תגובה: מחליף לסופה הגנובה
יש חסרונות
אבל יש גם יתרונות.
שנתון.
נוחות אמריקאית ממכרת, טווח ראייה רחב מאוד, ומרחב פנים ענק. ענק.
בנסיעות ארוכות, אתה המלך, בעיקר מול האלטרנטיבות שהעלו פה זה בכלל מצחיק.
אתה צודק, גם החסרונות הם לא בקטנה.
כאן בדיוק ההתלבטות
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
תבדוק קצת לעומק את הקיט הזה שדיברתי עליו ל F350 לשטח.
חוקי לחלוטין.
מתחיל להיכנס עכשיו העניין הזה, מעניין כמה זה משפר את העבירות.
הסיבה שהלכתי על הדודג ולא הפורד זה עלויות אחזקה. בפורד משמעותית גבוה יותר. במיוחד לאור העובדה שעל כל דבר כמעט מרימים קבינה..
המנוע של הפורד עם יותר חיישנים משל הדודג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
זה הכיוון הכי אטרקטיבי היום לדעתי.
הבנתי שיש איזה קיט הגבהה ועוד כל מיני מקורי ל F350 שהופך אותו לחיית שטח (יחסי), ומחירי היד 2 מאוד מאוד אטרקטיביים.
השאלה רק לגבי עלויות התחזוקה.
לפני שבועות ספורים יצאתי לסיבוב עם חבר שקנה "חיית שטח" כזו.
במכשול הראשון ואחרי שפשוף טמבון קדמי ומעיכה של אגזוז מאחור, חזר לכביש.
יש לך רשיונות של סופה בלי סופה.
עכשיו תחפש מישהו עם סופה בלי רשיונות… [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מבין האמריקאיות השברולט הוא הכי נוח בכביש בגלל ה ifs
וגם הכי גרוע בשטח בגלל ה ifs
כל המכלול מתוכנן גרוע
לגבי כל הטנדרים התאיילנדים הישנים - גבע ארוך מדי בשבילם ....אמנם עוד צעיר יחסית אבל עדיין
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
מבין האמריקאיות השברולט הוא הכי נוח בכביש בגלל ה ifs
וגם הכי גרוע בשטח בגלל ה ifs
כל המכלול מתוכנן גרוע
לגבי כל הטנדרים התאיילנדים הישנים - גבע ארוך מדי בשבילם ....אמנם עוד צעיר יחסית אבל עדיין
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
המזל שאני כמו ספגטי, ארוך וצר
אז תתגמש וכנס לגימני
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
המזל שאני כמו ספגטי, ארוך וצר
הוא שאמרתי ....אתה עוד צעיר
תכף יתחיל כאב פה כאב שם
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
תשמע, אני נכנס בטנדרים הקלאסים. קצת צפוף אבל שנים נהגתי בהם.
לגבי xj וכד, אולי יעשה לי קרחת כי הראש משתשפש קצת.
גם אישתי לך קטנה, 1.82 ( אני 1.90) וגם הכלבים מוגזים 50 קג כל אחד...
בגלל זה נדרש המקום. בסיקס קצר לא הסתרדנו, בסופה ארוכה היה קצת יותר נוח אבל לא היה מקום אז רצינו לקנות נגרר שטח לתוספת מקום.
בגלל כל זה אמרתי נלך לאמריקאי בגלל שבטח בשנה וחצי הקרובות תהיה תוספת למשפחה שתדרוש עוד מקום והרבה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
חשבתי על האופציה הזו ועוד עם מנוע המי. הבעיה שהם דורשים הרבה בשביל להגיע לעבירות כמו של bk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
חשבתי על האופציה הזו ועוד עם מנוע המי. הבעיה שהם דורשים הרבה בשביל להגיע לעבירות כמו של bk
מנוע המי יש מעט מאוד בארץ ומ 2008 שזה שנתון בעייתי להמי (2007/8)
אני הייתי ממליץ על ה 4.7 שהוא מספיק חזק ויותר אמין בשנתונים האלו.
יש כמה כאלה ביד2 במחירים של 60-70 לפני מיקוח.
לדעתי העבירות שלו כסטנדרט יותר טובה מהפול סייז ועם הגבהה וצמיגים (לא זוכר אם הוא מגיע עם נעילה/ות) העבירות טובה בהרבה.
הפוך גוטה...
ההמי מאוד אמין בשנתונים האלה, מנועי ה 4.7 רגישים לחום יתר ומתפגרים יותר בקלות מארוע כמו כשל ברדיאטור או במשאבת המים.
קומנדר עם מנוע המי יש בודדים בארץ, ואם יש לו qd2 אז בכלל נדיר.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
הפוך גוטה...
ההמי מאוד אמין בשנתונים האלה, מנועי ה 4.7 רגישים לחום יתר ומתפגרים יותר בקלות מארוע כמו כשל ברדיאטור או במשאבת המים.
קומנדר עם מנוע המי יש בודדים בארץ, ואם יש לו qd2 אז בכלל נדיר.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
אחד מאיתנו טועה ;)
ובכל מקרה המי לא יכנס בתקציב.
יש גם מנוע 3.7 אבל יש כאלו שהגיעו ב 2X4 וגם ב 4X4 בלי LOW אז צריך לשים לב.
