תגובה: עזרה בבחירת ג'יפ מתאים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בכביש? כן וגם יותר נוח מלנדקרוזר ומגרנד צ'רוקי.
הבעיות שלו מתחילות בשטח....
בכביש, כאשר 2 הכלים מוגבהים, או לא בהתאמה, הרקסטון נוח יותר מהפאגרו?
מוזר. שניהם אותה חבילה פחות או יותר.
לאנדקרוזר חלש קצת בכביש, ומתנדנד יותר, אבל זה פתיר עם אחד הסטים המומלצים להגבהה.
בסוף הם כולם משאיות דיזל קטנות.
בשטח הלאנדקרוזר לוקח. לא בהרבה, אבל לוקח. בבירור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
הרקסטון יותר (לדעתי הרבה יותר) עביר מהסובארו ולכן לא מובן לי "הרבה מוגבלויות".
מהלך מתלה מוגבל, אין נעילה אחורית, בקרת משיכה צריכה עדכון על מנת שתעבוד כמו שצריך ועדיין לא הכי מוצלחת שיש. ולגבי יותר עביר מהסובארו, זה נכון, אך לא משתווה לגרנד צ'ירוקי לפי דעתי.
לדעתי הרקסטון הנ״ל לא ״מספיק״ טוב יותר מהפורסטר ששווה לבלוע את שאר חסרונותיו כחבילה כוללת.
ובנושא הנראות שחשובה לך? על טעם וריח..
לרקסטונים החדשים עם 4 מתלים נפרדים, יש נעילה אחורית.
ובקרת המשיכה עברה עדכון מתבקש.
וכן - נוח יותר מפאג'רו גם בכביש.
ונוח הרבה יותר מלנדקרוזר.
נוחות בכביש זה יתרון גדול עבור הרבה מאוד לקוחות. בסוף המכוניות האלה נוסעות 99% מהזמן בכביש.
אבל היתרון של הלנדקרוזר בשטח הוא לא קטן ולא קל - הוא גדול וחד משמעי.
וזה לא רק יתרון בעבירות אלא בהנדסה ובסידור הגחון.
תשכבו מתחתם ותסתכלו. תבינו הכל תוך שניות.
הסיפור כאן הוא עבירות הפורסטר לעומת הרקסטון זאת ההתלבטות. הלנדקרוזר לא בתמונה בכלל.
לדעתי בעניין הזה אין מחלוקת שהרקסטון By Far, יותר עביר.
כן, זה ברור.
הוספנו אותו על הדרך כדיון על SUVים.
אני לא הכרתי את זה שהרקסטון יותר נוח מהפאג'רו, ואז פועל יוצא גם מהל.ק
למרות שנוחות זה לפעמים עניין אינדיבידואלי, ברוב המקרים הרוב צודק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
הסיפור כאן הוא עבירות הפורסטר לעומת הרקסטון זאת ההתלבטות. הלנדקרוזר לא בתמונה בכלל.
לדעתי בעניין הזה אין מחלוקת שהרקסטון By Far, יותר עביר.
אני ממש לא משוכנע שהרקסטון על נומכו ואורכו ובסיס הגלגלים שלו במצב סטוק משמעותית עביר יותר מפורסטר סטוק, ולא אופתע אם הפוך
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אני ממש לא משוכנע שהרקסטון על נומכו ואורכו ובסיס הגלגלים שלו במצב סטוק משמעותית עביר יותר מפורסטר סטוק, ולא אופתע אם הפוך
התכוונתי מול פורסטר דור4 אותו אני מכיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמוץ נ.
מעניין לבדוק את עניין העבירות.
מה שכן, רכב של שלדה נפרדת והילוך כח כנראה ישרוד את שגרת הטיולים טוב יותר מאשר פרייבט מוגבה עם עבירות מבוססת אלקטרוניקה ותנופה.
מניח שגם המתלים והחיבורים שלהם עמידים יותר בקוריאני, כנ״ל מכלולי ההנעה.
אתה לא טועה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אני לא מתכוון להשאיר את הרקסטון סטוק אם בכלל אקנה אותו, זה ברור מאליו שמבחינת סטוק אני אקח את הפורסטר.
