זה מעניין, כי מצברי בוש נחשבים כמה רמות מעל וולטה.
אולי המדבקה עושה את ההבדל
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
Printable View
מאמין שיואב התכוון לוורטא. לא וולטא. גם אני מתבלבל עם זה.
אני אחדד את הנושא של 'מאותו המפעל עם אותו מקט '.
ליצרן יש פס ייצור ובסופו בקרת איכות. נגיד יצרן מצברים ונגיד בסוף הליין בודקים התנגדות של המצבר.
ונגיד למותג א' יש דרישה להתנגדות לא יותר ממאית אוהם. אז כל מה שפחות מזה מקבל את המדבקה של המותג הזה. אבל מה עושים עם המצבר שלא עומד בדרישות האיכות של המותג? אתם חושבים שזורקים כל מה שלא עבר בקרת איכות למיחזור? לא ולא.
מדביקים עליו מדבקה של מותג ב'. לפעמים אבל לא תמיד זה יימכר יותר בזול ועם אחריות קצרה יותר. אבל לכאורה מדובר באותו מוצר מאותו פס ייצור אז עשינו עסקה מעולה.
לפעמים מאותו פס ייצור ייצא מוצר באיכות יצרן ישירות ליצרן רכב גדול, באיכות מותג למותג אפטרמרקט יקר ובאיכות 'מותג זול' למחפשי המבצעים.
הבעיה היא שלנו כצרכנים אין שום דרך טובה לדעת מה ההבדלים באמת אלא על ידי שיתוף מידע מהרבה צרכנים לטוב ולרע.
אסף.
אני לא מכיר את השיטה הזו בעולם המצברים אבל כן בעולם רכיבי האלקטרוניקה.
שווה להקדיש תשומת לב שהאחריות היא לא עניין נטו רק של שקט וביטחון במוצר או כמה היצרן/יבואן מאמין במוצר.
האחריות עולה ושווה כסף.
גם אם אותו וורטא/בוש יוצאים מהמפעל עם אותם נתונים טכניים בדיוק ואחד נותן 20 חודשים והשני 24, לעוד 4 חודשים האלו יש משמעות כספית הן ליבואן והן ללקוח.
לכן לנוסחה של מחיר חלקי חודשי אחריות יש לדעתי משמעות. זה מבטא את דמי השימוש החודשיים שלנו במצבר. מה שנשאר מעבר לתקופה הוא בונוס למי ששומר היטב על המצבר ונמנע מלהעמיס עליו פריקות גבוהות וחום מופרז.
בונוס שאני לא מכניס בנוסחה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אסף,
איך אתה רואה את זה?
נגיד מצבר VARTA 60AH, לאחר מילוי חומצה וטעינה, נבדק ונמדד 55AH כאשר יצרן מתחייב לטולרנס של עד 5% בקיבול.
עכשיו מורידים ממנו מכסה כסוף ואריזה כסופה, ומכניסים לגוף שחור עם מכסה שחור של פוור-אפ ובודקים שוב?
השיטה קיימת ועובדת ביצור רכיבים אלקטרונים בעלי ערך, כגון רכבי CPU, FPGA וזכרונות.
כאן מדובר בהרכבה שונה, ואני רוצה להניח שהפסולים נפסלים והגבוליים נמכרים כ- service או refurbished.
בעבר עבדתי בחברה בין לאומית (תחום שלא קשום כלל למצברים.)
היינו מציינים בדף נתונים את הטווח. משם זה היה מתחלק לפי המפיצים, כלומר לפי מדינות.
יש מפיץ שרוצה את המוצר שלו בחלק העליון של הסקלה, ויש כאלה כמו יפן, שרוצים בדיוק במרכז. אתה אומר לו 50-60 הוא רוצה 55.
ויש כאלה שישמחו לקבל 2% פיצוי גם אם רוב במוצרים נושקים את הגבול מלמטה.
- - - Updated - - -
אסף,
איך אתה רואה את זה?
נגיד מצבר VARTA 60AH, לאחר מילוי חומצה וטעינה, נבדק ונמדד 55AH כאשר יצרן מתחייב לטולרנס של עד 5% בקיבול.
עכשיו מורידים ממנו מכסה כסוף ואריזה כסופה, ומכניסים לגוף שחור עם מכסה שחור של פוור-אפ ובודקים שוב?
השיטה קיימת ועובדת ביצור רכיבים אלקטרונים בעלי ערך, כגון רכבי CPU, FPGA וזכרונות.
כאן מדובר בהרכבה שונה, ואני רוצה להניח שהפסולים נפסלים והגבוליים נמכרים כ- service או refurbished.
בעבר עבדתי בחברה בין לאומית (תחום שלא קשום כלל למצברים.)
היינו מציינים בדף נתונים את הטווח. משם זה היה מתחלק לפי המפיצים, כלומר לפי מדינות.
יש מפיץ שרוצה את המוצר שלו בחלק העליון של הסקלה, ויש כאלה כמו יפן, שרוצים בדיוק במרכז. אתה אומר לו 50-60 הוא רוצה 55.
ויש כאלה שישמחו לקבל 2% פיצוי גם אם רוב במוצרים נושקים את הגבול מלמטה.
חוזר לעדכן, אולי למי מכם יהיה רלוונטי.
מדובר בהחלפת מצבר יזומה, בגלל שגילו עבר את ה-5 וחצי שנות שירות.
הוחלט להזמין מאתר אוטודיפו ולהתקין עצמאית.
באתר של VARTA ישנה אפשרות התאמת מצבר לסוג הרכב.
לרכב שלי ישנה אפשרות 60AH בתצורה יפנית או אירופאית (ישנם 2 מק"טים של וורטה)
במקביל נציג טלרון שלח לי "טבלת המרה" למק"ט מקומי.
