שמורת נחל תבור- רשות הטבע והגנים התחלקו (שוב) על השכל
פעם הנחל הזה היה מקסים.
הרבה פחות תנועה והרבה יותר טבע.
היום זה טיילת מפוצצת באנשים. כבר כמה שנים פשוט לא נכנס. מצאתי כמה אלטרנטיבות באזור רמות יששכר אבל גם שם כבר מקלקלים עם התחנות רוח…
בקיצור, הארץ מלאה מדי.
או שנספח עוד שטחים או שאנשים יתחילו לרדת יותר מהר. צפוף פה מדי
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תגובה: שמורת נחל תבור- רשות הטבע והגנים התחלקו (שוב) על השכל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אבל זה רק כנראה כי אני מאלה שירדו מהפסים...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
בוא, אתה נותן לעצמך יותר מדי קרדיט בנושא הזה.
עם כל הכבוד לפקחים הזוטרים (כבוד שהולך ומתמעט), הכותרת של השרשור מכוונת לאלו שקובעים מדיניות. מנהלים.
תחליט אתה אם אתה בדרך לשם.
ואם כן, אולי תעשה שינוי חיובי...
יונתן, אתה בחור טוב ועדין ומתחשב וגם מאוד אוהב טבע. אני בטוח שמייד התקפלת בלי להתווכח אפילו אבל…
החוקים וההגזמות האלו באים להתמודד עם המוני אנשים בתוכם אוכלוסיה קשה ואין אכיפה בררנית.
קבל החלטה/
או לחטוף מדי פעם קנס או למצוא מקומות שהרשות טרם כבשה.
ככה לפחות אני עושה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
זה מה שהיה לך לכתוב
שום דבר ענייני? חבל..
...בעיני החוק לגיטימי לחלוטין.
לגטימי גם להעיר ולבקש לפעול עפ הכללים הנהוגים (ואולי אף כתובים..) בשמורה.
השבילים צרים... התנועה מרובה... תוך זמן קצר מתחילים לעצור קבוצות .. והירידה מהשביל קצרה .. ואז מתחילה פגיעה בסביבה..
שמורת נחל תבור שונה משמורת הנחלים הגדולים... צומח וחי רב מטר מהשביל..בית הגידול צפוף יותר.. ובשבילים מסויימים זה מייצר פקקים או סכנה ממשית להחלקה או נפילה.. כמו העלייה לכוכב הירדן.
אבל היי, מישהו בסביבה לצלם את השלט..?
אגב פקח זו הגדרה צרה לטעמי.. כשמסתכלים לעומק על תפקיד של פקח הוא מנהל תא שטח, שומר, מתחזק, מנטר, מנהל קהל, וכו וכו...
אם זה כתוב בשלט הכללים בכניסה לשמורה ויצאת ללא דוח... אתה מבין שהשרשור הזה הזוי?
בטח מאדם כמוך בעל מודעות רבה לשמירה על הטבע וערכים בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אם זה כתוב בשלט הכללים בכניסה לשמורה ויצאת ללא דוח... אתה מבין שהשרשור הזה הזוי?
בטח מאדם כמוך בעל מודעות רבה לשמירה על הטבע וערכים בכלל.
לא.
אני חולק עליך בענק.
שים לב למהות הדיון, שמתייחס לאיסור על פיקניק בתחומי שמורה אלא אם בחניון יום מוכרז.
אין פה אמירה או רמיזה לפקח שלוקח את החוק לידיים. להיפך- יש פה טענה ברורה כנגד מדיניות שהרשות נוקטת בה. לטענתי ולהבנתי- לא בסמכות.
הפקח, כנציג החוק, טען כי פיקניק בתחומי שמורה אסור למעט בחניון יום (והוא דיבר באופן כללי ולא לשמורת נחל תבור ספציפית).
אתה רוצה לטעון שזה לגיטימי? סבבה. תתמודד בבקשה עם הטענות והשאלות שבהודעת הפתיחה.
איך מוגדר פיקניק בחוק?