העניין ברקסטון שהוא ניתן להגבהה לא כמו הפורסטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
התכוונתי מול פורסטר דור4 אותו אני מכיר
אני מתעניין יותר בדגם החדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לרקסטונים החדשים עם 4 מתלים נפרדים, יש נעילה אחורית.
ובקרת המשיכה עברה עדכון מתבקש.
וכן - נוח יותר מפאג'רו גם בכביש.
ונוח הרבה יותר מלנדקרוזר.
נוחות בכביש זה יתרון גדול עבור הרבה מאוד לקוחות. בסוף המכוניות האלה נוסעות 99% מהזמן בכביש.
אבל היתרון של הלנדקרוזר בשטח הוא לא קטן ולא קל - הוא גדול וחד משמעי.
וזה לא רק יתרון בעבירות אלא בהנדסה ובסידור הגחון.
תשכבו מתחתם ותסתכלו. תבינו הכל תוך שניות.
צודק לגמרי, אבל הלוואי עליי לנד קרוזר, מחירים בשמיים וללא הצדקה, כך לפי חשיבתי.
תודה לכולכם על ההבהרות.
אשמח לעוד.
לכל סנגורי הרקסטון: ברגע שנכנסתם להשוואה עם סובארו פורסטר, הלקוח שלכם הפסיד.
זה קצת כמו לנצח במשחקים הפאראולימפיים....
(בלי לפגוע כמובן בספורטאינו המצויינים בכך שאני מדמה אותם לרקסטון זה היה רק כדי להדגים נקודה למרות שזה לא הכי פוליטיקלי קורקט ואני מתנצל מראש אם מישהו נפגע)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה קצת כמו לנצח במשחקים הפאראולימפיים....
(בלי לפגוע כמובן בספורטאינו המצויינים בכך שאני מדמה אותם לרקסטון זה היה רק כדי להדגים נקודה למרות שזה לא הכי פוליטיקלי קורקט ואני מתנצל מראש אם מישהו נפגע)
אסף.
אני כבר מזמן חושד שאתה מושקע בשורט על סאנגיונג
לא הגיע הזמן לאיזה גילוי נאות? ;)
אהלן
אל תתרגש מהתגובות על הרקסטון.
כנראה שרובם לא התנסו בו וגם בעצם ההנחה הזו, אני מחמיא להם.
בתקציב שלך נכנס בגבול העליון רקסטון 2018 ובהרבה עודף רקסטון 16-17.
רקסטון 16-17: סרן חי אחורי, שלדת סולם, מכלולים אמינים. מידת צמיגים פחות טובה.
ניתן לנעול דיפ אחורי ובכך לבטל ב99.9 אחוז גזירת ציר טרנספר ששכיחה בשטח בינוני פלוס, כנראה יותר מידי כח.
אשמח אם חבר הפורום שהתייעץ פה על רכב ב250 ובסוף קנה רקסטון בחצי מזה יספר מחוויתו האישית (אני אתן לך לנחש איזה רכב המליצו לו).
רקסטון 18 : סרן חי אחורי ושלדת סולם. הרבה יותר מודרני , עיצוב שונה לגמרי. לדעתי זוויות גישה ונטישה פחות טובות. יש בשוק אופציית הגבהה, ונעילה אחורית. ללא אוריאה שזה יתרון משמעותי.
אשמח אם שמיל היקר, גיפאי ותיק יותר מהגיל שלי, יחווה פה דעה אישית על ה2018 שלו.
רקסטון 19 והלאה, כפי שדובר פה עם מתלים נפרדים וכו', לא רלוונטי כאן לדיון.
אני מחזיק רקסטון 2005 כשנתיים וכמה חודשים. מבסוט מאוד. VFM מעולה. לא רלוונטי לדרישות שלך כמובן.
