התוצאה הסופית 30 אמפר. לא עובר את הנתון הזה.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Printable View
התוצאה הסופית 30 אמפר. לא עובר את הנתון הזה.
לביא,
מצטער לא מבין אותך.
מה אתה מודד? מה צורך המצבר צרכנים \ DC2DC, או מה מוציא האלטרנטור?
אם זה הDC2DC , למה שהוא יעבור 30A? אני לא מבין את ההערה "לא עובר את הנתון הזה.
יש לך ממיר חכם שמדווח בזמן אמת.
בסרק, שכל הצרכנים מחוברים ( מצבר צרכנים, מזגן, אורות.....) מה המתח שהממיר רואה בצד של המצבר של הרכב?
לא הצלחתי להבין, גם לאחר כל ההתכתבות הזו, מהיכן המידע שהאלטרנטור לא מוציא מעל 30 אמפר.
אתה מציין את המידע הזה, לביא. מה המקור שלו? הברושור? מוניטור של המפצל? מד זרם עצמאי שאתה מיקמת על יציאת האלטרנטור? לא על הכניסה לרכיב המפצל. אני מדבר על מוצא האלטרנטר בצמוד לאלטרנטור.
הצלחתם לסבך משהו מאוד אבל מאוד פשוט.
ללביא יש באוטו מצבר אביזרים.
המצבר נטען על ידי רכיב ה DC2DC שקישורו למעלה.
לרכיב מגבלת זרם של 30 אמפר.
למטען רכיב בלוטות עם ממשק ניטור לטלפון.
ללביא מחמם מים חשמלי שמחובר למצבר האביזרים.
כשהמחמם דולק לביא רואה על ממשק המטען שנופל עליו זרם של 30 אמפר.
זה המירב שהוא מאפשר מן הסתם.
לביא מסיק מכך שיש תוספת עומס של 30 אמפר קבועים בזמן החימום ( יכול להימשך יום טיול מלא).
מכאן השאלה היא-
האם תוספת העומס הזו עלולה לגרום נזק לאלטרנטור.
הערה ללביא- תוודא שהמחמם לא צורך מהמצבר אביזרים יותר מהזרם שהוא נטען אירת המצבר בסכנה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מה הבנת מ 21?
המטען רק מחבר ומנתק את המצבר צרכנים ממערכת הרכב הרגילה ולכן קצב הטעינה של המצבר התנעה לא נמדד במערכת.
לביא להבנתי מציין עומס מקסימלי קבוע על המטען- 30 אמפר שזו מגבלתו וגם הדבר הזרם היחיד המדיד כנראה.
בכל מקרה שלביא יבהיר
Sent from my iPhone using Tapatalk
נראה לי שהבנתי שסה"כ מה שיוצא מהאלטרנטור במקסימום זה 30A כולל הכל הכל
אבל אולי לא הבנתי
ברור לך אני מקווה שזה לא הגיוני המספר הזה…[emoji4]
בועז,
שבבאר שבע, תל אביב וצפת אומרים לך שאתה שיכור, תלך לישון גם אם לא שתית.
אני מנסה, בסבלנות, להסביר ללביא איפה הכשל בתשובות שלו ומבקש הבהרות, ואתה חוזר על מה שברור, ושאחרים מחדדים את השאלה, אתה נובח עלינו.
אני מיצתי את השרשור הזה.
בהצלחה
חברים, נא לא להתנפל.
לא מדדתי את העומס באלטרנטור עם רב מודד.
אני קורא ברכיב שמותקן במערכת ומודד את העומס.
הוא לא עובר את ה 30 אמפר. מניח שמצבר האביזרים משמש כבאפר.
זיו,
אתה משכת את הדיון למקום לא נכון, לביא ענה לך משהו שהסיט אותך יותר משאלת המקור.
האווירה התקלקלה כשדורון הקניט אותך והאגו שלך התחיל לענות.
