תגובה: (פוצל) נימוסי שטח - כיצד אתם נוהגים כאשר קבוצה חוסמת מעבר הכרחי?
כשיתחילו לעשות להם פרסום (טוב או רע) ברשת, הם יפעלו אחרת.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
זה יעצבן אתכם. אז קחו אוויר.
"כל ה-XXXXX הם הכי גרועים"
"מה פתאום! אלה ב-ZZZZZ המשופרים הרבה יותר גרועים"
"מה אתה יודע! הכי ערסים אלה נהגי ה-YYYYY המוגבהים עם גריל כועס"
"דווקא הכי בבונים זה אלה שנוהגים ב-GGGGG עם מדבקות של גולגלות"
"מה קרה לך! כל אלה הם ילדות עם קוקיות לעומת הצ'אחנבוטים ב-TTTTT השחורים"
"חסרי דרך ארץ"
ולהבדיל אלפי הבדלות......
"כל החברות האלה שמוציאות למדבר שיירות של רכבי ה-"SUV האמיתי"/דאסטר/רקסטון בהובלת מדריך מסכן שאין לו סגן-מדריך ועוזר-לסגן- מדריך ורץ-קנקן-שעוזר-לעוזר-סגן-המדריך....."
איך הם מעיזים! גם לא להבין בשטח, גם לא להבין במכוניות, וגם לשלם!!!! שומו שמיים, לשלם!!! - כדי שיקחו אותם לטיול!!!.... ובסוף גם לעכב אתכם!!!...... למה הם נולדו בכלל? מי האידיוט שעשה אותם?.... איזה ביזבוז משווע של זרע וביציות!....
לא להאמין - לשיירה שלהם בת 15 הכלים זה לקח שעתיים!!! כי, נו, הם נמוכים יותר ופגיעים יותר וצריכים קצת כיוונים וכמה דקות של התייחסות פרטנית מהמדריך לכל רכב בנפרד כי אנשים כאלה באמת פחות מנוסים ולכן גם חרדים לכל שריטה ברכב החדש שלהם, וזה באמת מצטבר לזמנים - כשאנחנו המסוקסים בקבוצה קטנה וזריזה של 4-5 כלים מוגבהים כפולי נעילות וקלי-רגליים שלא צריכים כיוונים, עברנו בשתי דקות....
"הם" כל כך לא מנוסים/לא מבינים/אהבלים מושלמים/המדריך שלהם אידיוט ו"הם"/"הם"/"הם"..... לעומתנו, "אנחנו", שמטיילים בשביל הכיף ולא משיקול כלכלי, בני האלים, הג'יפאים הותיקים והמסוקסים, המנוסים, הנונשלנטיים, הקרם-דה-לה-קרם של כוכבי הניוד ויהלומי הסיירת, כולנו חכמים, כולנו זקנים, כולנו ברזלנים, כולנו יודעים את התורה ואת כל פקודות מטכ"ל בעל-פה - מה יודעים?.... אנחנו כתבנו אותם!!!! אנחנו ולא הם!!!
וברור גם שאם העיכוב הוא בגלל קבוצה מודרכת בתשלום, אז איך זה שהמארגן לא תפר את המסלול יום קודם, הלוך ושוב לפחות פעמיים ברצף, כדי שיידע מה מצב המעלה X ולא יעכב את הוד ישבנכם המלכותי שבמקרה עבר שם באותה שעה.
אולי הכניסה למדבר צריכה להיות מותרת רק למי שעומד בתנאי המינימום, אלה שכמובן רק אתם תקבעו. במיוחד בימי חול המועד פסח?... ואולי אתם רוצים שיהיו חוקים כתובים רשמיים גם בעניין הזה?... אולי לגדר את כל השטח, לפתוח בגדר שערים עם ש"ג בהם יעמדו פקחים שידרשו מכל מי שנכנס להציג תעודת הסמכה כלשהי?.... תואר בטיפוס מעלות?.... כמובן בכפוף לתשלום אגרה, כן?....
