חוזר: האם יש מקום לרכבי שטח "בורגניים" בג'יפולוג?
אני יודע שאני שקט בדרך כלל (ובלי שתדעו קראתי כמעט כל שירשור בפורום לעומק כזה או אחר)
אבל אני חושב שפורום בורגנים הוא רעיון טוב מאוד (איך זה בתור רעיון באמת? במקום פורום ליצרן ספציפי פורום לסוג זה של רכבים)
כשחיפשתי סופה ורבתי עם אבי שרצה שאני אקנה פאג'רו\טרופר\טראנו מהשנתונים המוקדמים.
אם זה היה יוצא לפועל אני יודע שהייתי שמח לחסוך זוזים רבים ולטפל ברכב בעצמי.
ואני יודע שאם לא הייתי מקבל על זה מהחגורה הייתי מפרק את הפראדו של אבא עד הבורג האחרון.
אני גם רוצה לחזק את הטענה שאולי אין מומחים לרכבים ספציפיים אלה. אבל רוב המומחים כאן יוכלו לעזור בתחזוקה השוטפת והמונעת ולהתחשב בעובדה שג'יפאים בדרך כלל מכירים ג'יפאים אחרים ומגוונים ומהם המומחים בטח שומעים על מחלות של רכבים.
אני רק רוצה לומר מילה להגנת "בורגנים", אצל רבים רכב שטח יפאנומטי הוא פשרה בין עלויות אחזקה ולבין אישה וילדים (כמו אבי שחולם על דיפנדר אבל בעל רכב חברה ולכן לא רוצה להעניש את אימי ברכב "משאיתי" לדבריו)
מקווה שלא קפצתי מעל הפופיק
לגבי ג'יפטריפ.
מי שהורג אותו זה לא רק אוסף הטיפוסים הצבעוניים המחפשים ריב וויכוחים על כל נושא , אלא גם אותו "גרעין קשה" של חברים שהיו שם לפני מספר שנים, עדיין שם יום יום אך כבר זמן מה הפסיקו להגיב. חוסר התגובה שלכם משאיר את הזירה פנויה לאותם שרשורים הזויים שרצים שם.
וכנראה זה טוב למנהל האתר, כי מסחרית האתר שוקק מבקרים, גם אנחנו שם מעבירים יותר זמן בקריאת שטויות מאשר כאן בג'יפולוג שכמות השרשרורים החדשים קטנה יותר, ודורשת פחות "זמן אתר".
זה קרה לג'יפטריפ ויכול לקרות גם לג'יפולוג.
פורום איסוזו יוליד פורום מיצובישי שיוליד פורום ניסאן, למה מה פטרול אינו רכב שטח אמיתי?
ורגע.. מה יותר בורגני מגראנד צ'רוקי? מדוע הוא כן ופטרול לא?
מנהלי האתר צריכים להחליט מה אופי האתר ולבנות אותו בהתאם.
אם הכוון הוא "הארד קור" שיפורים, טכני, שישאר כך וישמש פורום לאותם רכבים היכולים להכלל בהגדרה הזו.
אם הרצון הוא להפוך לאתר מסחרי שישמש בית לכל הג'יפאים בארץ זה גם כן טוב, אבל להגביל את התוכן ולחנך את הגולשים בהתאם.
קחו דוגמא מאתר הפירטים או מ jeepsunlimited, אתרים המוניים, שמתרכזים בנישה מסוימת ועדיין שומרים על רמת דיון ותשובות לענין.
רמי.
תודה לכולם בלי יוצא מן הכלל, בהחלט חומר למחשבה.
את האתרים האחרים - תשאירו בצד בבקשה, לא זה נושא הדיון. גם העובדה שג'יפולוג הוא אתר מסחרי היא לא נושא הדיון. האיכות של האתר והפורומים תשמר, זה היחוד, זה מה שיש לג'יפולוג להציע בתור אתר מסחרי וזה הדבר האחרון שאנחנו נעיז להמר עליו. כל הנושא עלה לדיון, כי... מה לעשות, הוא עולה לדיון כל הזמן בהודעות פרטיות ושיחות אישיות - הן סביב מדורות במדבר והן בבתי קפה בתל-אביב.
