גם סדרה 70 עברו למנוע 2.8דיזל מודרני שבינתיים נראה שנותן בראש ל-v8 4.5ל..
Printable View
"בתוואי השימוש שלנו".
אתה רכשת חדש ונהנית מכל רגע.
זה שירכוש ממך כבר ייפול על מנוע וגיר.
מכיר כמה בעלי מוסכי VAG שאשכרה התעשרו עם תחילת עידן ה-TSI וה-DSG. היצרן עם האחריות הקצרה בשוק צ'יפר אותם במכונה לא מהימנה ולא שורדת בעליל. כזו שמתקלקלת לתפארת כבר בגיל צעיר יחסית, כאשר ערכה עדיין לא ירד מספיק על מנת שלא ישתלם לתקן אותה.
אז מתקנים בעשרות אלפי שקלים. איזה כיף. העיקר שהרכב טכנולוגי ומתקדם. הידד. איך אומר מכונאי VAG ידוע? ברוך השם ששולח לנו פרנסה.
מצטער, אבל אני לא שם.
בתנאי השימוש שלי, אני מחפש לרכוש רכב זול, לנסוע בו הרבה ולשלם מעט על תחזוקה. עד כה זה עובד לי ובגדול.
אבל כשהפרייבט האירופאי הנוכחי שלי, (הרכב הכי מוצלח ואמין שהכרתי בחיי. VAG ממוצעת תמות שלוש פעמים עד שהוא יתחיל לזייף) יצטרך להתחלף, אהיה בבעיה. כי כל מה שיהיה בשוק, אלה רק מכוניות מהסוג שאני נרתע ואתה אוהב. אלא שאמינותן כבר תהיה רחוק מאחוריהן ובמשמרת שלי אצטרך לשלם את חשבון כל השטויות מהמשמרת שלך - מגדשים, הספק עצום מנפח קטן, הגירים כפולי המצמד הנוראים.
אז כן. כופים עלי מכונית יקרה, מורכבת ובלתי ניתנת לתחזוקה לצורך מס-שפתיים לשקר ירוק כלשהו, שכשתהיה בגיל בו אוכל לרכוש אותה, היא כבר תהיה לא מהימנה והתיקון שלה יעלה יותר ממנה. מי אמר VAG.....?
"כופים עלי"? כן. כי אם כבר אין למצוא מכונית עם מנוע וגיר פשוטים ואמינים ואני אהיה מוכרח לרכוש גולף או אוקטביה משומשות עם מנועי TSI וגיר DSG שהם פצצות זמן מתקתקות. או איזה זבל PHEV מיד שניה שבכל רגע נתון הסוללה שלו עלולה לשבות, ואז לא איכות סביבה ולא חיסכון, סתם שתיין דלק כבד שסוחב סוללה מתה במשקל חצי טון - אז כן, זה כפיה. מכורים לטכנולוגיה שמושכים את כולנו למטה ביחד איתם.
אבל אנחנו כאן לכבוד רכבי שטח.
וכאן אני לא דואג.
כל הכלים הטכנולוגיים המרשימים האלה, אני לא רואה אותם בכלל שורדים לגיל שבו מחירם יהיה נגיש.
וזאת כאשר הקלאסיקות שעכשיו נכנסות לאספנות, עם המכניקה הטיפשה, עדיין יבעטו חזק ויהיו מבוקשים אפילו יותר.
אין לי כח להתחיל לצטט את כולם, אז כמה הגיגים מראשי שאני זוכר בנוגע לחלק מהפוסטים:
נכון, הרעש וההרגשה של ה V8 הוא משהו שאי אפשר לשחזר עם פחות צילינדרים ומגדש. אפשר להגיע לאותם כ"ס ויותר, לאותו מומנט ויותר, אבל ה"פעימות" של המנוע כשכל צילינדר יורד לתהום, זה משהו שבאמת יהיה חסר.
בשנות ה 70 רוב הרכבים בארה"ב היו 8 צילינדרים, בלוק גדול או בלוק קטן אבל 8 צילינדרים,
היום תתקשה למצוא רכבים חדשים עם 6 למעט ה SUV. מה לעשות זו דרכו של עולם הרכבים להתחדש.
מבחינת החוויה לחלקנו זה נקרא ללכת אחורה, אבל כנראה שלרוב האנשים זאת התקדמות.
