תגובה: 2 שמורות חדשות בדרום
אני בעד הכרזת שמורות. גם כשזה גורם לי לעיתים לאי נוחות, בראייה ארוכת שנים אני מאמין שזה נכון.
אבל, בכל הכתבות ובמסמך הארוך שחתומה עליו רטג (ואליו צורפה המפה שמופיעה פה) לא היה כתוב בשום מקום שהסטאטוס שונה ל"מאושרת" ולא מוכרזת - וכאשר רוב האנשים לא בקיאים בהבדלים ולא יודעים איפה לבדוק כמו גולשי גיפולוג - זו הטעייה של הציבור. וזה מעצבן.
אגב, אני מנסה להבין מה יש בהכרזה הספציפית הזו שקיבלה כאלו כותרות וכתבות. מה המניע? מה אני מפספס?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Snir
אני בעד הכרזת שמורות. גם כשזה גורם לי לעיתים לאי נוחות, בראייה ארוכת שנים אני מאמין שזה נכון.
אבל, בכל הכתבות ובמסמך הארוך שחתומה עליו רטג (ואליו צורפה המפה שמופיעה פה) לא היה כתוב בשום מקום שהסטאטוס שונה ל"מאושרת" ולא מוכרזת - וכאשר רוב האנשים לא בקיאים בהבדלים ולא יודעים איפה לבדוק כמו גולשי גיפולוג - זו הטעייה של הציבור. וזה מעצבן.
אגב, אני מנסה להבין מה יש בהכרזה הספציפית הזו שקיבלה כאלו כותרות וכתבות. מה המניע? מה אני מפספס?
היח"צ של הרט"ג עובד שעות נוספות..
החלפה שם המנכלית אולי זאת הדרך החדשה שלה
הבעיה בשמורות המוכרזות היא שלפי הפקחים, אסור לנוע שם על שבילים מסומנים במפה אלא אם הם שבילים שמסומנים בצבע. זה לא משאיר הרבה אופציות בתוך שמורה. לא יודע אם זאת גחמה של הפקחים ואם זה כבר נבחן בבית משפט.
בנוסף, לפי המפה והצמידות של השמורה לכביש, יעצור מאן דהוא בלילה את רכבו בצד לעשות פיפי או חס וחלילה מס-2 בשטח, יקבל 750ש"ח קנס. כבר יותר זול לקחת צימר ל 10 דקות ולהמשיך בנסיעה :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
בנוסף, לפי המפה והצמידות של השמורה לכביש, יעצור מאן דהוא בלילה את רכבו בצד לעשות פיפי או חס וחלילה מס-2 בשטח, יקבל 750ש"ח קנס. כבר יותר זול לקחת צימר ל 10 דקות ולהמשיך בנסיעה :rolleyes:
זו מפה סכמטית. אל תיצמד לסימון הזה כחלוט.
לכל כביש וכל דרך סטטורית יש מסדרון של כ-15מ מכל צד (אל תתפוס אותי על הסנטימטר) לטובת תשתיות תומכות.
אז לא צריך להגזים בנבואות הזעם.
פעם כותרת כזו היתה אמורה להיות משמחת.
היום- ברור שזה עצוב.
זה לא שתא השטח הזה יזכה לאיזשהי עדנה או הגנה או שימור אמיתי.
וזה לא שינגישו לנו דרכים חדשות.
הכל הפוך.
זה אומר שנוכל לטייל פחות.
ושהטבע יהיה פחות נגיש.
אלו שמתעללים בטבע בכלל לא יודעים מה זה שמורה.
לאחרונה התוודעתי לנושאים נוספים שהרטג מנהל- וכמו בכל הגזרות זה פשוט גוף שלא עוזר לנו האזרחים בשום צורה.
חבל. עצוב. מרגיז.
יש דברים שאנחנו לא חייבים להסכים עם הגוף הזה, כמו שימור אוכלוסיית בעח/צמחיה שהיא אנדמית לא שטח ספציפי שאולי אפילו לא שמתם לב אליו..
בכל מקרה אני כבר לא בקיא במה שקורא שם ברטג ( כבר שנתיים לא פקח אזורי).
עדיין בעד סגירה לשמורות, קצת פחות נעים קצת מגביל אבל המטרה טובה והניהול קצת לוקה.
דא אני בחודש האחרון מטייל בשמורות ושטחים פתוחים באפריקה והפחד מהפקחים פה רודף מטיילים למרות שהחוקים מקלים יותר עם הגיפאים( חוץ מבצייד) ..
Sent from my SM-G988B using Tapatalk