מה עושה מי שהולך ברגל במסלול הרגלי?
ועוד תהיות שנכתבו.
אם אתה חושב שזה ראוי לאסור לשתות קפה 3 מטר בשביל מסומן, אז תוסיף בבקשה שאתה גם עובד ברשות. כי את השרשור הזה כבר ראו מאות חובבי טבע, אז שידעו עם מי יש להם עסק.
אתה משרת את מטרת השרשור.
תודה
ואם כבר סולי, חברי הטוב, אתה מתייחס עניינית לנושא ומביע עמדה נחרצת,
אודה אם תתייחס עניינית גם להערת הצד שנכתבה בנוגע להשמדה עד היסוד שנעשתה באותו זמן (ובכל סוף שבוע), של חלק משמעותי משמורת ריש לקיש-ציפורי ללא כל אכיפה מצד הרשות. או לפחות לא כזו ששמתי לב אליה.
תודה.
אז נעשה סדר,
אני חבר גיפולוג, לא נציג הרשות.
מאחר ואני כן עובד ברשות הטבע אחדול מהשיח..
אז תודה על הדיון הענייני.. תמשיכו בבקשה.
חלילה לא טענתי שאתה נציג הרשות בדיון.
אבל אתה כן מדבר מפוזיציה (ומביע עמדה שונה מהכלל פה בדיון). לטעמי, גילוי נאות ראוי במקרים כאלו.
הנושא הזה בכל מקרה הובהר.
אפשר להתקדם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אז נעשה סדר,
אני חבר גיפולוג, לא נציג הרשות.
מאחר ואני כן עובד ברשות הטבע אחדול מהשיח..
אז תודה על הדיון הענייני.. תמשיכו בבקשה.
לא מבין למה אתה בורח מהתפקיד שלך, שאתה נושא בגאווה מזה שנים רבות? דווקא לך יש הזדמנות להציג פה את הצד השני ובצורה הוגנת ולא יטענו נגדך שאתה גחמתי או לוקח החוק לידיים.
יתר על כן, מולך אפשר לקיים דיון ענייני. רוצה לשים כוכבית שתדגיש שאתה לא מייצג רשמית? הולך. אבל אתה האיש שלנו בפנים ויכול להוות גשר ומתורגמן למה שקורה אצלכם שם ברשות.
אגב, למי שזה באמת חשוב, אני מניח שאפשר לצאת נגד החלטות כאלה אם לדעתו הן מוגזמות. מניח שיותר נוח לחפש שטח אחר ולא להתאמץ להגן על המעט שעוד נותר. וכמובן להקליד.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
בנוסף לכול בדיון כאן הייתי אתמול באזור
כול המעלות שנמצאים באזור ויכולים להכניס קצת עיניין במסלול
חסומות בשלטים שאסור לטפס בהם השתלטות הרשיות על החופש
בחיינו באמת עובר כול גבול ולא נראה שזה הולך להיפסק.
כול הגישה של הרשויות היא אייך לפגוע באזרח ולא אייך להטיב את חייו
זה לא נקרא לברוח מהתפקיד שלי.
לאנשים בעיה בהבנת הנקרא,
בשלטים כמו הודעות הפורום, זה לא התפקיד שלי!
אני לא מבין למה אי אפשר להגדיר לשביל שול של 3-5 מטר מכל צד שבו ניתן יהיה לעצור, לאכול, להשתין, להחליף חיתול לילד או כל דבר אחר שעדיף לא לעשות באמצע שביל נסיעה.
עכשיו, נניח שהרשות רוצה שיאכלו רק בחניוני יום. אנחנו עם הג'יפים, בהנחה שהחניון מסומן, נמצא כזה נניח תוך חצי שעה מהרגע שבו הילדים יתחילו לצעוק שהם רעבים.
מה עם המטיילים ברגל? יגידו לילדים חכו 3 שעות עד שנגיע לחניון יום?
