דורון זה לא מה שאתה מכיר אלא צמיגי חתך נמוך עם דופן קשיחה, ובנוסף יש בבגאז' מיכל של נוזל תיקון תקרים ליתר ביטחון
אסף.
Printable View
דורון זה לא מה שאתה מכיר אלא צמיגי חתך נמוך עם דופן קשיחה, ובנוסף יש בבגאז' מיכל של נוזל תיקון תקרים ליתר ביטחון
אסף.
רשום על הצמיג runflat.
יצרן הרכב - BMW, אני יודע שהם מספקים כמה דגמים של רכבים עם הצמיגים האלה, תוצרת ברידג׳סטון.
את המקוריים החלפתי בדאנלופ, גם runflat.
לא סיפקו נוזל כלשהו או כל תוספת אחרת בנושא.
מה שכן, המצבר אצלי ברכב יושב שם מאחור, מתחת לתא המטען, במקום שהייתי מצפה לראות גלגל ספייר. 🤷
להבנתי, בתוך הצמיג קיימות מניפות/צלעות כאלה, כך שהוא יכול ״לעמוד״ גם בלי אוויר.
למדתי שיש נתון מספרי לתצורת החורים. אצלי 5*4.5 (באינץ או 5*114.3 בממ). איך מודדים את זה אני עוד לא יודע .(לספור עד 5 כן) אבל זה לא חשוב העקר לדעת שזהה.
אבל הנתון הזה לא מספיק. כאן הגודל דוקא כן קובע !
גלגל עם חורים תואמים אבל קטן מידי עלול :
1. להעמיד את הרכב על העוקם ולהציק לדיפרנציאל
2. להתחכך בקאליפר של הבלמים
אז אני מחפש חישוק 18" אבל אני מניח שגם 17" יתאים הואיל ודגמים אחרים של אותו מודל נמכרים עם חישוקי 17"
פשוט מפלדה במחיר סביר ולא המפונפן מאלומיניום במחירים מוגזמים.
למישהו יש מידע היכן ניתן להשיג?
(תשובה כוללנית כמו חפש בפירוקיות לא תועיל)
שרציתי גלגל גודל מלא ליונדאי קפצתי לצמיגי עיראקי בטירה.
ג'אנט וצמג סיני פשוט חדש נגמרו ב-250 שח.
סע אליו עם האוטו ותוודא שמה שהוא מוכר לך אכן מתאים.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
גודל מלא לא נכנס בשקע בתא המטען.
הצמיגאי שלי השיג לי מיבואן מקביל גלגל צר 18" ב1050 שח כולל הבורג
לפי דעתי מעל 30% מהרכבים היום באים בלי גלגל רזרבי. זה מכה
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
זה מעניין. אתה בעצם מציין שיש מקום ייעודי לגלגל ספייר, ואם לא שינו את התקנה, אז לרכב כזה אין פטור מגלגל רזרבי.
https://www.themarker.com/dynamo/car...f-ed7f30650000
בקורולה ליסינג 23 של חבר שהגיעה ללא גלגל ספייר, לאחר הוצאת הקלקר, גלגל רגיל עם צמיג רגיל נכנס בשקע המקורי.
בקורולה קרוס אין בכלל אמבטיה לגלגל ספייר ? יש אמבטיה רק לצמיג צר?
האם התכוונת לזה ?
קובץ מצורף 145358
נזכרתי אתמול בשירשור הזה, אני נוסע בג’ילי של העבודה בכביש 1 מזרח, כ8 קמ לפני צומת אלמוג בנסיעה מהירה (מאוד..) ירדתי מדרגה קטנה בכביש, בבת אחת התפנצר צמיג קדמי שמאלי…נקרע באמצע דופן צד בתפר (קשת מקבילה לדופן הגאנט).
שום קיט ניפוח לא היה עוזר לי, טוב שבג’ילי יש גלגל ספייר, חבל שלא וידאתי ש הקיט כולל מנואלה לג׳ק שנעלמה אצל המשתמש הקודם ברכב…יחד עם המלקחיים לשליפת כיסוי האומי גלגל (מי המציא את השטות הזו??)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c0299395dd.jpg
נראה כמו צביטה בצמיג למרות שהיה מנופח 35 psi, מי צריך חתך 45 ברכב שאינו סופר ספורטיבי?, אופנה מטופשת
חתך נמוך מדי זו צרה צרורה. אופנה מטומטמת.
אבל לפעמים הג'נט גדול כדי שיוכל להכיל ברקסים גדולים, ואז דופן הצמיג נמוכה בהתאם.
איזה צמיג זה שכשל?
חלק מהמכוניות הסיניות מגיעות נעולות בצמיגים מכל מיני מותגים עם שמות לא מוכרים, שאחיזתם בכביש ובכלל כל הדינמיות שלהם די סמלית. ורק השד יודע איך פסולת הגומי הזו עוברת תקינה בכלל.
במכוניות של חברות ליסינג - חלקן הגיעו במקור עם צמיגים ראויים - אבל כשיגיע זמן ההחלפה, בליסינג כבר ידאגו לצייד אותן בצמיגים הסיניים הכי זולים שיוכלו למצוא.
ובוא נעזוב בצד את העובדה שהקרוסאוברים הסיניים האלה לא מיועדים לשום צורה של "נהיגה" אלא רק להתנהלות נינוחה במהירויות חוקיות ובקו ישר. אבל צמיגים? הרי זה דיני נפשות. בסוף מישהו כן יעשה את הטעות וייסע במכוניות האלה מהר, אולי גם בפניות, ולא מגיע לו למות.
