תגובה: האם שירות צבאי מלא כשוטר צבאי מזכה ב"תעודת לוחם"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
למרות ההייפ הנוכחי - חשוב להפנים שלהחזיק נשק פרטי זה כאב ראש מתמשך. אחריות לא פשוטה.
חידוש.. ריענון... כספת... גניבות נשק... שלא לדבר על המניאק שיכול להתלונן שאיימת עליו רק כי היה נדמה לו ששמת יד על האקדח - ובסוף עם יד על הלב - נגד ג'יהדיסט עם ארפיג'י או קלאצ' זה לא כוחות.
אני בעד שאזרחים יתחמשו - אבל אם בסוף אתם לא מוכנים לכל הכאב ראש מצד אחד והזהירות הנדרשת מצד שני מסביב זה לטווח ארוך - עזבו.
אסף.
לעניות דעתי הגדרת החזקת נשק פרטי כהייפ חוטאת לאמת במציאות הנרקמת מול עינינו.
מדובר בצורך השעה. מי שיכול, למרות הקושי והחסרונות שציינת, צריך לעשות את המאמץ -אם לא למען עצמו אז למען משפחתו וסביבתו הקרובה.
לטווח ארוך או קצר, ימים יגידו. להחזיר תמיד אפשר.
Sent from my 22120RN86G using Tapatalk
אותי אתה לא צריך לשכנע אבל זה באמת לא מתאים לכל אחד.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אותי אתה לא צריך לשכנע אבל זה באמת לא מתאים לכל אחד.
אסף.
אמנם לא מתאים לכל אחד, אבל לדעתי אין קשר ולא צריך להיות קשר לרובאי של מבקש הרשיון.
הרי אם אתה עומד בתבחין של מקום מגורים, גם אם לא עשית צבא בכלל, וגם אם את חרדית עם 10 ילדים, מגיע לך אישור לשאת נשק.
היום כשכל המדינה היא קו עימות בפוטנציה, תבחין הרובאי לדעתי לא תורם.
מה שחשוב זה תבחין רפואי/פסיכולוגי, תבחין עבר פלילי או כל בעיה אחרת גם אם היא לא פלילית ומעבר הכשרה של יותר משעה/שעתיים במטווח.
אני חושב שההגיון הוא שמי שעבר טירונות של שלושה שבועות עם מטווח אחד בודד - מתייחס שונה לנשק אישי ממי שחי צמוד לנשק במשך תקופה. בעיקר בצד של להיזהר ממנו ולהבין ששימוש בנשק דורש אימון ולא רק הדרכה של 50 כדורים.
אסף.
מתישהו, המציאות תשתנה. ואז מדינת ישראל תהיה מוצפת בכלי נשק בידי אנשים שלא כולם ראויים להם או אחראים מספיק.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
כל עוד מבינים שצריך להתאמן והרבה, במיוחד מי שלא היה בעברו לוחם/ פעיל בקו עימות.
לצד, כמו שאסף אמר, ההבנה שמדובר בנטל נשיאה ואחריות. אז זה נכון להתחמש וגם אז, ההתחמשות צריכה להיות פרופורציונלית ולא להכנס להוצאה ענקית ורכישת כלי שלא בהכרח יתאים לשימוש. כל מיני תוספים וכיוב.
ירי ביד אחת, ביד חלשה, התמודדות עם מעצורים, ירי בסביבת אנשים (ריבוי מטרות או חפים מפשע או משולב), ירי במבנה, ליד מבנים ומחסות, תנאי ראיה לקויים עד חושך מוחלט, החלפת מחסניות, ריבוי יורים (מניעת דו"צ). ועוד ועוד ועוד...
לא לומדים ביום אחד, גם לא בחודש אינטנסיבי. וזה גם לא זול, בלשון המעטה, לאדם מהיישוב.
בהצלחה ושלא נצטרך.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
מתישהו, המציאות תשתנה. ואז מדינת ישראל תהיה מוצפת בכלי נשק בידי אנשים שלא כולם ראויים להם או אחראים מספיק.
יקחו אותם חזרה, כמו שקרה בעבר.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
והרי החדשות:
היא כבר מוצפת.
ומכיוון שכך, וכל עוד לא נאסף הנשק הלא חוקי, הדבר המתבקש הוא "מאזן אימה" בין הנשק הלא חוקי לנשק החוקי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
תוריד מאתר האישורים הצהלי את
אישור על מהלך שירות צבאי (830)
נכון. במידה והיית לוחם המילה "לוחם" תופיע בטופס 830
אני יכול להבין ולקבל שמי שלא החזיק נשק בצבא ואינו רובאי נדרש להכשרה ארוכה יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
התכוונת שיגיע הרגע בו גם למי שאינו פושע יהיה נגישות לנשק?
כי הפושעים מזמן מצויידים.
דעתי כדעתו של שי, רקע/ עבר פלילי ונפשי נקיים ותקינים חשובים יותר לקבלת רישיון נשק מאשר מיומנות גבוהה בתפעול הנשק.
