זה מצב שמיועד לכביש.
יש בעיה לנסוע במצב הזה בשטח.
זה.
Printable View
אני מאמין שאתה מתכוון לגלגל השיניים שיושב על הציר הראשי, שתפקידו לנעול את הדיפרנציאל במצבים של LOW ו PART TIME, השילוב של הגלגל הזה בעזרת אחד המזלגות בתיבה.
מאחר והתופעה אצלך עוברת מתיבה לתיבה, אני מאמין שהבעיה היא חיצונית. - משהו שמשבש את השילוב של קצה המהלך (LOW) בידית גורם למזלג להקפיץ את הגלגל החוצה מהשילוב, תוך כדי כך לטחון את קצות השיניים בגלגל ואט אט לגרום לגלגל לקפוץ החוצה ביתר קלות בפעמים הבאות.
מה יכול לגרום לכך ? כיוון מוטות זה קל, כמו כן כל הבושינגים פלסטיק במפרקים של המוטות -גם קל- לא מאמין שהמכונאים לא עלו על זה.
מה עם תושבות מנוע וגיר, תקינות?
כשהידית ברכב משולבת ל LOW ,ולאחר וידוא שגם בתיבה נכנס השילוב, מישהו יכול לבדוק אם למנוף הקטן שעל התיבה יש עוד מהלך לשילוב? כל מילימטר קובע .
עשית שינויים בגובה גשר גיר?
אני מרגיש שאני חוזר על עצמי:
מצב FULL-TIME זה למעשה AWD ומיועד רק לכביש רטוב/חלק. כן, אפשר לנסוע ככה גם בכביש יבש אם מתעקשים.
אבל עקרונית זה מיועד לכביש/דרך כבושה בלבד ולא לשטח.
בטויוטות מסוימות למשל, (פראדו 90) אני יודע שזו הוראת יצרן מפורשת - לנעול דיפ' מרכזי בנסיעה בשטח.
כמה מבעלי הפראדו עושים את זה או מכירים את הוראות היצרן?
אני מאמין שטרנספר 242 בליברטי או בגרנד צ'רוקי, לא מתנהג אחרת.
עד כה - בעית נהיגה/תפעול/אי הכרת המכונה. ברמה קריטית.
אבל זה לא הכל.
וגם אני חושב שהבעיה לא בטרנספרים עצמם אלא במשהו אחר שמפריע להם לעבוד נכון - משהו במנגנון השילוב.
כל עוד לא עלית על המשהו הזה ולא תיקנת אותו, ימשיכו לעוף לך טרנספרים.
מעבר ל-231 (ללא מצב FULL-TIME) לא יעזור לך. הוא לא טרנספר חזק יותר מ-242 (אבל כנראה גם לא חלש יותר, מפי מקורות יודעי דבר. בזמנו שקלתי לשדרג את הסופה ל-242. עבר לי מאוד מהר, שדרגתי ל-241). גם טרנספר 241 (זה כבר כן חזק יותר, ובהרבה) גם לא יעזור. הבעיה שאתה סוחב, כל עוד לא תאותר ותיפתר, תהרוס גם אותו.
איך מאבטחים לואו?בחיים לא שמעתי מושג כזה
- - - Updated - - -
מכני,ידית שמגיעה עם כבל שמתחבר למנוף בתיבת העברה
לאחר הטרנספר השני נקנה כבל חדש מקורי
- - - Updated - - -
לא נעשו שינויים, מקורי
חשבתי על זה גם שזה משהו בשילוב ..הוא לא יושב 100% בתוך ההילוך ומפה הכשל מתחיל ..אבל זה מוזר כי זה סה״כ ידית עם כבל שגם אותה החלפתי לחדשה מקורית
- - - Updated - - -
יש שם ידית עם כבל שמתחברת למנוף על
תיבת העברה …הנ״ל חדש מקורי לכן זה ממש מוזר אבל אני מסכים שזה הכיוון…