תראו מה קרה עם הסלולארים, התחילו כענקיים "לבנת חבלה" של מוטורולה זוכרים? הלכו ונעשו קטנים עד שלב מסויים, וגם הבטרייה החזיקה 3 ימים. ועכשיו שוב הולכים וגדלים. בקיצור, העולם מחפש ריגושים דרך חידושים. חלקם מתאים ליותר אנשים, חלקם לפחות.
להמשיך? אני גדלתי על תקליטים, את איכות הסאונד שלהם עם הרעש של האבק כשהמחט נגעה בוויניל אי אפשר לשחזר עם קלטת (גם כשהיינו משקיעים בכרום) אח"כ הגיע הדיסק שבכלל סירס את הסאונד והיום יש אנשים ששוב חוזרים לתקליטים.
אני זוכר שבאירופה עוד קנו רכבים של 12 צילינדר. רולס רויס, יגואר, מרצדס ובמוו. והיום יש במוו עם 3 צילינדרים ורוב המכוניות באירופה הם עד 4.
בקיצור, וכדי לעשות קצת סדר בפוסט המבולגן שלי, העולם משתנה, חלק (לדעתי גדול) לטובה וחלק פחות מתאים לאנשים מסוימים. כל אחד שיעשה מה שמתאים לו. אני בינתיים ממשיך לטייל (עד שהרט"ג יסגרו הכל..) עם הרכב שהכי מתאים לי במסגרת התקציב.
זה נחמד לחלום אבל בסוף יותר נחמד לחוות את מכתש רמון במציאות עם רכב של 30K מאשר לחלום שאתה מסתובב שם עם 392 של 700K.
לא נכון בעיניי לראות הכל בשחור לבן, אבל זה כבר באמת דיון אחר.
ואני לא קונה את סיפורי הזוועה.
יש סיפורים אצל כולם, זה גם עניין של מזל כנראה.
לא כולם מספרים, לפעמים מסתירים.
למשל, על הבעיה בשסתום PCV במנוע 3.6 (רנגלר) שמשבית מנועים לא קראתי פה באתר, גם לא במדריך ל JK.
לא כולם מכירים, אבל יש קבוצות שמכירות את הבעיה, והיא קטלנית.
שבוע שעבר התבשרנו באחת מקבוצות הוואטסאפ על מנוע עם 7000 קמ, עוד לא שנה על הכביש, שיצטרכו להחליף לו מנוע בעקבות הסיפור הזה.
עוד משהו
לטייל עם רכב של 30k במכתש רמון כבר לא עושה לי את זה, והחלופה היא לא 392, יש גם באמצע.
ואני רוצה להתפנק גם בדרך למכתש רמון וחזרה.
כל אחד והפינוק שלו, אתה מתפנק עם מזגן/חימום, מוזיקה טובה ושקט שאפשר לדבר בדיבורית בזמן הנהיגה.
את בראלי אני פוגש בשלג בשיא הקור בצפון כשהחלון הקדמי של הסופה מקופל קדימה.
כמו שנאמר - כל אחד והפינוק שלו.
ה 30K מצד אחד וה 392 היו דוגמא לקצוות. כמובן שרובנו נמצאים במקום מסויים באמצע ושואפים לשפר את המיקום (רכב) שלנו.
סליחה שאני מתערב בדיון לא לי
אבל רק רציתי להזכיר את האימרה הידועה הבדוקה השגורה בפי זקני המטיילים:
"אלה עם הגרוטאות מטיילים הכי הרבה"
😁
לו הייתי רוטשילד…
ה 392 זה מסוג הרכבים ששווה לשים בסלון, כיצירת אומנות.
ולגבי קצוות הסקאלה, יכול להעיד על עצמי, שאחרי 12 שנים עם דיפנדר, מה ששבר אותי זו נוחות הנסיעה בכביש.
הרוביקון, בהשוואה לדיפנדר, הוא תענוג צרוף גם בדרך לטיול, גם בטיול וגם בחזרה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לי חשוב שאוכל להנות ממוזיקה טובה בדרך אל ומהשטח.
בסופה זה היה בלתי אפשרי.
אף אחד לא אמר, גם לא אני 😁
פשוט הדיון הזכיר לי את הזקנים 😊
זה קפץ לי כבר בשרשור של רמי גלבוע במעבר מדיסקברי 1 לפורסטר, ובשרשור הזה שוב,
תובנה יפה ומזוקקת של החיים.
