תגובה: מה הכי חשוב שיהיה בערכת עזרה ראשונה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
קח בחשבון שלתחבושות (ולאבקות) המוסטטיות יש בד"כ תאריך תפוגה של כ-5 שנים
לרוב הציוד הרפואי יש תוקף של 5 שנים.
בתור חובש קרבי בצבא בדימוס, רופא בהווה, מטייל ומטפל בטראומה בשגרה ובחירום, אסכם לכם שאפילו לרופא מנוסה אין באמת יכולות לטפל בהכול כי תמיד יהיה חסר משהו. ותמיד אפשר להתכונן לעוד תרחיש מונפץ
האגנדה שלי וממה שלומדים במד"א ותורת הטיפול הרפואי של צה"ל מסכמת - ישראל יחסית מקום קטן יש בתי חולים במרחק 30-40 דקות נסיעה פרט מעומק המדבר או מרמת הגולן עד לזיו או פוריה (למרות שאני מאמין שניתן לעשות זאת ב30 דקות) לגבי הנגבב זה יותר בעייתי כל דבר מחוץ לגזרת צומת סיירים\אוהלים אתה עובר כבר את ה30 דקות נסיעה מסורוקה - ויסופטל לא נחשב בית חולים טראומה או ערוך מקרים קשים יפונו על ידי מסוק לסורוקה או שיבא
ואם אתה באמת בצרות וזה עניין רציני 669 יתערבו ויגיעו אליך לאן שצריך - כל מה שצריך זה להחזיק את הבן אדם בחיים עד שמגיע לבית חולים זה הכול, לא נתחיל לעשות ניתוחי חזה ולשחק אותה גרי אנטומי באמצע המדבר. - גם במבצעים ומלחמה אנחנו פחות עושים את זה, כמה שיותר להעיף את הפצוע למקום הטוב ביותר בשבילו שזה בית חולים.
בעגה המקצועית זה נקרא SCOOP AND RUN - תעשה מה שצריך לייצב את המצב ולקנות את הזמן שיתן לפצוע להגיע חי לבית החולים
בגדול זה אומר לשמור על ABC
AIRWAY - ניהול נתיב אוויר
BREATHING - נשימה
CONTROL BLEEDING - עצירת דימומים
AIRWAY - ברוב המקרים הטיית ראש \ הרמת לסת וניקוי הפרשות זה מספיק בשביל לשמור על נתיב אוויר פתוח ולמנוע חנק
BREATHING זה אומר להנשים את החולה, אפשר פה לפה, או אמבו למי שיש לו תקציב ומקום לסחוב את זה - אני לא סוחב עלי אמבו
CONTROL BLEEDING - זה הנקודה הכי חשובה שבה אפשר להציל בן אדם בפחות מ10 שניות או לתת לבן אדם למות על שטות - תחבושת אישית שיודעת להפעיל לחץ כמו התחבושת ההישראלית או חוסם עורקים - אני ממליץ על חוסמי עורקים אמריקאים CAT - מוכרים אותם בNAR תעשו גוגל - שימו לב לא לקנות מאמזון \ אליאקפסרס יש המון זיופים שיכשלו ברגע האמת וזה לא שווה את החסכון בכסף.
בתאכלס בפקל שלי אני לוקח
- CAT חוסם עורקים 1
- תחבושת אישית ישראלית -1
- משולש קיבוע - 2
-תחבושת אלסטית - 2
- פלסטרים - מגוון
-שמיכת מילוט - 1
- לייקופפלסט לקיבועים
- חומרי חיטוי
- פינצטה לכל הקוצים
- מלע"כ שזה מספריים רצינים שחוכתים הכול - להפשטה וחיתוך חומרי חבישה
- מזרקים ומחטים
- אמפולה של סליין 0.9%
- אמפולה של אנדרנלין
- אמופלה של דורמיקום
- מחט לניקור חזה - NEEDLE APPLICTION
- סט עירוי עם עם 2 אמפולות של חצי ליטר סליין 0.9%
הציוד הנ"ל בעיקר לרופא \ פראמדיק שמיומן בטיפול במצבי חירום - לאדם עם הכשרה בסיסית או חובש - אין מה לעשות עם כל התרופות הללו וערכות עירוי או ניקור חזה
כמובן שכמו כל רשימה אין לזה סוף, אפשר לסחוב בלוני חמצן, ו דפירלבטטורים, מנשם, ערכות חדר ניתוח ואפילו אקמו.
השאלה כמה זה יעזור לי בשטח כי בסוף זה אדם 1 מטפל וכל השאר מסתכלים ומנסים לעזור או לצלם לווטאהפ ולהפעיל מנשם או לבצע טרוקר באמצע השטח שאתה לבד זה מסובך הרבה יותר מאשר הדברים הבסיסים שניתן לעשות ולהקדם פינוי מהיר.
