יש חלפים לאחזקה שוטפת משותפים להיילקסים ולנדקרוזרים משנים מאוחרות.
יש בעולם וארה״ב בפרט, שוק חלקים מכניים משופרים.
Printable View
יש חלפים לאחזקה שוטפת משותפים להיילקסים ולנדקרוזרים משנים מאוחרות.
יש בעולם וארה״ב בפרט, שוק חלקים מכניים משופרים.
לדעתי קניתי גמל שחוט בידיעה ,וכמי שרואה את מצב הגמלים בשוק חושב שכל מי שמתעד לקנות היילקס סרן חי ולא מהשמורים (יש כאלה)
אז הגישה צריכה להיות בהתאם עם סייג נוסף שלא דובר פה....
דבר ראשון: שלדה.... המקומות ידועים מראש פשוט לזחול ולזהות פיצוצים בצבע,סדקים וכו.
המחמירים ימדדו עם מטר. אני אחריי יישור שלדה ושיפוץ אצל בעל מקצוע זה לא נגמר בפחות מ12k.
דבר שני(קשור לסייג): מי טיפל בגמל?
ושוב פה עדיף איש פרטי עם ספר רכב מאשר מוסכניק כזה או אחר, רוצה לומר שיש מעט לדעת בטיפול בהיילקס ישן וגם את זה ראיתי לנגד עיניי שמחרבנים בארץ הקדוש.
ועכשיו זה שטושיי בקיבינמאט וטל חסיד כבר פחות ופחות מקבל לקוחות נשארת עם שני בכלי מקצוע שנקראים מכונאים.
בקיצור חשוב מאוד לדעת מי טיפל ברכב ביד האחרונה ולראות תופעות לוואי של ה"מומחים" על הרכב.
דבר שלישי: היילקס סרן חי שייך לדור אחר של רכבי שטח יחד עם סופה סמוראי ודיפנדר
יש לו מעלות וחסרונות אל מול האחרים אך ללא ספק כמוהם יש את הידע והקהילה לתחזק גמל כזה מבלי לאבד את היכולת להחזרי משכנתא, פשוט נדרש התעסקות.
ולכן להלן הבדח לרכש היילקס ב2023:
1.ראה גמלים ונסע בהם עפי הבדח של חנן מהאתר.
2.מצא את הגמל שנקשרת בו.
3.לך תראה לפחות עוד 2 גמלים.
4.תאם עם טושיי/טל/מכונאי נסיעה צפונה דרומה, תסביר לבעל הרכב שעלות הבדיקה וכו עליך
וקבל סקירה מלאה אודות הגמל.
חבר את סכום הקנייה לסכום שקיבלת אצל המכונאי כולל זמינות חלקים ועוד
יצא פחות מ80 שיחקת אותה.
יצא יותר.... צא וחפש גמל אחר!
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
מאמין שזה קשור גם לזהות הנהג בגמל..[emoji16]
הניסיון הקצר שלי עם גמל היה לכמה חודשים איפשהו בפרה היסטוריה-1995-6 עם גמל חדש מהניילונים, חד קבינה. בהחלט רכב מיוחד, לא סוחב (גם כחדש), לא היה לי מקום בקבינה הקצרה, אבל אין ספק שמדובר באחת היצירות המוטוריות שבהן המתכננים הצליחו להשיג את המטרות - פשטות, אמינות, ופונקציונליות, בענק. רכב כמעט מושלם מבחינתי. הבעיה המרכזית של הגמל בארצנו לא קשורה בו ישירות, אלא באלה שחומדים אותו וזאת לדעתי נקודת התורפה העיקרית בחיים איתו.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
וקצת כדי לחבר
זה המחיר עבור כלי סטנדרטי בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות....
סטוק!https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9cd078ad50.jpg
איפה רמי גלבוע?
יש לו אחריות לקחת כאן.
אי-שם סוף ה-80 תחילת שנות ה-90 כתב על הגמל ורכבי טויוטה ככלל.
דמיינו עצמנו נוסעים בסהרה עם האגדות.
ואז נרכש לגדש היילקס 4x4 חדש שנת 93, לדעתי מהמשלוח הראשון שהגיע לארץ.
ידע סדרן הרכב נפש בהמותיו, ושם רב-בריח על ידית הטרנספר..
הצלחנו לשים יד על המפתחות וטסנו (לא באמת..) לחולות ביר-הדאג עוד לפני שהבדואים קראו למקום כך, היו דיונות ריקות מאדם או פחונים.
נכנסנו ומיד שקענו.. וכך הבנו שהאגדה לא ממש אוהבת חול עם המנוע העצלן וצמיגי הקורקינט המקוריים.
אבל למדנו להוקיר את החוסן וההתמד.
החלופה לטרקטור לפעמים.
הגמל ה״מקורי״ נמכר אחרי 5 שנים עם 450K קמ של עבודה קשה, במחיר מחירון למרות היותו יוצא גדש.
זינוק לעתיד, 2001, חבר מכר גמל 97׳ מהמשלוח האחרון לארץ עם סרן חי, כנראה מהאחרונים בפס הייצור של השנתון.
