דווקא כן.
מה עדיף? מותר לנסוע כל עוד לא מסומן שאסור או אסור כל עוד לא מסומן שמותר?
*מסומן זה בפועל בשטח/על המפה/על פי חוק
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Printable View
זה לא הדיון.
מרגע שיש חוק שחוקק 'עבור' סוג מסויים של כלי רכב, במסגרתו מותר להם לנוע או על דרך או בשטח על דרך שסומנה על ידי משרד התחבורה - ורק על הדרכים האלו - מכאן מהר מאוד אפשר להחיל את החוק גם על כלי רכב אחרים כי הגיונית מדוע להבדיל בין סוגים שונים של כלי רכב?
ואז כל נסיעה בשטח הלכה למעשה היא עבירה.
וגם אין סיבה שנשלים עם זה שבאחת כל מי שרןכבב על אופנוע או טרקטורון או נוהג בסייד בי סייד בשטח - הוא עבריין. כי הלכה למעשה כל השבילים שאנחנו נוסעים בהם לא הוכרזו מעולם כ'דרך'.
אסף.
יבואני ה sbs יקומו וישלחו את נציגיהם למנוע את רוע הגזירה. מדובר בהרבה כסף שם .. אם אסור לנסוע. אז למה לקנות ולמה לשפר ולמה לזרוק כסף ...
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה אתמול את הדיון בחוק בחודשיים, אפשר לנוח.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אני מחכה ליום שבו פקח יתן דו"ח לרעם בן ברק...והוא ינסה להסביר לו שהוא לא התכוון לאנשים כמוהו...
אפשר להגיע לרמי בן ברק. לא בטוח שיטרח להגיע למפגש אבל כנראה יהיה אפשר לקיים מפגש כזה בעמק.
אני לא חושב שלחוק כזה יש סיכוי לעבור במצב הפוליטי הנוכחי.
זה לדעתי סתם בלון לייצר באז תקשורתי סביב המציע ודווקא בגלל שהוא מרגיז.
למישהו מכם יש ספק שהנהללי הזה לא מבין את המשמעות שבה השכנים שלו וילדיהם לא יוכלו לרדת עם הכלי מאחורי הבית.
גם די מעורר חמלה שבמצב בו נשחטים כל יום כמה אזרחים ברחובות ויש מגזרים שבהם 70 אחוז מחזיקים נשק לא חוקי, חבר הקנסת מוצא שלחוקק חוקים נגד עבריני צעצוע נמצא בסדר העדיפויות.
אני כבר התנתקתי מההגיון שבמדינה שלנו.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
גישה אחרת לאכיפת הכניסה לשטחים חקלאיים:
תזכיר להצעת חוק: קנס מינהלי על כניסה לשטח חקלאי ללא הרשאה/היתר
סעיף 494 לחוק העונשין קובע:
")א( העושה אחת מאלה, ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו – מאסר שישה חודשים או קנס
כאמור בסעיף 61)א()2(:
)1( נכנס לגן, או לקרקע זרועה או מוכנה לזריעה או שיש בה קמה או עשב שנזרע למרעה,
או שוהה בגן או בקרקע כאמור;
)2( גורם שחיה תיכנס לגן או לקרקע כאמור בפסקה )1( או לקרקע שהיתה מעובדת תוך
שנים-עשר החדשים שקדמו לכניסה, או שתשהה שם, או מניח שחיה שלו או שברשותו תיכנס או
תשהה כאמור.
)ב( בהמה שנכנסה לקרקע מוכנה לגידולים או שיש בה גידולים, וגרמה נזק לקרקע, לגידולים או לדבר
מוכן לצרכי גידולים, או שנכנסה לשטח המוחזק למרעה, ורעתה בו - בעל הבהמה או המחזיק בה, דינו
– מאסר שלושה חודשים או קנס כאמור בסעיף 61)א()2(, זולת אם הוכיח להנחת דעתו של בית
המשפט שנקט אמצעים סבירים למניעת כניסתה כאמור"
לעניין סעיף 494)א()1( מוצע לקבוע קנסות מנהליים בגין שתי נסיבות שונות של העבירה – כאשר האדם
נכנס לשטח החקלאי באופן רגלי מוצע להטיל קנס מנהלי בגובה 1,500 ₪ וככל שמדובר בעבירה חוזרת –
.₪ 2,500
לעומת זאת, כאשר הכניסה לשטח החקלאי נעשית בדרך של נהיגה בכלי רכב, באופן שעלול להביא
לגרימת נזק גדול יותר, מוצע להטיל קנס מנהלי בגובה 2,500 ,₪ וככל שמדובר בעבירה חוזרת – 3,50
גם שאני בעד ענישה למשחיתי חקלאות, הנוסח פותח פתח לגידור וסגירת מטעים ושטחי מרעה שהיום מחייבים להשאיר מעבר לציבור.
משחיטי שטחי חקלאות זה מכת מדינה.
בוא לאזור רוחמה באביב ואתה תרצה לבכות מכמות המשחיטים והקוטפים הלא חוקיים.
מקווה שיהיה סוף סוף שינוי בנושא או לפחות אכיפה ולא רק הצהרה בחוק
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
אני בעד להשאיר פתוח ולאפשר ירי בפורעים.
הרי ידוע שקנסות לא ניתן כמעט לתת וגם מחוקקי החוק הזה יודעים. מטרתם היא מה שבשוליים ולא מה שמוצג כנושא העיקרי.
בואו לא נשכח שעדרי הבקר, נותנים עבודה נגד שריפות בכפוף בזיהום השטח ומקורות המים
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בלינק שנתתי יש אפשרות לכתוב תגובה להצעת החוק.
מניסיון - הם קוראים הכל! לפעמים אפילו עושים שינויים והתאמות.
תתחברו ותכניסו הערה:
"יש להחריג דרכים חלקאיות"
"יש לוודא כי את סיווג הקרקע כחקלאית" וכו'...