבדו שווה הכל.
כיף לשמוע ולראות שאתה ממשיך!!!
16 קבצים מצורפים
בפעם האחרונה שביצעתי חיתוכי "FISH MOUTH" זה היה אי שם בשנת 2011 כשבתור סטודנט בניתי עם חברים את רכב הפורמולה SAE באוניברסטית בן גוריון. אז זה היה מבצע של ממש, עשרות צינורות לשלדת מסבך. הפרקטיקה הייתה מתוחכמת - מתוך מודל התלת ממד היינו מבודדים כל צינור, ממירים אותו לפורמט SHEET METAL משם מוציאם פריסה, אותה מדפיסים בקנה מידה 1:1, בפריסה היינו מסמנים נקודות ייחוס על מנת לוודא אוריינטציה של החיתוכים בין 2 צדדי הצינור וכדי לדעת מה מה אורך הצינור, את הפריסה הייתו מלפפים ומדביקים סביב הצינור ואז חותכים ומפסלים את קצה הצינור עם דיסק לפי השבלונה....
הפעם שמתי את ידי על NOCHER ועוד איכותי! אבל האתגר עדיין קיים - איך אני חותך 2 צדדים בזווית שונות באורינטציה נכונה אחד כלפי השני ובאורך המדוייק?
עבור פבריקטור מנוסה אני מניח שהפרקטיקה ברורה - לוקחים מידה בין צינורות, מבינים את זווית האוריינטציה של החיתוך בין הקצוות וקדימה לעסק.
עבור חובבן שכמותי שעושה זאת לראשונה ואין לי כל אינטואציה או פרקטיקה ברורה בראש ויותר מכל, השיקול המוביל הוא שאין לי מספיק חומר גלם לטעויות....
מציג בפניכם...מכשיר הכנה לחיתוך צינורות:
קובץ מצורף 146556
קובץ מצורף 146557
עבור ארבעת הקושרות האופקיות זה תכלס אותם חיתוכים, צד אחד ישר, צד שני 13 מעלות (הנטייה של הקשת האחורית). אז ביצעתי 2 חיתוכים כאלה על 2 צינורות PVC בקוטר 50 והשחלתי את 2 החתיכות לצינור 60 וקיבלתי קושרת טלסקופית, ככה אני יכול לדמות בקלות את האורך לחיתוך. לפני חיתוך צינורות ה PVC סימנתי קו לאורכם ואת החיתוכים בנוצ'ר ביצעתי ביחס לקו הזה.
התקנתי את הקושרת הטלסקופית במיקום הרצוי כשאני ממקם את קצוות הצינור החתוכות שייתלבשו על הקשתות כמו בתמונה למעלה (במצב זה צד אחד של הצינור PVC מסתובב ביחס לקו סימון המקורי) :
קובץ מצורף 146564
במצב זה נעלתי את הצינורות שלא יסתובבו אחד ביחס לשני. חזרתי לנוצ'ר, החזרתי את צינור ה PVC למיקום החיתוך על פי הקו המקורי והוספתי סימון לאוריינטציה של הקו של הצינור שהסתובב:
קובץ מצורף 146558
קובץ מצורף 146559
בתמונה כאן, רואים מימין את קו הסימון מיושר על תושבת הנוצ'ר (קו הייחוס לחתוך הראשון) ומשמאל את קו הייחוס לחיתוך השני וה"אינדיקטור" שהוספתי.
אחרי כל הסטאפ המסובך הזה הפרקטיקה פשוטה:
תחילה מסמן קו ייחוס לאורך צינור:
קובץ מצורף 146560
אחר כך מבצע חיתוך ראשון כשהנוצ'ר מכוון ל 0 (זווית ישרה) וקו הייחוס מיושר לתושבת הצינור בנוצ'ר:
קובץ מצורף 146561
אחרי החיתוך הישר, שולף את הצינור, מסובב אותו לצד השני. את המידה בין 2 החיתוכים אני לוקח מהמודל PVC ומסמן את הנקודה לחיתוך על הצינור.
לחיתוך השני אני מסיט את הנוצ'ר ל 13 מעלות ומכניס את הקצה השני של הצינור - הפעם כשקו הייחוס על האינדיקטור שהתקנתי.
אני מכוון את הצינור שסימון מידת האורך יהיה מול כוס החיתוך:
קובץ מצורף 146562
מהדק את המתקן וחותך:
קובץ מצורף 146563
וזהו... צינור חתוך למידה הנכונה באוריינטצה הנכונה ומתיישב בול:
קובץ מצורף 146565
קובץ מצורף 146566
מאחר והאוריינטציה בין החיתוכים היא זהה בכל ארבעת הקושרות, נותר לי רק לקחת מידת אורך עבור כל קושרת ולבצע חיתוכים על פי אותו תהליך לכל הארבעה.
קובץ מצורף 146556
קובץ מצורף 146567
קובץ מצורף 146568
קובץ מצורף 146569
קובץ מצורף 146570
יש משהו נורא מספק בהתקנה של צינור כזה אחרי חיתוך ולראות שזה מתלבש בול! גם בהתאמה של ה FISH NOUTH וגם באורך הצינור (שלא יהיה קצר מדי או ארוך מדי).
קובץ מצורף 146571
עוד לא ריתכתי כלום. קודם צריך להשחיז ולתת CHAMFER לכל FISH MOUTH ואז אתפוס בפיקים. נראה לי שאחרי זה אני יכול להרים את הכלוב ולסיים את המשך הבנייה וריתוכים מחוץ לרכב.
זהו להפעם.
מדהים!!!
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
מהמם!
אל תעשה chamfer, זה חיבור של 90 מעלות. רק לשייף את הקצה שממש ממש דק עד שהוא מגיע לעובי הנכון.
הזכרת לי ימים יפים...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f385100427.jpg
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
שאפו!
נהייה כבר נדיר לראות כאלו דברים כאן..
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כל הכבוד. תודה על השיתוף.
רמה גבוהה!
Sent from my iPhone using Tapatalk
2 קבצים מצורפים
דברים מתקדמים בפרויקט במקביל לכלוב. בינתיים עשיתי גם נקודות עיגון לחגורות לנהג ונוסע.
עכשיו זה המצב:
קובץ מצורף 146961
אני מתלבט האם עוד להוסיף את האלכסונים במישור העליון....
אלו:
קובץ מצורף 146962
לא רואה סיבה שלא אם יש לך את הזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא רואה סיבה שלא אם יש לך את הזמן.
כן זה נכון....
סתם עצלנות, אלו זוויות קשות לנוצ'ר (להפתעתי) אבל בסדר....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לזה התכוונתי [emoji2]
בסדר, לפעמים אני צריך שמישהו יגיד לי דברים שאני כבר יודע כדי להתקדם...
אני הייתי עושה איקס.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני הייתי עושה איקס.
אסף.
יש מצב