הניסיון שלי בקיבוץ לכל בעלי הכנף זה מאוורר... מצד שני אנחנו רחוקים מהרפת .. זבובים מעולם לא היוו בעיה, דבורים ויתושים... זה המפגע שלנו.. ומאווררים פשוט עובדים.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
Printable View
הניסיון שלי בקיבוץ לכל בעלי הכנף זה מאוורר... מצד שני אנחנו רחוקים מהרפת .. זבובים מעולם לא היוו בעיה, דבורים ויתושים... זה המפגע שלנו.. ומאווררים פשוט עובדים.
מאוורר רלוונטי למרפסת, אני מחפש פתרון שיסייע להרחיק את הזבובים מהבית = למזער את היקף הכתמים במיוחד כי צובעים לי את הבית השבוע (בית עץ צביעה מבחוץ אחרי 6 שנים מהבניה)
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
הבנתי... אז תשכח מזה.
באזור שלנו יש רפתות, גדולות.
הניחוח מגיע בערב עם האינוורסיה..
אבל אין זבובים.
יש זבובים עונתית כשהחקלאים מפזרים זבל עופות בשדות, ואז נהיה סופת זבובים.
הם באטרף הטלות ובקיעות כשהזבל עופות זמין.
צריך לזכר שזבוב יודע לעוף מרחקים, זה לא בהכרח הרפת לידך.
בזמנו, וגם היום, חלק לא מבוטל מהזבובים שפוגעים ביבולים מגיעים בכלל מירדן.
וכולם כאן מכירים את הזבוב הזה שנוחת עליך איך שהתיישבת מתחת לשיטה באמצע שומקום.
מה לעזאזל הוא עשה כאן עד שהגענו?
אנחנו לא מפנים את גופות הזבובים כל כך מהר.
הסיבה היא שכשהזבובים רואים הרבה זבובים במקום מסויים הם בטוחים שזו מסיבה עם אוכל ושתיה חינם וממהרים להצטרף וככה הקטילה היא בקצב אקספוננציאלי…
אני לא צוחק.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אפשר לאסוף ואולי לעשות איתם משהו שגם יסגור מעגל מול הפרות
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3893772
אסף.
בעמק, בהתאם לעונה, יש הרבה מקומות שטוענים לכתר "בירת ה...." בהקשר של משהו שבכל מקום אחר ייחשב לעונש בלתי נסבל - אבל כאן זה חלק מהפולקלור המקומי.
בירת הבוץ למשל. וגם בירת הזבובים.
אין לכם מה לנסות להילחם בבוץ של העמק. בשיא החורף הוא מביס כל נהג בכל סוג של רכב-שטח וגם את טובי הטרקטורים.
באותה מידה גם אין מה לנסות להילחם בזבובים של העמק - מחבטים, רעלים, פתיונות, מלכודות, רובי מלח, ממילא זה לא יעזור. אתם תנצחו ברמה הטקטית - בקרב נקודתי כזה או אחר, תהרגו את הזבוב או שניים או עשרה שחדרו לכם לבית - אבל ברמה האסטרטגית אתם תפסידו. שוב ושוב. המאבק בזבובים בעמק מזכיר קצת את המלחמה האבודה מראש של אמריקה בוייטנאם - אנחנו נבוא עליהם עם מיטב הטכנולוגיה ונהרוג מיליונים מהם - אבל הם ינצחו.
הזבובים הם ההוכחה הניצחת לעדיפות המוחצת של כמות על איכות, של פרימיטיביות על תחכום, של טיפשות על חוכמה. הזבוב הוא לכאורה התוצר הכי נחות של הטבע, אבל הוא עושה צחוק מהאדם, שהוא לכאורה נזר הבריאה, עאלק.
אגב רובה המלח - רק בשנה האחרונה התוודעתי לצעצוע המדליק הזה, אחד הכי אידיוטיים - והכי כיפיים - שאפשר להעלות על הדעת.