אני נוטה להסכים שצריך משהו שחלקכם כתבתם - ופול אפילו נתן לו שם משעשע... הבעייה במבנה הפורומים הנוכחי, היא שבאמת מישהו שנכנס בפעם הראשונה, רואה פורומים בשמות של כלי רכב, לא רואה פורום עם השם של כלי הרכב שלו - באופן טבעי ומנומס, הוא מבין שאינו רצוי... וזה הרי לא נכון. אם הוא בא כדי למצוא שידוך או למצוא פראיירים למשחק פירמידה, הוא לא רצוי, אבל כל שאלה טכנית על רכב שטח, למה לא? יש כאן מצגת מטעה, וכנראה שאותה צריך לתקן, לא בשביל לייצר עוד קליקים, אלא בשביל לתת שירות טוב ("קליקים" הם תוצר לוואי, איכות הקליקים חשובה לא פחות מכמותם).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
הבעייה במבנה הפורומים הנוכחי, היא שבאמת מישהו שנכנס בפעם הראשונה, רואה פורומים בשמות של כלי רכב, לא רואה פורום עם השם של כלי הרכב שלו - באופן טבעי ומנומס, הוא מבין שאינו רצוי... וזה הרי לא נכון.
אבל כל שאלה טכנית על רכב שטח, למה לא? יש כאן מצגת מטעה, וכנראה שאותה צריך לתקן, לא בשביל לייצר עוד קליקים, אלא בשביל לתת שירות טוב ("קליקים" הם תוצר לוואי, איכות הקליקים חשובה לא פחות מכמותם).
לכן הצעתי פורום "כללי" או "כלי רכב אחרים" תחת סיווג "פורומים טכניים" בפירוט תוכלו לרשום שהפורום מיועד לכלל כלי הרכב ולשאלות שחוצות בין הסוגים.
מה שיתפתח לכדי פורום עצמאי בגלל שאלות/תשובות תהיה הצלחה.
נמרוד, הבעיה העיקרית לדעתי בפתיחת פורומים נוספים היא כוח אדם שינהל אותם.
בדר"כ פורום נופל לא בגלל הודעות זבל אלא בגלל שלמנהל לא אכפת.
כמובן שרצוי, נסיון, שלמנהל יהיה ידע טכני , זה הרי פורום טכני, טוב או אפילו מעמיק בתחום של הפורום.
הכי חשוב, למנהל צריך להיות זמן לנהל את הפורום. ניהול פורומים זו עבודה לא קלה. מנסיון.
לדעתי לפני שאתם חושבים על פתיחת פורומים חדשים תדאגו שיהיה לכם את הכוח אדם הדרוש.
לדעתי יש מקום לפורום טכני כללי מהסיבה שבגללה נפתח הדיון + צימצום פורום הבונים לנושא מסויים שלשמו הוא נפתח.
הסבר: אין מקום לשאלות כמו :
איך מנקים קרבוטור?
איך מתקינים שעון סל"ד אוניברסלי?
כלי עבודה....
וכו...בפורום הבונים אלה בפורומים הטכניים, מכיוון שלא מתיחסים תמיד לגיפים הנושא מגיע לפורום הבונים.
ולזה לצרף את שאר הגיפים ללא פורום מסודר.
שבוע טוב!
האג'נדה של ג'יפולוג עומדת על 3 רגליים- ספורט מוטורי, תחזוקה עצמית, ושיפורים. שני האחרונים מעט בעיתיים בהיבט של ה"בורגנים". מישהו ניסה להיכנס לחנות חלפים של מיצובישי ולקנות חלק לדיפרנציאל של פאג'רו? אני ניסיתי. אין כזה דבר, גם לא בחו"ל. או קומפלט או כלום. תחזוקה עצמית היא עניין טריקי לכלי רכב שלא בנויים לזה, ולכן לא הרבה מבעליהם מתחזקים אותם מעבר לתחזוקה מונעת (החלפות שמנים, בעיקר). שיפורים גם הם בעיתיים- אין מה לעשות, אבל כלי הרכב הללו מוגבלים מאוד באופציות השיפור שלהם, אבל גרוע מזה- בשביל לשפר אותם צריך לעבוד הרבה יותר קשה מאשר בג'יפים ה"קשים".