אישית הייתי מעדיף WK ומשתמש בגגון רק כשצריך. אבל גבע ביקש "גדול"
אם הקלאסיות מעניינות אז למה לא יוקון/סברבן/בלייזר?
יש לפחות סברבן אחד מדוגם שיכול לענות לדרישות, רץ בפייסוש
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אם הקלאסיות מעניינות אז למה לא יוקון/סברבן/בלייזר?
יש לפחות סברבן אחד מדוגם שיכול לענות לדרישות, רץ בפייסוש
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כי זה לא משתלם בשום קנה מידה מול פולסייז מודרני.. אלא אם אתה מתעקש להיות רומנטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
לדעתי אתה מפספס את החלק החשוב ביותר וזה יכולות השטח - לבוא למכשול בידיעה ברורה שאתה עובר אותו מבחינת מרווח גחון (בטן), קוטר סיבוב ועוד כל מיני סיבות למה ה SUV יותר מתאימים לשטח מהפולסייז. בטח שטח כמו בארץ והמעלות שהזכרת.
טייל איתי שנים חבר עם סילברדו, מוגבה 6.5 עם 37 ועדיין התקשה בחלק מהמקומות לעומת הרכבים הקטנים יותר. כל מכשול הוא היה צריך לחשוב איך לעבור, איזה גלגל לשים איפה וכמה רוורסים וצטרך כדי לעשות סיבוב או לעבור בין סלעים.
וכן, כמו שהזכירו, יש בעיה עם חלקים שקורסים בפרונט. הוא לא בנוי לעומסים של מעברי סלעים וכו. החבר היה נוסע עם תפוחים, משולשים, זרועות ועוד כל מיני ספיירים במטען ולא פעם היה משתמש בהם בטיול. נכון, יש מחוזקים באפטרמרקט, אבל ברגע שתעשה את זה, חלק אחר שהופך לחלש בשרשרת ישבר.
יש שיגידו שאני מקצין, אבל מספיק שאתה נתקע פעם אחת בשנה בטיול וצריך גרירה החוצה.. גם דופק את הטיול וגם לא קל לגרור את המשקל (אם יש עליה בדרך) ובטח עם פרונט תקול.
אז לדעתי זה הדבר הראשון שאתה צריך להסתכל עליו, בטח אחרי סופה שאיתה פשוט נוסעים...
אם החלטת בנוסף להחלפת הרכב גם לשנות את אופי הטיולים, אז בסדר, אבל דע למה אתה נכנס.
הצעה שלי, קח פולסייז מחבר לאחד המסלולים שאתה עשית עם הסופה בקלות ותראה איך אתה כל פעם עוצר לחשוב, לחשב, לתכנן וגם אחרי כל זה לתקן, לשפר, לשפשף ובסוף לעבור.
אם אתה מטייל עם קבוצה של פולסייז, ניחא, אחרת אתה תהיה סוג של סרח עודף. (וגם ישימו אצלך את כל שקיות הזבל המלאות :-) )
שמע, לא יודע לגבי החבר שלך, גיסי בעל סילברדו משופר כבר כמה שנים טובות, טיילנו ביחד המוןןןן, לא ניתקלתי במה שאתה מתאר.
עשינו את רוב המסלולים הקלאסיים( ערוד, אילות, נגב, ערבה, כמעט הכל)שיש בלי בעיה, שלא לדבר על מכוון קרקעי וכו'. ערן שקנה ממני את הדודג' הספיק לעשות גם את נקרות.
נכון בכלים האלו מתבקש צמיג במידה "מתאימה" לפרופרוציה שלו ושלא יראה כמו גלגל של קורקינט.
לגבי הדלק, הדודג' יעשה 1 ל 8 בערך(דומה ל suv, ע"ע הפג'רו שהיה לי)תלוי הרבה ברגל של הנהג, הוא הכי חסכוני בקטגוריה בזכות ה 6 טורי ולא v8, הפורד והשבי עושים אולי בחניה 1 ל 6.
לגבי צמיגים, הבדל של סביבות 200 עד 300 שח לצמיג במידה נכונה, לדעתי לא קריטי לעומת מה שאתה מקבל.
טיפולים-שוב, אמריקאי, תזמין מחו"ל, חוץ מ 12 ליטר שמן שצריך אתה תחתוך בחצי את העלויות במוסך ובכלל, לדעתי קל לטפל בו באופן כללי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sam1g
לפני שבועות ספורים יצאתי לסיבוב עם חבר שקנה "חיית שטח" כזו.
במכשול הראשון ואחרי שפשוף טמבון קדמי ומעיכה של אגזוז מאחור, חזר לכביש.
חיית שטח ברור שלא, קצת פרופורציות.
עשינו את "פרצים עליון" עוד לפני הקיט, בלי שום בעיה מיוחדת למעט כמה תיקונים אחורה קדימה שרק הוא נדרש אליהם.
יש מעקפים כמעט לכל "המעלות" והקטעים הטכנים היום בכל הארץ אם אתה לא בקטע של אתגרי.
אם כן אתגרי, ברור שזה לא הכיוון.
נקודה נוספת לידיעה - חלפים אמריקאים באינטרנט יש בשפע ובמחירים זולים משמעותית מהיפניות, מהגרמניות וכל השאר.
אותי זה ממש הפתיע הפער במחירים (אני חדש עם אמריקאיות, בערך שנתיים), כנראה עקב תחרות אמיתית והיצע רב שם אצל הדוד סם.