תגובה: דנה 30 סופה vs דנה 30 jk מי יותר חזק
אין לי מושג מה הולך בסופה אבל בJK הסרן הקדמי(30/44) מגיע עם היי פיניון ואמור להיות חזק יותר משל הYJ
בדנה 30 לא מומלץ לעלות ליחס העברה מעל 4.56, 4.88 זה כבר ממש גבולי בגלל הפריכות של הגג"שים.
דנה 30 מחוזק(בפנים ובחוץ) יכול להחזיק בשמחה צמיג 35" ולרוב עדיף לא להחליף לציריות מחוזקות בסט-אפ כזה
כי תמיד עדיף(וזול:p) שנקודת הכשל תהיה בצירייה ולא בדיפרנציאל ככה שגם התיקון בשטח די פשוט.
אחרי כל זה, תמיד עדיף סרן גיבור ממותג וסקסי אבל זה מתחיל בסביבות 30K ש"ח וצירייה עולה 1600:)
ובאמריקה? כמו באמריקה.. ה' הוא גדול והכל הרבה(הרבה!) יותר זול.
בהצלחה לכולם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל אדיב
אין לי מושג מה הולך בסופה אבל בJK הסרן הקדמי(30/44) מגיע עם היי פיניון ואמור להיות חזק יותר משל הYJ
בדנה 30 לא מומלץ לעלות ליחס העברה מעל 4.56, 4.88 זה כבר ממש גבולי בגלל הפריכות של הגג"שים.
דנה 30 מחוזק(בפנים ובחוץ) יכול להחזיק בשמחה צמיג 35" ולרוב עדיף לא להחליף לציריות מחוזקות בסט-אפ כזה
כי תמיד עדיף(וזול:p) שנקודת הכשל תהיה בצירייה ולא בדיפרנציאל ככה שגם התיקון בשטח די פשוט.
אחרי כל זה, תמיד עדיף סרן גיבור ממותג וסקסי אבל זה מתחיל בסביבות 30K ש"ח וצירייה עולה 1600:)
ובאמריקה? כמו באמריקה.. ה' הוא גדול והכל הרבה(הרבה!) יותר זול.
בהצלחה לכולם
4.56 מספיק לצמיג 35"
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
4.56 מספיק לצמיג 35"
ב3.8 זה לא אופטימלי, ב3.6 זה מעולה..
ההבדל מגיע בגלל היחס השונה בגיר
דנה 30 סופה vs דנה 30 jk מי יותר חזק
במנוע 3.6 יחס העברה של 4.56 עם 35״ מחזיר (כמעט) לסטאפ המקורי (3.73 עם 32״).
Sent from my iPhone using Tapatalk
חלק מה-JK הישנים עם מנוע 3.8 הגיעו במקור עם צמיג 29-30 ויחס 3.21.
כבר עם "שדרוג" לצמיג 31 הם היו עגלות מהגהינום.
אם בדנה 30 של JK יש פיניו ןגבוה, משמע החיתוך הוא הפוך (RC). וזה אומר שסרן דנה 30 של -YJ/XJ/ZJ/סופה שהוא גם בעל חיתוך הפוך ופיניון גבוה. אז בכל מה שקשור לדיפרנציאל הוא באותו חוזק ממש של דיפרנציאל דנה 30 ב-JK.
ואם כבר, ההאוזינג בסופה יהיה חזק יותר פשוט כי הסרן עצמו יותר צר. ככל שבית-סרן בחוזק נתון יהיה רחב יותר, כך יהיה מועד יותר לחיוכים. זה פשוט מאוד - אורך מנוף.
וזה לא אומר שסרן סופה לא עלול לחייך/להיסדק מתישהו. תחפשו בעמוד ענן לאורך נחל ערוד את הנקודה "דרור ברלי התקוע" שמאחוריה סיפור מור"ק משובח על האוזינג קדמי שנשבר.....
החולשה המיוחסת לקורונה והפיניון של דנה 30 בסופה/YJ ככל שיחס ההעברה יורד היא בתיאוריה. על הנייר.
בפועל, אישית לא ראיתי אף סופה עם 4.10 או 4.56 וצמיגי 33'-35', ששברה משהו בדיפרנציאל. אבל זה לא אומר שזה לא נכון ולא יכול לקרות. ממש כמו שהקביעה התיאורטית על פחות שיניים בפיניון=חלש יותר, לא בהכרח דרמטית כמו שרבים, גם אני, עושים ממנה. כנראה שמרווח הבטחון אולי מצטמצם והסיכון לשבירה אכן עולה - אבל אם תנהגו נכון ולא תתחרעו, אין סיבה שתשברו משהו גם עם צמיג 35.