יד ראשונה מפרטי.
חטפתי.
איך אמר הגנב לגנוב.. ״וואלה מן זמאן עברנו לויגו״..
האחרון שנגנב היה לפני שבועיים מליד בית לחם.
וצץ אתמול בדהרייה.
לא מכיר אבל נראה על הנייר כמו משהו ששווה סיכוןקובץ מצורף 145003
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
זה עולה רק 65.
בטוח גרוטאה ;)
נשמע כמו בדיוק סוג הגרוטאות שטושי התכוון אליהם. אבל יהיה אפשר לדעת את זה תוך חמש דקות מול הרכב, אם מישהו מעוניין וזה באזור הצפון אני אשמח לבוא לבדוק. אבל בזהירות כי אם כל זה נכון אני עלול להתפתות לקחת את העסקה.
אני ליוויתי בחור צעיר עם היילקס כזה לפני שנתיים. סיפור של שנה+ שכלל הוצאת כספים בסדר גודל שאין לו על "שיפורים" במקום לתקן דברים בסיסיים, שנגמר בהעברה להבא בתור תמורת אופנוע שטח אאל"ת. מבחינת 'מפרט פייסבוק' הרכב הגיע אליו מרשים ויצא עוד יותר מרשים. והרכב נראה ללא ספק הרבה יותר סקסי מההיילקס רבו הסתמי הלבן שלי. אבל מתחת...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...43217afd26.jpg
אבל,
אחרי כמה בעלים "מאוכזבים" שמשקיעים הון עד שהם מתייאשים ומוכרים,
האוטו לא מצמצם פערים?
אין רכבים שבהם נחוצה רק הישורת האחרונה?
להיפך. רוב התיקונים הם כאלה שרק מחמירים את המצב.
תסביר?
ברשותך, אני אענה .
רק בעל מקצוע שנחשף להרבה כלי רכב של לקוחות! ורואה עבודה של אחרים, יכול את איכות העבודה,או רמת הזוועות
מכונאי חובב, גם אם הוא ברמה מאד גבוהה, ואפילו גבוהה משל מכונאי מקצועי, עדיין נחשף רק לרכב שלו או למספר קטן של כלי רכב, ולמספר קטן של תקלות.
אמרתי כבר מזמן, "הילקס ישן זה בערך האוטו הכי "טיפש " בארץ כיום, אבל לא כל טיפש יכול לטפל בו ".
מנסיוני, רכב שעובר הרבה בעלים, ועקב כך מטופל כל פעם במוסך אחר, ועוד בצורה חסכנית, מצבו מתדרדר ולא משתפר.
טלאי על ילאי, חצי תיקון על רבע תיקון.
רק כשהרכב מגיע לבעלים שמשקיע בשיקום יסודי במקום אחד, המצב הרכב שוב משתפר.
ולא רק בהילקס אלא בכל אוטו ישן.
הילקס, לנדקרוזר 70 טרופר ,סיקס,סופה , סופה, סמוראי, פטרול.
כל הרכבים האייקונים.
בעוונותי, לאחרונה, במוסך החדש התחלתי לטפל גם בלנדרובר, השם ירחם...
בברכה, טושי
טושי מדבר על דברים רציניים. אני התכוונתי להרבה פחות מזה, אבל לא פחות משמעותי בהיבט של להפוך רכב לגרוטאה לא אמינה.
לדוגמא: רכב בן 28. לא כל הפלסטיקה כחדשה. פועל במוסך מפרק מנוע, מנתק צמות מחוברות, ואזיקון ייעודי של צמה נשבר בפירוק. זה אזיקון מיוחד שבצד אחד יש לו מעין נעץ שנכנס לחור במרכב ובצד שני הוא מהודק סביב הצמה. הצמה מהודקת ויושבת טוב, אבל היא לא יוצרת מגע עם הפח של המרכב. יש מהנדס שממש השקיע בתכנון של האזיקון הזה כמה ימים.
עכשיו, עם כל כמה שאתם סומכים על בעל המקצוע, מה הסיכוי שהפועל ימצא אזיקון תואם, ולא יוציא מחבילת האזיקונים שבארגז הכלים שלו אזיקון פשוט ויהדק את הצמה ישירות אל המרכב?
והנה קיבלת את התקיעה הבאה במדבר. כשהבידוד של המוליך מהאלטרנטור נשחק לאחר 70000ק"מ, ואתם ללא טעינה ומצבר במדבר, לבד.
מציע לא לזלזל בדוגמא. רוב התקיעות הן כאלה. לכאורה בנאליות. לא בוכנה סינית שהתפוצצה תוך כדי עבודה.
איך אמר לי פעם החשמלאי הכי מוערך שלי במוסך? : (במבטא רוסי כבד) " רכב מתחיל להתקלקל... במוסך." והאמת היא שאנחנו החובבים לא יותר טובים בהיבט הזה.
כמה שפחות נגעו ברכב ככה עדיף, ורכבים בני 30, נגעו בהם הרבה. הרבה מאוד.
Cable tie with clip
ייתן לך כיוון
אסף.