אין ספק שאת חוסר הנוחות אפשר לייחס להזדקנות והתברגנות…
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מניח ששניכם מתכוונים לזה:
https://pbs.twimg.com/media/Es38KZ2X...jpg&name=small
גם זו זווית מעניינת 😅
הסופה לא מרעישה היום יותר משהרעישה לפני 30 שנה.
ואני בהחלט מצליח לשמוע משהו מהרדיו הסיני שעלה 100 שקל בשוק בטירה.
אלה אנחנו שנהיינו זקנים נודניקים עם פחות ופחות סבלנות.
כלומר, אלה אתם. לא אני.
אכן, שסתום PCV סתום יכול לעשות צרות גדולות מאוד. גם במנוע ה-4.0L האגדי. חלק של כמה שקלים בודדים. עוד משהו שצריך לתת עלי ואת הדעת בתחזוקה מונעת.
וגם ה-JL 3.6 לא נקי משגעונות של טכנולוגיה מיותרת חסרת תועלת, שמסבכת את החיים סתם ככה כי אפשר וכי הרגולטור יימח שמו וזכרו דורש, עם חטוטרת בצורת מערכת-היברידית-קלה מיותרת לחלוטין שלא רק שלא חוסכת ולו טיפת בנזין אחת, אלא מוסיפה חטא על פשע עם תסבוכת כללית ועלויות תחזוקה גבוהות בעתיד, כאשר הגיל יביא עימו עוד ועוד תקלות. כל האוטו הזה ממוחשב למוות ואותי זה מטריף. חבל שבחיזוק הסרנים לא השקיעו שם כמו בהעמסת אלקטרוניקה שהדבר היחיד שהיא עושה זה לסייע לגנבים לקחת את האוטו.
כנראה שהג'יפ האמיתי האחרון הוא באמת ה-TJ ונגזרותיו. לפני שהתחילו לשחק במנועי אלומיניום וקילומטרים של אלקטרוניקה מיותרת.
אני מסכים שה -JL מלא מידי באלקטרוהיקה, וכמו שדרור כתב המערכת ההיברידית לייט עושה צרות, בייחוד המצבר הקטן מתחת לכנף ששווק חיים כל הזמן.
דווקא בגלל זה אני חושב שלמרות הקידמה והמחשבים, דווקא ג'יפ חשמלי מלא יעשה את העסק יותר פשוט. בלי הזרקה, בלי שסתומים, רדיאטורים, מערכות היברידיות, גיר לא מסובך, בלי סרנים ודיפרנציאלים ושמנים. מנוע חשמלי פשוט על כל גלגל ומחשב (כי אין ברירה) שינהל אותם.
התחלתי כבר לראות את ה H3 החשמלי על הכבישים בארץ, אבל הוא לא ממש עושה לי את זה. משאית, גם ברשיון.
ג'יפ התחילו עם האוונג'ר החשמלי שהוא לא ממש ג'יפ (הוא תאום של פיג'ו 2008E) ובכלל לא שטח כי לארץ בינתיים מגיעה גרסת ה 2X4.
אז בינתיים לפחות, כמו ששלמה כתב בפתיחת השרשור נשארנו עם ה 392 והברונקו ראפטור.
את הצדדים הפחות מגניבים של רכב חשמלי משתדלים להסוות ולהסתיר ממך.
זו תפיסה שכל עצם קיומה מבוסס על שקרים, על הסתרות ובעיקר על הרבה צביעות והתחסדות.
"ברכב חשמלי אין מערכות מכניות מסובכות" הכריזו הכותרות.
"אפס תחזוקה" "פעם בשנתיים בדיקה לברקסים וזהו".
ראו את חברות ההשכרה הגדולות - אלה אין להן סנטימנטים. רק חישוב כלכלי קר. מה משתלם לרכוש ולהחזיק ומה לא.
הן מיהרו להצטייד בהמוני טסלות ועכשיו פתאום נפטרות מהן, כי מתברר שלא כצעקתה וגם ברכב חשמלי צריך לטפל ובניגוד לכל ההבטחות, זה עולה הרבה כסף, מספיק כסף כדי שענקיות כמו הרץ וסיקסט החליטו שדי, עד כאן.
ועוד ועוד.
וזו רק ההתחלה.
ברכבי שטח העסק יהיה מורכב עוד יותר מין הסתם.