התוצאה היא- מעטים מאוד מבעלי כלי הרכב הללו מתחזקים אותם בעצמם או משפרים בעצמם. זה אומר שלא בטוח שתהיה תעבורה בפורום (למשל) איסוזו, שתהיה תעבורה מהסוג שאנחנו רוצים.
ולמרות זה- אם זה מעניין אתכם- תשאלו. אילן- במקביל לשאלה בפורום בחו"ל, אתה מוזמן לשאול גם בפורום הכללי. אתה עשוי להיות מופתע מרמת התשובות הטכניות שתקבל. או שלא. אי אפשר לדעת. אם יהיו מספיק שאלות ותשובות על קאיה ספורטאז' (שוב, כדוגמה) שהוא רכב שטח שהופך נפוץ יותר ויותר כאופציה שפויה לג'יפון קשוח- יהיה פורום קאיה.
נמרוד, נראה לי שבסה"כ צריך לשנות את השם של הפורום הטכני הכללי...
לגבי אחראי פורומים- אל תדאגו. אנחנו יודעים שאם יהיה פורום, נוכל למצוא אחראי.
אסף.
שלום לכולם
אחד הנושאים שעלה פה הרבה פעמים הוא הטיפול העצמי.
לדעתי זה לא צריך להיות המרכיב אם יקויים פורום או לא. גם אדם שלא מטפל לבד רוצה לדעת אם מה שהמכונאי אומר הגיוני או לא. לא כולם בעלי ידיים ימניות, לא לכולם יש את התנאים הפסיים לטיפול עצמי (מקום, כלים).
כמי שברוב המקרים מטפל ברכב לבד (בעזרת חבר, כי ממש לבד אין מצב שאעשה זאת מהסיבות שציינתי קודם) וגם טעה לא מעט פעמים, בהחלפת רצועת טיימינג.
אבל שהרכב הגיע למוסך הבנתי על מה מדבר איתי בעל המקצוע בזכות החומר שקראתי פה באתר.
שוב לדעתי אפשר להתחיל בפורום SUV ואם יהיה מקום לפצל אותו לאחר מכן.
בכל מקרה זאת ההזדמנות להודות לכל מפעילי האתר וחברי הפורום שעונים ועוזרים
ניב
אסף
ברוך שובך
אני חולק עליך
אין הבדל בין דיפ של פג'רו לדיפ של פטרול לדיפ של דיפנדר המבנה הבסיסי דומה ובעובדה שלא ניתן לרכוש חלק ספציפי בחברה גם זה לא מעיד על כלום
גם כשקניתי את הפונטו חשבתי לתומי רכב מוזרק מחשבים וכו' אי אפשר לטפל לבד ולשמחתי התבדייתי די מהר, במשך 8 שנים הוא לא ראה מוסך רק חבל שהפורום של פיאט שבו הסתייעתי היה בחו"ל
וזה בדיוק העניין
אני רוצה פורום טכני בעברית לפג'רו /טרופר/ פטרול וכו' על מנת לרכז בכל אחד מהם את הבעיות הייחודיות לאותו הרכב ולקבל תשובות ממי שיש לו כזה רכב ועבר איתו היסטוריה מסויימת או ממומחים מקצועיים כמו איציק קיד כמוך וכו'
הפורומים הספצפיים לכל רכב נחוצים על מנת ליצור מידור ויכולת איתור קלה של הנושאים הרצויים
אני חושב שאפשר לסכם:
יש מקום לפורום טכני על פי כל ההגדרות, שנקרא לו בתור התחלה "פורום SUV" או פורום" כללי" או פורום בורגנים... שירכז שאלות בנושאי רכב שטח כללי שאין לו תת פורום ספציפי - קריא- מיצובישי/איסוזו/ניסאן. בהתאם למה שיתרחש בו, יפוצלו ממנו הפורומים הספציפיים. התנאים לפיצול של פורום ספציפי הם מה שהם היו עד היום - כשיש מספיק שאלות ותשובות רציניות, וכמה דמויות מובילות - בשר. לפחות לגבי מיצובישי נראה שיש כאן את שמיל, את קיד שהוא מומחה מקצועי, ואת שמוליק (אם זה מה שחסר לך שמוליק כדי לקנות פאג'רו בנזין קצר שאתה מדבר עליו כל כך הרבה זמן - זו סיבה מספיק טובה לפתוח פורום), ואני מקווה שעצם פתיחת פורום כזה באמת תגרום לאותם אנשים שכותבים לנו בהודעות פרטיות ובמיילים לצאת מהארון :wink:
הדיון עדיין פתוח, ונשמח לשמוע עוד דעות לכאן ולכאן.