אז על מה הרעש? כי כן ראיתי בסופות המון ציריות קדמיות שנגזרו וצלבים שנשברו. רוב אם לא כל השבירות מין הסתם היו בג'יפים עם צמיגי 33' ומעלה. אין מה לעשות - עליה במידות הצמיגים ל-33' ומעלה דורשת שדרוג לא קטן ולא זול בסרן הקדמי. זה ממש לא רק עניין של סט צמיגים, וגם לא רק החלפת שני סטים של יחסי העברה. צריך לעבות ולשריין עוד כמה דברים, וזה עולה כסף.
בסופה יש גם שני סוגי ציריות מקוריים - רגילה עם צלב 27, ו"מחוזקת" עם צלב 30.
בציריה המחוזקת, מי שגדול וחזק יותר זה רק הצלב, אבל בגלל שהכוסיות גדולות יותר, האזניים של היוקים דקות יותר ופריכות יותר מאשר אלה שבציריה הרגילה, שהצלב הוא הפיוז שלה.... כלומר, הציריה ה"מחוזקת" לכאורה, בתיאוריה, חלשה יותר מהציריה הרגילה.... מנפלאות תע"ר.
כמובן שיש להשיג גם ציריות אפטרמרקט חזקות באמת, כרומולי וכו'. יקררר. ביחד עם צלבים של CTM, כנראה תקבלו שקט בגזרה הזו ותוכלו לסחרר צמיג 35.... אלא שהעומס לא נעלם. הוא רק מתחיל לנדוד ולחפש לעצמו פיוז אחר לאורך המכלול וכנראה ימצא אותו בדיפרנציאל...
הסתובב ברשת סרטון שמתאר פרויקט חיזוק מסיבי לסרן דנה 30 של YJ כדי שיוכל לעמוד במשימת בניית ג'יפ עבירות עם צמיגי 37... לא זוכר. כמות הברזלים שריתכו שם, פשוט מטורפת.... עם כל החלקים האקזוטיים והעבודה שהושקעה שם, עלות פרוייקט כזה כנראה עוברת ולא במעט את מחירו של סרן G2 CORE44 מחוזק ומוכן להרכבה שלטעמי עדיף, כי הוא מכלול של מוצרי מדף, עם מק"טים. מה שנשבר/מתבלה, אפשר להחליף.
בסופה שברתי ציריה עם 31 ויחסי העברה מקוריים
בקלות
כי ככה זה כשאתה נעול קפיצה אחת מספיקה
לא היו דברים דומים ברוביקון
כמובן שזה על דנה 44 שם , וגם 35״ , ו 4.88
וזה דרך אגב היחס העברה הטוב יותר ב jk [emoji16] מנוע 3.6 ולא 4.56 ל 35״
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
וזה דרך אגב היחס העברה הטוב יותר ב jk [emoji16] מנוע 3.6 ולא 4.56 ל 35״
לא מבין על סמך מה אתה קובע זאת.
האם ניסית את 2 היחסים?
האם לשימושים שלך ה 4.88 עדיף?
מספיק להציץ בטבלה המפורסמת, כדי לראות
שהסל״ד מתחיל להיות גבוה (מידי) במהירות שיוט שפוגע בנסיעה בכביש.
טענתי שאם רוצים לחזור לסטאפ של היצרן על 35״, ה 4.56 הוא היחס המומלץ.
מהסיבות הבאות :
שהוא ( המקורי ) לא יחס להיט לזחילה/טיפוס וטיול בכלל. הוא נולד לכביש.
חזרה ליחס מקורי לא לוקחת בחשבון שעדיין גלגלי 35״ הרבה יותר כבדים אז אם בא לך אוטו ״חי ושמח ״ עדיף לעלות עוד מדרגה אחת למעלה ביחסים ( כמו בחורה )
שעם jk מוגבה על 35״ , אני לפחות , ממילא לא נוהג מהר על הכביש , זה לא בטיחותי. אני לא עובר 110 גם אם לרכב אין בעיה , יותר כמו 100 קמ״ש בדרך אל ומהטיול. לאן יש למהר ? אני לא מרגיש בעיה של סלד נהפוך הוא , מרוויח בעליות גם בכביש.
