היום שוחחתי עם מגייסת מטעם היחידה והבהירה לי שללא צו 8 , חיול והצמדה ליחידה כזו או אחרת לא מקבלים מתנדבים. כנראה שעדיין לא מאורגנים שם עד הסוף.
Printable View
זה מאתמול בערב.
חמ"ל יחידת ניוד מרכז.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...737e89c9e5.jpg
גם אני הצטרפתי להתנדבות אבל אחרי שני משמרות הבנתי שהשברולט היא בערך האוטו האחרון שמתאים לצרכים.
לעומת זאת בשבת האחרונה נסעתי להתנדב בטיול של חברת שבילים. לקחתי זוג הורים ושלושה ילדים לטיול ושם השברולט כיכבה. אז הנה עוד אופציית התנדבות.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
לכמה זמן מגוייסים? אלו שכן
לי אישית קשה לשלב התנדבות עם העבודה, צריך לוותר על משהו, אז גיוס יותר מתאים לי
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
נראה לי שאין בעיה לצאת. כרגע הם פולטים את כל מי שעזב ולא חזר יותר מ-48 שעות כדי לשחרר תקנים.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
מי שצלח את שלב הבירוקרטיה והגיע לגדודים, שם הכל גמיש יותר. מאמין שזה המקרה של נדב.
לפניי שבועיים באמת לא הכל היה מוסדר אבל עכשיו בשביל להגיע לשטח צריך לעבור בירוקרטיה שככל הנראה כוללת חיול.
וכן, בכאוס שהיה פה בשבוע הראשון לא דיברו על החזרי דלק ועניין הביטוח לא היה ברור. זה עדיין לא מנע מעשרות אנשים להגיע. אני ביליתי סופש שלם בבית קמה עד שגייסו אותי מהיחידה שלי. ההתנדבות כשמה, ולך אדון זיו, אתה ממש לא חייב להצטרף, אבל אין לך שום זכות לבקר מתנדבים שבאו לתרום כמיטב יכולתם במה שהם רואים לנכון.
לי הודיעו שלא אוכל להמשיך ואפילו ביטלו לי משמרות שכבר הייתי משובץ, ואז חזרו ושאלו אם אוכל בכל זאת להמשיך. כמתנדב כמובן.
לא שמעת ממני מילת ביקורת על המתנדבים.
הביקורת שלי על מי שמנהל את כל הבאלאגן הזה.
מעבר לכל הבעיות של חיול וכו', אני לא מבין איך צבא שאמור להתמודד בארוע רב זירתי (וזה עוד לפני אירן), צריך בזמן ארוע מול הזירה החלשה ביותר, עזרה ברכבים ונהגים.
יותר מדי גנרלים, יותר מדי מתלהבים, ומבלבלים את המוח.
אני שומע את עוזי דיין ומתחלחל- מאיפה האילתור הזה?
מה לפקוד העורף ולהובלת כוחות? בשטח? נהיו פלס"ר?
חברים, מי שעוד לא הבין את תמונת המצב מוזמן לצפות בהרצאותיו של אלוף בדימוס איציק בריק. לא רק באלו הזוכות לפרסום לאחרונה בהן הוא מתריע על מתקפת פתע שתמוטט את קו ההגנה הראשון ותטבח באזרחים חסרי הנשק, אלא גם בחוסר מוכנות הצבא למלחמה, חוסר מוכנות הימח"ים ומערך ההובלה המסתמך על קבלנים אזרחיים.
עכשיו כבר מאוחר מדי לביקורת... היא הייתה צריכה לבוא שנים קודם, שנים בהן הדירו אותו ושכמותו מאולפני הטלויזיה. אותם פרשנים וגנרלים במיל' ממשיכים לשבת באותם אולפנים ולצקצק בלשונותיהם ואילו אזרחים חפציי קיום בהחלט נחוץ שיתנדבו כדי לכסות על המחדלים .
שאו ברכה, שמרו על עצמכם. תזכרו שיכול היה להיות הרבה יותר גרוע, ותתפללו שלא יהיה הרבה יותר גרוע.
כמעט כרגיל, ויכוח לשם ויכוח?....
מה לא ברור?
מי שמתחייל הוא כבר לא מתנדב. הוא חייל מילואים לכל דבר ועניין.
וככזה, הוא במילואים עד שישחררו אותו. מתי? מתי שיראו לנכון לשחרר אותו. זה הכל.
ולכן זה אחד התנאים להתחיילות - אתה מצהיר שאתה פנוי לשירות מילואים פתוח וגמיש לגמרי ככל שיידרש ממך, ללא תאריך סיום ידוע.
וכנראה שיש כל מיני מסגרות שמתעלמות מההנחיות במודע או שלא (מי אמר שיש שם בלגן, בלשון המעטה?.... אמר ולא ידע עד כמה צדק) או שעדיין יכולות לקבל מתנדבים כמו בימי המלחמה הראשונים - בתקן של מתנדב, כזה שבתכל'ס לא מגיע לו כלום. גם לא דלק - ואם גם במהלך ההתנדבות-נטו קיבלנו/קיבלתם את הקישור לתדלוקים בתחנות של "דלק", זה כנראה רק בזכות נדיבותו המבורכת של מישהו ולא כי החוק מחייב אותם.