גם אם זה "לא כוחות" אקדח מול מחבל חמוש בנשק ארוך + RPG עדיין זה עדיף מלהתחמש בסכין מטבח.
בהיבט האישי שלי, האבסורד של הביורוקרטיה המפגרת כאן מוקצן, היה לי רשיון ואקדח במשך כ-30 שנה ללא שום בעיה אבל כשהרגשתי שאיני יכול לסמוך על האקדח עוד למרות שתוחזק היטב (הלווו...אקדח בן 50 ..) וביקשתי להחליף לאקדח חדש ולא התאפשר לי אלא אם הוציא רישיון נשק מחדש - ולא עמדתי בתבחינים דאז- לכן, החלטתי שמפקיד האקדח ומוותר על הרישיון - החלטה שהצטערתי ומצטער עליה עד היום.
דרך אגב, הרצון לקבל רישיון נשק מחדש קם בי עוד הרבה זמן לפני זוועות המלחמה הנוכחית בגלל חוסר המשילות והמצב בארץ שרק הלך והתדרדר .....
דרך אגב שני, אישית מעריך את עצמי כבעל מיומנות סבירה++ בתפעול נשק, בשירות הצבאי נבחרתי כצלף מצטיין ואף השתתפתי בתחרויות קליעה, בימיי כסטודנט צעיר עבדתי כמאבטח כולל מאבטח אישי (שומר ראש) ומאבטח העברת כספים בבנק ישראל- במסגרת עבודתי זו עברתי קורסים והשתלמויות שונות שהועברו על ידי מדריכים מיחידת אבטחת האישים בשב"כ אז תכלס אני דיי בסדר בתפעול נשק...
למרות כל אלו אני כרגע נטול רישיון נשק ונטול נשק....באסה...
אני מקווה שכעת, עם ההקלות בתבחינים ועם הכאוס שנוצר יעלה בידי להוציא רישיון נשק מחדש.
בתור עו"ד לא יוצא לך לנסוע ולעבוד במקומות שמזכים.....
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
שחר, זה אכן התבחין שעל פיו מקווה לקבל רשיון לנשק.
לאחר בדיקה אני לא זכאי לתעודת לוחם.
הפסקתי לעקוב אחרי העדכונים התכופים, אבל בפעם האחרונה שרפרפתי - מי שלא חלפו 20 שנה מאז החזיק ברשיון גם זכאי לחדש (היו הרבה כמו שלמה שרשיונם נלקח בעשורים האחרונים - העם היהודי פורק מנשקו בשיטתיות).
אקדח+50 כדור זה כבר די 2022... אולי כדי להוריד אחד ולקחת ממנו נשק אמיתי...
תבחין - רישיון ב-20 שנה אחרונות קיים ברשומות אבל לפי בדיקה שעשיתי לא קיים בטופס המקוון של משרד הפנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
שלום,
במהלך הימים האחרונים אירעה תקלה בהפקת אישורים באתר האישורים של צה"ל.
הנושא טופל וכעת ניתן למצוא ולהוריד את האישור באתר האישורים תחת "האישורים שלי".
לנוחיותכם לינק לאתר האישורים
https://ishurim.prat.idf.il
יש התקדמות מסוימת
העדכון מאתמול באתר מבשר שטופס 830 הופק אבל בלחיצה על צפייה בטופס רושם : הקובץ לא קיים . גם למייל לא הגיע
ידוע אם עדיין יש תקלה ?
תודה
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
עדיין "שגיאה בהתחברות".
וככה כבר מיום חמישי.
כמובן לא עונים במספר הטלפון שפורסם או להודעות שנשלחות אליהם.
אני ממש לא מתפלא. כמו כל דבר/שירות של מדינת ישראל, הם לא באמת מעוניינים להוציא לכם אישורים או לתת לכם רשיונות או בכלל לעבוד
כמו שכבר נאמר כאן: בעיצומה של התקפה על היישוב שלכם, תהיו מצויידים בגרזן או מצ'טה, ואם תצליחו להתקרב לאחד הנבלות ולהרוג אותו, קחו ממנו את הנשק והתחמושת שלו.
אני יכול להגיד שיש אצלנו כ3 חמושים חדשים (אקדח) בשבוע.
חלקם סגרו עסקה תוך 7 עד 10 ימים מיום הבקשה.
תירגעו עם האקדחים, תנו לגל הזה לעבור ותקנו אח"כ בנחת ובזול "כחדש" ממתלהב שוויתר על הרשיון כי כבר בטוח בחוץ.
למזלנו, ההפתעה לא סיימה הפעם את השלטון היהודי על שטחי א"י וכעת כל עוד צה"ל מגוייס זה גם לא יקרה.
תלמדו מהשכנים אזרחי ישראל , אלו שדוברים ומבינים את שפת המקום ותרבותו אבל בינתיים נהנים ממנעמי השלטון הנוכחי -
א. סבלנות
ב. אחרי שתצטיידו בו, לעולם אל תוותרו על הנשק, כשתצטרכו ולא יהיה- זה כבר יהיה מאוחר מדי