נ.ב. - מיכה, אל תדאג לניהול. כרגע כוח האדם שלנו אמנם מתוח עד הקצה, מגן על פורום CJ בגבורה, אבל אם נצליח לנטרל גולש אחד - אותך - יהיה אפשר לנשום לרווחה ולהפנות משאבי ניהול חזרה לעוד שלושה פורומים חדשים לפחות. נכתב בצחוק :grin: - אבל גם ברצינות :neutral:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
אני חולק עליך
אין הבדל בין דיפ של פג'רו לדיפ של פטרול לדיפ של דיפנדר המבנה הבסיסי דומה ובעובדה שלא ניתן לרכוש חלק ספציפי בחברה גם זה לא מעיד על כלום
...אז אנחנו מסכימים, כמעט. דיפרנציאל הוא דיפרנציאל. אבל אם אין חלקים- אי אפשר לטפל בו. הבעיה היא לא במורכבות, אלא בזמינות החלקים.
אסף.
זאת שאלה קשה מאוד מצד אחד יש תמיד את הרצון להגדיל את האתר על מנת שיהיה בית ליותר אנשים מצד שני אתה רוצה שאופי הקהילה ישמר.
ולדעתי השאלה היא לא סוגי הרכב אלא שאלה של ניתוח הנהגים שנוהגים ברכבים אלה. הכוונה היא כמה אחוז מהנהגים במכוניות האלה באמת מטפלים בהם בעצמם כמה מהם בונים בעצמם אפילו פגושים מיגונים מתקנים לגלגלים ועוד כמה המידע באתר יהיה שימושי לקהילה הזאת 2,3,10,50,200 איש. זה עניין של ניתוח ואפשר לבדוק את זה ע"י האתר השכן כמה מהשאלות שם באמת טכניות ומתייחסות ספציפית לסוג המסוים של הפורום.
דבר נוסף שיוכל לעזור הוא לדוגמא מה אחוז השאלות הטכניות בפורום סוזוקי על ויטרה או בפורום טיוטה על לנדקרוזר מכאן תוכלו לקבל רעיון על כמות התעבורה שכן אלה רכבים "יותר" בורגניים מהמקובל.
נמרוד הרעיון לפתוח פורום SUV ולראות מה תהיה כמות התעבורה וממנה לשרשר פורומים אחרים אם יהיה צורך. נראה כרעיון הטוב ביותר.
לעניין הטיפול העצמי והשיפור ברכבים מודרניים - כן כדי לטפל לבד ברכב מודרני צריך יותר ידע יותר ויותר כסף.
המערכות המכניות דומות השאלה אם יש מספיק ידע לטפל במערכות הפיקוד.
על טעויות ברכבים האלה משלמים יותר וזה סיכון שלא כל אחד מוכן לקחת.
אם על נושאים אלה יש תשובה חיובית מגולשים כאן סימן שיש מקום להענות לבקשתם.
זה בדיוק ההבדל מהאתר הצהוב כאן הוא ימצא אנשים כמוהו שמתחזקים ומשפרים וכו' את רכבי השטח שלהם לא משנה אם זה ריינג' חדש או סמוראי לבד, ולא אנשים שמברברים על רכבי שטח בין אם זה על ריינג' חדש או סמוראי .
ובקיצור ג'יפאים מהסוג שנמצאים כאן באתר (לפחות לפי דעתי) לא יוותרו על תחזוקה ושיפור עצמי של הג'יפ שלהם בגלל סוגו וגילו.
ולכן יש מקום לדעתי לפחות לנסות משהו בסגנון פורום SUV.