שני הדברים שהחוק מאוד מקפיד עליהם הוא מידתיות ואיזונים. אני לא רואה כאן איזון בין זכות הציבור לטייל ולהנות מהטבע, הזכות לספק צרכים בסיסיים כמו רעב, אל מול שמירת הטבע. מה גם שזה אפילו לא אחד מול השני, הטבע יכול להשמר גם אם אוכלים בצמוד לשביל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
זה לא נקרא לברוח מהתפקיד שלי.
לאנשים בעיה בהבנת הנקרא,
בשלטים כמו הודעות הפורום, זה לא התפקיד שלי!
עזוב נו, לא הבנת
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
כן. התחלקו על השכל. אין כאן היגיון אלא הכללה כדי למנוע את הדבר לגמרי. לדעתי.
אני רוצה לראות את אותו פקח שיבוא לבן דוד מקומי עם כל החמולה שלו שיושבים על הציר באותו נחל תבור וממנגלים ויגיד להם להיתקפל.
אהלן ווסהלן.
פקח, אורי, נעים מאוד, יותר פעמים ממספר האצבעות בגוף. גם דו"חות נתתי שם.
ולא אני לא הפקח באיזור אבל בתקופות עמוסות מגיעים פקחים לסייע לעמיתהם גם באיזורים לא שלהם.
לא מן הנמנע שהפקח מגוייס למילואים ממש כמו יונתן והפקח שפגש באפטר הוא ממלא מקום.
למען הסר הספק, אינני נציג הרשות, וגם לא א.יח"צ והסברה.. חבר גיפולוג וגיפאי ימי נעוריי.
אין פה הכללה ואין אכיפה סלקטיבית.
יש נהלים המתאימים לשמורה המדוברת, ובדגש לעלייה הספציפית.
צרה, מדרון תלול מצד אחד, מלאה בהצלבות ודרדרת בעונה היבשה ובוץ וחלקלקה בחורף וכמו שציין יונתן מעט מאוד אם בכלל שטח מישורי לעצירה בטוחה.
אם הדיון עוסק בשאלה הרחבה ולא בשמורה ספציפית המתוארת..
אז יש התייחסות בחוק להגנת שמורות טבע וגנים לאומיים לעצירה רק במקומות שהוגדרו לכך,.. שוב לא נתקלתי בזאת בדרום במכתש או בשמורת המצוק העתקים לדוגמא, אבל יש גם התייחסות לאיסור עישון... וכדוגמא זה חל בפועל רק בעין גדי.
שלום שלום :-).
מודה ומתוודה שכבר אולי שנתיים לא ביקרתי שם...
אבל בימים שכן, וכן עוד לפני הילדים וגם אחרי, ישבנו בפינות נחמדות ליד הציר לקפה, וגם עם הילדים ומשפחות לפיקניק של ארוחה קלה, כשלידנו היתמקמו קבוצות ועשו מנגלים( שברור שאני נגד הדלקת אש מסוג זה בשמורה ולא בחניון) וכו'. ובכלל בכל הגיזרה הזאת זה קורה באין מפריע בכל פינה עם עץ וכדומה.
אז אולי עכשיו ניזכרו שיש חוק שצריך לאכוף אותו? מה השתנה מעניין לדעת?
ד"א, גם במדבר בכל פינה עם צל ממצוק או עץ יושבים להפסקת קפה וגם פקח שעובר אף פעם לא אמר לנו מילה. חוץ מלחלק שקיות אשפה שתמיד יש לנו קבןע ברכב, אבל של הרשות יותר טובות :-) אז ברור שלוקחים בנוסף.
אולי... לא יודע מה לענות.
אולי באותו יום היתה שריפה, אולי באותו יום היה צייד פעיל במקביל, אולי היו טרקטורונים שקרעו את הצד שני של הגדה.. והוא היה עסוק איתם, לא באמת יודע... אני יודע שזה כבר עשור מתנהל כך בנחל תבור, עצירה בחניוני היום בלבד.
יפה שאתה מציין שהכלי הזה לא בשימוש בדרום... זה בדיוק מה שציינתי, לכל שמורה יש את הכללים שלה וכדאי לעצור ולקרוא את השלט בכניסה.