כמובן שאפשר גם להישאר עם 4.10 המקורי על 35 , היו לי גם שותפים כאלה לטיולים ולא קרה להם כלום . אני מודע שזה עניין של העדפה אישית.
הד
לפני שבחרתי ביחס העברה, נהגתי על גיפים עם 2 יחסי העברה הנדונים (בשטח ובכביש).
בכל מתארי השימוש (מלבד זחילה) ה 4.56 עם 35״ הרגיש לי יותר מתאים. היות ואני יותר אוהב לטייל ופחות לזחול, בחרתי בו.
אגב, מי שממש אוהב את ג׳אנר הזחילה, בוחר ב 5.13 עם 37״
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
לפני שבחרתי ביחס העברה, נהגתי על גיפים עם 2 יחסי העברה הנדונים (בשטח ובכביש).
בכל מתארי השימוש (מלבד זחילה) ה 4.56 עם 35״ הרגיש לי יותר מתאים. היות ואני יותר אוהב לטייל ופחות לזחול, בחרתי בו.
אגב, מי שממש אוהב את ג׳אנר הזחילה, בוחר ב 5.13 עם 37״
מי שחושב זחילה מתקין רוביקוואלר
אתה רוצה שילוב של יחס נמוך כמה שיותר קרוב לגלגל עצמו יחש עם יחס נמוך נוסף בטרנספר. אחרת, אתה מייצר עומס נוסף על אחד המכלולים. אבל זה כאמור למחמירים
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
טרי מאתמול
שאלתי מישהו שבר סמכא בחוזק סרנים. הוא זה שמתקן אותם.....
הוא פוסק חד משמעית שסרן דנה 30 סופה חזק משמעותית מזה של JK/JL.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
טרי מאתמול
שאלתי מישהו שבר סמכא בחוזק סרנים. הוא זה שמתקן אותם.....
הוא פוסק חד משמעית שסרן דנה 30 סופה חזק משמעותית מזה של JK/JL.
בטוח שהוא פסק משפט צדק, נשמח לשמוע את הנימוקים.
הביצה עצמה בסרני הדנה 30 רוורס קאט האלה מין הסתם בחוזק זהה וכל הויכוח מתמקד בעיקר בגוף הסרן עצמו - ההאוזינג.
היום ביקרתי אצל מומחה נוסף. צפוני יותר. כל מי שמכיר אותו מחזיק ממנו דוקטור לג'יפים.
לשני המומחים אותו שם פרטי. זה רמז עבה/דק נוסף.
ממש לא הופתעתי ששניהם ציינו את אותן נקודות - רוחב הסרן שמגדיל עומס ו"מנוף" ומזרז חיוכים + איכות נמוכה יותר של ההאוזינג - הדוקטור הדרומי מתאר צינורות שמסתובבים בתוך הביצה. ידעתי את כל אלה כבר מזמן, אבל נעים לקבל אסמכתא מהמומחים שמאשרים שצדקתי.
לזה אפשר להוסיף ש-JK גדול וכבד יותר מסופה ואת נטיית בעלי הרנגלר להתפרע עם גודל הגלגלים.
מצד שני, סרן סופה ממוצע הוא הרבה יותר ישן, שבע מעללים ועייף מסרן JK ממוצע
וכן הלאה.
אני, את התשובות שלי קיבלתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ע
לזה אפשר להוסיף ש-JK גדול וכבד יותר מסופה..
כבד יותר מסופה ממוגנת עמוסה?
האם סרנים קדמיים בממוגנות זה משהו מוכר?
בזמנו, נסעתי המון על ממוגנות, ספציפיות ש״הכרתי״ רצוף מספר שנים.
לא שמתי לב לתופעה כזו.
בממוגנות רוב תוספת המשקל היתה מאחור.
הממוגנות בד"כ לא נסעו בשטח.
הממוגנות נסעו על צמיג 29' עם אופסט חיובי. אמנם רנפלט והג'נט היה כבד למדי, אבל קוטר הגלגל לא הפעיל מנוף מטורלל על קצה הסרן כמו שברנגלרים JK עם בידלוקים וספייסרים וצמיגי 35 שהרנגלריסט הממוצע לא יכול בלעדיהם כי אחרת איך ייראה הכי גבר-גבר?....