נ.ב אין בכוונתי לפגוע בחברי (אני בניהם כבר 5 שנים) ג'יפטריפ או במקימי האתר אני פשוט כותב עובדות כואבות.
אסיף.
בסופו של דבר לא משנה איך תקראו לפורום, אלא איך תכתבו בו.
בכל הדיון למעלה לא נזכר שם היונדאי אבל אני בכל זאת מוצא לנכון להגיב, כי בפעם האחרונה ששאלתי כאן שאלה (לפני כשנה וחצי) הפנו אותי רוב החברים (היו גם שענו לעניין) לגיפטריפ.
מאז את רוב השאלות שהיו לי שאלתי שם, לא כי אני חושב שאין פה אנשים שידעו לענות, אלא ששם אני יכול למצא מספיק בעלי טראקן שיכולים לחוות מנסיונם.
מצד שני אני ממשיך לקרוא את הפורום פה, פשוט מתוך עניין טכני גרידה, גם אם אני לא מתכונן לעבור לרכב מסוקס הראוי לפורום - ואני נהנה למצוא פה את הדיונים שפעם היו נחלת גיפטריפ.
אני גם מאמין שרבים מבעלי ה SUVים, קוראים גם אם לא מגיבים.
בקיצור לא משנה אם יפתח או לא, אם בעלי SUV ימצאו כאן תוכן הם ישאלו.
או כפי שנאמר פעם "If you will build it thay wil come"
ובנוגע לשטויות שרצות לעיתים בגיפטריפ, יש לא מעט בעלי רכבי שטח מסוקסים (ההילקס אמנם מככבת אבל לא רק) שמעורבים בעניין וגם פורום כארגון טיולים יכול לארח שטויות אלו בקלות.
וחשוב להדגיש שאין לי שום ביקורת כלפי בעלי/מנהלי/משתתפי האתר, אלא רק תודה על אתר שפוי שנותר לפלטה.
הקהילה של ג'יפולוג הינה שונה מהותית מקהילת ג'יפטריפ - שהם שני האתרים המובילים בתחום. אני רואה בהם אתרים משלימים האחד את השני בכך שאתר ג'יפולוג מפנה את מבטו לתוך קרביו של הג'יפ האמיתי, ואילו האתר המקביל מפנה את מבטו אל מחוץ לרכב השטח שנקרא לו למען הנוחות "ג'יפ".מן הסתם חלק מהדיונים חופפים - אך הם בשוליים ולא במרכז ההתעניינות.בגדול , חנן הגדיר את האוכלוסיות השונות על-פי המציאות הכלכלית שלהן שבעיקרה נכונה עם נספחים של כאלה שגם נהנים לשכב מתחת לרכב ולהתלכלך בהרבה גריז שחור. ברור שהעובדה ששני האתרים עושים חייל רק מצדיקה את קיומם הנפרד ונקווה שלשניהם תהיה גם הצלחה מסחרית שתבסס את חוסנם העתידי.האמת ניתנת להאמר בלי להתנצל על כך ,שמקומם של בעלי הרכב האלקטרוניים למיניהם שנותרו עם דוושה אחת מימין ורגל רדומה משמאל לא יימצאו עינין באתר שלנו, היות ומתוך הכרותי הידידותית עם כמה מהם ברור לי שגם פתיחת מכסה המנוע על ידם דורשת מרובם ידע טכני מוגזם לטעמם.אין הוכחה טובה יותר לכך מאשר חוסר התנועה התקשורתית סביב רכביהם באתר הזה. לעומת זאת ,כאשר רכבים אלה יתיישנו , וייפלו לידיים של חברי האתר עקב מחירם הנוח - תתחיל להיות תנועה רבה סביבם כאשר אנו נהפוך אותם לחיות שטח במקום חיות מחמד. אני כבר התחלתי לבדוק את הכלים המתאימים לפירוק הפלסטיקים ההיקיפיים ,סילוק החלונות והזכוכיות, סילוק המושבים האחוריים,צביעה מחדש בקומפרסור בגוון מט - כולל סילוק הניקלים.ממש כמו שנסעתי עליהם בקניה.