לא להתעצבן.
בכיף אחי.
Printable View
לא להתעצבן.
בכיף אחי.
אפשר להסתכל על זה גם הפוך,
שההכרות הפכה כ"כ אישית שהדיון הוא פרסונלי ולא במהות השאלה.
זה מתחבר עם צמצום המשתתפים.
אולי צריך להכניס פעולה מגבשת, כמו שעושים בקבוצות עבודה, לפרק את החסמים ולבנות יחסי אנוש חדשים.
זה מתחבר לדעתי לנושא שעולה מידי פעם, תכנים במפגש השנתי,תחשבו על זה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
OPL, מכבד את הבחירה שלך. עם זאת. אתה כן מרמז שאנחנו צריכים לעשות משהו אחרת. יש הצעה קונקרטית?
ואני אוסיף שצריך להסתנכרן על היעדים של בעלי האתר,
האם המטרה שזה יהיה מועדון? מועדון חברתי בעל תוכן עניין משותף אז צריך לייצר מפגשים חברתיים, הדרכות בתכנים שונים מידי פעם וכו כדי להוציא את המימד הוירטואלי החוצה.
או המטרה להוות פלטפורמה למידע שקיים היום בהרבה מקומות ברשת, מה שפעם היה קצת פחות נגיש
אבל זה מתחיל ביעדים של בעלי האתר לדעתי
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
גם וגם, ולדעתי הכול גם מתממש.
כן, צריך לדעת להתעלם לפעמים, ולנשום עמוק. בואו, זה לא שקיימת חלופה טובה יותר. החלופות איומות.
בחלופות שיש השואל גם חוטף כמות לא מנוהלת של דיסאינפורמציה טכנית ומכות מילוליות אינסופיות ברמה סופר נמוכה. לפחות את זה אנחנו מצליחים, לרוב, לדכא. נראה לי ששכחתם מה הלך בפורומים אחרים.
כאן גם מעליבים, אבל עם קלאס ;)
חנן, המטרה של כולנו, אני חושב, היא לשמור על האתר, להחזיר את האנשים הטובים שנטשו, ולהתחדש בחברים חדשים.
אנחנו רואים שהאתר מדמם, יש פחות תעבורה וחלק מהאנשים, שמענו, מדירים את עצמם מלהשתתף בדיונים.
תפקידנו לא לחנך כמובן, אבל, יכול להיות ששיחה אישית עם מפרסם תגובה לא עיניינית, לא בקטע של נזיפה, אלא יותר הסבר, תשפר את המצב.
היית לי שיחה מאוד ארוכה עם אחד מהמשתתפים בדיון האמור והבנתי שלא הבנתי למה הוא התכוון.
לפעמים אנחנו לא טובים בהתבטאות בכתב כפי שאנחנו יודעים לעשות ורבלית.
מחיקת דיונים והתייחסויות, לעיתים קרובות רק מחריפה את התחושה של המשתתפים וגורמת לתוצאה פחות טובה.
בלי שמץ של ציניות, או לעומתיות, לביא: קח עליך את זה. בשביל ליצור שיחה אישית אין צורך בהרשאה מאתנו.
הוואטסאפ וההיסטוריה של השיחות שלי בטלפון מפוצצים בכאלה. למרבה הצער, בד"כ זה לא נגמר בשיחה, אלא נרגע לאחר הרחקה זמנית, או נגדע לאחר הרחקה קבועה.
לדעתי שיחות כאלו צריכות להתבצע על ידי מנהלים באתר. גם בגלל הנראות וגם בזכות היכולת לערוך הודעות בתיאום עם הכותב המקורי לצורך הרגעת הרוחות וטובת הכלל.
שאלה מצויינת, שאתה וכל אחד שרוצה מוזמן להביע עליה דעה.
ג'יפולוג הוקם בפרה-היסטויה של עידן אינטרנט, לפני 23 שנה. לך תזכור מה היו היעדים...:)
היעדים יכולים וצריכים להתעדכן, מבחינתי היעד היחיד שהאתר יעשה קצת יותר טוב מרע לעולם.
שם הדומיין אולי רשום על שמנו אבל זה כבר מזמן לא "רכוש" במובן הכלכלי של המילה.
בהמשך למה שכתב חנן, גם עבורי פורום ג'יפולוג הוא זהב טהור ביחס לחלופות.
הן מבחינת איכות הדיון והן במבנה שמאפשר לקרוא נושא בנחת מההתחלה ועד הסוף, פלוס חיפוש.
דווקא בקבוצה קטנה קל יחסית לשמר תרבות דיון וכבוד הדדי, בניגוד לגן החיות שם בחוץ.
ואולי זה המקום להגיד יישר כח למנהלים שעוצרים דיונים פוליטיים בעודם באיבם ללא רחמים - זה בנפשו של הפורום.
אני היתי בין הראשונים שנרשמו לאתר.
את נמרוד הכרתי עוד הרבה לפני הקמת האתר.
כך שדי ברור שאני חטיאר (לא מאמין שדור ה Z ידע אפילו מה המילה אומרת).
היה לי גם נסיון עם קבוצות wats up שונות.
לעניות דעתי קבוצות חברתיות אינן תחליף לפורום.
יש להם את התפקיד שלהם, בעיקר חברתי.
לארגון טיולים הם מצוינים. כמאגר ידע ממש לא.
אני אישית מאסתי בסופו של דבר מהקבוצות.
בגלל הרבה מאוד התנצחיות ופייק ניוז שרצים שם.
הפורום והחוקים שלו לא מאוד השתנו לאורך השנים.
היו שנים שהיה יותר סבלנות ופתיחות, היו שפחות, לא מעבר.
