ראיתי כבר מודעות של כאלה בעלות של כ30000ש"ח, וקילומטראז של 6000-12000ק"מ, ממורי נהיגה.
קילומטראז' נמוך, אבל מן הסתם אינספור שעות מנוע בעמידה, באופנוע עם מערכת קירור ללא הסעת חום מאולצת. לא בטוח שזה עדיף על 40000ק"מ שאדם פרטי רכב.
Printable View
ראיתי כבר מודעות של כאלה בעלות של כ30000ש"ח, וקילומטראז של 6000-12000ק"מ, ממורי נהיגה.
קילומטראז' נמוך, אבל מן הסתם אינספור שעות מנוע בעמידה, באופנוע עם מערכת קירור ללא הסעת חום מאולצת. לא בטוח שזה עדיף על 40000ק"מ שאדם פרטי רכב.
תבדוק בהם טוב טוב את מצב הריקבון של השלדה.
נק׳ התורפה היא העריסה תחת המנוע.
יש שם פגם בתכנון שכולא בפנים מים וההמשך הוא ריקבון והתפוררות.
בגילאים כאלו של כלים תתיחס רק למצב החיצוני של הכלים וכמה הם נראים שמורים לרבות מע החשמל.
לעשות אוברול לסינגל זה לא קשה במיוחד ולא מאוד יקר.
המראה והמצב החיצוני הכללי יעידו יותר מכל דבר אחר אם היד שהחזיקה בהם הייתה אוהבת ומלטפת.
לי באופן אישי יש קראש על הונדה.
לטעמי איכות בליגה אחרת.
סוזוקי עוד איכשהו בסדר אבל ימאהה מזדקנות די רע בדרך כלל.
לרוב להונדה יש גם הכי הרבה חלפים במודלים מזדקנים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
זה נראה כאילו הגבת לשרשור אחר עם שאלה אחרת, אחרת אני לא רואה איך משפט כלשהו בתגובה האחרונה, מתחבר לאופנוע חדש, או כמעט חדש, שיצא מהמחסן 20 פעמים בשנה לסיבוב של 20ק"מ.
צודק. סליחה.
קראתי אתמול בערב ברפרוף והדגמים הובילו אותי להיזכר בדגמים שאני היכרתי כאילו כלום לא השתנה.
הסתכלתי עכשיו על התמונות של החדשים ובאמת נראה כאילו כלום לא השתנה משנות ה 90…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מרגיש צורך להגיב למרות שכבר כמעט הכל נאמר.
כמי שרוכב מגיל 16 וכמה אופנועים עברו תחת עכוזו (כולם דו"שים או אדוונצ'רים - DRZ, DR650, KLR650, SUPER TENERE750, KTM ADV990 ועוד אחד פאנטיק 50 סמ"ק :) כולל רכיבה עד למונגוליה וחצייה של מרכז אמריקה ועוד, אני יכול לומר שבשורה התחתונה, הבחירה הנכונה לטיולים רגועים בשטח שמשלבים קטעי כביש תהיה תמיד אופנוע סינגל בנפח בינוני, פשוט, אמין וקל.
למונגוליה רכבתי על KTM אדוונצ'ר 640 (הדגם הישן והפשוט), את מרכז אמריקה חציתי על KLR650 אמריקאי ולאחרונה היה לי DR650 שמעבר לחיים היומיומיים שלי איתו, רכבתי איתו לא מעט בשטח, כולל טיול מהנה במיוחד ממטולה ועד אילת שארך שבוע.
הפשטות והאמינות של האופנועים של פעם, שאותה לדעתי משמר רק הDR של היום, היא בעיניי קסם. לדעתי אין תחליף למכונה שאתה יודע בוודאות שלא תאכזב אותך בשום מקום שבו תהיה ושיודעת בשורה התחתונה לעשות הכל בצורה טובה. נכון שה DR לא יודע לדלג על מכשולים בשטח כמו דגמי אנדורו מתקדמים, אבל היכולת הורסטילית שלו לאפשר לרוכב לעשות הכל בצורה טובה, היא priceless בעיניי.