עזבו. חול המועד פסח זו התקופה בה השטח צריך להיות שלכם בלבד, כי אתם תכננתם את הטיול מראש - אז מה פתאום כל הקבוצות האיטיות האלה מזדחלות לכם בציר הטיול הפרטי שלכם ונכנסות לכל אותם חורים נידחים שמראש היו צריכים להישאר ידועים ליחידי סגולה בלבד, אבל פתאום באים כל המדריכים האלה, וכל כותבי מסלולי הטיולים האלה, וכל שאר מוצצי הדם שהפכו את טיולי השטח למקור פרנסה ועושים מזה כסף, ומגלים לכולם, והורסים לכם. ואוי-אוי-אוי, הם גם מעכבים אתכם! ובגללם תגיעו לחניון ארבעים דקות מאוחר משחשבתם, ואולי תצטרכו להקים את האוהל בחושך.... ברור שלא בגלל שלא נכנסתם לשטח מספיק מוקדם ולא לקחתם בחשבון להוסיף זמן-בלת"מים?.... מה פתאום. בעולמכם האוטופי הרי אין בלת"מים. ככל שזה תלוי בכם, הכל הולך לפי התכנית ובלת"מים זה רק בגלל אחרים.
וכמובן לא לשכוח למסור ד"ש לבוס של המדריך צהוב החולצה.
מי זה?... מאיזה חברה?... מה זה משנה?... אולי זה כן משנה - מבחינתי אם אין שם מפורש, אז אולי כל זה לא באמת קרה?.....
כי בהבל-מקלדת כל המדריכים וכל החברות "חשודים" עכשיו באותה מידה בהפרעה לירום-הודו להגיע לחניון הלילה מספיק מוקדם כדי לנטות את אוהלו ולהתניע את מנגלו באור-יום בטרם תשקע השמש. איך הם מעיזים, השרלטנים האלה שגובים מאנשים כסף(!!!) תמורת הובלתם בשבילי המדבר. להתעכב ולעכב ככה במעלה נוח?!.....
כמעט רציתי לקרוא למדריך הזה "פריוילג", אבל זה מונח טעון בימינו - מישהו כאן עוד עלול למצוא/להמציא לזה הקשר פוליטי....
אז כאמור... יותר פשוט לא להתעצבן, לעקוף - בדרך ארץ - ולהמשיך הלאה.
ומהצד השני, לזהות מתי אתה זה שמעכב, ולתת לאחר להיכנס ולעקוף.
לא לשכוח לחייך.
ולנשום.
אסף.
דרור,
בד"כ אני נהנה לקרוא את מה שאתה כותב, הפעם, אני פשוט לא מבין מה אתה מנסה להגיד.
אני חושב שיש פה לפחות שני נושאים שונים ( טרקטורונים \ sbs , וקבוצות מודרכות גדולות).
הטרקטורונים נכנסו לדיון כמייטב המסורת המקומית של לבדר את השרשור המקורי.
הם סתם עוד תופעה מעצבנת ( אבל הם לא מה שמעכב את נמרוד).
אז בבקשה תרגום.
הלו ריגשי, נעים מאוד אני ZZZZZ. וכן להוריד SUV אמיתי ככל שיהיה בסכין ציפורים תוך חסימת האזור לשעתיים זו חוצפה ולא קשור למה אנחנו תכננו. אני לא קובע איזה מסלול מתאים לאיזה רכב אבל כן להפעיל שיקול דעת בהתאמת המסלול לקבוצה זה בייסיק (כמובן לכאורה ולא קשור למובילי על חלל כמוך). ולא אספר על הבחור המבוגר בטיול SUV אמיתי שיצא בלי טמבונים ועם דמעות מנחל עקרב, כן גם הוא תקע את השביל בנק' המעבר היחידה לכשעתיים, ובכלל למה זה תמיד לשעתיים ?, גם הוא לא ידע בכלל איפה הוא רק שהמוביל של ה SUV לקח אותו לשם ככל הנראה על סמך זיכרון רחוק במקרה הקרוב או מסלול שהוא קיבל/הוריד וכד'... לא מדובר ב"שהמארגן לא תפר את המסלול יום קודם, הלוך ושוב לפחות פעמיים ברצף" אבל כן להכיר את המסלול, נק' תורפה, לבדוק מה השתנה בשטח אם לא עבר בו זמן רב ולהתאים אותו לנהגים ולרכבים, בכלל נראה שהגישה שחייבים להשלים כל משימה ושיטת ה"יהיה בסדר" פורחת בין מובילי הקבוצות. וכן ה XXX הכי גרועים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה יעצבן אתכם. אז קחו אוויר.
