זהו שלא היה כתוב במפורש שנפתר ולמה (כתוב מצב כללי לא משהו).
בגלל זה העלתי מחדש כשאלה.
Printable View
נדב, ארז,
רק לחדד.
במערכות כמו ברקסים, אני מאוד בעד תחזוקה מונעת.
אני חושב שהחלפה יזומה של הברגים המובילים, ובדיקה של מצב הבוכנות לפחות פעם בשנה, זו חובה.
אבל,
(להערה של אסף) רוב הטרופרים נוסעים עם גלגל בגודל שמאושר מהייצרן מההתחלה (לא מקובל לשים יותר מ 31), וגם המשקל העצמי גדול, ודי קבוע, אבל לא חורג ( ולכן גם אם השסתום פחות מתפקד, אם מותחים מספיק את הקפיץ יש בלימה).
מהרגע שהבלימה מצליחה להכניס את הABS לפעולה, לדעתי אין בעית בלימה חריגה ( בסופו של יום הרכב שוקל יותר קורולה, ולא אמור לבלום כמו קורולה).
בניגוד להרבה שידרוגים אחרים, מערכת בלמים זה מקום מאוד בעייתי ליצירתיות.
טעות שם, יכולה להיות הרבה יותר כואבת מטעות במערכת ליתיום :-)
יש רכבים ( ע"ע סופה, CJ ...) שבהגדרה בולמים גבולי ושם אני יכול להבין כל מני שינויים ושיפורים במערכות הבלמים.
זיו, אני נוטה להסכים עם מה שכתבת ובמיוחד עם השורה התחתונה.
בכל מקרה, מכיון שאיני מטפל ברכב בעצמי אלא נעזר במוסך - הדיון המעניין הזה מבחינתי לכל היותר ייגמר בהתייעצות עם המוסך.
אצלי לאחר ניקוז מלא של המערכת (מכל הקליפרים מינוס פטמת ניקוז בשסתום עומס שפספסתי כי לא הייתי מודע לקיומה) הורגש שיפור משמעותי.
אני מתלבט עם עצמי עד כמה החלפת הצינורות הגמישים הישנים לצינורות פלדה שזורים ישפר
Sent from my KB2003 using Tapatalk
למען שומרי החוק והסדר, למיטב ידיעתי , החוק בישראל מאפשר התקנה של צנרת בלימה מגומי שחור בלבד, לא פלדה שזורה עם ציפוי טפלון.
שלא תכתבו אח"כ : שיפרתי את הבלמים, האוטו עוצר חבל"ז, אבל נכשל בטסט...
בברכה, טושי
אני לא מכיר חוק כזה. טושי, אם יש לך מקור כלשהו אשמח אם תעלה.
עם זאת, נאמר לי על ידי יצרן צנרות בלמים שאין בישראל יצרני צינורות גמישים מאושרים על ידי משרד התחבורה (יש יצרנים, לא מאושרים, למרות שחלקם טוענים שכן), וצינורות שזורים בד"כ לא מגיעים במקור, אז חלק קטן מהטסטרים מחליט לפסול את הצנרת הנ"ל על בסיס שינוי מבנה לא מאושר. זה לרוב עובר בשקט.
התקינה המקומית דורשת הסמכה ליצרן הצינור (זה שלוחץ אותו). הוא מצידו מחוייב גם לגלם (הצינור) וגם סופיות שגם הם בעלי תקן מתאים לבלמים.
אין היום בישראל לוחץ צינורות שמוסמך לצינורות שזורים.
מצד שני אפשר לייבא מחו"ל צינור שזור מוכן עם תקן מסומן עליו ואת זה הבוחן לא יכול לפסול (ככה זה באופנועים.....).
ומצד שני למרות שיש יתרונות רבים בצינור שזור יש לו גם חסרונות מובנים:
הוא פחות גמיש ויותר רגיש לפיתול או לחיצה בזמן ההתקנה.
אי אפשר לראות אם הצינור (הפנימי) פגוע. הוא יכול להיות סדוק אבל החלק השזור ייראה נהדר.
משתי הסיבות האלו גם אני לא בעד צינורות שזורים לבלמים.
אסף.
אם לגעת בנקודה שפחות מוזכרת בדרך כלל בדיונים על ביצועי בלימה באופן כללי,
בנוסף למה שהוזכר כאן על מערכת הבלימה עצמה, וגורמים נוספים כמו הצמיגים,
יש גורם משפיע חשוב נוסף והוא המתלה הקדמי.
נתקלתי במתלים קדמיים אחרי הגבהה, החלפת קפיצים או שינויים כאלה ואחרים שהפכו לקשיחים מדי, גרמו לנעילה מוקדמת מאד של הגלגלים הקדמיים, וכתוצאה מכך לפגיעה קשה בביצועי הבלימה.
כן דיברתי עם אוטוסטור ודיברתי גם עם היבואן של DBA ושל ברמבו.
אני אנסה את האחרים בינתיים השארתי את הצלחות הקיימות ועשיתי טיפול לפינים של קליפרים שהיו במצב מעניין :)
והחלפתי רפידות אחרויות לברמבו (זה כן היה).
כרגע בניחותה אני בודק את הצלחות של שאר החברות .אפרופו DBA היבואן אמר מחיר במידה והיה לו שלא הייתי מוכן לשים (סביב ה1500 לצלחת)