כי כלי הרכב עצמם מורכבים יותר. אם לוקחים את ההאמר EV והריוויאן כדוגמאות, אז מורכבים מאוד.
אני לא רואה את המהפכה יורדת לשטח כל כך מהר. וגם אם כן, לא כל כך בזכות יתרונות מובנים של הנעה חשמלית (ויש גם כמה בודדים כאלה) כמו בעזרת כפייה (מיסים, תקנות והגבלות) על רכבי ICE. על איסור גורף על נסיעה בשטח בכלל - אני לא רוצה לדבר, למרות שבעולם החשמלי הנשען על כפייה, איסורים והגבלות, זה ללא ספק השלב הבא.... לא בשרשור הזה בכל אופן, כדי לא להסיט אותו יותר מכפי שהוסט עד כה.
ואלה לא נבואות זעם.
זו רק הבנה פשוטה של מה שקורה מסביב, כאשר הסגידה לטכנולוגיה הנוצצת מסנוורת את העיניים ומעוורת ומונעת לראות את האמיתות הפשוטות. אני כל הזמן מכריז "סוף האמת לנצח" כי כן, בסוף כולנו נראה ונבין ונפנים וגם נכריז שעבדו עלינו, הונו אותנו, שיקרו לנו.
השאלה היא רק עד כמה ניתן יהיה להחזיר את הגלגל אחורה כדי לתקן את החורבן והעוול.
היתרון במוצר טכנולוגי (והרכבים החשמליים הם כאלה) הוא שעם הזמן עלות הייצור אמורה לצנוח והרבה.
ראו את הטלוויזיות השטוחות, הראשונה שלי היתה 32 אינטש שנקנתה בקרוב ל 20 אלף ש"ח לפני כ 17 שנה. האחרונה שלי היא 75 אינטש שנקנתה לא מזמן בפחות מ 5,000ש"ח וזה עוד בלי לקחת בחשבון את הפרש השנים ש 20 אלף שח של אז זה מעל 40 אלף היום. כלומר הירידת מחיר היא כ 85%, הטכנולוגיה השתפרה, התמונה איכותית יותר והגודל כפול.
ככה לדעתי אמור לקרות עם הרכבים החשמליים. תרואטית עלות הייצור יכולה לצנוח ובהרבה (מה שלא נכון לרכבי ICI שמתייקרים כל הזמן). יקח קצת זמן והייצור יהיה המוני, עלות הבטריות תרד, לא יחסרו צ'יפים והמכוניות ימכרו מהייצרן לצרכן. היום הטכנולוגיה בחיתוליה, הבטריות יקרות, אין עדיין יתרון לגודל/כמות אבל השיפור יהיה משמעותי ומהיר כמו בכל טכנולוגיה. הכמות תעלה, עלויות היצור ירדו וגם העלות לצרכן.
חברות ההשכרה מוכרות את עשרות אלפי החשמליות כי חסר חלפים, עדיין אין חלפים תחליפיים זולים, יש בעיה של אספקה והיצרנים עדיין לא בנויים לתת שירות טוב (ראה טסלה בישראל). כן וגם ירידת ערך במכירה בגלל אותן הסיבות.
כבר דנו בשרשור קודם ואני חושב שהיתה הסכמה די רחבה שלמעט בעיית טווח ושמירה על המצבר והרכיבים העדינים ממים חום ואבק, יש יתרונות גדולים לרכב חשמלי בשטח בייחוד אם יש לו מנוע על כל גלגל.
אני מסכים שיש בעיות היום על הטכנולוגיה, שמסתירים דברים ושאת הזיהום שאנחנו מרוויחים בארצות הנאורות, אנחנו שולחים לקבורה באפריקה. אבל יש גם את הצד השני שחברות הרכב הוותיקות שהשקיעו המון ב ICE ושיש להם מלאי רכבים, מלאי חלפים לשנים קדימה במחסנים והתחייבויות חוזיות מול ספקים, מעדיפים להאט טיפה את המהפכה החמלית כדי שיוכלו למצות את מה שכבר יש להם ולהכנס לזה בצורה הכי כלכלית שאפשר. זאת ועוד, רוצים לעצור את ההשתלטות הסינית על תחום הרכב. איפה היו הסינים לפני 5 שנים ואיפה הם היום?
ולמרות כל מה שכתבתי, גילוי נאות - בינתיים לפחות אני עם אמריקאית בשטח וגרמנייה בכביש.