"כל ה-XXXXX הם הכי גרועים"
"מה פתאום! אלה ב-ZZZZZ המשופרים הרבה יותר גרועים"
"מה אתה יודע! הכי ערסים אלה נהגי ה-YYYYY המוגבהים עם גריל כועס"
"דווקא הכי בבונים זה אלה שנוהגים ב-GGGGG עם מדבקות של גולגלות"
"מה קרה לך! כל אלה הם ילדות עם קוקיות לעומת הצ'אחנבוטים ב-TTTTT השחורים"
"חסרי דרך ארץ"
ולהבדיל אלפי הבדלות......
"כל החברות האלה שמוציאות למדבר שיירות של רכבי ה-"SUV האמיתי"/דאסטר/רקסטון בהובלת מדריך מסכן שאין לו סגן-מדריך ועוזר-לסגן- מדריך ורץ-קנקן-שעוזר-לעוזר-סגן-המדריך....."
איך הם מעיזים! גם לא להבין בשטח, גם לא להבין במכוניות, וגם לשלם!!!! שומו שמיים, לשלם!!! - כדי שיקחו אותם לטיול!!!.... ובסוף גם לעכב אתכם!!!...... למה הם נולדו בכלל? מי האידיוט שעשה אותם?.... איזה ביזבוז משווע של זרע וביציות!....
לא להאמין - לשיירה שלהם בת 15 הכלים זה לקח שעתיים!!! כי, נו, הם נמוכים יותר ופגיעים יותר וצריכים קצת כיוונים וכמה דקות של התייחסות פרטנית מהמדריך לכל רכב בנפרד כי אנשים כאלה באמת פחות מנוסים ולכן גם חרדים לכל שריטה ברכב החדש שלהם, וזה באמת מצטבר לזמנים - כשאנחנו המסוקסים בקבוצה קטנה וזריזה של 4-5 כלים מוגבהים כפולי נעילות וקלי-רגליים שלא צריכים כיוונים, עברנו בשתי דקות....
"הם" כל כך לא מנוסים/לא מבינים/אהבלים מושלמים/המדריך שלהם אידיוט ו"הם"/"הם"/"הם"..... לעומתנו, "אנחנו", שמטיילים בשביל הכיף ולא משיקול כלכלי, בני האלים, הג'יפאים הותיקים והמסוקסים, המנוסים, הנונשלנטיים, הקרם-דה-לה-קרם של כוכבי הניוד ויהלומי הסיירת, כולנו חכמים, כולנו זקנים, כולנו ברזלנים, כולנו יודעים את התורה ואת כל פקודות מטכ"ל בעל-פה - מה יודעים?.... אנחנו כתבנו אותם!!!! אנחנו ולא הם!!!
וברור גם שאם העיכוב הוא בגלל קבוצה מודרכת בתשלום, אז איך זה שהמארגן לא תפר את המסלול יום קודם, הלוך ושוב לפחות פעמיים ברצף, כדי שיידע מה מצב המעלה X ולא יעכב את הוד ישבנכם המלכותי שבמקרה עבר שם באותה שעה.
אולי הכניסה למדבר צריכה להיות מותרת רק למי שעומד בתנאי המינימום, אלה שכמובן רק אתם תקבעו. במיוחד בימי חול המועד פסח?... ואולי אתם רוצים שיהיו חוקים כתובים רשמיים גם בעניין הזה?... אולי לגדר את כל השטח, לפתוח בגדר שערים עם ש"ג בהם יעמדו פקחים שידרשו מכל מי שנכנס להציג תעודת הסמכה כלשהי?.... תואר בטיפוס מעלות?.... כמובן בכפוף לתשלום אגרה, כן?....