אני רק רוצה להזכיר שצה"ל הוא צבא העם וככזה גם שם לפעמים הדברים מתנהלים על בסיס ה "יהיה בסדר" כשם שזה האופי של הישראלי הממוצע....להתנהלות כזו יש כמובן חסרונות אבל יש לה גם יתרונות לא מעטים שלדעתי הם אלו המהווים את ה "X" פקטור והיתרון הישראלי על פני שאר העולם...
תכלס זה מה יש ועם זה ננצח
אצלנו מי שרוצה יכול לעזוב. מה שלא מאפשרים זה לצאת לשבוע הביתה למשל.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
כשמנהלי הצבא עסוקים בלהתגונן, לשוחח עם מילואמניקים ולהתחנן שיגיעו, להסביר למה הם לא פריווילגים ולהתחנן שמנהלי המדינה יקבלו אותם לשיחה והצגת המצב
כש"נערי האוצר" נמדדים בכמה יוכלו לקצץ מתקציב משהב"ט.
כששיח מתלהם על קיצוץ תנאי משרתי הקבע הוא השולט.
כשעל כל שעל מחפשים איך לפגוע בצבא ובאנשיו, עוסקים בהורדת המוטיבציה ויוצרים מצב שכל קצין שלא נראה שיקודם לסא"ל - מפוטר.
כשיוצרים פער בדרג הביניים (סרן-רס"ן) ונשארים רק הבינוניים ולא הטובים ביותר,
כשהחברה מקדשת את הממון ולא השליחות
מה אנחנו מצפים שיקרה?
אז בריק צעק
וליברמן התריע (כמעט אחד לאחד)
ועל מנת לאבטח סוכה מתלהמת בכפר פלסטיני נדרש להקצות כוחות
ועוד ועוד...
בצבא שאני שרתתי בו, מנהל שהיו מעירים אותו ב 0200 כי הבחינו במשהו חריג, ואז שוב ב 0400 - היה אולי אומר - נבצע הע' מצב ב 0800 אבל במקביל היה מנחה להעלאת עירנות ולתגבור עמדות (ויצא לי להיות בכמה וכמה צמתים כאלו).
כל הנ"ל נכתב מכעס ותסכול
ניסיתי בלי להכניס פוליטיקה
אבל חייב לשתף (ולא רק את משפחתי וחברי) כי אני כועס. מתפוצץ מכעס! ותסכול...
וחייב להיות איזה שינוי!
זהו.
פרקתי (ולא נרגעתי..)
הכול נכון חוץ מזה שהרוב זה תחושות ולא עובדות.
הצבא מחליט איך להשתמש בתקציב שלו.
לצבא אין תוכניות ארוכות מאורך כהונת רמטכל וכל רמטכל משנה אותן.
בדרום לא היה פחות כוחות הגלל הסטת כוחות לאיוש.
היה פחות מדי כוחות בגלל הערכה צבאית בחסר אל מול הסיכון.
מעבר לכך הצבא היה בהדממה.
הוציאו את רוב הצבא לחופש וחשבו שהחמאס רק נובח ולא נושך.
מה תגיד על חיל האוויר שלא היה כמעט נוכח בלחימה בשעות הראשונות?
גם הוא היה בשומרון?
בריצור, לא שאני רחוק ממך בהשקפות אבל אתה לא מפריע לפוליטיקה לבלבל אותך
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
נוהג להגיב רק על דברים שאני יודע / מכיר אישית. במקרה הנ״ל, יכול להעיד שהפלגה של הבן יחד עם כוחות רבים נוספים, התקפלו מעזה בתחילת אותו שבוע ועלו חזרה ליחידה ואז בהמשך השבוע הוקפצו לאיו״ש…
קשה לי להעריך בכמה היתה משנה הנוכחות שלהם בעזה את תמונת המצב הכללית, אבל לאור הלחימה שעשו ששבו לעזה, בשבת, ובאיחור ניכר, כנראה שהשארתם בעזה היתה משפרת במשהו את התוצאה.
המחדל של המודיעין הוא בלתי נתפס.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בועז,
אני מכיר (גם) עובדות ולא רק תחושות.
מסוקים ראשונים הוזנקו תוך דקות, רק שהיו רחוקים.
הטייסים מתארים מצב מתסכל של נחילי אדם ורכבים חוצים - על כל אחד שנורה יוצאים עשרה.
תוכניות "חומש" מדברות גם עשור קדימה, ונעשות תחת אילוצי תקציב וקיצוצים קשים.
(השתחררתי לפני שנים רבות, אחד הפרוייקטים האחרונים שהובלתי היה תהליך חשיבה וחקר צופה פני עתיד - עשר שנים קדימה בהיבט מודיעין, רכש ופקודות מבצעיות).
כמי ש"חי" את עולם הצבא מאוד מקרוב, אני מכיר ומודע לתהליכים עליהם כתבתי.
לגילוי נאות - אשתי פורשת צבא, אני הייתי שם לא מעט שנים, יש במשפחה מספר קצינים בקבע ארוך ו2/3 מילדי קצינים (השליש האחרון עדין לפני גיוס) וברור להם שלא יישארו לקבע ארוך ולא אפרט כאן מדוע.
עכשיו (1520) בגל"צ בדיוק מדברים על נושא גיוס הרכבים, ביטוח, תשלום, פיצוי וכד'
אני הבנתי שלא מגייסים טנדרים ידניים.
הרגשת הקלה לא פחות מזה שהבת שלי ג'ובניקית בקרייה [emoji16]