תגובה: 2023 - האם תם עידן הדיזל? (נגזר)
כמה הגיגים שלי:
1. קודם צריך להחליט אם מדובר ברכב רק לטיולים ואז לעשות השוואה. רכב יום יומי זה משהו אחר.
2. כנראה שהטווח של הדיזל גדול יותר אבל:
א. עלות הדיזל יקרה יותר בכל מקום בארץ.
ב. כמה שמתרחקים מהמרכז עלות הדיזל עולה והבנזין לא. (נסו למלא דיזל ליד ים המלח)
ג. בנזין + גז נותן יותר טווח וגם יותר זול מדיזל.
3. מי שרוצה רכב קטן אין דיזל, (ע"ע ג'ימני) ודאסטר זה לא רכב שטח.
4. יש ברונקו דיזל?
5. גם רנגלר דיזל זה נישה...
לא התייחסתם לנושא הדיזל ולעבור טסטים בסעיף זיהום אויר, גם בפאגרו 2007 שלי שהיה במצב מצויין זה התחיל להיות מעיק ודרש הכנה.
מעולם לא היתה בעיה עם בדיקת זיהום אויר. יחד עם החסרונות של מנוע דיזל מסובך, הגיעו היתרונות של פליטה מנוטרת מחשב.
לגבי טווח ומחירים בתחנות בדרום.
עם מיכל שמספיק לי ל800+ ק"מ (חישוב של צריכה בטיולים, לא רק כביש), מעולם לא נתקלתי בצורך ןתדלק מחוץ לבית. להיפך
יש טיולים בהם אני יוצא עם חצי מיכל כדי להוריד משקל מהאוטו.
אגב,
שאלת תם (לא שאני מתכוון לשים גז ברכב טיולים בנזין העתידי שלי), האם הטווח שלו מגיע למספרים האלה?
וממש לא בקטע של מה יותר טוב דיזל או בנזין, כל אחד ומטרותיו הוא. אני בהחלט לא חושב שדיזל עדיף על בנזין. יודע האל שאם היה נופל לי מחר בבוקר רנגלר במחיר סביר ליד הוא היה מתייצב בחניה ומעיף בבעיטה את הדיסקברי (כבודו במקומו) שחונה שם
פשוט לדיזל, יש יותר מדי קלפים בשרוול כדי להפוך ללא רלוונטי עדיין. לפחות עד שיגיע החשמלי הנכון ויהרוג את כולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
לא התייחסתם לנושא הדיזל ולעבור טסטים בסעיף זיהום אויר, גם בפאגרו 2007 שלי שהיה במצב מצויין זה התחיל להיות מעיק ודרש הכנה.
כי ברכב תקין זה לא נושא לדיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה ממש לא נכון.
בפאגרו הציקו לי אין ספור פעמים על הנושא למרות שהמנוע היה תקין.
את ההאנטר הכשילו פעם על עישון ורק מריבה רצינית העבירה אותו טסט. קצת אחכ בבדיקה במכון הטסטים ברעננה (מכון אחר) האוטו יצא על גבול המושלם מבחינת המנוע.
דיזל במדינת ישראל הפך להיות יקר ומעיק.
אם יש לך רכב טוב כמו ההילקס של דורון או הדיסקו של אייל אין סיבה אמיתית להחליף אבל מישהו שמגיע היום לקנות רכב צריך להבין לא הוא דוחף את הראש.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
גם זה מוגזם.
זה לא שאין תוחלת לדיזלים. פשוט לרכב טיולים בקילומטרז' נמוך יחסית - אין להם יתרון משמעותי כמו שהיה פעם
והדיון הוא על כלי רכב מודרניים יחסית, כלומר הדיזלים אנחנו מדברים בהכרח על מסילה משותפת.
אסף.
אשרי האיש שיכול להחזיק רכב חדש יחסית כרכב שלישי לטיולים בלבד. ואשרי האיש שנשוי לאשה שמקבלת את זה בהבנה. עיני אינה צרה באנשים כאלו. (היא צרה מאוד).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מציע שנסכים לא להסכים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
מציע שנסכים לא להסכים
מציע שלא להסכים בחזרה.