ג'ילי מגיעה מהיצרן עם מישלין
אסף.
כבר אין היום מכוניות עם צמיגים בחתך גבוה מ-65 במקרה הכי צנוע (דאצ'יה)
כל אוטו עם יותר מ-100 כ"ס מתגלגל כבר על צמיגי חתך 60 לכל היותר, שכבר לא נחשב לנמוך....
לא שחתך נמוך זה תמיד רע. מי שרוצה התנהגות ספורטיבית או מחודדת יותר, זה בא יד ביד עם צמיג בחתך נמוך. כמובן שלא צריך להגזים, אבל העקרון ברור. אני למשל, שדרגתי מחתך 65 על ג'נט 15 בפוקוס, לחתך 55 על ג'נט 16 (מידה מקורית של פוקוס גיהה 2 ליטר כך שזה חוקי והעברתי ברשיון).
כבר היה לי סט ג'נטים 16 ברזל של פורד וממילא נדרשה רק החלפת צמיגים ולפרייבט בכל מקרה אני רוכש אך ורק צמיגים אירופאיים/יפניים איכותיים, כך שזה לא עלה יותר מצמיג איכותי במידה המקורית (אבל העלות הכוללת - 1200 שקלים לסט צמיגים צרפתיים של קלבר, היא כפולה מסט צמיגים סינים עלומי שם במבצע באוטו-דיפו). חתך 55 עדיין לא מידה כל כך בעייתית מבחינת בורות וכו' והירידה בנוחות הנסיעה מזערית וכמעט לא מורגשת. לעומת זאת האחיזה וההתנהגות וההיגוי שופרו משמעותית. 600 שקלים + 30 שקל לשינוי מידה + 10 דקות במכון רישוי, זה הפרש קטן ושווה בשביל שדרוג כזה.
אבל בואו, היצרנים בסך הכל מגיבים להעדפות של הלקוחות.
היום ג'נט ענקי ונוצץ זה Must. על זה אנשים לא מתפשרים. אבל בצמיגים הלקוחות בד"כ כבר לא מבינים כלום ולא רק מקבלים מה שנותנים להם (מבחינת מידה), אלא כשמגיע הזמן להחליף, לוקחים את הכי זול - סיני כמובן, אפילו במכוניות יוקרה שעולות מאות אלפים רבים.
לא תאמינו כמה אודי/ב.מ.וו/מרצדס מדגמים יקרים ו"ספורטיביים" על חישוקי 20 אינץ' ומידות צמיגים בחתכי 30/35, ראיתי עם צמיגים סיניים.
החישוק הגדול ואיתו החתך הנמוך הם הכרח ולא רק אופנה.
הסיבה היא יחידות בלם גדולות כדי לבלום רכב כבד יחסית במהירות גבוהה יחסית למה שהיה רק לפני 20 שנה.
ניקח את הסטנדרט הגרמני שהוזכר כאן - ב.מ.וו סדרה 5 שקלה פעם 1400 ק''ג והגיעה אולי ל180 קמש (אני לא סגור על המהירות הסופית אבל זה מה שהיה מקובל בשנות ה 70-80). היום המורשת שלה שוקלת בערך 1700 קילו וצריכה לבלום בתאוטה טובה יותר (תקינה חדשה) ממהירות 250 קמש.
זה הרבה יותר אנרגיה בבלימה והדרך היחידה להשיג אותה היא דיסקים ענקיים.
החשמליות זה סיפור בכלל קיצוני - אלו מכוניות כבדות - למשל איוניק5 שוקלת כמו היילקס אבל נוסעת במהירות סופית גבוהה יותר משמעותית ובבלימת חירום הבלמים עובדים ולא הרגנרציה. המשמעות גם כאן היא דיסקים בקוטר גדול וצמיגי חתך נמוך כי גם ככה הקוטר שלהם מאוד גדול יחסית למכוניות נוסעים לא חשמליות.
אז צמיגי חתך נמוך נדרשים ולא רק מסיבות אופנתיות. ולא שזה לא שיקול - זה כן.. מכוניות נמכרות בזכות איך שהן נראות.
אסף.
שזה יפה מאוד (אם זה מישלין צרפתי ולא משהו מסין....).
לא אומר כלום על עמידות, אגב. בחתך כזה, גם מישלין יתפוצצו אם תפרג'ע אותם בבור בכביש.
כמה ממשתמשי רכב כזה מבקשים שוב מישלין כשמגיע הזמן להחליף?............. לנחש?
הנוסחה המקובלת היא להחליף לצמיג סיני. כי זה עולה בין חצי לשליש מצמיג של מישלין.
ממילא זה לא רכב ספורטיבי ולא משתוללים איתו, והבורות בכביש עדיין אורבים לו, וזה גם רכב חברה כלומר סוג של זונה, אז למה להשקיע. כשמדובר במכוניות ליסינג והכל זה בכפולות של מאות/אלפי מכוניות, ההפרש במחיר כבר משמעותי.
אחרי סיור קצר במדגם של מגרשי ליסינג בכפ"ס (עזרה לגרושה השניה, צריכה להחליף את הגרוטאה שלה ובכל זאת אלה ילדים שלי שיוסעו בזה), אין שם אף מכונית על צמיגים שאינם סיניים.
הם מחליפים לצמיגי לי-סינג מצ'יינה במחיר 80 שח לצמיג. כן כן. עודף ממאה. כשראיתי את החשבונית נשארתי ללא מילים. צמיגים שאף צמיגאי לא ימכור לאף לקוח פרטי אבל החוזה עם החברות ליסינג קשה.
אסף.