עזבו. חול המועד פסח זו התקופה בה השטח צריך להיות שלכם בלבד, כי אתם תכננתם את הטיול מראש - אז מה פתאום כל הקבוצות האיטיות האלה מזדחלות לכם בציר הטיול הפרטי שלכם ונכנסות לכל אותם חורים נידחים שמראש היו צריכים להישאר ידועים ליחידי סגולה בלבד, אבל פתאום באים כל המדריכים האלה, וכל כותבי מסלולי הטיולים האלה, וכל שאר מוצצי הדם שהפכו את טיולי השטח למקור פרנסה ועושים מזה כסף, ומגלים לכולם, והורסים לכם. ואוי-אוי-אוי, הם גם מעכבים אתכם! ובגללם תגיעו לחניון ארבעים דקות מאוחר משחשבתם, ואולי תצטרכו להקים את האוהל בחושך.... ברור שלא בגלל שלא נכנסתם לשטח מספיק מוקדם ולא לקחתם בחשבון להוסיף זמן-בלת"מים?.... מה פתאום. בעולמכם האוטופי הרי אין בלת"מים. ככל שזה תלוי בכם, הכל הולך לפי התכנית ובלת"מים זה רק בגלל אחרים.
וכמובן לא לשכוח למסור ד"ש לבוס של המדריך צהוב החולצה.
מי זה?... מאיזה חברה?... מה זה משנה?... אולי זה כן משנה - מבחינתי אם אין שם מפורש, אז אולי כל זה לא באמת קרה?.....
כי בהבל-מקלדת כל המדריכים וכל החברות "חשודים" עכשיו באותה מידה בהפרעה לירום-הודו להגיע לחניון הלילה מספיק מוקדם כדי לנטות את אוהלו ולהתניע את מנגלו באור-יום בטרם תשקע השמש. איך הם מעיזים, השרלטנים האלה שגובים מאנשים כסף(!!!) תמורת הובלתם בשבילי המדבר. להתעכב ולעכב ככה במעלה נוח?!.....
כמעט רציתי לקרוא למדריך הזה "פריוילג", אבל זה מונח טעון בימינו - מישהו כאן עוד עלול למצוא/להמציא לזה הקשר פוליטי....
דרור אני מבין שזה במקום של מוביל קבוצה.
אל תשכח שיש מדריכים ויש מדריכים..
יכול להיות שאתה בתור צדריך עושה שיעורי בית ומציג תנאי סף למסלול מסויים שאתה מוביל, אני נתקלתי ( כמו שכתבו) גם מדריכים בתשלום שלקחו את שיירה של סובארו למדרגה בנקרות. לא אומר שהם לא יכולים לעלות( עם הרבה בניה) אבל כן מדברים פה על במצב כזה לתת לרכב שיותר מותאם ומהיר להיכנס באמצע השיירה ולעלות כי הוא עושה את זה ב2 דק לעומת 20 דק של xv זה נימוס בסיסי.
אף אחד לא דיבר על להוציא קבוצות מהמדבר, זה טוב שאנשים משלמים כסף לטיולים מודרכים בשביל שקט נפשי, ככה אנשים צוברים בטחון בדרך הטובה ביותר בשטח.
בכל מקרה נגיד המקרה שלי ושל שניר עם הsbsים קרה בכלל בשישי בבוקר המאוחר, אני גם אגיד לך שאחכ נתקלנו במועדון פאגרו בטיול בתשלום ( שיירה של כל 70 כלים!!!) לא הפריעו לנו ואנחנו לא להם למרות שהיינו באותו מקום, לשנינו היה נימוסי שטח בסיסים לעומת הsbsים שהיו דלוקי אנדרנלין ובאו לחפש צרות.
שורה תחתונה, תתנהגו באדיבות לאחר. אף אחד לא רוצה לעכב או להתעכב, הסיפורים פה לא זרים לי בגיחות בדד שאני עושה למדבר אחת לשבוע שבועיים וזה פשוט עצוב. הסיפורים האלה גורמים לי מראש להתבאס על כל קבוצה שעוברת בדרכי גם אם הם יהיו האנשים הכי מקסימים וטובים בעולם. הנקודת הנחה שלי כבר הפכה לקודם כל הם יהיו אחרות עד שיוכיחו אחרת.
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
+1 לדרור, תגובה מעולה!