לא עלינו
סעו בדרכים משובושות ושנחליף את הציוד כל כמה שנים בשל פג תוקף ולא בשל רענון
אני חושב שהפתרון הכי טוב זה לטייל עם המגיב מעלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
The_doctor
בתור חובש קרבי בצבא בדימוס, רופא בהווה, מטייל ומטפל בטראומה בשגרה ובחירום, אסכם לכם שאפילו לרופא מנוסה אין באמת יכולות לטפל בהכול כי תמיד יהיה חסר משהו. ותמיד אפשר להתכונן לעוד תרחיש מונפץ
האגנדה שלי וממה שלומדים במד"א ותורת הטיפול הרפואי של צה"ל מסכמת - ישראל יחסית מקום קטן יש בתי חולים במרחק 30-40 דקות נסיעה פרט מעומק המדבר או מרמת הגולן עד לזיו או פוריה (למרות שאני מאמין שניתן לעשות זאת ב30 דקות) לגבי הנגבב זה יותר בעייתי כל דבר מחוץ לגזרת צומת סיירים\אוהלים אתה עובר כבר את ה30 דקות נסיעה מסורוקה - ויסופטל לא נחשב בית חולים טראומה או ערוך מקרים קשים יפונו על ידי מסוק לסורוקה או שיבא
ואם אתה באמת בצרות וזה עניין רציני 669 יתערבו ויגיעו אליך לאן שצריך - כל מה שצריך זה להחזיק את הבן אדם בחיים עד שמגיע לבית חולים זה הכול, לא נתחיל לעשות ניתוחי חזה ולשחק אותה גרי אנטומי באמצע המדבר. - גם במבצעים ומלחמה אנחנו פחות עושים את זה, כמה שיותר להעיף את הפצוע למקום הטוב ביותר בשבילו שזה בית חולים.
בעגה המקצועית זה נקרא SCOOP AND RUN - תעשה מה שצריך לייצב את המצב ולקנות את הזמן שיתן לפצוע להגיע חי לבית החולים
בגדול זה אומר לשמור על ABC
AIRWAY - ניהול נתיב אוויר
BREATHING - נשימה
CONTROL BLEEDING - עצירת דימומים
AIRWAY - ברוב המקרים הטיית ראש \ הרמת לסת וניקוי הפרשות זה מספיק בשביל לשמור על נתיב אוויר פתוח ולמנוע חנק
BREATHING זה אומר להנשים את החולה, אפשר פה לפה, או אמבו למי שיש לו תקציב ומקום לסחוב את זה - אני לא סוחב עלי אמבו
CONTROL BLEEDING - זה הנקודה הכי חשובה שבה אפשר להציל בן אדם בפחות מ10 שניות או לתת לבן אדם למות על שטות - תחבושת אישית שיודעת להפעיל לחץ כמו התחבושת ההישראלית או חוסם עורקים - אני ממליץ על חוסמי עורקים אמריקאים CAT - מוכרים אותם בNAR תעשו גוגל - שימו לב לא לקנות מאמזון \ אליאקפסרס יש המון זיופים שיכשלו ברגע האמת וזה לא שווה את החסכון בכסף.
בתאכלס בפקל שלי אני לוקח
- CAT חוסם עורקים 1
- תחבושת אישית ישראלית -1
- משולש קיבוע - 2
-תחבושת אלסטית - 2
- פלסטרים - מגוון
-שמיכת מילוט - 1
- לייקופפלסט לקיבועים
- חומרי חיטוי
- פינצטה לכל הקוצים
- מלע"כ שזה מספריים רצינים שחוכתים הכול - להפשטה וחיתוך חומרי חבישה
- מזרקים ומחטים
- אמפולה של סליין 0.9%
- אמפולה של אנדרנלין
- אמופלה של דורמיקום
- מחט לניקור חזה - NEEDLE APPLICTION
- סט עירוי עם עם 2 אמפולות של חצי ליטר סליין 0.9%
הציוד הנ"ל בעיקר לרופא \ פראמדיק שמיומן בטיפול במצבי חירום - לאדם עם הכשרה בסיסית או חובש - אין מה לעשות עם כל התרופות הללו וערכות עירוי או ניקור חזה
כמובן שכמו כל רשימה אין לזה סוף, אפשר לסחוב בלוני חמצן, ו דפירלבטטורים, מנשם, ערכות חדר ניתוח ואפילו אקמו.
השאלה כמה זה יעזור לי בשטח כי בסוף זה אדם 1 מטפל וכל השאר מסתכלים ומנסים לעזור או לצלם לווטאהפ ולהפעיל מנשם או לבצע טרוקר באמצע השטח שאתה לבד זה מסובך הרבה יותר מאשר הדברים הבסיסים שניתן לעשות ולהקדם פינוי מהיר.