שתה כוס מים ותתיחס בסבלנות ובכבוד לכולם או שאל תשתתף בדיון וזה גם זכותך.
אני חושב ששתי תגובות למעלה סיכמתי את הנתונים ואת השאלה.
כל הנתונים שלביא סיפק הם מהממשק של המטען והממשק הזה לא מודד את האלטרנטור ומצבר ההתנעה.
אני מבין שהרצון שלך למדוד את צריכת הרכב בעומס מלא ולחשב משם את המרווח מול האלטרנטור
או למדוד חום על האלטרנטור.
קחו בחשבון שמתאר השימוש צפוי להיות רוב הזמן בלי אורות וספק מזגן(חורף / עונות מעבר) ולכן לא בהכרח צריך לקחת בחשבון עומס מלא בצד של הרכב.
אתה כל כך עסוק בלחנך ולנהל, עד שאתה לא מבין כלום במה שקורה (;לא ברכב של לביא ולא פה בשרשור).
תבדוק את עצמך.
תראה לי איפה הצעתי \ שאלתי מה צריכת הזרם בעומס מלא???
תראה לי ואני מתנצל.
אתה לא מוצא, לא מצפה שתתנצל, פשוט תפסיק להפריע.
זה מהספר של המוצר.
לביא קורא באמצעות רכיב בלוטות׳ נתונים מהמטען/בקר הזה.
אם אני לא מפספס אז המטען יושב באמצע על קן שהולך מהמצבר סטרטר למצבר צרכנים וכל הנתונים שהוא יודע להציג הם הנתונים על הקו הזה.
לכן ה 30 אמפר שלביא מציין שייכים לדעתי אך ורק למה שעובר לצורך טעינת מצבר האביזרים בלי שום קשר למה שקורה במאזן הצריכה של האוטו עצמו למעט התוספת שכרגע מוגדרת כ 30A.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ce0d3b1a0f.png
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
נו, מתקדמים.
אין לי מושג איך זה מתחבר עם זה שציינת שהדלקת אורות ומזגן מקטינים את הזרם הנמדד, אבל נשים את זה בצד. מקווה שזו לא טעות להתעלם מזה.
אם באמת ניתן לשים את זה בצד, אז ה30 אמפר הם נוספים על הצריכה של הצרכנים של הרכב עצמו. זה לא ביחד.
אפשר לקחת בחשבון לכל הפחות 65 אמפר, כשהצריכה לטובת החימום היא 30 אמפר ועוד צרכנים מקוריים פועלים. זה לא מעט כשזה לאורך זמן, וחימום מים זה תהליך ממושך.
אני כן הייתי דואג לאלטרנטור, במיוחד בעמידה ממושכת בסל"ד סרק כפי שתיארתי בהתחלה, כשעוד צרכנים משמעותיים פועלים.
האלטרנטור בטויוטה הוא כנראה 80 אמפר.
המטען בהספק מלא ( עם המחמם מים שהוא כנראה כ 300-350 וואט) - צורך לבדו 38 אחוז מהיכולת המרבית של האלטרנטור.
נשמע לי מוגזם מדי.
לא תוכל להקטין את המחמם מפני שהוא כנראה לא יהיה אפקטיבי אז הפתרון המתבקש לעבור לאלטרנטור מוגדל הספק. נניח באזור ה 150 אמפר.
אמור לשבת בדיוק באותו המקום ובאותו הגודל ( לפחות ככה זה אצלי - עליתי מ 130 ל 180).
מחיר כנראה לא יקר מדי - כמה מאות דולרים.
הנתון של 80 אמפר נשמע מתאים לרכבים משנות ה90. לא לטנדר 2022.
אם זה נכון (לפי המיפרט בעברית של הטנדר זה הנתון באמת-הופתעתי לרעה) אז המערכת המתוארת בעייתית מאוד.
למה חימום 30 ליטר מים עם גוף חימום 350 וואט ל-35-40 מעלות צריך לקחת כל כך הרבה זמן?