זה מוזר, אבל בממוגנת הסרן הקדמי כמעט לא הרגיש כלום מתוספת המשקל, אבל את ההאוזינג בדנה 60 האחורי הגיבור דווקא כן היה צריך לחזק....
בקיצור - אתם יכולים לישון בשקט. הסרנים האלה בסופות מספיק חזקים.
זה לא אומר שכשהם מזדקנים, ואחרי מי יודע כמה השתוללויות וקפיצות והשד יודע מה, הם לא ייסדקו/יכשלו מתישהו.
אבל זה בטח לא משהו כרוני.
המון סופות ממוגנות נסעו על 31, רוב אלו שפגשתי.
משקל הגוף הממוגן מתחלק על הסרנים, יותר מאחור אבל זה עדיין הרבה יותר מקדימה ביחס לסופה פרטית.
תעודת כבוד לסרן..
הממוגנות הורכבו עם צלבים 30 וצינורות מעובים. (משנתון מסויים כל הסרנים בסופה היו עם צינורות מעובים וצלבים של ג'יפ סו"ד היו 30)
אסף.
צלבים 30 מותקנים בציריה ה"מחוזקת" שהאזניים שלה דווקא דקות חלשות יותר, והזכרתי את זה באחת התגובות הקודמות.
בציריה הרגילה עם צלב 27, הצלב הוא הפיוז ויישבר ראשון.
בציריה המחוזקת, צלב 30 חזק יותר ואז אוזני הציריה נשברות....
בקיצור..... באו לברך ויצאו מקללים.
ציריה מחוזקת אמיתית, כרומולי, עם צלב CTM, וואלה, זה באמת טוב.
רק שתקחו בחשבון שאם השקעתם בזה לכבוד צמיגים גדולים באמת (נגיד 35') אז דעו שהעומס לא התבטל ולא נעלם. הוא קיים והוא ינדוד לאורך ולרוחב הסרן כולו ויחפש לו פיוזים במקומות אחרים במרחבי הסרן. רוצים להשתתף בניסוי?..... תכינו כסף ותבנו את כל הסרן קומפלט מאפס. אחרת, יהיו עוגמות נפש.
סופה שבנויה לטיולים בצורה מאוזנת, על צמיגים 31 או 32, לא זקוקה לכל המשחקים האלה. סרן דנה 30 רוורס-קאט המקורי חזק מאוד, חזק מספיק, והוא ישרוד הכל גם בג'יפ שעובד קשה ללא הפסקה.
אבל תתחילו להשתעשע בצמיגים גדולים, מובטח לכם תהליך ארוך ומהנה של שבירות, תיקונים, ניסויים וטעויות ותהיות והרבה-הרבה למידה. צמיג גדול וכבד מביא איתו שק ענקי של חסרונות וצרות בתמורה ליתרון אחד - עדיפות קלה בעבירות בקצה הבאמת עליון של קצוות המעטפת. משהו שנהיגה מיומנת יכולה לפצות עליו ולאזן אותו היטב.
ואם מוכרחים צמיג גדול יותר, נגיד 33, ושואלים לדעתי? אז אני מעדיף 33/10.5 הצר יותר (רוחב של צמיגי 31 גנריים, שקול ל-265 מ"מ במידות מילימטריות), אבל גם קל בהרבה, שיעיק פחות על הסרן הקדמי ומערכותיו.
ואגב סופה ממוגנת - הסופות הממוגנות שהכרתי, (ואני הכרתי המון, ממש המון. בשנות המילואים האחרונות נהג חפ"ק), נסעו על צמיגי הגודייר רנגלר AT הצבאיים הגנריים, במידה 235/75R15. שזה 29'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואם מוכרחים צמיג גדול יותר, נגיד 33.
זה לא ״מוכרחים״ ., בעיקר ״רוצים״.
ההבדל המדוד בעבירות בין 31 ל-33 קטן בהרבה אפסים מעלות השדרוג המכני הנדרש כדי שזה יעבוד כמו שצריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואגב סופה ממוגנת - הסופות הממוגנות שהכרתי, (ואני הכרתי המון, ממש המון. בשנות המילואים האחרונות נהג חפ"ק), נסעו על צמיגי הגודייר רנגלר AT הצבאיים הגנריים, במידה 235/75R15. שזה 29'.
הרבה סופות מסוף שנות ה-90 היו עם 31.
מניח שזה עניין של הקצאות וחידוש צי מקומי.