לא עלינו
סעו בדרכים משובושות ושנחליף את הציוד כל כמה שנים בשל פג תוקף ולא בשל רענון
אני חושב שתגובה מס. 12 בשירשור הזה לגבי אפליקציית מד"א שלי מתחברת לנאמר כאן בגלל היכולת להתחבר מאמצע המדבר עם מוקד לוויני להסדרת חילוץ קריטי.
איך טלפון סלולרי רגיל מתחבר לוויינים ?
Sent from my DN2103 using Tapatalk
הדרך הטובה ביותר לקבל חילוץ מהיר בשטח היא להתקשר 100
בהתאם לאזור יעבירו את הקריאה ליחידת החילוץ האזורית של המשטרה.
הם גם מי שמזעיקים מסוק (צבאי/משטרתי/669 וכו) ומכווינים אותו למיקום.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
ובמידה ואין קליטה, נסו לשלוח sms למישהו שיזעיק את המשטרה, כמה שיותר מידע ובעיקר מיקום.
ארנון
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
בלי ציוד מינימלי לעצור דימום עדיף אפליקציה של חסד של אמת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה רציני לא יודע להשתמש בחגורת בטיחות או רצועת אביזרים לעצור דימום קטן ?....
לא מאמין לך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כבר חשבתי שהפעם לא תמצא על מה להגיב....
בכל מקרה כמו שהדוקטור כתב מעליי ברוב המקרים המטרה היא להוציא את הפצוע כמה שיותר מהר מהשטח ושיגיע כמה שיותר מהר לחדר מיון.
כל הבין לבין תעשה הכי טוב שאתה יכול בהתאם להכשרה שיש לך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
בהתאם לאזור יעבירו …
שאלה,
ניסית פעם להתקשר 100 ולהסביר למוקדנית איפה יש ארוע?
פעמיים יצא לי לנסות.
פעם אחת לדווח על רכב נטוש באופן חשוד בצד המערבי של הכביש בין צומת צפית לצומת חתרורים (בערך אחרי 6 קמ דרומית מצומת חתרורים) מיותר לציין שלקח לי קרוב ל-10 דקות להסביר למוקדנית איפה זה….
פעם שנייה תאונה על כביש 4 לכיוון צפון 1 קמ דרומית למחלף יבנה ממש ליד השלט שמעל הכביש. גם כאן חלפו דקות ארוכות עד שהגיע אופנוען יס״מ שדיווח במערכת הפנימית שלהם.
אם יש אפליקציה שיודעת לשלוח נ.צ. למישהו שיודע מה לעשות עם זה, זה מבורך….
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
.
מילת מפתח.
מי שלא הוכשר, שיכשיר את עצמו בקורס ועדיף כמה. לא משנה כמה התיק מלא ציוד אם לא יודעים איך להתמודד.
לא כולם מורגלים לראות דם, בטח כשזה של היקרים להם וכמובן עוד תרחישים כמו חנק, הכשה, כוויה ועוד ובסביבה שהיא לא הבית.
בין סדנת עישון בשר לגרגורי ויסקי
Sent from my HD1903 using Tapatalk
הנוער סיימה בדיוק את הקורס של מד"א.
בגדול, היא פסלה לי את כל התיק כי בזה כבר לא משתמשים ובזה כבר לא משתמשים וזה גרוע. ובמילים אחרות כל מה שלמדתי לפני 20 שנה כבר לא תופס. אמרתי לה הלו הלו גם תחבושת אישית של פעם הצילה הרבה אנשים אל תתנשאי.
בקיצור....
קיבלה מטלה לבנות תיק חדש בעזרת הידע שצבר ובעזרת המדריכה בקורס. נראה מה ייצא מזה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
שאלה,
ניסית פעם להתקשר 100 ולהסביר למוקדנית איפה יש ארוע?
פעמיים יצא לי לנסות.
פעם אחת לדווח על רכב נטוש באופן חשוד בצד המערבי של הכביש בין צומת צפית לצומת חתרורים (בערך אחרי 6 קמ דרומית מצומת חתרורים) מיותר לציין שלקח לי קרוב ל-10 דקות להסביר למוקדנית איפה זה….
פעם שנייה תאונה על כביש 4 לכיוון צפון 1 קמ דרומית למחלף יבנה ממש ליד השלט שמעל הכביש. גם כאן חלפו דקות ארוכות עד שהגיע אופנוען יס״מ שדיווח במערכת הפנימית שלהם.
אם יש אפליקציה שיודעת לשלוח נ.צ. למישהו שיודע מה לעשות עם זה, זה מבורך….
