תגובה: קולט אדים מעל הכיריים - כן? לא? כמה ולמה.
אני לא מכיר את התחום בארץ ולכן לא כ"כ מבין את ההערות על ה'מתמלא בשומן'. פה בספרד אף מטבח לא נבנה בלי קולט, בד"כ עם מנדף מסיבי בגודל הכיריים או קצת מעבר. פשוט לא מוסרים דירה חדשה בלעדיו, כמו שלא מוסרים אותה בלי אסלה או בלי דלתות.
בקולטים הנפוצים בשוק יש פילטרי רשת פריקים שאפשר לשטוף במדיח פעם בשבועיים או לקנות חדשים באמאזון - סט גנרי עולה 30 יורו. פעם בשנה אפשר לפרק אותם ולנקות את מעט השומן שמצטבר בפנים על המפוח והמנורות, עניין של שעה עבודה עם כפפות ומגבונים לחים.
יש לי חלון סמוך מעל הכיור וזה בהחלט עוזר, אבל לא מונע משמן לעוף על כל המטבח ומהריח להתפשט בכל הבית בזמן טיגון. אני מפעיל את הקולט כל פעם שאני מטגן יותר מחביתה, ואפילו כשאני מבשל כדי לוודא שהאדים הולכים למעלה ולא מתחילים להתעבות לי על הריהוט או על השיש. המכשירים האלה אמינים ופשוטים, לא עולים הרבה ודורשים תחזוקה מינימלית, לכן קשה להבין את הדילמה.
מצד שני, כל העניין של איך מפנים את האדים כבר מזמן הוסדר פה בתקנות הבניה, כך שכל מה שהלקוח צריך להחליט זה איזה דגם ועיצוב לשים בקצה. בישראל נשמע שכל התקנה דורשת אדריכל ומומחה לתרמודינמיקה כדי להחליט מאיפה מנתבים את הצינור ובאיזה גודל הוא יהיה, אז אולי זה באמת יותר כאב ראש מתועלת.
תגובה: קולט אדים מעל הכיריים - כן? לא? כמה ולמה.
אתה נשוי לקיבוצניקית פולניה ......
המקס׳ אצלהן זה עוגה בחושה לא?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
קולט אדים מעל הכיריים - כן? לא? כמה ולמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
בהמשך לצעד של בית ראשון..
חילוקי דעות בבית בנושא הקולט אדים במטבח.
(מטבח חוץ יהיה ואני לרגע מוציא אותו מהדיון)
האדריכלית טוענת שלא באמת יעיל.. ושהחלון בסמיכות יעשה את העבודה.
לא יודע לגבי רעש.
אבל.. תבדוק כיווני רוח ביחס לחלון.
אצלי יש חלון מעל לכירה, וכיוון הרוח האופייני באזור הוא כנגד החלון, זה או ר אוורור טוב של אויר טרי פנימה, אבל גם את האדים מהבישול אם החלון פתוח.
זה גם מייצר עכירות חוזרת על זגוגית החלון מעל לכירה.
חבר התקין ונטה נשלטת בחור בקיר, ומפעיל לפי הצורך.