יפה מאוד יהיה אם מישהו יעלה את השלט בכניסה לשמורת נחל תבור...
אורי
תודה על ההתייחסות העניינית.
אתה מדגיש שאתה לא נציג הרשות אבל לא כותב את דעתך האישית אלא את הנסיבות שעשויות להסביר מדוע הרשות נוהגת כך.
לעצם הענין -
פגשתי פקח. הפקח טען שזה החוק בשמורות טבע, ואנחנו פועלים בניגוד לחוק.
לא היתה שום אמירה שזו המדיניות בשמורה הספציפית. וגם אם כן, ההתייחסות הלאה תסביר מדוע זה לא רלוונטי לעצם הדיון.
(דיון צד
: ברשותך, נושא השילוט לא רלוונטי לטעמי. הדיון הוא לא מה מותר או אסור באותה שמורה, אלא עצם האיסור. אתה מוזמן לפתוח דיון חדש בנושא השילוט בשמורות, יש לי לא מעט מה לומר על זה. בקצרה- הוא לא רלוונטי. אוסף של איסורים גנריים שחוזרים על עצמם בכל שמורה. אפס הסברה על השמורה הספציפית, אפס קידום פני המטיילים. אני לא עוצר לקרוא אותם וכך גם 99% מהמטיילים. ואם הוא לא משרת את מטרתו- אני מציע לבחון מחדש את השימוש באותם שלטים. נחזור לנושא)
יש לי שתי בעיות עקרוניות עם האירוע:
1. זה מדרון חלקלק. שלא לומר תהום.
לא מדובר בגן לאומי בתשלום כמו עין עבדת, שמורת עין גדי או מצדה.
אם הוחלט לאסור פיקניקים בנחל תבור כי "זה החוק בשמורות", שום דבר לא ימנע מהאיסור הזה להתרחב לשמורות נוספות.
זה נזק עצום לתרבות הטיילות בארץ כפי שאנחנו מכירים וחונכנו עליה.
אני לא מתכוון לתת לזה לקרות.
2. לטעמי והבנתי, מדובר באיסור שאינו בסמכות.
המסמך שצורף כאן, אם הוא אכן החוק, אני לא משוכנע שהוא מאפשר לפקח לעשות את מה שתואר בתחילת השרשור.
ואם אני צודק, יש כאן סוגיה כבדה ביותר של חריגה מסמכות. להבנתי, כמדיניות ולא כגחמה מקומית.
ולא בפעם הראשונה.
ראה דיון שהיה כאן בעבר בנוגע לאכיפה ושילוט בשמורת רמת ברנע, שלא קיימת במציאות.
בנוסף, מדובר לתפיסתי בגזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה.
הסברתי בצורה עניינית מדוע בפוסט הפתיחה (לדוגמא המסלול הרגלי בקניון הבזלת). אגב, נמנעת מלהתייחס לזה למרות שביקשתי יותר מפעם אחת.
שוב תודה על התגובה,
אבל הייתי שמח, גם כחבר אישי, וגם כחבר האתר, אם היית כותב את דעתך האישית בנושא. וזה בסדר אם היא לא מתיישרת עם מדיניות הארגון שבו אתה עובד.
גם אני לא מסכים עם הבוסים שלי בהכל.
יונתן
דעתי האישית מתיישרת עם הארגון, לדעתך כי אני משוחד ולדעתי כי המודעות שלי גדולה בכל הקשור לניהול תא שטח ומהיכרות עמוקה וארוכת שנים של שני צדדי המטבע.
הזוי בעיניי להכריז על עצמך שאתה מתעלם משלטי כניסה לאיזורים שמורים מסיבותיך, לעבור על אחד החוקים לצאת מהסיטואציה ללא קנס ולבסוף להלין על כך.
ואם תרצה להמשיך להתפלפל כי כך זה מרגיש, אז רק כמנהג הגיפאים סביב המדורה...