חנן , כל הכבוד לך על השליטה העצמית. לא לכולם יש אותה, אם בכלל, אני לדוגמא ,לא מסוגל לעלות לאופנוע ללא ציוד מלא,לא משחק משחקי תופסת ומחבואים עם מרפי, כי בסופו של דבר היא תתפוס אותי, הכלבה.
Printable View
חנן , כל הכבוד לך על השליטה העצמית. לא לכולם יש אותה, אם בכלל, אני לדוגמא ,לא מסוגל לעלות לאופנוע ללא ציוד מלא,לא משחק משחקי תופסת ומחבואים עם מרפי, כי בסופו של דבר היא תתפוס אותי, הכלבה.
מבחינתך זה או מיגון מלא או לא לעלות על אופנוע. מבחינתי זה או לרכוב הכי מתון שאפשר, או לא לעלות על אופנוע. לא חושב שזה שונה מהותית.
ביום שישי נקלעתי במהלך השיטוטים לעלייה מעניינת (עבורי). ההתנהלות שלי בה, שהסתיימה ללא נפילות ונזקים מכניים וגופניים, התאפשרה אך ורק בגלל שהייתי ללא שותפים.
התקדמתי כמה מאות מטרים ברמת קושי שהיתה, נגיד, ב90 אחוז מהיכולות שלי. כשהבחנתי שבהמשך לא נהיה קל יותר, עצרתי, החניתי את האופנוע עם אבנים מאחורי הגלגלים, וישבתי בצל. הורדתי ציוד ודופק, התקררתי ובחנתי את המפה הטופוגרפית בטלפון. קווי הגובה הפכו לצפופים בהרבה בהמשך. התקררתי עוד קצת, הפכתי את האופנוע וחזרתי, ללא אירועים ראויים לציון.
לא הייתי מתנהל כך עם שותפים לטיול. הייתי ממשיך לנסות לעלות, בדופק גבוה ועם עיניים חסומות מזיעה, עד שהייתי נופל, וכנראה ממשיך גם אחרי זה.
אז הנה, עוד פרמטר למכפלת הסיכון: לרכוב לבד.
מיגון זה עניין של הרגל, הרגל טוב הרוב יגיד, אם אני עולה על האופנוע ללא מיגון אני מרגיש ערום, מה שתורם לחוסר בטחון עצמי- מה שגורם לפחד ומפה הדרך קצרה לטעות דבילית ונפילה טפשית. זה אני.
אני חושב שחזרתי אחורה המון פעמים כשרכבתי לבד, מאידך חזרתי יותר פעמים אחורה כשרכבתי עם קבוצת צעירים אקרובטית, עד שהחלטתי שזה לא בשבילי ומצאתי שותף שקול לרכיבות.
אני מסתכל על מיגון קצת כמו על ביטוח - רוב הזמן אנחנו לא צריכים והכל בסדר אבל בבוא העת טוב שזה שם. חוץ מזה שבתחושתי האישית אני כמו טל, בלי מיגון אני מרגיש ערום, פגיע וחסר ביטחון.
לפני שנים רבות איך שהתחררתי מהצבא קניתי את האופנוע הראשון שלי (XT350 נבלה) ויצאתי לרכב עם מיגון מלא (וביטוח, למרות שהייתי חייל משוחרר ותפרןׂ) יחד עם בחור על XR600 שרכב כמה רמות מעלי. באמצע שביל פתוח מצאתי את עצמי על הרצפה, נסיון לקום נכשל ומייד נפלתי והבנתי שנפגעתי בברך. נסדקה הפיקה בברך עם מגני ברכיים איכותיים. מפחידה אותי המחשבה מה היה קורה במצב דומה בלי מיגון.
זה סתם סיפור לשיתוף, לא לצורך הפחדה ולא לצורך שכנוע לפה או לשם.
חנן,
חברים קרובים בגילאים שלנו עם פלטינות ומגבלות פיסיות להמשך החיים בגלל נפילות שטותיות, והרבה נזק והחלמה חלקית.
סטטיסטית, 75% מחבריי רוכבי דו-גלגלי נכים במידה זו או אחרת.
אחר שהכרתי מת, היה בלי קסדה, מאחורי הבית.
2 כביש, ואחד שטח, אבל כולם במהירות נמוכה ומשהו שבדיעבד ממש שטות.
אף אחד מהם לא צפה את האירוע כמשהו בעייתי מראש
קח בחשבון שאתה לא צעיר.
כשאתה הסטטיסטיקה, ההסבר על הממוצע לא רלוונטי.
בין לבוש כמו אביר בימי הביניים לערום, יש דברים בסיסיים שכדאי/אפשר.
עם ציוד המיגון שיש היום אני ממש לא חושב שהבחירה היא בין לרכב עם קסדה ומגפים בלבד
או ציוד מיגון מלא של אביר מימי הבינים.
הציוד היום הוא הרבה יותר מאוורר וקל מפעם.
לדוגמא חליפת הלחץ שלי שוקלת פחות משני קילו והיא גמישה ומאוד מאווררת.
מאוד מאוד נוחה יחסית לשריון צבי צב שהיה לי.
מיותר לצין שיש לה את כל תקני הבטיחות הגבוהים.
מגני ברכים שוקלים כמה מאות גרמים, גם הם מאווררים מאוד.
מגן צוור, אחרי שאני לובש אותו אני לא מרגיש בקיומו.