דוגמה מעולם שאתה מכיר אאל"ט? פאת'פיינדר. רבים שאני מכיר נוסעים ברכבים שמעשנים. המון. לא מצליחים לפתור זאת, וקבוצות הווטסאפ מלאות בדיונים על זה וכל מיני כשפים ומכשפים. מקרה של בעיה ספציפית מאוד שאת השורש שלה (כך נראה) איש אינו יודע. והנה לך, נולדת אקסיומה שרכבי דיזל מעשנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אשרי האיש שיכול להחזיק רכב חדש יחסית כרכב שלישי לטיולים בלבד. ואשרי האיש שנשוי לאשה שמקבלת את זה בהבנה. עיני אינה צרה באנשים כאלו. (היא צרה מאוד).
איל, הדיון המקורי היה של מישהו שצפוי לעשות 10000 קמ בשנה כרכב שני שהוא בעיקר לטיולים.
זה רלוונטי להרבה מאוד אנשים
(אצלי בבית למשל הרכב השני עושה פחות מ 2000 קמ בשנה ובקלות (אם רק היתה לי מוטיבציה, ואין) משנים את הסידור ככה שהרכב העיקרי שנוסע הרבה יהיה משפחתית גדולה והשני יהיה רכב שטח קל לעיכול לכל הנהגים שיעשה 1000 קמ בשנה השוטף ועוד כמה אלפים לטיולים)
אסף.
2023 - האם תם עידן הדיזל? (נגזר)
לא הבנתי את רלוונטיות דוגמת הפאטפיינדר ולא היה לי כזה.
היו לי פראדו 2001 ופאגרו קינג 2007, שניהם דיזל ושניהם במצב מצויין עם פחות מ200,000 קמ, נושא מעבר זיהום אויר בטסט היה מעיק ודרש התעסקות כל פעם למרות שהרכבים לא עישנו, אבל כאשר הבוחן קרע להם הנשמה בטסט בסל״ד שאיני מגיע אליו ביומיום התקשו לעבור אלא אם קדם לכך תהליך של חצי מיכל סולר עם חומר ונסיעה חזקה.
אבל לא רוצה לחטוף השירשור יותר מדי.
פעם הידני שלט בשטח, היום כבר לא...
בהתחלה (בכביש) הידני הפגין ביצועים יותר טובים מהאוטומט וצריכת דלק עדיפה. עם הזמן והשתכללות האוטומט, גם הביצועים וגם צריכת הדלק כבר לא נופלת מהידני.
אני אישית מעדיף ידני בשטח.
היתרון העיקרי הוא אמינות.
זה גם מה שקורה עם בנזין מול דיזל בשטח. עם הזמן היתרונות של הדיזל נעלמים. אחרת, למה רנגלר לא מוכרים הרבה יותר דיזל מידני? לא רק בארץ, בכלל בעולם, גם במדינות באירופה שדיזל מאוד נפוץ. (גם בגלל תקני זיהום אוויר אבל לא רק)
אגב, למי ששאל: רכב בנזין על גז לא עושה 700ק"מ על הגז, אלא על הבנזין+גז. אחד לא מבטל את השני. פשוט עוברים מ 70-80 ליטר בנזין ל 150-160 ליטר בנזין +גז.
לדעתי הבלתי מלומדת בעליל-
הדיזל לרכב טיולים בלבד או רכב עם נסועה נמוכה וטיולים- באמת סידור לא מוצלח.
אני לא נכנס בכלל לעתיד מנועי הדידל בעולם הרכב.
אני מתייחס רק לשימוש האישי שלי ברכב שני/שלישי בבית.
וכאן העלויות תחזוקה והאמינות של מנוע דיזל חדש ייחסית כפי שאני חוויתי וחווה כרגע מטילות צל ענק על החיסכון התיאורתי בצריכת הדלק בהשווה לבנזין.