ל DR יש גם שוק שיפורים אינסופי וגם שם אין צורך להשתולל יתר על המידה - מיגון גחון פלסטיק של אצ'רביס, מגיני צד לקייסים של המנוע, מיכל דלק מוגדל (אם רוצים לטייל רחוק ובשקט) ופחות או יותר זהו. אפילו הצמיגים המקוריים שלו מצויינים במרבית המתארים.
לגבי הטנרה 660 - לדעתי הוא לא בר השוואה, בעיקר בגלל המשקל הגדול שלו ביחס לDR - עניין סופר משמעותי לרכיבה בשטח (כל הסרטונים שבהם רואים רוכבים שמג'נגלים אופנועי אדוונצ'ר כמו אופנועי טריאל מעידים בעיקר על המיומנות הגבוהה של הרוכבים).
עוד יתרון ענק של ה DR הוא שאתה יכול פשוט לקנות חדש ב 45K.
החיסרון - שכח מרכיבה בצמד.
לדעתי - DR באופן חד משמעי.
תודה לך ולכולם.
לגבי הרכיבה בצמד, כנראה שלא נסכים. אנחנו רוכבים היום לא מעט שעות בשטח על טרקטורון חשמלי קטן, ובעבר הלא רחוק רכבנו לא מעט שעות, בשטח וגם בכביש, אם אלו אני ואשתי, או אני ואחת מהבנות, על xr600r, האופנוע הכי לא מתאים לזה, ונהנינו מאוד. לא רואה מצב שהדיאר יהיה עוד פחות מתאים לזה מהנ"ל.
וכשאני אומר שלא נסכים, זה לא בגלל שמישהו כאן טועה, אלא שההגדרות שלנו לטיול מהנה הן שונות.
https://imageshack.com/i/poxpNPcoj
https://imageshack.com/i/plhHEsG4j
https://imageshack.com/i/p8abUsSXj
רמזו לי בפייסבוק שברכישת אופנוע חדש מסוכן הסיכוי שלי לקבל ממנו הטבות/אביזרים שונים גבוה יותר מאשר אצל היבואן. מישהו יודע לקשר אותי לסוכן נדיב כזה, עדיף דרומה/מזרחה מתל אביב?
אני אצטרך סבל/ארגז/מגיני ידיות.
אני חייב לצאת כאן חוצץ שניה.
גש ליבואן וקח dr650 לרכיבת מבחן. קרא מה כתבתי על הרכבה של אשתי. המתלים שלו הרבה יותר רופסים מxr. תוסיף לזה שהגלגלש לא באותו מישור עם ציר הזרוע, ובכל באמפ אתה טורק מתלה, ומוסיף לזה גם מתיחת שרשרת לא בריאה על ציר היציאה מהגיר. זה פתיר, אבל זה דורש התייחסות. קח נסיעת מבחן (בזוג).
מעבר לכך כתבתי כבר. זהו הכולבויניק הכי טוב שהיה לי אי פעם (ואני עוד העבדתי אותו קשה בשטח טכני).
למעשה,
אם לא הייתי נדרש לתפור כל יום את כביש 6 במהירות, ומדי פעם נסיעות ארוכות לצפון, אין ספק שהיה ברשותי dr מהשנתונים האחרונים, ולא את האופנוע כביש הנוכחי.
אז מחליפים קפיץ/בולם. אני לא מבין למה זה שיקול, ואיך רכיבת מבחן על קפיץ/בולם מקוריים חלשים ישנו את ההחלטה על עצם רכישת האופנוע.
מקווה בשבילך שלא תמצה את הכלי הזה תוך 3 חודשים בערך.
+1 על כל מילה, זו גם דעתי.