בשורה של הצ'אחנבוטים ב-TTTTT השחורים צחקתי בקול :D.
אני כזכור שייך לכמה מגזרים: 4X4, אופנוע ואופניים.
מנסיון הפיתרון היחיד הוא להרבות אהבה וסובלנות, כל השאר זה אויר חם.
בהתייחסות להודעת הפתיחה: אם מעכבת אותך קבוצה גדולה של רכבים רכים/איטיים ואתה עם רכב עביר, אפשר פשוט לגשת למדריך/מוביל, להסביר לו כמה ואיזה רכבים יש לכם ולבקש בנימוס להכנס לפני הבא בתור בשיירה שלהם.
סביר להניח שאם תבואו באנרגיות טובות וחיוך, לא תסורבו.
כרגיל דרור הפליג במילים, קראתי ברפרוף לחלוטין אבל נראה לי שהבנתי מה הוא רוצה.
השטח לא שייך לאף אחד.
וכמו שאמר הפילוסוף הידוע ג'ו בזוקה: "להתעצבן פירושו להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים".
(אגב, אני לא חושב ששיירה שמתנהלת בעצלתיים, או שמחליטה לנסוע במקומות שעלולים לאתגר את הרכבים ולתקוע אותם זאת טיפשות).
ובנימת פיוס,
ארצה לסכם במילות השיר של המאמי הלאומית (הנוכחית) נ.קירל:
"...רוביקון,
אני רוצה לנהוג ברוביקון,
אולי שמישהו יביא לי רוביקון,
כמה שבא לי רוביקון...".
(תלבישו את זה על המוזיקה המקורית, ותראו שזה יושב בול).
סיכום נהדר, ואני חושב שכל מי שפה אכן דוגל בגישה זו , ומקסימום ובהנחה שמזג האוויר סביר פותחים עוד שולחן עם עוד קפה קטן מול עוד נוף מדהים, אבל.... ויש אבל פעם "ב" שנתקלים בתופעה הזו אז באמת יש עוד מהכול אבל (אמרתי שיש אבל) התופעה הזו שמתרחבת ונצפת כמעט בכל ירידה לשטח, ששוב לטעמי ורק לטעמי , של קבוצות של 15-25 + של רכבי SUV אמיתי במסלולים , ששוב רק לטעמי, לא מתאימים להם, תוקעים תאי שטח שלמים, ובעלי פוטנציאל לנזק הן לרכבים והן לנוסעים לא מתיישרת לי עם תפיסתי לגבי מובילי/מדריכי טיולים שתפקידו להתאים את הטיול לקבוצה. זהוא , לא פחות ולא יותר, אה וכמובן הכול לא מתייחס לברלי שהוא מוביל על חלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כרגיל דרור הפליג במילים, קראתי ברפרוף לחלוטין אבל נראה לי שהבנתי מה הוא רוצה.
השטח לא שייך לאף אחד.
וכמו שאמר הפילוסוף הידוע ג'ו בזוקה: "להתעצבן פירושו להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים".
(אגב, אני לא חושב ששיירה שמתנהלת בעצלתיים זאת טיפשות).
ובנימת פיוס,
ארצה לסכם במילות השיר של המאמי הלאומית (הנוכחית) נ.קירל:
"...רוביקון,
אני רוצה לנהוג ברוביקון,
אולי שמישהו יביא לי רוביקון,
כמה שבא לי רוביקון...".
(תלבישו את זה על המוזיקה המקורית, ותראו שזה יושב בול).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ומהצד השני, לזהות מתי אתה זה שמעכב, ולתת לאחר להיכנס ולעקוף.
בהחלט!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בהתייחסות להודעת הפתיחה: אם מעכבת אותך קבוצה גדולה של רכבים רכים/איטיים ואתה עם רכב עביר, אפשר פשוט לגשת למדריך/מוביל, להסביר לו כמה ואיזה רכבים יש לכם ולבקש בנימוס להכנס לפני הבא בתור בשיירה שלהם.
סביר להניח שאם תבואו באנרגיות טובות וחיוך, לא תסורבו.
מסכים ומחזק!
שים לב לנושא "קבוצה חוסמת מעבר הכרחי" לא מדובר במקום שניתן לעבור בו וחזרה משמע עיקוב ונסיעה של שעות.
מסכים ומחזק![/QUOTE]
ההודעה שלי טיפה הוצאה מהקשרה, לא נורא.
המנהל שפיצל נתן כותרת טובה: כיצד אתם נוהגים כאשר קבוצה חוסמת מעבר הכרחי?
התשובה שלי ברורה: מחכים בסבלנות! זה מה שעשינו. עקפנו רק כשהשביל נפתח והיה אפשר לעקוף.
דרור - לציין את שם חברת הטיולים לא חשוב, זו חברה טובה ורצינית, בכל מקרה זו לא החברה המצוינת שאתה עובד בה. זה היה מזמן, אני בטוח שזה היה לא מתוכנן, ולא נעים עבור המדריך יותר מאשר עבורנו, הרי הוא זה שהזיע במשך שעתיים כשקידר במעלה ומורד מעלה נוח. אני וחברי נהנינו מהנוף בראש המכתש במזג אויר טוב עם בירה ביד. אני בטוח שאתה היית מנהל את זה טוב יותר, מראש בהתאמה טובה יותר של מסלול לקבוצה ואולי בשטח על ידי מינוי עוזרי מדריך שיכוונו בכל מדרגה במקום לרוץ בעצמך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לציין את שם חברת הטיולים לא חשוב, זו חברה טובה ורצינית, בכל מקרה זו לא החברה המצוינת שאתה עובד בה. זה היה מזמן, אני בטוח שזה היה לא מתוכנן, ולא נעים עבור המדריך יותר מאשר עבורנו, הרי הוא זה שהזיע במשך שעתיים כשקידר במעלה ומורד מעלה נוח. אני וחברי נהנינו מהנוף בראש המכתש במזג אויר טוב עם בירה ביד. אני בטוח שאתה היית מנהל את זה טוב יותר, מראש בהתאמה טובה יותר של מסלול לקבוצה ואולי בשטח על ידי מינוי עוזרי מדריך שיכוונו בכל מדרגה במקום לרוץ בעצמך.
היות ולא השארת הרבה מקום לניחוש והיות ואני מכיר את הרכב שהזכרת וכפועל יוצא את המדריך, אציין כי מדובר במדריך טוב, ראוי עם לא מעט ניסיון.
ממש לא משוכנע שמדריך אחר, היה עושה את זה טוב יותר.
רק כדי לסבר את האוזן, אצלינו (ובטוח שגם אצל דרור), כל מסלול מותאם לרמת העבירות של הרכבים שמשתתפים בטיול, המדריכים עושים לא מעט סיורים מקדימים במסלולים (בטח ובטח אחרי שטפונות או שינויים אחרים) וכמובן שומרים על הרכב ובעיקר על הנוסעים (שבדר״כ חסרי נסיון בנהיגת שטח) ע״מ שיחזרו הביתה בשלום (ואם הם גם נהננו, אז אשרינו).
אגב, לגבי ע׳ מדריך, לרוב, יש כאלו בכל טיול…
Sent from my iPhone using Tapatalk
אצלי המדד הוא, מה הפסד הזמן שלי לעומת ההפסד של האחר.
אני לא מוביל רשמי ולא בתשלום. אבל כשאני יצא עם חברים,
אני זה שמתווה את הדרך ודואג לכל החבורה.
בד"כ מדובר בין 4 ל-7 כלים.
אם תוך כדי נסיעה מגיעים מאחור כלים מהירים ממני
ברור שאתן להם לעקוף, גם אם לצורך זה אצטרך לעצור לגמרי.
אם אני נתקל בשיירה ארוכה שהגיעה לפני למעבר הכרחי
ולא משנה אם היא ממולי או בכיון שלי.
אם נראה לי שהזמן שכל השיירה תעבור ותפנה את המעבר
יהיה ארוך משמעותית ממה שייקח לי לעבור ולפנות להם את המעבר
אני ניגש, מסביר ומבקש יפה לתת לי זכות קדימה.
ובדרך כלל מכבדים ומסכימים.