הקסדה שלי מאוד מאוד מאווררת וגם ב 35 מעלות אפשר לחיות איתה באופן מצוין.
אז מה בעצם ההבדל בין לנסוע עם מיגון מלא לרק קסדה ומגפים ??
לוקח 10 דקות להתלבש, נו אז ?
אני לא מתחרה באף אחד ועושה זאת בזמני החופשי, הופך זאת למעין טכס.
כאשר אני מוריד את הציוד לוקח עוד דקה להוריד את שאר הציוד מעבר למגפים וקסדה.
באמת אין שום סיבה לנסוע בלי מיגון מלא...
שם סיבה הגיונית בכל מקרה.
סטטיסטיקת החברים שלי הרבה הרבה פחות עגומה, אולי כי אנדורו רוכבים לאט יחסית. כן כולנו סדקנו עצמות פה ושם, אבל תמיד חזרנו לרכב בלי דרמה ופלטינות.
אני מכיר מקרה או שניים של פגיעה סופנית, אבל זה כלום בריבוע ביחס לרוכבי כביש או אופני כביש.
תכלס זה ספורט אתגרי יחסית בטוח.
אם מתמגנים כראוי [emoji4].
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אתה מספיק מבוגר כדי לזכור שהתיאור הזה יכל להיכתב בשנות ה80 ולפניהן, אחד לאחד, עוד לפני שכולם הפכו לרובוטריקים.
אין לי חברים עם נכות כתוצאה מרכיבת שטח, ורכבתי עם הרבה אנשים.
הכרתי פסיכי אחד במועדון האופנועים שלא הפסיק להרצות לנו על הצורך במיגונים, ובמקביל הקפיד לזכות בפלטינות בכל עצם אפשרית. כמה מיגון, ככה המוח היה בoff. אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק.
כבר אז התרשמתי עמוקות מהעובדה שיש מי שנותן יותר משקל לכמה פלסטיקים, מאשר להפעלת שיקול דעת סביר במהלך הרכיבה.
כתבתי ואכתוב שוב בהדגשה מיגון לא מחליף שכל ישר עירנות ואימונים
צריך להתיחס למיגון כמו לביטוח חובה.
זה שיש לך אותו לא אומר שאתה יכול לעשות מה שבא לך ללא שוום השלכות
זה אומר שאם חס וחלילה תהיה תאונה התוצאות יהיו פחות הרסניות.
מה שמוני אמר.
חנן תקשיב מה אומרים לך.. לא מתמגנים כדי לעשות שטויות מסוכנות, אלא כדי לבטח את עצמך מארוע שיקרה במוקדם או במאוחר.
זה אופנוע. הוא ייפול.
מסכים שמיגון מגביר את הביטחון ולכן במידה מסויימת את לקיחת הסיכון, אבל זה שולי לחלוטין ביחס לסעיף שלמעלה.
שחררו את הילד
מקשיב, ומעדיף את הדרך שלי: להפעיל שיקול דעת. לכל החלטה יש מחיר, וכל אחד צריך לשקלל את הדברים בהתאם למיטב יכולתו.
יש היתכנות מסוימת שאשלם את המחיר בפציעה. יש היתכנות וודאית שאשלם מחיר של נוחות וחוסר מוטיבציה לרכוב אם אחליט לשים עליי את כל החבילה בכל תנאי ללא הפעלת שיקול דעת.
אני לא אופנוען.
אבל שאלתי אופנוען שפגשתי ממוגן בכבדות איך זה שמצד אחד הוא ממוגן בצורה כה מקיפה, - כי נראה היה לי שזה פוגע לו ביטוייה - ומצד שני מותקנים לו על האופנוע ארגזי מתכת בייצור של סדנאת אופנועים - ממוקמים באופן כזה שגם נפילה קלה תשבור לו את הרגל עם או בלי מגף (שבעצמה בנויה להגן יפה על הקרסול מהאופנוע שנופל על הרגל).. התשובה היחידה שלו היתה שהוא משתדל לא ליפול...
את התובנה שלי מהשיחה ההיא אני שומר לעצמי אבל היא פתחה לי צוהר לנפשם של אופנוענים.
אסף.
אסף, זו הכללה.
לא בהכרח הכללה.
כל אופנוען חייב ברמה כזאת או אחרת לחיות בהדחקה/הכחשה של הסטטיסטיקה.
נו ו… , אז אפשר להגיד על אופנוענים שהם בעלי גישה אופטימית לחיים? וכדורגלנים? וחיילים? עזבו אתכם משטויות, כל אחד שיחיה איך שבא לו וישתדל להנות עם חישוב הסיכונים של עצמו, ברירה טבעית, אחרת מה זה שווה קיבינימט.
חנן, רק מתוף סקרנות..
עם איזה ציוד מגן אתה נוסע היום שהוא כל כך נוח לך שאתה מסרב בתוקף להוסיף לו ?
קסדה וכפפות אני מניח שאתה לא מותר.
עוד משהוא? או שאתה נוסע עם חולצה ומכנסים קצרים?
רשמתי: יש את כל הציוד שזמין היום בשוק למעט מיגון צוואר.
אז המנעד הוא בין הכול, ובין כלום. כשכלום זה גם לא עם קסדה וכפפות.
סנדלים, מכנסיים קצרים וחולצה.
אני לא מסרב בתוקף לשום דבר. לא ברור מהיכן הבנת את זה.