פורק מצבר ישן, MCT (יבוא טלרון/יצור וורטה) ועליו רשום מק"ט וורטה שגוי (מצבר בתצורה יפני, מק"ט תצורה אירופאי).
הוזמן מצבר חדש, מאוטודיפו לפי סוג תצורה ומידות חיצוניות (לאוטודיפו יש מק"ט משלו)
בדלפק הקבלה שמתי לב שהמק"ט אוטודיפו שעל המצב לא תואם לזה שבהזמנה.
נבדק מול חשמלאי רכב של הסניף, ונאמר בפרוש שזה בדיוק מה שאני צריך.
איך לא, בבית גילית שהמצבר נמוך 175 במקום 190 וטעינה עומדת על 12.45
לא נורא, פרמטרים של קיבול וזרם זהים.
באותה הזדמנו הוזמן מטען מצברים באמזון.
נשמע שאפשר לכתוב פרק נוסף בשרשור של אסף ונסיונו עם אוטודיפו ....
אפשר הסבר קצר על תצורה יפנית/אורובאית?
אסף, אשמח לפירוט או ללינק עם היו דיונים בנושא :-)
מצבר הזה היה "בתוך חודשיים" של החותם חם של טלרון, כלומר מצבר לא שכב הרבה זמן בסניף אוטודיפו.
אני מניח שיבואן הוא זה שלא דאג להטעין אותו לפני המסירה.
בדקתי עם פלוק זוג מצברים בעלי קיבול זהה על המדף, והם היו טעונים אף פחות מזה.
לדעתי לא נגרם נזק בטעינה של כ-75% לזמן של חודשים בודדים.
חייב לציין שהיה מולי בחור עם בעיית התנעה, ומצבר וורטה באחריות.
הוא אמר לו בלי לראות את הרכב, שאם הרכב תקין תקבל מצבר חדש במקום.
בסופו של הדבר מצבר לא היה מהודק (סביר להניח שהותקן ע"י אותו טכנאי)
עם לא היה את כל הבלגן של מק"טי טלרון ומק"טי אוטודיפו שלא היו תואמים זה לזה, הייתי אומר שהשירות היה סביר יחסית.
מחיר הוגן כולל קופון הנחה שיש להם רוב הזמן. מוצר המתין לי לאחר SMS בשעות נוחות מאוד (הם עובדים עד 22.00 בחלק מהימים)
גם אין כל כך הרבה אפשרויות למי שמחליט שהוא רוצה להתקין לבד ולהזמין מוצר ידוע מראש במחיר ידוע מראש בלי לשבת על טלפון שעה וחצי.
ממקס מצברים אני כבר לא קונה. פעם הוא היה עם מחירים טובים ושירות נהדר. משהו התקלקל, המחירים עדיין בסדר אבל בפעם האחרונה שהייתי צריך שירות הוא זרק עלי זין. עברתי לקנות ממצברי השרון ויש עוד מלא כאלו שמסתובבים בארץ. אם הוא טוב או לא אין לי מושג, עוד לא היה צורך לבחון אותו ברגע האמת.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אני כנראה אחליף מחר את המצבר בI30. כנראה אמשיך עם מקס ראשון לציון, אין לי תלונות (אלא אם למישהו יש המלצה אחרת באיזור התעשייה הישן של ראשון ולא איציק מצברים שהיה לי נסיון לא טוב איתו) מה שכן, לא נראה לי שאבחר בבוש שוב. הקבלה מראה שהמצבר הנוכחי החזיק שנתיים ו4 חודשים (מצבר עם אחריות של 24 חודש) מרגיש לי מעט מידי למצבר של פרייבט בלי התקנות כלשהן
למיטב זכרוני היו דיבורים על כך שהתגלה סכסוך עסקי כלשהו בין מקס-מצברים ליבואן מצברי בוש וזה גרם לבעיות במימוש אחריות על מצברים אלו במיוחד במקרים גבוליים.
לאחרונה אני מחליף מצברים אצל "ענק המצברים" (למיטב ידיעתי יש להם מספר סניפים וניידות המגיעות עד הביית בדומה למקס מצברים), מאד מרוצה מהשירות שקיבלתי, היו יותר מהוגנים כאשר מצבר שגמגם לקראת סוף תקופת האחריות ושבק חיים יומיים לאחר תום האחריות - הוחלף במצבר חדש ומכיון שבטרופר שני מצברים במקביל שהוחלפו יחדיו (ולכן גם השני כבר מעבר לתקופת האחריות), נמצא סידור מצויין מבחינתי להחלפת המצבר השני באותה הזדמנות..
המחירים טובים / הוגנים ואפשר גם לקבל הנחה קטנה אם מגיעים אליהם / משלמים במזומן או כל סיבה אחרת שמצליחלים למצוא במעמד העסקה.
אסף, אני אחרי 6 עמודים ולא חזרת לעדכן איך זה נגמר?
לגבי מקס מצברים בחוצות, לפני כמה שנים הייתה לי חווית קניה לא נעימה. ואני מאוד עדין.
לא חושב שזה רלוונטי עדיין, אבל מעדיף לא לחוות שוב.
מבנה מצבר אירופאי / יפני:
לרכב שלי מתאים אחד משני הדגמים, בעלי נתונים דומים אבל מידות פיזיות שונות.
אגב, בכמה פורומים בחו"ל ראיתי העדפה לבחור בארופאי (ימני בתמונה) במקרה של יצרן מצברים אירופאי. ( מבנה קשיח יותר...בלה בלה )
קובץ מצורף 144331
https://www.jeepolog.com/forums/imag...BJRU5ErkJggg==