לגבי הרכבה, כשהיה לי dr600, לפני הרבה שנים (נגנב ממני לפני 23 שנים) הידוע בבולם אחורי רופס, הבולם הוחלף בבולם WP ששינה לחלוטין את המתלה האחורי (שינה לטובה). עם זאת, אני מסכים שזה לא אופנוע שבנוי לנסיעה בשניים, אבל גם לי זה לא הפריע במיוחד..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אחרי 20 ומשהו שנים של בעלות על דו-גלגליים וכמה מאות אלפי ק"מ, אני כנראה יודע מה מתאים לי, יותר טוב מכל אחד אחר. ממש לא נמאס לי dr600 במשך 14 שנה. הוא נמכר עקב בעייה לוגיסטית בבית הקודם ושיקול דעת מוטעה שלי ביחס אליה. אתה באמת חושב שהדיאר650 ימאס עליי, אחרי נסיון כזה?
נסה לקבל, אני מבין שזה לא תמיד קל: לא כולם אותו דבר.
לא הבנתי, השרשור ננעל ואז נפתח מחדש?
כל מה שכתבו לך שיחסר לך ב DR650, כנראה שתקבל, או לפחות תקבל יותר בטנרה XT660Z.
נכון שהוא שוקל יותר (מיכל דלק הרבה יותר גדול) אבל כתבת שמשקל פחות מפריע לך.
הרבה יותר נוח להרכיב איתו.
הרבה יותר נוח ונעים לרכיבות ארוכות.
וגם ישארו לך עוד כ 15 אלף ש"ח בכיס לעומת DR חדש.
ננעל בטעות. אין לי מושג איך. פתחתי.
אני לא מעוניין באופנוע משומש. הספיק לי.
לא. על מה מדובר?
אני כן יודע מה האגזוז הזה עשה, רגע לפני הצילום. כמו שרואים, התיק שהיה על הגב של טלי נשרף, והטלפון שלה נשרף בתוכו.
בוא נגיד שמקורי הוא לא, ובהחלט שאלתי את עצמי איך המורכבת התמודדה איתו.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
נו באמת,
אז שיקנה dr משומש וישאר לו עודף בכיס מxt משומש.
אני פגשתי את חנן. חולק איתו את אותה מאותגרות אנכית ךאצלי הסימפטומים חמורים בהרבה). xt גבוה מדי נקודה.
לגבי "ישעמם תוך 3 חודשים" ובכן, קשקוש. מי שמחפש כוח וביצועים שיקנה קטמ. מי שמכיר את עצמו, מכיר את עצמו.
וחנן,
אני גם מהממליצים על dr, ו(אולי בניגוד לאחרים) עם נסיון של חצי עשור על אחד (650. לא 600. והם שונים לגמרי) רק אומר שאתה צריך להכיר את נושא ההרכבה בזוג. יש הרבה אתרי אפטרמרקט לחלקים, ואתה בהחלט יכול להחליף קפיץ/בולם. רק תכיר זאת מראש. לך תדע, אולי כיוון עומס הקפיץ למקסימום יספיק לך.
בהמשך אצרף תמונה להמחשה.
ואם תקנה,
גם תקבל המלצה לחנות לאפטרמרקט לת'אמפרים+ מהן המחלות של הדגם.
להמחשת עבודת מתלה, ככה נראית נחיתה מקפיצה קטנה, כשהרוכב+ציוד שוקלים בערך 60 קילו. וכן, הגחון מגרד את הרצפה. ברור לי שחנן לא הולך לעשות מוטוקרוס איתו. רק המחשה (נ.ב. אני הייתי רוכב גם טכני, ולא נזקקתי למגן גחון, המנוע די מוגן בשלדה. כן הלבשתי צינור השקיה בדרג גבוה על צנורות השלדה, כדי למנוע שריטות ומעיכות, שעם השנים עלולים להפוך לרקבונות ושברים).
קובץ מצורף 144067קובץ מצורף 144068קובץ מצורף 144069