תקלה אחת פעם ב 5 שנים של מזרקים או משאבת הזרקה או איזה חיישן סופר נדיר והכסף נשפך.
אני משווה למנוע בנזין פרימיטיבי
שעלות האחזקה שלו זניחה. והאמינות לצד הפשטות מאפשרות גם לאדם מן היישוב להתמודד כמעט עם הכל לבד.
הייתי מעדיף דיסקו בנזין על דיסקו דיזל.
שמעל לכל הוא גליונטינה שיום יבוא ותכה בחשבון העוש שלי.
זה לא היה שונה מהגראנד דיזל שהתהדר במנוע מרצדס שרק מלהסתכל עליו אתה חש זיעה קרה של לחץ.
נקודה תחתונה
מבחינתי
בנזין גדול
וטיפש
ושתיין
עדיף ברכב שני/שלישי פי כמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
זה ממש לא נכון.
בפאגרו הציקו לי אין ספור פעמים על הנושא למרות שהמנוע היה תקין.
את ההאנטר הכשילו פעם על עישון ורק מריבה רצינית העבירה אותו טסט. קצת אחכ בבדיקה במכון הטסטים ברעננה (מכון אחר) האוטו יצא על גבול המושלם מבחינת המנוע.
דיזל במדינת ישראל הפך להיות יקר ומעיק.
אם יש לך רכב טוב כמו ההילקס של דורון או הדיסקו של אייל אין סיבה אמיתית להחליף
אתה מתאר מכון עבריין שמכשיל.
זה לא אומר שרכב דיזל לא יעבור, זה אומר שיש בעיה במכון.
אם הייתי מחליף לרכב דיזל חדש יותר, הייתי הולך לאותו המכון בו אני עושה טסט מעל 10 שנים.
הם לא מושלמים, אבל לא מושחתים או רעים.
מכון עבריינים ומנוולים במדינת ישראל??? דייייי.... לא יכול להיות!!! [emoji2357][emoji2357][emoji2357]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה מתאר מכון עבריין שמכשיל.
הם לא מושלמים, אבל לא מושחתים או רעים.
מה אתה אומר.
אין בישראל מכון רישוי שאינו עבריין, מכשיל, רע ומושחת.
התכונות הללו הן ביסוד עצם קיומו של מכון רישוי. מאפיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה אתה אומר.
אין בישראל מכון רישוי שאינו עבריין, מכשיל, רע ומושחת.
התכונות הללו הן ביסוד עצם קיומו של מכון רישוי. מאפיה.
איזה קטע.. יש כאלו סבירים+
מחזיר אותך להתעדכן בשרשור הג'יפוקסליפסv/
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דיזל מודרני מאד קרוב למנועי בנזין ברעש (שתלוי גם באיכות תא הנוסעים).
סירחון?
אם אתה מריח בתוך הרכב משהו יש בעיה אחרת מאשר המנוע.
יש אצלינו ברחוב אחד עם היילקס ישנה ומשופרת באופן קיצוני.
כנראה זחילת סלעים וכאלה
בכל מקרה, לפעמים הוא מניע את הרכב ויש ריח של סולר בכל השכונה.
ברמה שאני בבית ומריח את זה מבחוץ…🤣
ובלי קשר, דיזלים מסריחים, אני מכיר את זה מפאגרו BK.
ריח של מאהל צבאי מחומם תנור סולר צבאי (need one to know one)
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
האמת,
לא בדיוק.
לריח של דיזלים ישנים, טרקטורים וכאלו אני רגיל. לא כזה מסריח בעיני. תנור סולר אפילו נחמד (לא מתקרב לתנור נפט, אבל נחמד).
הריח של הדיזלים החדשים (כשהם כבר לא חדשים כמו ביום היציאה מהמפעל) מסריח בצורה אחרת. די גועל נפש. לא יודע להסביר את זה. אולי בגלל שריפה חוזרת של אדי פליטה או שמן, אבל משהו שם פשוט בלתי נסבל.