סצנת הפגיעה, הגופות המתעופפות באויר ונערמות על הריצפה - הזבובים הם אויב שאין לכם שום סיכוי לנצח - אז לפחות תהנו מהנקמה בהם!....
אתה לא מספיק שנים בעמק.
אתה מרוחק מבירת הזבובים בעמק.
הכוונה לא להביס אותם אלא להכיל.
איפוק זה כח.
אנחנו מחפשים בסהכ להגיע איתם להסדר.
יש מגעים ומו״מ כל קייץ.
שמע, אתה נהפך לתבוסתן או וותרן עם הגיל.
מה נהיה לך?
רק המעז מנצח!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
הדעה הפרגמטית שלי ביחס להתנהלות ארוכת הטווח מול הזבובים, לא מונעת ממני לאחוז מדי פעם ברובה המלח ולהתענג על רצח-עם פשוט וטוב כמו פעם. לעשות נכבה לזבובים פעם בשבוע זה משהו שלא בדיוק עוזר, אבל אני לא יכול להכחיש שזה בהחלט כיף.
אני לא רוצה לעשות מזה הקבלות לפוליטיקה וחלילה להתנהלות שלנו מול תושבי הארץ שקדמו לנו, אבל אי אפשר שלא להרהר בזה....
ומה שנכון, אני עדיין לא מספיק שנים כאן ומבחינת אלה שנולדו כאן גם לעולם לא אהיה.
רק לפני 3 שנים הפנמתי שאפילו הזבובים בעוטף-עפולה טובים יותר מהאנשים בת"א.
אז בוא ותגלה לי מי בירת הזבובים של העמק? כי יש כאן עדיין מספיק רפתות פעילות שאחראיות לבתי גידול של זבובים בגודל ומשקל של B52, כאלה שצריכים אישור ממגדל הפיקוח במגידו כדי להמריא, שצריכים לחטוף 2 מטחי מלח או יותר מהרובה כדי ליפול ולהתרסק, כאלה שאחרי שפגעת בהם והם נופלים לך על האוטו הם עושים שקערורית בפח כמו כדורי הברד הגדולים, כאלה שאם שלושה מהם נופלים לקערה עם מים חמים אז יש לך מרק-זבובים, ולרגע נדמה שאוטוטו הם יכריזו כאן על מדינה משלהם.
אתה רוצה לומר לי שבעצם המצב שלי תותים, כי יש ברחבי העמק מושבות-זבובים חזקות יותר?
כל זה ועדיין אין לינק לרובה מלח, אתם לא בסדר.
חפש Bug-a-Salt יש באמזון גם עם משלוח לישראל אבל גם בעוד מקומות.
https://www.bugasalt.com/
רובה מלח זה אביזר קישוטי לוואנאביז מישובי הלווין, שהם לכל היותר פרברי שינה של הזבובים של בירת הזבובים של העמק.
אצלנו צולפים בהם ידנית:
קובץ מצורף 143828
להרוג זבובים לא כדאי כי אז באים כל החברים להלוויה.
עכשיו ברצינות. תכסה לכמה ימים את הלוונדר באיזה שהוא נילון בצורה כזו שיהיה אטום עד כמה שאפשר (בלי להרוג אותו). תבדוק את ההשפעה על כמות הזבובים בבית. אם לוונדר מכוסה גורם ליותר זבובים בבית אז הוא כנראה מושך אותם ואז תשתול עוד כמה לוונדר.
וואלה רעיון, כמו לשים comment בתוכנה [emoji1787]
אתה לא צוחק ויש כאלו שחוקרים את זה. המסקנה שלהם נראית על פניו הפוכה, אבל יתכן שאתה צודק במובן שהם מגיעים לניחום אבלים?
קובץ מצורף 144055
יש המון מחקרים כאלה, בדכ בתחומי החקלאות
Sent from my SM-G988B using Tapatalk