כשהתייעצתי כאן לפני רכישה קיבלתי המון תגובות, רובן חסרות ביסוס. הזהירו אותי מציר נגזר בטרנספר שזו כאמור בעיה של דור אחר לחלוטין, ועוד כהנה וכהנה מאולי בעלי אינטרס ואולי סתם "מאדירי מה ששלי כי זה הכי טוב"
אז הנה אני אומר בפה מלא - אם היה לי אין סוף כסף? ברור שהייתי קונה היילקס או לנד קרוזר
כל עוד אני לא קוטף כסף ובמציאות הנוכחית ההתלבטות היא בין לנד קרוזר 2007 ב100 או רקסטון 2017 ב80, אני לוקח רקסטון.
באם תרצה שאקשר אותך עם בעלי רכב כזה שמטיילים על מנת לחוות דעה ממקור ראשון, להצטרף לטיול וכו, מוזמן לפנות בפרטי
רק טויוטה!
קצת סטינו מהנושא אבל נראה שהרקסטון עבר תהליך כמו של הסורנטו , מרכב עם יכולות עד שהידרדר לכיוון הכביש.
קטע קוריאני..
אם אתה מתכנן ללעוס סלעים , ללכת לכיוון עדשה וכמריר - לך על משהו ממשפחת JEEP, תוכללשפר כמעט ללא הגבלה.
לחילופין - אתה יכול ללכת על היילקס ישנה. גם שם תוכל לשפר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
3yosef3
מהלך מתלה מוגבל, אין נעילה אחורית, בקרת משיכה צריכה עדכון על מנת שתעבוד כמו שצריך ועדיין לא הכי מוצלחת שיש. ולגבי יותר עביר מהסובארו, זה נכון, אך לא משתווה לגרנד צ'ירוקי לפי דעתי.
קצת לא ברור לי איך אתה מדבר על טיולי קק"ל+, ומצד שני מחפש מפלצות עבירות.
יש לי שני רכבי שטח - האחד סגול, נעול כפול, עם 250 כ"ס ממשפחת הג'יפ הספרטני, והשני - רקסטון 2018, מוגבה ועם כננת.
תכלס - אין בעיית מהלך מתלה מוגבל. יש מהלך מתלה מוגבל, אבל זה לא באמת מפריע. יש נעילה אחורית. יש לה יבואן בארץ, והוא יודע להתקין. נכון, זוויות גישה ונטישה.... . זוית גישה פתירה עם כננת וטמבון ברזל, וזווית נטישה - נכון, באבל זה גם תלוי נהג ונוהג.
בקרת המשיכה - לא להיט, נכון, אבל לומדים לחיות איתה.
הרכב פשוט, אמין, נוח אחזקה עצמית, ונעים, מאד נעים ונוח, גם בכביש וגם בשטח.
נכון, לא כל דבר שיעבור הסגול יעבור גם הרקסטון. אבל בסוף אני , בגילי, גמרתי להוכיח מזמן. אני יודע בדיוק איזה גודל יש לי, אני יודע בדיוק מה כבשתי, כמה ומתי, ואני לא מחפש להראות לאף אחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
3yosef3
התוכניות הם מעבר לשבילי קק"ל, טיול רגוע בעומק הטבע, עם אתגרים פה ושם. לא ברמה של שגעונות ושבירת הכלי, אלא להנאה טוטאלית..
מעבר לעובדה ש"הנאה טוטאלית" היא מדד סובייקטיבי ולכן לא רלבנטית, לטיול רגוע בעומק הטבע רקסטון 18 עלול לגמרי להספיק. בפרט כאשר אותו רכבאמור להיות עבורך יומיומי.
שואל בשביל חבר שעומד בפני התלבטות לרכב שטח (אם לא היה צריך 7 מקומות כנראה היה קונה דאסטר).
מהם השנתונים המוצלחים ביותר של הרקסטון כשהפרמטרים הם: לא ישן מדי; עביר; אמין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מהם השנתונים המוצלחים ביותר של הרקסטון כשהפרמטרים הם: לא ישן מדי; עביר; אמין.
לאור הפרמטרים, כנראה ש-16-17 עם מנוע 2.2. יהיה עביר יותר, באותה רמת אמינות של ה-18+ אך ללא האוריאה, ועם מחיר חלפים קצת יותר זול לאו ר היותו דור 3 ולא דור 4.