בדכ לפי העין..
הם משייפים את הרפידה על סרט, בעיקר בצדדים, מצמידים לתוף, ומסתכלים בעין שזה נראה צמוד.
האמירה הייתה שהבדלים מזעריים יעלמו אחרי כמה בלימות.
Printable View
יש שתי דרכים לקניות
מכונת השחזה לרפידות. מניחים את הרפידה על המכונה קובעים רדיוס על פי רדיוס התוף פחות עשירית או שתיים - ואז מתניעים סרט השחזה, ומניעים את הרפידה לצדדים מול הסרט עד שהיא מושחזת.
הבדיקה מול התוף היא עם פילר גייג' לוודא שהמידע הרפידה יש מרווח של עשירית או שתיים כאשר מרכז הרפידה במגע עם התוף.
לחילופין ההתאמה היא על ידי נסיעה תוך הפעלת בלמים ושיחרור עד שהם מגיעים לטמפרטורה מאוד גבוהה ונשחקים להתאמה מלאה.
את שני הדברים האלה יש מעט מאוד בעלי מקצוע אם בכלל שמבצעים כמו שצריך.
בפועל נותנים נגיעה עם סרט השחזה בצדדים של הרפידה ורואים לפי העין 'זה נראה בסדר. אצלי בהחלפה האחרונה אני לא יודע איך התאימו אבל בטח לא בנסיעה.
אמר לי מישהו מומחה לבלמים שעם רמת בעלי המקצוע בתחום עדיף פשוט לא לגעת אלא לשים חדש סטנדרט ולהתאים בנסיעה.
אסף.
למדתי את מנגנון הרגולז' העצמי. הוא מופעל כאשר בולמים ברוורס. הבעיה - כל פעם רק שן אחת אז צריך לעשות את זה הרבה פעמים. חסך לי להרים את האוטו על ג'ק ולעשות רגולז'.
ועדיין ביצועים לא טובים. כלומר רגולז' תקין והתאמה טובה אחרי הרבה מאוד קילומטרים ועדיין כשאני מנסה להאט את הרכב עם בלם החניה לבדו זה כמעט לא משפיע.
עדיין מחפש פתרונות לשיפור הביצועים. רפידות משופרות? מכירים?
אסף.
לא מכיר את המנגנון בהיילקס אבל כן מכיר מקרים שבהם הכבל הוא הבעיה, חיכוך וגמישות מתפתחים עם הזמן ויכולים להשפיע מאד על ההנדברקס, למרות שלכאורה הכל נראה תקין והכבל נע בתוך המוביל שלו.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
בולמים רגיל ברוורס. זה בויגו והלאה. בדגמים עד 2005 זה מה שחנן כתב.
אסף.