כמובן שבמקרה הפוך כשאיתי יש חבורה גדולה ומגיעים 2-3 רכבים
שרוצים לעבור, אני עוצר ומפנה להם את המעבר. גם בלי שהם מבקשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אגב, לגבי ע׳ מדריך, לרוב, יש כאלו בכל טיול…
Sent from my iPhone using Tapatalk
בתור אחד שטייל כמה חברות , זה תלוי בחברה
יש חברות שתמיד יהיה עוזר מדריך ויש כאלו שיגיע מדריך בודד
חלק מהעניין הוא שאנשים שוכחים הרגלי כביש מינימליים כשהם נוהגים בשטח.
כמו מראות.
לשים לב שיש מישהו מאחוריך.
לא מעט פעמים מצאתי עצמי מאחורי רכב שמתנהל לאט בסבבה שלו בלי לשים לב שיש מישהו מאחוריו.
וזה מסוכן, כי גם אם אתה מנסה לעקוף, בצורה בטיחותית, פתאום הכוכב פונה עליך כי הוא שוכח להסתכל במראה.
בשיירות מודרכות זה יותר קיצוני, הם בראיית מנהרה על זה שלפניהם, שלא יילך להם לאיבוד.
ואז התחושה היא שהם מתעלמים כשבפועל בכלל לא שמים לב שיש מישהו מאחור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חלק מהעניין הוא שאנשים שוכחים הרגלי כביש מינימליים כשהם נוהגים בשטח.
כמו מראות.
וצופר [emoji16]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אז
You take them for a ride...
אסף.
לא תמיד ולא בכל חברה יש עוזר למדריך.
מדריך טוב ירוץ בעצמו. כן, זה קשה, אבל היי - הוא בא לעבוד.
ואני מאמין במדריכים שזו פרנסתם היחידה, ולכן משקיעים בה את הנשמה. ופחות בכאלה שעבורם זו חלטורה צדדית או מסאז' לאגו.
אישית, כבר רצתי ככה במעלה נוח (בתקופה הקשה שלו עם המדרגות האלכסוניות וסכנת ההתהפכות וכל הרפרטואר) מעלה-מטה 13 פעמים ברציפות, בטיול אחד. בחושך.... ואל תשאלו איך קרה שנתקעתי שם בחושך - זה קרה כי בקבוצות גדולות ואיטיות דברים כאלה קורים - כי הקצב נקבע ע"י החוליה החלשה והאיטית ביותר.
ואחד מתפקידיו של המדריך הוא שכולם לא רק ייהנו, אלא גם ייצאו מהשטח בשלמותם.
לדעתי המאוד אישית בלבד, פנצ'רים וגירודים למיניהם לא נספרים כי זה חלק מהמשחק, אבל נזק רציני או חמור מזה נזקי גוף למי מהמשתתפים , זה כבר כשלון אישי של המדריך ומוטב שיתלה את ההגה וימצא לעצמו פרנסות אחרות.
לא רוצה להיכנס להאם צריך עוזר או לא צריך - יש לזה הרבה משמעויות שלוקחות את הדיון לכיוונים אחרים. ובכל זאת - טיפ אישי שלי לכל המצטרפים החדשים למקצוע, חלקם גם מכאן - הייתי נזהר מאוד וגם משתדל להימנע מלמנות לי "עוזרים" מקרב משתתפי הטיול, למרות שזה מאוד מחמיא להם.... כי אם יקרה משהו, אל תשכחו שהאחריות עדיין שלי ואני זה שיצטרך לספק הרבה הסברים, במיוחד מה פתאום ואיך קורה שאני מטיל על מטייל שלי לכוון או לחלץ מטיילים אחרים ולא אני, המדריך. אבל מכיוון שכל עזרה היא עדיין תמיד מבורכת, תבחרו את העוזרים שלכם בפינצטה - חבר מנוסה שמתנדב לבוא לטיול ומוכן לסייע לכם. או מדריך חדש שמצטרף כדי להתלמד וללמוד. אצלי אבא שלי מצטרף ומסייע לי, או הבן שלי שנוהג בג'יפ ומפנה את מלוא תשומת הלב שלי לקבוצה.
ברשותכם, אתמקד בעיכובים. רכב מתאים או לא מתאים.