אבל במהותו הוא טכני, ובגלל היותו פורום הוא יצר לאורך השנים מאגר מידע.
היו ויהיו התנצחיות ואפילו ירביות (טפשיות יש לומר)
אבל היו ויש הרבה מאוד דיונים טכנים איכותיים מאוד וברמה גבוהה.
אפילו בדיון שאתה הפנת אליו, היו התנצחיות לא לענין.
אבל גם היה דיון מאוד עמוק ומחכים.
כך שאם אוכל לתת עצה, התעלם מכל ההתנצחיות הם שוליות.
הידע שתוכל לקבל שווה הרבה יותר.
אבל אתה (למרות שזה הדיון "שלך"), בניגוד לכמה אחרים, לא התחלת לחנך, ולהסביר לאחרים מה הם התכוונו ומה השתבש להם.
ואני (שהבנתי מהרגע הראשון שיש לך טעות בהבנה של מה מדאיג אותנו ומה המספר שאתה חוזר עליו 30A) , כתבתי לך בסבלנות שאני לא מבין מה אתה אומר (כי הייתה סתירה לוגית מבחינת מי שמבין), ולא הייתה לי בעיה לעשות אתך פינגפונג עד שתבין.
אבל כל "היועצים" שלא תרמו כלום לדיון הטכני \ לקרב אותך לפתרון, לא הפסיקו להתערב, לפרשן, לתת ציונים, ולחנך.
אז בסוף גם אני התפוצצתי ואמרתי את מה שאני חושב על ......
הדבר המשותף לכל מי שהגיב פה, זה התבונה שיש פה בעייה אמיתית. לדעתי זה מחדד את חומרת הבעיה.
מה צריך לעשות???
(ופה אני לא מסכים עם לביא. לדעתי אי אפשר לנהל אתר אינטרנט שמבוסס על שיחות של ההנהלה עם משתמשים. זה לא מעשי.)
לא שיחות, לא מדורות, ולא קישקושים.
לחדד נהלים, להיות ברור - פרשנות, מתן צינים, חינוך, הערות שלא מקדמות את הפתרון (ע"ע ההערה של אסף #6).... ימחקו, ומיד.
מעל X מחיקות, השהיה, מעל Y השהיות , הרחקה.
לקבוע ולקיים, לא הכלה, אנחנו יודעים למה זה מביא :-(
נכון, בהתחלה זה יוריד את התעבורה ואולי אפילו כמה "יצרני תנועה" מובילים יורידו פרופיל, אבל בטווח הרחוק זה ירפא את תרבות הדיון ואולי יחזיר את הטובים שעזבו.
בלי זה.... הכיוון מאוד ברור (ומי ששורד רק בגלל שהאחרים רעים, צריך להבין שאם יש ביקוש אמיתי, מהר מאוד תהיה אלטרנטיבה חדשה).
My two cent
מעניין זיו,
עובדתית- מרגע שהפסקת להשתולל בשרשור הסוגיה הובנה והדיון נסגר.
אבל הריח נשאר באוויר.
הדיון שייך לכלל חברי האתר ומה שהיה צריך כנראה זה פשוט לחסום אותך כשהשתוללת והחלטת מי מוסיף ומי מוריד ומי עושה לך רעש.
ואני חולק עליך שהבנת את הסוגיה.
עכשיו ברור שתשתולל שוב וזה יחזור על עצמו.
אז יאללה, שיהיה לך לבריאות. אני בחוץ.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ושוב חזרנו לענייני אגו. מה לא מובן?
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
נו באמת, מה חשבת לעצמך שיצא כשהתחלת את הדיון הזה?
אתה לא כזה נאיבי…
Sent from my iPhone using Tapatalk
בעיה. האיפוק.
אסף.
תראו . אני הרבה מאוד פעמים כותב תגובה ואז רגע לפני שאני שולח אותה אני קורא. וננסה לקרוא אותה בעיניים של מי שלא כתב אותה. מותקן ומשנה וכן גם מצנזר מה שלא לעניין.
לפעמים אני לא. ואז לא הצלחתי להעביר את מה שהתכוונתי.
אני חושב שזה השוני העיקרי בין מדינות אחרות לבין פורום כמו זה. בטירונות אמרו לנו לפתוח את העיניים לפני שפותחים ניצרה. בוואטסאפ אפשר לירות בלי לכוון. מקסימום עוד עשר דקות ישכחו. כאן לא.
חושב שאם תכניסו לכם לראש את ההבנה הזו יהיה קל יותר לעשות מה שכתבתי אי שם בתחילת הדיון.
דבר שני.
בתחילת ימי הפורום הזה כשהצטרפתי לניהול היה לי חשוב להיות
Moderator
במשמעות המילולית של המילה. השקעתי זמן ומחשבה בגולשים שיצאו מהקווים והגיבו לאדם ולא לעניין. זה היה בצד הבאמת מרסן של הדברים.. מנגד גם השקעתי בכך שאנשים יכבדו את המילה הכתובה שלהם עצמם. שהתגובות יהיו יאויות לפרסום. ויש כאן כאלה שיעידו שנמחקו תגובות על עילגות בשפה העברית ושגיאות כתיב גסות. זה היה בלי לריב עם אף אחד ובלי להעליב או לפחות לא במודע. כל גולש שתגובנ שלו נערכה או נמחקה קיבל הודעה פרטית עם הסבר. אבל למי יש לזה כח היום? עזבו אותי. לכולנו. אז תהיו המנהלים של עצמכם בחייאת ראבק.
אסף.
יש הרבה שמתאפקים.
למשל איציק התאפק, לא?
היו עוד הרבה שהתאפקו ונעלמו…
ההתאפקות זו המטרה או התוצאה?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro