-
תגובה: עזרה בבחירת משקפת
עבור ספארי ערב הקורונה הכתובת היא אמזון. אמנם לא שולחים את כל הדגמים אבל תוכל למצוא מבחר נחמד לתקציבך למרות שאולי כדאי למתוח אותו טיפה אם חשקה נפשך במוצר איכותי.
אם תרצה להעמיק, מומלץ מאד אתר/ערוץ יוטיוב של Best Binocular Review שעזר לי מאד בתהליך ההצטיידות.
ככלל, משקפות ROOF איכותיות מאפשרות לך להניח את המשקפת ישר על העיניים בלי כל הצלליות שמתלוות במשקפות פשוטות ובכלל חווית הצפיה מנסיוני- הרבה יותר נוחה ונעימה
כמה דגשים וטיפים מהמחקר שלי:
- יש 2 סוגים עיקריים של משקפות- ROOF בו רואים ישירות מצד לצד. PORRO(רואים ששתי העדשות אינן באותו קו) בו התמונה עוברת מערכת של פריזמות. ל-ROOF יתרות של איכות תמונה וקומפקטיות. ה-PORRO זולות יותר. אני רכשתי רק משפות ROOF
- עצמה אופטימלית- 8/10-32 או 8/10-42(בניקון זה 30 או 40- כל ווריאציה בגודל זה בסדר). רכשתי מבחר מכל הגדלים האמורים ובעיקר 8/32 ו-8/42. בהגדלה של 8 לעומת 10 זוכים בד"כ בשדה צפיה רחב יותר ע"ח הגדלה). עדשה בקוטר 50 מ"מ גוררת בד"כ משקפת גדולה ומגושמת.
- איכות עדשות- המשקפות האיכותיות יותר משתמשות בעדשות שמכונות HD/ED, יש גם שם רמות ביניים שונות. היתרון הוא בחדות התמונה ובאיכות התמונה באור חלש
- אטימות למיים, לטעמי תנאי חובה
- ציפוי עדשות, גם כן חובה
- מרחק העיין מהעדשה(EYE RELIEF), ככל שגדול יותר מאפשר לצפות עם משקפיים(ראיה או שמש) מבלי להסירן
- רצוי להימנע ממשקפות עם פוקוס- הן בד"כ כבדות ומחייבות טריפוד לצפיה יציבה
אני רכשתי בזמנו גדלים שונים (בעיקר 8/42 ו-8/32) כי רציתי שדה ראיה רחב יחסית לתכלית אליה נרכשו. זה נותן ממוצע צפיה טוב מאד. כולן ROOF, אטומות למיים, עם ER גבוה, וחלקן HD. טווחי המחיר לדגמים כאלו היום צפויים להיות בין 120-270$ לפני מע"מ יבוא ולעיתים הוצ' משלוח.
מותגים שאני יכול להמליץ(חלק נרכש וחלק מבדק בחו"ל):
- VORTEX
-CELESTRON. אני מחזיק ברכב קבוע דגם NATURE DX HD 8/42
-NIKON
-CARSON
-VANGUARD
-LEUPOLD
ממה שנפוץ בארץ כדוגמת בושנל או טסקו לדעתי כדאי להשתדרג.
דגמי צייס, שטיינר, סוורובסקי וכו' מעולים אך בד"כ מתחילים סביב 500-1000$ לדגמי הבסיס
עשיתי בזמנו מחקר גדול מה לקנות, אם תרצה להתייעץ- מוזמן
יובל