זכור לי טיול מסוים, שלא הצטרפתי אליו אבל הסיפורים והתמונות ממנו כיכבו כאן אח"כ תקופה ארוכה.
חבורה מובחרת באמת ביניהם כמה מאושיות האתר, טיפסה במדרגת המצלעות.
רכב אחד מהחבורה, ממש לא "SUV אמיתי" מפלסטיק, אלא סיקס כפול נעילות לתפארת, עם נהג מיומן ביותר, שבר משהו על המדרגה. קרה, קורה וגם יקרה לטובים ביותר.
אי אפשר היה להזיז את הפגר ממקומו, ולכן מיד נשלפו ציליה וארגזי כלים והבחור שכאמור מיומן - לא רק בנהיגה אלא גם במכונאות, פצח בתיקון הנזק בו במקום. כמובן שזה לקח זמן. שעתיים? לא יודע, לא הייתי שם. כנראה יותר.
וטוב שלא הגיע לשם אחד החצופים שאוהבים להתלונן למה מעכבים אותו. אבל אם היה מגיע, כנראה שהטענות היו בסגנון "איך זה שאנשים נוסעים למדבר בגרוטאה שמועדת לשבירות" או משהו בסגנון.
כאלה אנחנו. ישראלים. תמיד יש לנו טענות.
השטח הוא הרי פרטי שלנו בלבד. הרי לא יעלה על הדעת שמישהו אחר יגיע למדרגת המצלעות או לסכין-ציפורים או למזלג-עקרבים או לכף-נחשים בלי לתאם איתנו מראש ולקבל את רשותנו. ואם הוא חלילה נוהג ברכב נחות משלנו או בעיקר נחות אבסולוטית, נגיד "SUV אמיתי", מיד סבלנותנו מתפוגגת, מתעוררות תחושות האדנות והזלזול והטענות משתחררות. לא סתם משתחררות - הן נפלטות בצרורות.
כן, יש גם כאלה שאצלם הטענות יוצאות בצורת צעקות וקללות ולעתים אפילו איומים. זה מין עניין תרבותי מזרח-תיכוני שכזה שאפשר לעשות לו פרופיילינג ולחלק אותו לפי עדות ומוצאים וגזעים ומינים, לפי כלי רכב מסויימים וצבעיהם וכו' וכו'....
עצוב. מעצבן. זה מה יש.
חלק מה"נימוס" שנדרש בשטח הוא גם להכיל תרחישים כאלה. של מכשול מסוים ש"תפוס" ע"י מישהו אחר שנתקע. אני מבטיח לכם שאף אחד, כולל הערס הכי מסריח, לא נתקע ו/או שובר את הרכב שלו בכוונה. זה קורה בגלל טעות. טעות בשיקול דעת, טעות בבחירת נתיב, גם טעות בבחירת הרכב. וכן, לפעמים הרכב התקוע הוא לא מספיק מסוקס לטעמכם כדי לנוע במקומות מאתגרים כמו סכין ציפורים או מזלג-דרקונים - ובתיאוריה הוא לא היה צריך להיות שם בכלל. ממש כפי שהסבתא בקיה פיקנטו שמזדחלת על 60 קמ"ש בנתיב אמצעי או שמאלי של כביש 6 ומייצרת מאחוריה פקק מטורף וכאוס נוראי שבגללו אתם מאחרים, אולי לא היתה צריכה להיות שם ואולי גם לא לנהוג בכלל.
אבל עכשיו הגורם המעכב נמצא שם וזה המצב. ועכשיו אתם תסתובבו ותמצאו דרך עוקפת ונתיב חלופי (ומוטב שתתכננו אותה מראש) ואם אי אפשר (ולפעמי םאי אפשר) אז תמתינו בסבלנות או שתגדילו לעשות ותציעו לו סיוע. כי ככה זה בשטח. כי דברים קורים והתנאים הם דינמיים ומשתנים, לעתים מיום ליום. וההנאה מהשטח לא מחייבת לסמן "V" על נקודה מסויימת אלא להיות בשטח ולהתחבר איתו וגם להתמודד עם הבלת"מים.
אני יודע שזה לא שכנע אתכם, אבל בזה אני מאמין.