בחילוץ (רפואי/חירום) זה בד''כ עובד אחרת, ברגע שתגיד שאתה בערבה/ מכתש/הרי אילת/.. יעבירו אותך למוקד בד''כ הטלפון האישי של מפקד יחידת החילוץ הרלוונטית, הוא כבר מכיר את השטח שלו יותר משאני מכיר את הגינת מטר על מטר שלי.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
יחידות החילוץ מפעילות צוותי איתור שעבודתן היא למצוא את הנק המדוייקת שלך
אני יכול לומר שעד כו תמיד הייתי בצד המחלץ ולא המחולץ
אבל ברגע שהשיחה מועברת ליחידת החילוץ האיתור מתקדם מהר
מילה על אפליקציה, סלולאר ולווין-
האפליקציה של מד"א שלי באמת מומלצת. אבל בהיעדר קליטה היא פשוט לא תעבוד, היא עובדת על תקשורת נתונים סלולרית. טלפון רגיל לא יודע לתקשר בלווין.
מה כן? יש אפליקציות שיודעות לשלוח בסמס את המיקום שלך (סמס דורש פחות קליטה, אבל עדיין צריך שביב של קליטה). מכשיר איתור לוויני (לא טלפון, מכשיר איתור) יודע לשדר מיקום וטקסט באמצעות תקשורת לווינית. עולה כמה גרושים (מכשיר + מנוי) אפשר גם להשכיר. היה פה פעם דיון די ענף על זה בפורום לזכרוני.
ומכל הציוד שנכתב כאן, אני מבין מהדוקטור שדווקא הבסיס שמלמדים בקורס הדרכת טיולים הוא החשוב ביותר - רשימת טלפונים חיוניים בהתאם לגזרת הטיול (שוב, בתקווה שתשיג קליטה) כדי שמישהו ידע להגיע אליך מהר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אתה רציני לא יודע להשתמש בחגורת בטיחות או רצועת אביזרים לעצור דימום קטן ?....
לא מאמין לך
יודע אבל זה שרשור על ציוד.
אלתורים בהחלט נחשבים אבל זה אלתור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
כבר חשבתי שהפעם לא תמצא על מה להגיב....
בכל מקרה כמו שהדוקטור כתב מעליי ברוב המקרים המטרה היא להוציא את הפצוע כמה שיותר מהר מהשטח ושיגיע כמה שיותר מהר לחדר מיון.
מה שהדוקטור כתב במדויק הוא שצריך טיפול ראשוני מציל/משמר חיים.
אחרי זה תתקשר לכל מי שאתה יכול.
או שמקביל לטיפול, תן לנוכח אחר להתקשר.
בעוונותיו הרבים, הייתי חובש במשך שנים רבות, כולל כמה משמרות בנט"ן.
לצערי הגעתי יותר מפעם אחת לאירועים שאנשים התנפצו על הניסיונות התקשרות ולא עשו פעולות מינימליות לעצירת דימום או שימור נתיב אויר.
זה שרשור על ציוד מינימלי מציל חיים+פציעות שטח שציוד מינימלי מתאים יכול להיטיב את החיים לכולם (ע"ע כוויות קטנות, אך מציקות, במיוחד אצל ילדים).
הנגב הוא אכן לא מרכז הסהרה אבל הזמן והמרחק מחילוץ רפואי איכותי יכול להיות עניין של שעות.
גם נסיעה "מהירה" לכביש הקרוב יכולה להיות עניין של מעל שעה, ואז תחכה בשולי כביש 40 לאמבולנס שיג'עג'ע ממצפה, או מסוק.
זמן בו להכשרה מינימלית וציוד מינימלי יש השפעה עצומה על התוצאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
י
אבל ברגע שהשיחה מועברת ליחידת החילוץ האיתור מתקדם מהר
"ברגע שעובר ליחידת החילוץ"
זה שלב שלא מגיעים אליו כ"כ מהר. גם כאן היינו.
אם היית/עדיין ביחידת חילוץ, אמורה להיות מוכרת לך החוויה המפוקפקת של לנסות להבין איפה נשוא החילוץ, אם הוא בכלל עונה.
וגם אז, גם ליח' חילוץ הכי מיומנת יש לרוב אלמנט מרחק שלא ניתן לגשר עליו בין רגע.
וכאן נכנס ציוד מינימלי.
השרשור הוא על ציוד עבור מי שרוצה ציוד.
מי שלא בראש שלו להבין מה עושים או לא יכול ברמה האישית גם ככה לא קהל יעד למידע הזה.
אפשר להציע הצעה?
להרים רענון בסיסי במפגש קיץ או בערב על האש שקורה בימי חמישי פעם בשבועיים (ברוש ליד חורשן נגיד)
לגבי "מד"א שלי" להבנתי, בהנחה שיש קליטה, האיתור ע"ב האפליקציה קורה די מהר ונוח בלי הסברים מילוליים
Sent from my SM-N986B using Tapatalk